Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Perussuomalaisia ympäröi pahantahtoinen muuri

Vajaat pari vuotta sitten Perussuomalaiset julkaisi oman ratkaisumallinsa kunta- ja soteuudistuksen osalta pitkän ja huolellisen valmistelun jälkeen. Järjestimme tiedotustilaisuuden, johon tuli muutama toimittaja.

Heidän suhtautumista asiaan kuvatkoon Helsingin Sanomat. Toimittaja vertasi jutussaan ratkaisumalliamme Susan Ruususen kirjaan "Pääministerin morsiain". Hänen mielestä kummassakin oli yhtä vähän asiaa.

Juttu julkaistiin Helsingin Sanomien verkkolehden puolella. Asiasta ei ollut minkäänlaista uutista paperilehden puolella. Siitäkin huolimatta, että kyseessä on tämän vaalikauden tärkein asia kotimaan politiikassa. Ja siitäkin huolimatta, että asialla oli merkittävä oppositiopuolue.

Myöhemmin olen havainnut, että monet politiikkaa työkseen seuraavat toimittajat eivät olleet tietoisia Perussuomalaisten peruskunta-piirikunta -mallista. Toisin sanoen he eivät edes vaivaidu lukemaan lähettämiämämme tiedotteita. Sen sijaan jokainen toimittaja ja jokainen suomalaisen tietää mikä on Keskustan malli. Ja sekin näkyy gallupeissa.

Jokin aika sitten Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA julkaisi oman kunta- ja sotemallinsa. Lähtökohdiltaan ja nimeään myöten se on lähes identtinen Perussuomalaisten aikoinaan julkaiseman mallin kanssa. Ja kas kummaa, Helsingin Sanomissa ja muussakin mediassa se sai laajan huomion, ja sitä pidettiin hyvänä ehdotuksena.

Edellä oleva on rautalankamalli median suhtautumisesta Perussuomalaisia kohtaan. Se on yksittäinen, mutta silti se kuvaa laajemminkin median asenteita.

Ruotsissa Ruotsidemokraatit on täysin suljettu demokraattisen yhteiskunnan ulkopuolelle. Suomessa Perussuomalaiset on suljettu sanattomalla sopimuksella yhteiskunnan ulkopuolelle. Me saamme julkisuutta eri tavalla kuin muut puolueet: räksyttämällä tai jos Takahikiän kunnanvaltuuston varajäsen jollain tapaa töppäilee.

Ei media tai toimittajat ole kirjanneet mihinkään ohjeita kuinka Perussuomalaisiin tulee suhtautua. Silti yksipuolinen toiminta on pitkälti joko tietoista tai tiedostamatonta.

Toimituksella/toimittajalla on oikeus päättää ketä haastatellaan, mitä kysytään ja mitä johtopäätöksiä tehdään. Ja kun toimittajista ainakin kolmannes on vihreitä, niin kyllä se näkyy lopputulemassa.

Tässä tilanteessa olen ehdottanut, että Perussuomalaisten pitää panostaa nykyistä huomattavasti enemmän omaan julkaisutoimintaan ja lähinnä verkossa. Nyt siihen on hyvä tilaisuus, koska media käy läpi historiansa suurinta murrosta.

Verkossa ei ole paino- ja jakelukustannuksia, joten siellä voi toimia huomattavasti vähäisemmillä taloudellisilla resursseilla. Käytännössä siis verkossa perinteinen media joutuu laskeutumaan muiden toimijoiden kanssa samalle viivalle. 

Median murros mahdollistaa Perussuomalaiset puolueen tulevaisuuden merkittävänä suomalaisena puolueena. Työ Suomen ja suomalaisten puolesta jatkuu.

.....................

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina allaolevia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

www.reijotossavainen.net

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (45 kommenttia)

