Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Yksi politiikan mätäpaise puhkesi lopullisesti?

Vuodesta toiseen kokoomus, demarit ja keskusta ovat päättäneet nuorisojärjestöjen avustusten jaosta sulle-mulle periaatteen mukaisesti. Esimerkiksi viime jaossa keskustan nuoriso-, varhaisnuoriso- ja opiskelijajärjestöt saivat noin 1.150.000 euroa. Kokoomuksen ja demareiden avustukset olivat samaa suuruusluokkaa. Jopa vasemmistoliiton järjestöt saivat moninkertaisen summan perussuomalaisiin nähden. Tuo PS-nuorten saama avustus oli viime jaossa vain 29.000 euroa.

Perussuomalaisten syrjinnälle kehitettiin monenlaisia keinotekoisia syitä. Yksi niistä oli kriittisyys monikulttuurisuutta kohtaan. Tätä korosti erityisesti aiempi jaosta vastannut ministeri Paavo Arhinmäki. Ja samoilla perusteilla viimeisen jaon teki ministeri Pia Viitanen. Pohjana oli toimikunnan esitys. Tuon toimikunnan puheenjohtaja on kokoomusnuorten entinen puheenjohtaja ja varapuheenjohtajana demarinuorten entinen puheenjohtaja...

Syrjivä menettely olisi varmaankin  jatkunut hamaan tulevaisuuteen, elleivät perussuomalaiset olisi nostaneet meteliä ja ellei myös jonkinlainen sattuma olisi vaikuttanut suhmurointiin. Tuo sattuma oli kokoomusnuorten ohjelmiin kirjatut periaatteet ja niiden tulo julkisuuteen. Jyrkkien kirjausten rinnalla perussuomalaisten kriittiset näkemykset ovat todella lieviä.

Nyt poliittiselta syrjinnältä putosi pohja pois. Enää ei ole mahdollista jatkaa kuten ennen, vaikka tahtoa epäilemättä olisi.

Tänään esimerkiksi demareiden ja kokoomuksen nuorisojärjestöjen puheenjohtajat olivat valmiit arvioimaan avustusten jaon perusteet tavalla, jota perussuomalaiset ovat vaatineet.

Samalla tukien taso voitaisiin esimerkiksi puolittaa. Siihen tuskin löytyy halukkuutta muilta kuin perussuomalaisilta.

 

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina allaolevia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

www.reijotossavainen.net

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Tämä avustusasia kuvaa jälleen kerran itseään suvaitsevina pitävien tahojen suvaitsemattomuutta.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Suvaitsevaisuus" on poliittinen käsite, eikä sillä tarvitse olla minkäänlaista yhteyttä aidon hyväksynnän tai edes kohtuullisen sietämisen kanssa. Tässä maassa suvaitsevaisuus on tyypillisesti ollut punavihreiden voimien omistuksessa ja hallinnassa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ministerin selittelyt sikseen sillä ministeriön tiedotteessa kerrotaan perusteet jotka jakoon ovat olleet vaikuttamassa.

Tiedotteen mukaan; "Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen on myöntänyt 11 363 707 euroa valtakunnallisille nuorisojärjestöille ja nuorisotyön palvelujärjestöille vuoden 2014 toimintaan." Ministerin tulee olla oman päätöksensä takana myös perustelujen osalta, eikä piiloutua asiaa valmistelevien virkamiesten selän taakse.

Kas tässä perustelut; "Nuoriso- ja nuorisotyön palvelujärjestöjen toiminnan tukeminen nuorisolain mukaisesti on yksi keskeisimmistä nuorisopolitiikan osa-alueista. Nuorisolain tarkoituksena on tukea nuorten kasvua ja itsenäistymistä, edistää nuorten aktiivista kansalaisuutta ja nuorten sosiaalista vahvistamista sekä parantaa nuorten kasvu- ja elinoloja. Tavoitteen toteuttamisessa lähtökohtina ovat yhteisöllisyys, yhteisvastuu, yhdenvertaisuus, tasa-arvo, monikulttuurisuus, kansainvälisyys, terveet elämäntavat sekä ympäristön ja elämän kunnioittaminen."

http://valtioneuvosto.fi/ajankohtaista/tiedotteet/...

Käyttäjän perttikostiainen1 kuva
Pertti Kostiainen

Vaan tällä ne osoittaa kuinka epäoikeuden mukaisia ja omahyväisiä ovat. Nuorille pitää opettaa nielemään katkeraaa kalkkia muuten ne luulisivat että maailma on oikeudenmukainen. Mulle ja mun kavereille periaatteet kunniaan.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Kaikki verorahoista maksettavat avustukset pitää lakkauttaa. Tälläinen avustusten jako on aina epäoikeudenmukaista. Ehkä Perussuomalaiset nuoret kärsivät vääryydestä, mutta samalla perusteella moni muu nuorisojärjestö, joka ei saanut yhtään mitään kärsi vielä suuremmasta vääryydestä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Nuorisojärjestöjen avustuspäätökset valmistelee ministerille kai Nuorisoasian neuvottelukunta (NUORA). Minusteri kirjoittaa päätöksene nimensä alle ja ottaa samalla sekä virka- että poliittisen vastuun.

Tietoanuorista-sivusto (http://tietoanuorista.fi/nuora/jasenet/) osaa kertoa, että neuvottelukunnan jäsenenä on myös Simon Elo. Hän väittää, että päätös on yritys vaikuttaa Nuorpersuleiden tapaan ajatella. Ilmeisesti sylttytehdas Tossavaisenkin purkauksen takana on siellä.

