Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Ruotsissa opetellaan demokratiaa kantapään kautta

Ylen uutisissa toimittaja arvioi, että ruotsidemokraattien äänestysmenettely oli brutaali. Toimittaja siis arvioi näin Ruotsin vapaissa vaaleissa valitun puolueen toimintaa, kun kyseinen oppositioon ylimielisesti sysätty puolue ei suostunut ehdoitta tukemaan vallassaolevaa demarijohtoista hallitusta.

Aiemmin demarit muiden puolueiden tapaan olivat ilmoittaneet ja käytännön teoillaan osoittaneet, että he eivät halua olla missään tekemisissä ruotsidemokraattien kanssa. Tähän Ylen toimittajalla ei ollut mitään huomautettavaa.

Demareiden uho on vielä voimissaan, sillä pääministeri ilmoitti, että "menemme vaaleihin, koska emme ikinä aio antaa ruotsidemokraattien sanella Ruotsin ehtoja. Olemme valmiita taisteluun."

Kyllä on harvinaisen ulkokultainen lausunto, suorastaan lapsellisen typerä. Kaiken syrjinnä jälkeen demarit pitävät sopimattomana, että ruotsidemokraatit eivät suostu tanssimaan heidän pillien tahtiin!

Olen usein kuullut puhuttavan, että Ruotsissa kunnioitetaan demokratiaa, ja siihen kuuluu olennaisena asiana "diskuteeraaminen" eli asioista keskusteleminen. Ei enää pidä paikkaansa. Ruotsissa opetellaan vasta demokratian pelisääntöjä.

.................

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina allaolevia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

www.reijotossavainen.net

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

Juuri näin! SD teki niin loistavan taktisen vedon, että oksat pois. Vihervassarit sai ylimielisyydestään takkiin ja hyvä niin!

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

PM Löfvénin (ja hallituksensa) asenne- ja ajattelumaailma yhteistyöstä paljastaa aivan uusia ulottuvuuksia Ruotsin vasemmistoblokin suvaitsevaisuudesta, joustavuudesta ja kyvystä yhteistyöhön, puhumattakaan siitä kuuluisasta "diskuteeraamisesta".
:D

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Ymmärränkö oikein, että herra Tossavaisen mielestä olisi parempi alkaa tehdä yhteistyötä vihreiden kanssa kuin pitää uudet vaalit, jos perussuomalaisten hallitus olisi kaatumassa.

Rehellisempää on mittauttaa kannatus vaaleissa, kuin tehdä kompromisseja, joista äänestäjille on lupautunut kieltäytyä.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Löfvenhän ilmoitti, että "muilla" on 87 prosentin kannatus. Uskoakseni tuolla 87 prosentilla olisi siten pitänyt saada talousarvio tehdyksi.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

"Ruotsissa opetellaan vasta demokratian pelisääntöjä"
Niin tullaan opettelelemaan myös meillä.
Niin kuntien hallinnossa kuin valtion hallinnossakin.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Poisto. Tuli kahteen kertaan kommentti

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Jos äänestäminen on brutaalia, millaista mahtaa olla katumellakointi?

Onpa aikamoinen temppu nyt päätellä, mikä on Ruotsin ensikeväisten vaalien tulos - ja mitä siitä seuraa! Yksi mahdollisuus on den rödblåa koalitionen, jolla 87 prosentin voima vihdoin nujertaa 13-prosenttisen vähemmistön.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Soini, joka on alistanut puolueensa Vatikaanin ja paavin alaisuuten on kyllä viimeinen henkilö puhumaan demokratiasta. Suomessa persut ovat arvostelleet demareita hallituksen muodostamisessa takinkäännöstä, niin nyt, kun Ruotsissa demarit pitivät linjansa sekään ei ollut hyvä, jotain johdonmukaista linjaa Soinilta ja persuilta sentään odottaisi, mutta ei taida löytyä.

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

HS 17.9.2014:
"Sosiaalidemokraatit eivät halua tehdä yhteistyötä
maahanmuuttovastaisten ruotsidemokraattien kanssa,
kuten eivät muutkaan Ruotsin puolueista." -
Sitä saa mitä tilaa!

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Toden totta.

Ruotsalaista ulossulkemisen politiikkaa on vaikea käsittää. Siinähän pyritään nollaamaan äänestäjien vapaissa vaaleissa ilmaiseman valinnan oikeutus. http://veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/18148...

Suomessa, vaikkei helppoa ole täälläkään, ei sentään ole aikoihin tullut kysymykseen tuollainen poliittinen "eristäminen", siis ulossulkeminen. Sen mentaliteettikin on nykysuomelle vieras. Täällä kaikki sentään suostuvat keskustelemaan kaikkien kanssa, vaikkei kannat läheskään aina kohtaakaan.

Jos ruotsalaisen järjestelmän piirteitä yrittää analysoida, siinä on nähtävissä kummallista arroganssia ja poliittisen toimintakuvion jäykkyyttä, jotka kumpikaan eivät oikein ole avoimen demokratian ja hyvän vallankäytön periaatteiden piiriin kuuluvia.

Aamulla Syd-Svenska -lehden päätoimittaja ainakin ennakoi, että uudet vaalit mahdollisesti tuovat SD:lle lisää kannatusta; entä sitten? Eli Löfvenin linja herättää kummastusta. Suma seisoo ja kansa kärsii..

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Tuskinpa tämä mikään Ruotsin demokratian kriisi on. Tai jos on, niin pieni sellainen. Löfvenin johtamis- ja yhteistyökyky tässä kyllä tuli demonstroitua ja sen kannatuksen mittauttaminen vaaleissa on epäilemättä perusteltua. Porvariblokin pitkän valtakauden jälkeeen ruotsalaiset ilmeisesti halusivat katsoa vaihtoehdon ja näyttää siltä, että se vaihtoehto tuli nyt katsottua.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

YLE Radio 1:n Ykkösaamussa tänään Seija Rautio haastatteli SydSvenskan -lehden päätoimittaja Heidi Avellania, joka esitti hyvin tervejärkisiä näkökantoja.
Katso:
http://areena.yle.fi/radio/2415454

Haastattelu löytyy ajassa 01.oo – 08:15. Kiireisille suosittelen pätkää 05:oo-08:15.

http://www.sydsvenskan.se/opinion/heidi-avellan/

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Ruotsin asia on meidän asia. Voisivat opetella puhumaan maahanmuutosta imperialismin muotona, noin aluksi suomalaisten Putin kammoa mukaillen.

Toimituksen poiminnat