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Käsillä on tämä Kreikan asetelma, ja päivä 25.1.15. Tätä ei Suomen Pravdalehdistön media pysty enää salaamaan. Nyt on jo paniikki päällä. Katsotaanpa vaikka valuuttaparin EURUSD kurssikehitystä. Osasyynä on tietenkin USA;n talouskehitys mutta suuri osasyy on nyt vallitseva euroopan tilanne, joka halutaan peitellä keinolla millä hyvänsä. Kurssit kertoo siis aina enemmän kuin hesari. Valuutta ei tule pakenemaan ainoastaan Kreikasta vaan koko euroopasta. Tulevassa ajassa on avainasemassa myös Ranskan Le Pen. Nämä ovat asioita joista olemme koko ajan varoittaneet ja vaatineet Suomea pitämään näppinsä, vakuutensa ja rahansa erossa. Eurooppaan on tulossa suuri demokratiavaje, joka sai varsinaisen lisäsysäyksen Ruotsin tilanteesta. Kansaa ei kuunneltu ja poljettiin Ruotsidemokraattien kannat lokaan.....Tämä kehityshän on täysi katastrofi eu-fanittajille, ALDE ryhämäläinen kepu mukaan lukien. En ollenkaan usko tämänhetken hallituskaavailuihin eliitin tahdon mukaan......miettikää näitä, ja tuokaa asioita esille niin monessa yhteydessä kuin voitte, niin hyvää tästä tulee.
PS
Nyt mennään tosi mielenkiintoisia aikoja. Sieltä on tulossa katkeran Korhosen mietteitä, seka keskustaa suuresti harmittava paljastuskirja metsäkartelleista joissa ovat munaskuitaan myöten osallisena niin MTK kuin monet muutkin maaseutuhenkeen vannovat poliittiset tahot, keskustajohtoisia kuntia unohtamatta.
www.reijopaunonen.fi

Mohamed Rasal

Herra Jumala, että joskus järkyttyy, miten vähällä järjellä valtakuntaa hallitaan!

Mutta ystävyydellä tietenkin mukavaa kansanedustajaa kohtaan - olisiko mahdollista, että jotkut puolueen jäsenet ihan vaan omilla kirjoituksillaan vähentäisivät puolueen kannatusta?

Pienyrittäjän ravintolayrittäjänä mulle kelpaa kaikki asiakkaaksi - enkä niistä huutele kuka kävi ja milloin ja missä kenen kanssa.

En vaan ymmärrä, että herra kansanedustaja ei ymmärrä itse omaa muuriaan, joka karkoittaa äänestäjiä persuilta. Kun se pahantahtoinen muuri on omassa itsessä, joka suoltaa koko ajan pahaa sanaa kaikista ihmisistä.

Anteeksi suora puhe - annan persuille viikon ajan puoleen hintaan tuopit, jos mainitsevat hyvän syyn. :)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen
Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Siinähän puhutaan tuopeista ! Alkoholista tai oluesta ei sanaakaan.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen Vastaus kommenttiin #12

Sehän ei VALVIRAA juurikaan kiinnosta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #18

Taitaa kaverille tulla kiireinen päivä alennusten kanssa, sillä moni lukija vaikka ei persu olekaan, niin ilmoittaa sellainen olevan. Joten antaa palaa...... pienet on huvit yrittäjälläkin. ;)

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Otsikointi ja leikkaaminen on erityisen mielenkiintoinen laji. Vaikkapa, kun minulle eilen soiteltiin alueradion toimesta ja pyydettiin haastattelu perussuomalaisten matalista gallupeista.

Kerroin näkemykseni siitä, että puolue ei ole onnistunut viestimään sanomaansa läpi mediassa ja on ollut turhia kohuja täyttämässä mediatilaa kautta maan, kun samaan aikaan keskusta saa läpi ihan tavallisia juttuja rivikansanedustajilta -- kannanottoja asiakysymyksiin, eikä mitään kohujuttuja.

Nyt sitten mitä tapahtuu, tulee otsikko että "Jani Mäkelä: Media pilasi perussuomalaisten kannatuksen". En nyt ihan noin kokenut sanoneeni .. kuten voi kuulostella haastattelun pätkästä, joka tuli myöhemmin ulos alueuutisista. Linkit:

http://yle.fi/uutiset/jani_makela_media_pilasi_per...

http://areena.yle.fi/tv/2576213?start=1m54s

Sitten kun kysyttiin että mitä puolueen pitäisi mielestäni tuoda esiin jatkossa, sanoin että itse ainakin aion tuoda esiin suomalaista työtä. Koska ilman suomalaista työtä joka on uhattuna, meillä ei ole varaa mihinkään muuhunkaan.

Arvatkaapa huviksenne, onko MISSÄÄN tätä kommenttia? Eli taas haluttiin otsikoida että persu suuttui jostain, arvosteli jotain, haukkui jonkun - eikä esittänyt mitään ratkaisua. No toisaalta, on tuokin jo tähän mennessä jaettu yli 400 kertaa FB:ssä - ehkä huonoa julkisuutta ei siis olekaan?