Käyttäjän suvikarhu kuva
Suvi Karhu

Nuora ei ole missään tekemisessä avustusrahojen kanssa. Avustukset siis käsitellään Opetus- ja kulttuuriministeriössä, ja siellä on sisäisesti valittu toimikunta, joka ensin käsittelee avustukset. Tämän jälkeen ehdotuksen saavat käsiinsä virkamiehet, jotka voivat tehdä muutoksia, ennen kuin lopuksi paperi on ministerillä, joka hänkin voi tehdä vielä muutoksia ennen lopullista hyväksyntää.

Ministeriön toimikunnassa on henkilöitä, joista kaikilla on taustallaan poliittisia kytköksiä. Ainoastaan Keskustalla ja Perussuomalaisilla ei ole "edustajaa" toimikunnassa, alkuperäisellä sixpackilla jokaisella oli. Tosin tämäkään ei ole kriittisin kysymys, sillä Keskustanuoret saivat suurimman avustuspotin tänäkin vuonna.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kiitos Karhulle oikaisusta. Avustukset valmistelee todellakin OKM:n "nuorisojärjestöjen arviointi- ja avustustoimikunta" eikä NUORA.

"Syyllisiä" ovat siis pohjimmiltaan:
- puheenjohtaja: toiminnanjohtaja Tuomas Nurmela
- varapuheenjohtaja: tiedottaja Heta Välimäki
- Jäsenet:
- diakoniajohtaja Matti Helin
- diplomingenjör Anna Jern
- ekonomi Risto Kaukiainen
- johtaja Seppo Lahtinen
- pääsihteeri Marjo Loponen
- kampanjapäällikkö Ville Tuominen
- suunnittelija Marjo Katajisto
(http://www.minedu.fi/OPM/Nuoriso/nuorisojaerjestoe...) vaikka vastuun allekirjoituksellaan ottaa kulloinkin istuva ministeri. Ainakaan kahdessa viimeisessä jakotapauksessa ei ole kerrottu ministerien muuttaneen ehdotusta ennen allekirjoittamista, ainakaan nuorpersuleiden osalta.

Mikael Stenbäck

Jos monikulttuurisuuden vastustaminen on ollut syynä, niin miksi heille sitten kuinkin annettiin raahaa ylipäätäänkään?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Ehkä Ps-nuorissa on ollut hyviäkin ominaisuuksia, edes pikkurahan edestä?

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Noin on ja Simon Elolle pisteet. Katsoin.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Pakko antaa taas Perussuomalaisile pisteet Suomen epäkohtien esille tuomisesta. Uusien puolueiden ja tuulahdusten tuleminen on Suomen politiikkaan on tehty vaikeaksi näillä broilerituotanto tuilla ja niiden jakamisella itselle.

Kaikilta tuet pois ja jäsenmaksuilla kerätköön rahansa. Sitten saa kannattaa monikulttuurisuutta, suomalaistakulttuuria, kommunismia, anarkiaa tai mitä nyt sattuukaan kannattamaan.
Mun mielestä on nimittäin väärin, että yhteiskunnan rahoilla tuetaan ideologioita tai uskontoja. Se ei ole yhteiskunnan tehtävä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Mesimäki kirjoitti: "Pakko antaa taas Perussuomalaisile pisteet Suomen epäkohtien esille tuomisesta." ja "Kaikilta tuet pois ja jäsenmaksuilla kerätköön rahansa. "

Eihän Persulit ole tässä vaatineet tukia pois vaan itselleen enemmän. Eivät he ole valittaneet esimerkiksi monikulttuurisuusvihamielisten Nuorkokkulien tukien suuruudesta vaan omien tukiensa pienuudesta.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Niin siis epäkohta on jos tukia jaetaan eduskunnassa istuvien puolueiden nuorisojärjestöille ne pitää jakaa edellisen eduskuntavaalien prosenttien mukaan eikä tällä sulle, mulle ja sit noille periaatteella.
Eihän se ole oikein jos kansa äänestää tuloksen x ja puoluekirjan omaavat ihmiset pääsevät jakamaan rahoja oman ideologian pönkittämis tarkoituksissa?

Ja sitten tuo "kaikilta tuet pois" on mun henkilökohtainen mielipide ei persujen!!!
Mikä siinä oli niin vaikea käsittää?

Ps. Ja voi olla vaikea löytää puoluetta joka ei haluaisi yhteiskunnan rahoja vaikka samaan aikaan lastensairaalaan ei löydy rahaa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #17

Ymmärsin, että Mesimäki pitäisi hyvänä sellaisten poliittisten ryhmien toimintaa jotka ajavat hänen henkilökohtaisesti hyvinä pitämiään asioita. Siis tässä tapauksessa kun hän on mieltä, että tukia ei pitäisi jakaa niin hänen kehunsa saisi puolue joka myös vastustaisi tukien jakamista. Ymmärsin siis väärin. Kiitos oikaisusta.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Rahan jakamisesta päättää ministeri Pia Viitanen. Hän itse myönsi asian olevan näin tänään radiossa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

"Rahalla saa ja hevosella pääsee !" kuvittelevat vanhat puolueet.

Itse asiassa holtiton rahankäyttö turmelee nuorison ja lopussa seisoo kiitos niille puolueille, joiden nuoria on syrjitty taloudellisesti.

Toimituksen poiminnat