Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Nyt myös presidentti Niinistö lyttäsi hallituksen ja median

Presidentti Sauli Niinistö moittii rankasti hallitusta mielikuvapolitiikan harjoittamisesta. Hän sanoo maakuntalehdissä julkaistussa haastattelussa, että "hallitus on luonut illuusion kipeiden talouspäätösten tekemisestä, vaikka päätökset ovat edelleen tekemättä".

Niinistön mukaan hallitukset ovat harjoittaneet mielikuvapolitiikka. Toisin sanoen hallitus on kolmeen neljään kertaan antanut ymmärtää tehneensä kaiken sen, joka on yhä edelleen tekemättä. Medialle tämä on hänen mukaansa mennyt läpi joka kerta.

Todellakin. Hallitus laati pitkän hallitusohjelman, jossa luvattiin laittaa tämän maan asiat kuntoon. Lopputulema on päinvastainen, tämän maan asiat on saatu epäkuntoon. Maata vaivaa sen historian pahin lama.

Hallituksen tärkein hanke kuntauudistus ajoi demokratian pelisääntöjen vastaisen ylhäältä käskytyksen jälkeen sataprosenttisesti karille. Hanke aiheutti käytännössä todella suuren vahingon, sillä lähes neljän vuoden ajan kuntien normaali kehittäminen on ollut jäissä. Ei siis ihme, että pääministeri Jyrki Kataisen ohella myös kuntaministeri Henna Virkkunen heitti pyyhkeen kerään ja lähti Brysseliin.

Hallituksen toinen suuri hanke soteuudistus ajoi sekin hallituksen omin toimin täysin karille. Siinä tilanteessa hallitus joutui tunnustamaan kyvyttömyytensä ja pyysi opposition apuun. Hanke on sen jälkeen edennyt, mutta vielä on paljon soteasioita sopimatta, mm. rahoitus.

Kaiken kaikkiaan Kataisen-Urpilaisen ja Stubbin-Rinteen hallitukset jäävät maamme historiaan lähinnä yhdestä syystä. Ne ovat olleet poikkeuksellisen toimintakyvyttömiä.

Ensi kevään vaaleissa äänestäjillä on tilaisuus sanoa oma sanansa. Tarvitsemme muutoksen, tarvitsemme uuden suunnan.

 

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina allaolevia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

www.reijotossavainen.net

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tossavainen "unohti" tapansa mukaan mainita Niinistön puhuneen viimeisestä seitsämästä vuodesta, v.2007-lähtien, eikä pelkästään nykyhallituksesta, kritiikki koski siis myös Vanhasen/Kiviniemen hallituksia.

Reijo Tossavainen

Granlundin täsmennys on paikallaan.

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

Mitä opimme presidentin lausunnosta?
Sen, että presidentin valtaoikeuksiin on saatava takaisin hallituksen erottamisoikeus, koska kuten on nähty,ei yksikään hallitus eroa eikä erota itseään olkoot kuinka huonoja oman edun tavoittelijoita tahansa.
Siitä pitää huolen puoluekuri,joka pitää myös lailla kieltää.

Reijo Tossavainen

Juhani Huopainen totesi Twitterin puolella hyvin: "Kun Niinistö toteaa, että hallitus tehnyt vain mielikuvaa, se on vastuullista. Kun persu sanoi sen, se oli populismia."

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Uskottavuus on itse ansaittava, eihän siinä muuta ole.

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Niin - Niinistö oli Suomen arkkitehtejä liittymisestä EU;n leipiin ja nyt pressana että ei varmaankaan aikoinaan halunnut aivan tälläistä velkabrändiä maahamme muun ohessa.

Hyvä jos irtaantunut "epäkelvosta liitostaan" !

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Maata vaivaa sen historian pahin lama."

Millä määritelmillä katsot noin?

Ei ainakaan työttömyydellä, deflaatiolla, inflaatiolla tai velkaantuneisuudella.

Pahin lama oli 30 luvun ensimmäisellä puoliskolla, toiseksi pahin 90-luvun ensimmäisellä puoliskolla, tämä nykyinen lienee kolmanneksi pahin ja sitten olivat ne 70-luvun puolenvälin öljykriisivuodet, jolloin Kekkonen julisti hätätilan. Olkoon tuo viimeeksi mainittu se neljänneksi pahin. (Sotavuodet ovatkin sitten asia erikseen.)

Reijo Tossavainen

Pitkäkestoisin. Lisäksi bkt on nyt alempi kuin seitsemän vuotta sitten.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Pahimmalta tuntuu yleensä se pahuus, mikä kulloinkin on käsillä.

Työttömyys ja konkurssiaallot olivat tuhoisampia 30-luvulla ja 90-luvulla. Nyt keskivertokansalainen ei arjessaan tunne lamaa samalla tavalla eikä se ole yhtä paljon vaikuttanut kotimarkkinakysyntään.

Osa tuosta seitsemästä vuodesta on suhdannetaantumaksi luokiteltavaa ajanjaksoa ja osa myös pientä orastavaa kasvua (vuosina 2010-2011).

Jos muistelee vaikkapa pankkisektorin konkursseja ja kriisejä Suomessa 90-luvulla, niin tämä aika ei todellakaaan ole sellainen. Ei myöskään pörssiyhtiöiden tuloksen ja pörssi-indeksin kautta analysoitaessa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Unelmien pohjalle koplattiin myös syöttötariffilaki ilmastonsuojelun nimissä. Virkamiehet olivat kuvitelleet että talous kehittyy niin että sähkön hinta nousee yli 80 euroon MWh:lta, niin se takuuhinnan ja markkinahinnan erotus jonka valtio maksaa tukena jäisi pieneksi..- Ei pitänyt paikkaansa, meni pahasti pieleen laskelmat ja unelmat, mutta syöttötariffi on vieläkin voimassa ja syö jo liikaa valtion rahaa ja tulevaisuudessa kulu nousee lähelle 300 miljoonan vuosittaiseksi rahan menoksi, eikä ilmastoa saada tuulivoimalla miksikään muuttumaan. Tehotaseessa tuulivoima on nollan arvoista sekundaa ajoittaisen luonteen takia. Tuki- ja säätövoimana meillä on vesivoima, eli ei syrjäytä hiilivoimaa eikä vähennä CO2 päästöjä.
Tuulivoimalat on terveys- ja ympäristöhaitta, jonka rakentamisen tuki pitäisi lopettaa, niin ovat jo monet maat osaltaan tehneet. Meillä on nyt EU:n suurin tuki ja se näkyy jo liian massiivisen rakentamislupien määrällä.
Enemmin tai myöhemmin on pakko lopettaa kannattamattoman tuulivoimateollisuuden tuki.

Toimituksen poiminnat