Mutta pointtina. Tuosta haastattelusta olisi voinut otsikoida esim. "Jani Mäkelä - Perussuomalaisten ydinsanoma on suomalainen työ" tai että "Jani Mäkelä- Perussuomalaisten ääni saatava kuulumaan asiakysymyksissä". Mutta päätettiin otsikoida noin. Mikä arvelette, olisiko em. otsikoiden vaikutus puolueen kannatukseen ollut positiivisempi?

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Jani, olemme haasteen edessä mutta nämä median vallitsevat käytänteet kertovat todellisesta pelosta joka nyt vallitsee.
Perustelen sillä että eihän media muuten käyttäisi näin kaksiteräistä miekkaa kukistaakseen totuuden.
Tämä tyyli jota harrastetaan sumeilematta kääntyy vielä voimakkaasti harrastajiensa tarkoitusta vastaan ennen vaaleja.
Asioiden esille tuominen vaan vaatii työtä meiltä kaikilta.
Onnea vaan Jani kampanjallesi !

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Kiitoksia Reijo ja menestystä sinulle myös!

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Reijo, ja myös kirjoittaja Reijo, mitäpä jos muuttuisikin haastetteluissa ja muissa kontakteissa mediaan kehuva suunta toimittajia kohtaan. Taitaa olla niin että kehut tuovat aina sitä positiivisuutta myös toimittajiin Perussuomalaisia kohtaan.

Kannattaisiko kokeilla. Niin, vaikkei siihen olisi aina niin aihettakaan.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #15

"Rehellisyys maan perii." Aina lopulta jossakin vaiheessa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #16

Totta puhut. Noinhan se todellisuudessa on, mutta toimittajiin taitaisi "iskeä" kuitenkin kehuva suunta, jolloin tiedotettava puolueen kannalta olisi oikeanlaista tiedottamista. Tuskinpa toimittajat kirjoittaisivat kuinka heidän työtään on kehuttu. ;)

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen Vastaus kommenttiin #17

Sirpa, ja Reijo.
Molemmat puhutte asiaa katsoen risteystä vähän eri kulmilta.
Minä olen huomannut politikassa erään asian.
Tätä kissaa ei kannata myötäkarvaan paljon sukia.
Sitä voi yrittää, mutta siinä jää hyväksikäytön ja vedätyksen osaan hyvin pian. Ja se ei toisekseen kuulu perussuomalaiseen perusajatukseenkaan olla mielin kielin.
Toki pitää olla korrekti ja puhua esim asiat päätoimittajille suoraan. Jos ei järki ja yhteisymmärrys voita, astuu muut julkiset toimet ja perustelut esiin.
Nyt ollaan tilanteessa jossa esim nuorten TV :n ja lehtien lukutottumukset suuntautuvat entistä enemmän mobiilikäytäntöihin, jossa on käytännössä vapaa sana....Toistaiseksi.
Tämä on suoranainen ja suuri uhka sensuroidulle informaatiolle, jota on tähän saakka totuttu käyttämään vallan pönkittämiseen.
Tälle sensuroimiselle on muuten keksityy uusi sana....moderointi.
Painetulle sanalle tulee suuria paineita säilyttää mainos- ja ilmoitustulot.
Millainen ajattelu syntyy päätoimittajan päässä jos esim paikallisen perussuomalaisten yhdistyksen puheenjohtaja ilmoittaa, että tämän ja tämän verran perussuomalaisia yrittäjiä, kannattajia, jäseniä ja puoleen aktiivijäseniä lopettaa kaikkien teidän- ja teidän konserninne palvelujen ja lehtien tilauksen toistaiseksi? Ja ilmoittaa siitä vielä maksetulla ja perustellulla ilmoituskella.
Se on vanahanaikainen ajattelu että sillä on valta jolla on lehtien painokoneet.
Tätä uhkaa halutaan pitää kynsin hampain yllä, mutta nyt viimeistään se on syytä myös suuren yleisön heittää romukoppaan.
Painokonefraasin puolestapuhujat ovat jo realismin tajunneet.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #22

Reijo, yritänpä nyt sanoa noin tiivistetymmin sen minkä itse ajattelen olevan parempi tapa informaation/tiedottamisen perille saamiseksi, myös eri medioiden kautta. Siis, kirjoitetaan ja puhutaan vain puolueen ajamista ja kannattamista asioista. Jätetään se medioiden syyttely pois. Katson ettei tuo syyttelylinja johda mihinkään ja jos johtaakin niin huonompaan suuntaan. Siispä vain asioista tiedottaminen ja sen voi tehdä kriittiseenkin sävyyn, jopa vertailemalla miten muut puolueet asiaan suhtautuvat/ovat suhtautuneet.

