Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Seuraava pääministeri ei ole Alexander Stubb

Ahti Karjalainen on poliitikkona jäänyt historiaan ainakin siitä syystä, kun hän tokaisi, että "ennustaminen ja varsinkin tulevaisuuden ennustaminen  on vaikeaa".

Tämä on tullut usein mieleeni, kun olen pohtinut sattuman merkitystä niin politiikassa kuin muissakin asioissa. Yksi tällainen paljon politiikkaan vaikuttanut asia oli viime kesänä Alexander Stubbin valinta puolueensa puheenjohtajaksi.

Sillä hetkellä kun Stubb otti ensimmäisen julkisen selfiekuvansa olin jokseenkin varma, että nyt kääntyi suunta Kokoomuksen kannatuksessa. Huolella rakennettuun julkikuvaan tuli kerralla suuri halkeama.

Tuo selfiekuva oli viesti suomalaisille. Sen sanoma oli siinä, että "minä tässä olen tärkein, katsokaa minua". Kansalaiset ymmärsivät vähintään alitajuisesti, että kysymys oli itsekkyydestä. Jotkut puhuivat jopa jonkinsorttisesta narsismista.

Eikä siinä kaikki. Stubb sai ympärilleen talkooväkeä: Lasse Männistö, Sanni Grahn-Laasonen ja monet muut tekivät ymmärtämättömyyttään puolueelleen karhunpalveluksen.

Kansalaisen mielestä poliitikkojen pitää olla tasan päinvastaisia. Heidän pitää ajatella muiden parasta, ei tuijottaa omaan napaansa.

Olen jokseenkin varma, että Kokoomuksen tilanne olisi täysin toinen, jos puheenjohtajaksi olisi valittu Paula Risikko tai Jan Vapaavuori. Jomman kumman johdolla Kokoomus ja Keskusta olisivat nyt galluptutkimusten keulilla  melko tasaväkisesti.

Seuraava pääministeri ei siis ole Alexander Stubb.

....................

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina allaolevia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

www.reijotossavainen.net

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Noin 40 % äänestäjistä ei vielä tiedä ketä äänestää tulevissa vaaleissa. Se on erittäin suuri osuus. Siksi nykyisistä gallupluvuista tarkkojen johtopäätösten teko on vaikeaa.

Voidaan toki aina esittää arveluja. Niin teen minäkin.

Todennäköisimmältä tällä hetkellä vaikuttaa Keskustan ykköstila. Sen sijaan kolmen seuraavan puolueen keskinäinen järjestys voi olla mikä tahansa. Lähellä vaaleja keskusteluissa esillä olevat asiat vaikuttavat paljon.

Käyttäjän petrikiiski kuva
Petri O. Kiiski

Viime eduskuntavaaleissa äänesti 67,4% äänioikeutetuista. Nyt gallupeissa 40% ei tiedä ketä, jos edes äänestävätkään.

Näyttäisi siltä, että ne jotka viime vaalissa äänestivät protestina persuja ovat luopuneet toivosta.

Mielenkiintoista seurata miten alas äänestysprosentti laskee.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Reijo Tossavainen on päättänyt, että seuraava pääministeri ei ole Alexander Stubb. Melkoisella varmuudella ei myöskään Timo Soini mutta pitäisikö kuitenkin äänestäjien päättää asiasta.

Alexander Stubbin ja Kokoomuksen parjauskampanja on lähtenyt hyvin käyntiin. Tässä kannattaa olla tarkkana, ettei moiti liikaa, sillä voi käydä niin, että kansan myötätunto kääntyykin parjatun puolelle.

Edellisissä vaaleissa tuli "iso jytky" ja kansa antoi Persuille valtakirjan pistää maan asioita kuntoon. Tätä valtakirjaa ei haluttu käyttää. Odottaako Persut nyt sellaista jytkyä, jossa edustajia saataisiin yli 100. Pelkästään muita puolueita ja puolueiden johtajia nolaamalla se tuskin onnistuu.

Reijo Tossavainen

Kokoomus rakensi puolueelleen positiivisen julkisuuskuvan mainostoimistojen ja median tuella. Nyt todellisuus on paljastunut kansalaisille, ja hyvä niin.

Jos Stubb olisi seuraavan hallituksen muodostaja, niin tilanne olisi mitä ilmeisemmin sama kuin viime vaalien jälkeen. Jopa Kataista EU- ja liittovaltiomyönteisempi Stubb ei haluaisi Kataisen tapaan neuvotella harjoitettavasta EU-politiikasta. Uskon, että Keskustan ja Sipilän kanssa tilanne on toisenlainen.

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

Stubb ja kokoomus joutavat roskakoriin, tai paremminkin tunkiolle.
Molemmat pääsevät Quinnesin ennätyskirjaan oman edun tavoittelusta.

Reijo Tossavainen

Stubb, Männistö, Grahn-Laasonen & kumpp. paljastivat kokoomuslaisen politiikan todellisen luonteen: itsekkään minä-minä politiikan.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Jos meinaat poliittisia virkanimityksiä, kyllä tällä sektorilla SDP ja KEPU ovat Suomen mestareita.

Reijo Tossavainen

Ihmisten poliittinen muisti on hämmästyttävän lyhyt. Vanha kepu ei enää ihmisiä "pelota". Toisaalta hallitus on tehnyt töitä kepun eteen parhaansa mukaan.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La

Seuraava pääministeri ei ole Alexander Stubb.. Luojan kiitos!

Seppo Hildén

Helvetti, mihinkä meitä humoristejakaan enää tarvitaan kun poliitikot heittää meitä parempaa läppää. Stubb totesi medialle Kokoomuksen surkeista gallup-luvuista, että on peiliin katsomisen paikka. Eiköhän se juuri ole se kannatuksenlaskun syy ainakin Stubbilla.

Helvetti, kuten mä juuri sanoin, ne tekee sen itse.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Silloin kauan sitten kun SMP loppui, oli mulla muutamia kavereita, jotka vihjailivat, että tule kokoomukseen. Onneksi en tuota liikkua koskaan tullut tehneeksi. Jos olisin, niin nyt saisin hävetä silmäni päästä selitellessäni ihmisille tätä velkamme- ja tukipakettiemme määrää.
t, Seppo Leskinen

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Olisko Iivisniemen Kalle-kippari joka kävi haukkaamassa pinaattia Vatikaanissa konservatiivikardinaalin kanssa ja palattuaan väänsi kangen sijoiltaan?

Eiköhän pääministeri löydy Stadin kundeista, Tuomioja, Vanhanen, Vapaavuori, Haavisto... tuskin Savon mafiosoista kukaan.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Olisko Iivisniemen Kalle-kippari joka kävi haukkaamassa pinaattia Vatikaanissa konservatiivikardinaalin kanssa ja palattuaan väänsi kangen sijoiltaan?

Eiköhän pääministeri löydy Stadin kundeista, Tuomioja, Vanhanen, Vapaavuori, Haavisto... tuskin Savon mafiosoista kukaan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Saas nähdä kuinka kauan kestää, että veljet Tossavainen ja Leskinen ymmärtää, että persut on Soinin bisnes, puolue ilman aatetta, ei muuta.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Saas nähdä kuinka kauan kestää, että Granlundille selviää se, että perussuomalaisissa puolueen johto valitaan puoluekokouksissa aina kahdeksi vuodeksi kerrallaan ja valinta tapahtuu demokraattisesti. Jokainen puolueen jäsenmaksun ajallaan maksanut on saanut äänioikeuden toisin, kuin muissa puolueissa.

Toimituksen poiminnat