Jos sitten tuonkaan jälkeen ei muiden medioiden kautta saa omaa asiaa paremmin tuoduksi esille, niin ainakin oma tiedotuskanava "Suomen Uutiset" on viritettävä aina huippuiskuun.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Tulee mieleen Fingerporin sanomalehti, joka uutisoi kaupunginjohtaja Aulis Homeliuksen sanomisia hyvin omintakeisella tavalla.

Jari Vuorinen

Pahantahtoisuus näkyy työpaikoillakin.Aktiivisuuteni vuoksi pomoni sai tietää olevani Perussuomalainen ja tämän jälkeen vähättely,nälvintä ja painostus alkoi.Kävi selväksi,etten saisi kirjoitella lehtiin.Itse hän on kaappi-SDP,jonka puoluekirja on pölyttynyt 2o vuortta jossain kaapin nurkassa.

Että tällasta.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Jari Vuorinen

Kuulutte molemmat katoaviin puolueisiin, persuihin ja demareihin. Molempien puolueiden kannatus on korkeimmillaan 65-100 vuotiaiden ikäryhmissä.

Reijo Tossavainen

Väärä väite. Perussuomalaisten kannatus on kaikkein pienintä eläkeikäisissä. Suurin kannatus on keski-ikäisten ja nuorehkojen parissa.

Eläkeikäisissä suurin kannatus on kepulla ja demareilla.

Käyttäjän JotuKarjalainen kuva
Jotu Karjalainen

Oikeaan osunut kirjoitus Reijolta, Perussuomalaisia on hakattu median puolesta kuin vierasta sikaa ja vain sen takia että pelätätään mitä sitten tapahtuu jos oikeasti vanhojen puolueiden hallitsema rotaatio hajoaa ja Suomessa aidosti äänestämisestä tulisi merkityksellistä.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Niin on lyöty mutta sitä on tehty koko 2011 jälkeisen ajan ja jo sitä ennenkin , siksi olen ollut vähän ihmeissäni kuinka pitkäpinnaisia siellä perussuomalaisissa oikein ollaan. Puolueella luulisi olevan rahaa jolla ostaa ammattitaitoa ja saada asiansa (jota ihan selvästi on ) näkyviin siten että siihen joutuvat myös kilpailijat kantaa ottamaan. Nyt on lähinnä tyydytty siihen että hallituspuolueissa sanotaan ettei persuilla ole mitään oikeaa asiaa sanottavana.
En ymmärrä miksi kestetään median höykytys ja alistutaan siihen.
Vanhat puolueet selvästi pelkää perussuomalaisten mahdollisuuksia todelliseen voittoon ja käyttävät kaikki käyettävissä olevat voimavarat persujen nollaamiseen. Toimittajat on valjastettu tähän työhön täydellisesti eikä höykytys lopu vaikka siitä valitetaan jos vastavoimaa ei ole.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Tässä juttua kähminnöistä joissa tomittajat olivat maksettuine juttuineen mukana.

Jarmo Korhonen kirjassaan: Suuryritykset rahoittivat keskustaa 1980-luvulla.
Keskustan entinen puoluesihteeri Jarmo Korhonen paljastaa, miten ja mistä keskusta sai vaalirahaa vuosien 1987 ja 1988 vaaleihin.

http://www.hs.fi/politiikka/a1413769145457

Reijo Tossavainen

Poistin Mohamed Rasalin kommentin, koska se sisälsi henkilöön kohdistuvan perättömän väitteen.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Olin lähettämässä kyseiseen kommenttiin omaa kommenttiani asiattomuudesta, mutta tuli huomautus ettei kommenttia enää ole johon vastata. Kommentti oli suorastaan ala-arvoinen, henkilöön menevä ja virheellistä kommentointia sisältävä.

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

Media toimii niin kuin toimii.
Ainoa syy siihen toimintaan on perusteellinen pelko totuuden julki tulemisesta, sillä kun totuus lopulta paljastuu, niin koko media romahtaa ja kaikki toimittajat, päätoimittajat mukaan luettuna, saavat uuden "työpaikan" kilometritehtaalta ja sossun luukulla asioimisesta.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Soini on aloittanut vaalityön räväkästi, nyt tykitetään muut maan pinnalle alas pilvistä..Vielä on toivoa että tuulivoiman tukiraha hana suljetaan. Kyllä Soinin ulostuloon toistenkin on jotain sanottava. Tukipakettiasiassa kusetus ja harhaanjohtaminen on ollut härskiä ja tietoista. Vastustajat on leimattu ääriajattelijoiksi ja puolijauhoisiksi.

https://www.suomenuutiset.fi/soini-talouden-ja-teo...

Soini muistuttaa, että perussuomalaiset ovat ainoana ja yksin johdonmukaisesti vastustaneet eurooppalaisten pankkiirien pelastamista veronmaksajien varoilla. Hän jatkaa:

- Perussuomalaisten linja on johdonmukaisesti poikennut muista puolueista: Piikki on laitettava kiinni. Suomalaisten rahojen tärvääminen eurooppalaisten pankkiireiden taskuihin on lopetettava. Pääministeripuolueena aloittaisimme välittömästi neuvottelut myös EU-jäsenmaksun puolittamisesta, puolitetaanhan Suomen äänivaltakin! Tulevalla vaalikaudella emme myöskään tekisi yhtään uutta tuulivoiman syöttötariffisopimusta veronmaksajien piikkiin! Tekisimme lopun muidenkin kannattamattomien energiamuotojen elättämisestä veronmaksajien piikkiin.

- Löytyykö Kokoomukselta, demareilta ja kepulta ryhtiä tehdä perussuomalaisten kanssa todellinen budjetin rakenneuudistus ja ohjata niukat euromme suomalaisten hyvinvoinnin turvaamiseksi maailman parantamisen sijaan, puheenjohtaja Soini kysyy.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Voi teitä persuja, uusi vuosi alkaa rutisemalla, valittamalla, itselleen tuhkaa päälle ripotten. Kuka he....in hölmö antaa äänensä puolueele joka elää perutuspeliin katsomalla. Tuon pahantahtoisen muurin luotte ihan itse, ei kukaan täysjärkinen jaksa kuunnella jatkuvaa marinaa ja valitusta kuinka huonosti meillä Suomessa menee. Suomessa, jossa kuollaan elintaso-sairauksiin samaan aikaan kun muualla maailmassa lapset kuolevat aliravitsemuksen seurauksena. Tämän kommentin kirjoituksen aikana vähintään yksi lapsi menehtyi Afrikassa kunnollisen ravinnon puutteeseen.

Reijo Tossavainen

Jos Afrikassa vähintään yksi lapsi on menehtynyt, se ei ole tämän blogin syy. Enemminkin se, että Granlund ei ole tehnyt asian eteen mitään muuta kuin trollannut.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tossavainen, olet väärässä, olen koko elämäni aikana tukenut eri tahoja kuten UNICEF. Meillä on ollut myös kummilapsi Kolumbiassa johon vaimoni 20€ kuukaudessa rahaa lähetti ja oli antoisaa seurata kuinka tuo pieni tyttö varttui aikuiseksi naiseksi.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #31

Oikein hyvä, johtopäätökseni oli väärä. Pahoittelen.

Myös minulla on samantapainen avustustapa kuin Granlundilla.

Jari Vuorinen

"ei kukaan täysjärkinen jaksa kuunnella jatkuvaa marinaa ja valitusta kuinka huonosti meillä Suomessa menee."

Olisitko itse oppositiossa tuppisuuna.Kuka täysjärkinen siellä olisi tuppisuuna.Sinä taidat olla se täysjärkinen ?

Pertti Heinonen

Toivotaan että äänestäjät muistavat vielä mistä tämä nykyinen talous kurjuus sai alkunsa ja ketkä olivat silloin vallan kahvassa. Keskusta ja Kokoomus. Mikäli Keskusta voittaa vaalit niin vanhat neljä vuotta vilttiketjussa olleet änkyrät Pekkarinen Kääriäinen Väyrynen Lehtomäki Vanhanen, jne..palaavat entistä verenhimoisempina jakamaan etuisuuksia tukijoilleen joihin se katsoo omaavansa mandaatin, suomen etua siinä ei niinkään katsota. keskustahan on liittovaltio- ja euro myönteinen puolue ja valtaan päästessään tod, näköisesti poistaa viimeisetkin esteet tämän tieltä.
Kokoomuksen aikana (katainen valtiovarain ministerinä) ja pääministeri puolueena suomi on velkaantunut lisää lähes 50 miljardia koska Kataisen raukkamainen pako komissaarin virkaan piti ostaa tukemalla kaikkia eusta tulevia hankkeita.
SDP taas käänsi Urpilaisen kera takkinsa. Ennen vaaleja sdp oli kielteisellä kannalla tuki lainoihin esim, kreikalle mutta takki kääntyi että saisi maistaa ministeriyttä. Että sellaisia suomen asioiden ajajia nämä vesselit! Koskaan en voisi äänestää näitä puolueita ja nämä väittävät PS vastuunpakoilijoiksi ja takinkääntäjiksi!
Uskon ja luotan että suomen äänestävä kansa kyllä näkee totuuden ja haluaa hallitusvastuuseen aidosti isänmaallisen, suomen kansan toimeentulosta huolissaan olevan ryvettymättömän puolueen ohjaamaan suomilaivan taas selville vesille. Puolueen, Jolle isänmaan ja suomalaisten asia on aina A1. Sitten kun kotimaan asiat on hyvin keskitytään pelastamaan muuta maailmaa.

PS.
eikö Perussuomalaiset ry voisi perustaa riippumatonta valtakunnallista radio asemaa jossa saisi omaa agendaansa paremmin esille? Jos valtamedia tarkoituksella jättää meidät pimentoon niin lyödään se niiden omalla aseella!

Käyttäjän KaarleAkkanen kuva
Kaarle Akkanen

Kunhan kansalaisten kriisitietoisuus paranee, niin Perussuomalaisten kannatus nousee! Puolue on ainoa, joka oikeasti haluaa puolustaa suomalaisten etua. Muut kansanliikkeet ovat valmiita "joustamaan" ja myymään kaiken oman etunsa varmistamiseksi?

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Uusi vuosi, vanhat jutut. Media, jopa HS, on tulvillaan täysin neutraalissävytteistä PS-uutisointia, mutta niistä ei ole Tossavaisen kehuja näkynyt. Sitten kun toimittaja näkee puolueen toiminnassa aukon, pitää hänen voida se sanoa - Sote-uutisessa itsekin myönnätte, että malli oli julkistettaessa keskeneräinen. Jos mennään siihen, että mediasta saa lukea vain itseään miellyttävää tekstiä, ollaan Putinin tiellä.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Suomenkielisiä johdetaan kuin lukutaidottomia RUK:n opeilla käskyttämällä, olettaen että he kunnon professoreiden tapaan jäykistyvät kuullessaan sanaparin "israelilainen Suomessa". Pikku-uutinen HS:ssa kertoi kaupunginjohdon neuvottelevan jonkinsortin maailman juutalaisuuden informaatiopisteen perustamisesta työ- ja elinkeinoministeriön rakennuksen nurkalle Aleksin ja Mariankadun kulmataloon.
Ihan varmaa tosin ei ole kokevatko kaikki maaalaisetkin Suomessa kuuuluvansa "Jumalan omaisuuskansojen liittoon".
Näin voi käydä maassa, jonka kirjallista elämää dominoi yksi ainoa kirjallisuuspalkinto, ja jossa melkein kaikki ostavat läheisilleen saman kirjan joululahjaksi.
Taisi ilmestyä itsenäisyyspäivän HS:ssä USA:n suurlähettiläs Bruce Oreckin haastattelu jossa hän kehui viihtyvänsä Suomessa suotuisan sijoitusilmapiirin vuoksi. Hän on laittanut omia rahojaan täällä kiinteistöihin kasvamaan.
Englanninkielen taitoiset googlettavat helposti esiin hänen sukunsa taustoja, kuten myös Guggenheimin.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Perussuomalaisia ympäröi pahantahtoinen muuri" -

Hyvää Uutta Vuotta bloggaajalle, mutta tämänkertainen otsikointi johdattelee lukijan ajatukset lähinnä psykiatrian piiriin.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Sinänsä en kiistä blogin perusväitteitä. Media varmasti tiedostamattaan syrjii perussuomalaisia. Valtaosa toimittajista on selvästi liberaaleja, riippumatta ovatko vasemmalla, oikealla vai kumpaakaan.

Silti eräänlainen peiliin katsomisen puute hämmentää. Perussuomalaisten kannatus on ennätysmatalalla, mutta valtaosa asiaa käsitelleistä perussuomalaisista tuntuu syyttävän asiasta mediaa. Tuntuu että kotiläksyt jäävät ikään kuin tekemättä, jos kaikki paha on aina toisten syytä.

Naapurista katsottuna perussuomalaisten laskun syy on selvä. Soinin nokkeliin letkautuksiin ja jytkyyn on väsytty. Samaa protestia ei jakseta äänestää montaa kertaa, kun eivät asiat kuitenkaan pohjimmiltaan muutu. Perussuomalaisten äänestäjistä merkittävä osa lienee vielä erityisen vaikeasti miellytettävää sorttia, joka jää sohvalle usein.

Käyttäjän ArtoNurmi kuva
Arto Nurmi

mielestäni tämä slogan-kritiikki on ilmiselvästi vain yritys siirtää huomio suurta asiapohjaista tietämystä omaavan Timo Soinin tapaan liittää aina silloin tällöin vertauskuvallinen sanonta ikäänkuin yksinkertaistamaan viestin ajatus. Soini on puhunut niin paljon asiaa ja ollut monessa oikeammassa kuin esimerkiksi lukuisien avustajien auttamat ministerit.

Juuri siksi on yritetty kiinnittää huomio näihin kielikuviin jotta varsinainen totuus ei jäisi ihmisten mieliin. Se on tietenkin vain taktiikkaa jota hokemalla toivotaan ja ehkä osin onnistutaankin saamaan ihmisille mielikuva vain letkautuksia puhuvasta puheenjohtajasta.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Sloganien vangiksi jääminen on osin Timo Soinin oma vika. Jos monimutkaista todellisuutta vuosi toisensa jälkeen yksinkertaistaa muutaman sanan iskulauseisiin, ei voi olla yllättynyt siitä että sloganeiden takana oleva sanoma jää taustalle. Soini ikään kuin antoi pikkusormensa, joka vei koko käden.

Käyttäjän ArtoNurmi kuva
Arto Nurmi Vastaus kommenttiin #42

No en ole juuri monessakaan hänen esiintymisessään havainnut, että vain slogan (jos sellainen tulee) jäisi mieleen. No, taitaa olla myös kuulijan kuulostakin kiinni..

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Tätä tapahtuu kaiken aikaa ja tuo Jani Mäkelän haastattelu on oiva ja tuore esimerkki. Jossain vaiheessa vielä jaksoin puuttua näihin epäkohtiin esim. kirjoituksissani ja Facebookissa, mutta saatuani palautetta turhasta ruikuttamisesta, on negatiiviseen ja tarkoitushakuisen leimaavaan uutisointiin saanut tottua.

Miksi siihen pitäisi tottua - miksi moinen pitäisi hyväksyä?

Kyllä minä ainakin hyväksyn muitta mutkitta sen, jos kilpailevien puolueiden jäsenet nostavat esiin omasta mielestään vääristelevää uutisointia, joista paistaa läpi toimittajien oma asennelataus. Näin ei pitäisi korkeatasoisessa poliittisessa journalismissa, jota Tossavainen on yllättävänkin kärsivällisesti puolustanut, missään nimessä olla.

Totta kai joidenkin yksittäisten toimijoidemme tekemiset ovat vaikuttaneet (Mohamed Raisalin kommenttiin viitaten) kannatuslukemiimme, mutta saa olla melkoinen puupää, jos ei ymmärrä median asennetta meitä kohtaan.

Sorrun nyt yleistämään ja viittaamaan "mediaan" isona kokonaisuutena, mutta harva julkaisu tekee poikkeuksen retoriikassa ja sen suomissa piiloviesteissä, jotka vähättelevät toimintaamme.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Tässä linkki blogistin mainitsemaan Helsingin Sanomien juttuun perussuomalaisten kunta- ja soteuudistus ehdotuksesta.

http://www.hs.fi/politiikka/a1371174811141

Pekka Iiskonmaki

Nyt tarvitaan todella tekoja. Jorinaa on ollut jo liiaksi.

Talonpoikaisjärjellä laitetaan mammuttimainen virkakoneisto iskuun. Leikataan palkkoja riittävästi ja kaikki turhakkeet kortistoon.

Suomi on surkeassa alennustilassa ja virkamiesdiktatuurissa.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Tuoreessa tutkimuksessa Suomen julkinen sektori oli Euroopan tehokkain. Varmasti jonkin verran petrattavaa onkin, mutta tuskin Suomea saadaan uuteen nousuun silpomalla julkista sektoria.

Taloudellisten ongelmien taustallahan on metalli- ja metsäteollisuuden alentunut kysyntä ja rakennemuutos yhdistettynä Nokian romahdukseen ja eurokriisiin. Eivät nämä julkisesta sektorista johdu.

Käyttäjän ArtoNurmi kuva
Arto Nurmi

Epäillä kyllä saattaa moista tutkimusta. Mitkä nyt ovat mittarit jne. Julkisen sektorin tehokkuutta ei pidä sekoittaa siihen onko sen työntekijät tehokkaita. Sillä on eniten merkitystä että mihin on varaa ja että mitä työtä sillä rahalla tehdään.

Mutta niin se vain on että jos ei ole rahaa niin ei ole rahaa. Suomella on rahat käymässä vähiin.

Jarno Ruusala

Kyllä voi sanoa että propakanda elää ja voi hyvin. Ja ihan siihen vedoten että PS-puoluetta kohdellaan todella eri arvoisesti vaikka ei PS ole yhtään huonompi kuin muutkaan puolueet. Selvästi huomaa että nykymaailma ei kestä kohdata totuutta, totuuden puhumisesta kaikki tämä ikävä kohtelu johtuu. Ei perussuomalaiset ole kaikki tietävä vaan puolue joka uskaltaa sanoa asiat ääneet - siitä se totuuus usein muodostuu. Jos tuodaan esim. tukipaketti-asiat esiin, alkaa kauhea vääntäminen siitä. Voimme kuitenkin ajatella asioita niin että jos joku tekee väärin, niin hyväksytään se mutta myös myönnettäisiin virhe eikä jatketa sillä tiellä. Rahaa on jaettu ympäri ämpäri eurooppaa ja samaan aikaan Suomessa vyötä kiristetään eikä siinä monien mielestä ole mitään ihmeellistä. Minusta Suomessa kerätyt verovarat tulee ohjata ensisijaisesti Suomalaiseten hyväksi eikä kurjistaa tilannetta entisestään. 2015 Suomen nettomaksuosuus kasvaa 600 miljoonaa euroa, se raha on jostain palveluista tai palkoista pois. Voimme vain huomata sen että EU haluaisi kierrätää rahamme vaaleilla valitsemattoman komission päätäntävallan kautta eikä oman parlamenttimme. Hyvä esimerkki oli maitotuet jotka saatiin (hyvä asia tietysti) kovan väännön jälkeen mutta tässkin pointtina oli se että maksamme entistä enemmän ja saamme entistä vähemmän, lisäksi päätäntävaltamme EU:ssa kutistuu - ei hyvältä näytä jos itsenäisyysajattelua harrastaa.

Suomessa on tällä hetkellä n.8000 asunnotonta (wikipedia), leipäjonot senkuin kasvaa, n.500 000 työtöntä, 100mrd euroa velkaa, maa elää velkapainotteisesti, teollisuudesta on hävinnyt 10 vuodessa yli 100 000 työpaikkaa, annetaan miljardeja Saksan, Ranskan ja Britannian varakkaille pankeille ja maille (vakuudet)- mitä pahaa siinä on että ajatellaan oman maan ja kansalaisten parhaaksi? Joku voi olla erimieltä mutta se on hänen oikeutensa, itse en ole halukas elättämään Suomea varakkaampia maita ja pankkeja, heidän omien hölmöilyidensä vuoksi - haluan auttaa ja tukea veroeuroillani Suomalaisia, lapsia, vahuksia, työttömiä ja sairaita - tässä riittää autettavaa ihan omiksi tarpeiksi.

Kuka on sitten oikeassa, minä olen tätä mieltä ja sinä tuota mieltä - kunnioitan sitä mutta totuuden näemme tulevaisuuden historian kirjoista.

Toimituksen poiminnat