Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Venäjää on painostettava talouden keinoin nykyistä enemmän

Venäjän valtiojohto ja median manipuloima kansa ovat nyt kansalliskiihkon vallassa. Vanhan Neuvostoliiton omaan mahdottomuuteensa romahtanut mahti on nyt palautettava. Näin naapurissa ajatellaan ja myös toimitaan. Ensin se nähtiin Kaukasuksella ja nyt Ukrainassa.

Minskissä sovittiin viime vuoden puolella tilanteen rauhoittamisesta. Ja kuten venäläisten nykyinen toimintatapa on, useimmat sopimukset ovat heille vain paperinpalasia jotka voidaan repiä silloin, kun teot palvelevat putinistisen politiikan päämääriä.

Näin on käynyt myös Minskin sopimuksen osalta. Ukrainassa on jälleen käynnissä laajamittainen sota. Kyse ei ole siitä, että separatistit saavat tukea Venäjältä. Kyse on siitä, että Venäjä ja venäläiset hyökkäävät ja saavat jonkinlaista tukea paikallisilta venäläisiltä. Tästä on kiistatonta todistusaineistoa. Se toki kiistetään Venäjällä, sillä täysimittainen valehtelu ja tosiasioiden vääristely ovat tärkeä osa venäläisten tapaa toimia.

Venäläisten imperialistinen toiminta on pysäytettävä. Siitä olemme niin meillä kuin muuallakin samaa mieltä. Samaa mieltä olemme myös siitä, että sotiminen on vihoviimeinen keino tilanteen ratkaisemiseksi. Siksi jäljelle jää vain kaksi keinoa: taloudellinen painostus ja neuvottelut.

EU:n ja muiden maiden pakotteet ovat olleet askel oikeaan suuntaan. Samaan aikaan tapahtunut raakaöljyn hinnanlasku on tehostanut pakotteiden vaikutusta. Venäjän on ollut pakko luopua monista suunnitelmista esimerkiksi sotilaallisen vahvistamisen osalta.

Tehdyt toimenpiteet eivät kuitenkaan ole olleet riittäviä. Talouden painostuskeinoja on lisättävä ja Venäjän talous on saatava polvilleen. Jos näin tapahtuu, siitä voi olla seurauksena kansan herääminen ja kaduille lähteminen. Sitä Putin hengenheimolaisineen pelkää enemmän kuin kiväärin piippuja.

...................

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

www.reijotossavainen.net

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Eilen katselin videon, että taisteluun osallistuvat joukot olivat Venäjän merijalkaväen joukkoja. Ukrainassa on myös paljon tshetshenialaisia palkkasotilaita.

Käyttäjän Oraakkeli kuva
Juha Ollila

Venäjää tulee painostaa myös kulttuurin keinoin, pilkkalaulut kunniaan! Tässä oma korteni kekoon:
http://oraakkeli.puheenvuoro.uusisuomi.fi/184899-u...

Käyttäjän JarmoRouhiainen kuva
Jarmo Rouhiainen

Ylen uutiset onnistuu kertomaan Itä-Ukrainan sodasta mainitsematta kertaakaan Venäjää.

Venäjä onkin Ylen sokea piste.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Tiesittehän mitä on Vaeyrynenization? Että hyväksyy "ystävyyden" yli rajojen mm. Donetskissa ja Alakurtissa.

http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/183550-s...

http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/184488-y...

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Kysymys on myös siitä, kuinka paljon Suomen kansa voi ottaa vastaan Venäjälle suunnattuja pakotteita? Toivon ainakin, että meidän politikot miettisivät tätä bumerangi-effektiä.
Toinen juttu on Venäjän talouden "polvilleen laittaminen". Venäjällä kun on sellainen ihmeellinen "joustava talous":
- kun se ei toimi, ollaan ikäänkuin kotona - eihän se ole koskaan ennenkään ole toiminut. Siihen on totuttu, kansa on tottunut. Aina lähdetään niistä lähtökohdista mitkä kunakin päivänä on käsillä. Ja siitä sitten jatkavat.
Vähän niinkuin muurahaispesä => kun joku osa tuhotaan se rakennetaan uudelleen, lopputuloksena suunilleen samanlainen hässäkkä erilaisista havuneulasista kuin ennenkin. Havuneulasten järjestyksestä ei ole niin väliä, kunhan homma toimii.

Mitä tulee nationalismiin ja propagandaan, niin olin havaitsevani vuodesta 2001-2002 varsin jyrkkää muutosta nationalismin suuntaan. Ja tätä syöttää sekä Putinin strategia, että myös länsi. Länsi (lue USA ja sen vasallit) on varsinainen mestari ojentamaan Putinisteille aseet suoraan käteen. Yhä uudelleen ja uudelleen.
Länsi tietää, että Putinin alkuperäinen strategia oli "aika on puolellamme", joten nyt länsi yrittää häiriköidä mahdollisimman paljon - ja Putin vastaa: soppa on valmis.
Suomi on siinä sopassa pelkkä uivaj ja välillä uppelluksissa oleva herne. No, herne ei osaa uida, vaan se liikkuu aina kun soppaa hämmennetään. Mutta herneelläkin on omat etunsa ja niitä ei kannattaisi sekoittaa hämmentäjien etuihin.

Vielä: Venäläiset eivät *koskaan* lähde kaduille. Venäjällä on ihan omat säännöt, jos näin tapahtuisi. Tai niitä ei periaatteessa ole, vaan ne luodaan ex tempore ja siunataan jälkikäteen olivat toimenpiteet mitkä hyvänsä.

Henry

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Talouspakotteissakin on vaaransa jos ne alkavat haitata Venäjän taloutta riittävän paljon. Voi nimittäin olla sitten mahdollista se kauhuskenario että Venäjä turvautuu tavalla tai toisella voiman käyttöön jos se ajetaan nöyryyttävästi nurkkaan. Tällainen mahdollisuus pitää ottaa huomioon kun ruvetaan velivenäläisen kanssa kisaamaan. En usko että Venäjä antaa itseään loputtomiin nöyryyttää. Valokuvani laitan kunhan sitä vähän manipuloin että viitsii laittaa.......

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

"Talouden painostuskeinoja on lisättävä ja Venäjän talous on saatava polvilleen."

Reijo taivaltaa nyt kirjailija Jari Tervon viitoittamalla tiellä. Tervon mielestä kun heikko Venäjä on paras Venäjä. Oi niitä ihania Jeltsinin aikoja!

Venäjän valtiovarainministeriön mukaan maan talous kestää nykymenoa suurien vararahastojen turvin vähintäänkin kolme vuotta. Siis velkaantumatta. Suomen talous ei kestä tänäkään vuonna kuin kymmenen kuukautta.

Että tämä niistä polvillaan olevista talouksista.

Ps. Euro heikkenee, rupla vahvistuu.

Reijo Tossavainen

Rauno Lintunen oli aikoinaan taistolainen kommari. Jotain sinnepäin taitaa olla vieläkin.

Sitä en pysty ymmärtämään, että miksi monet taistolaiset ovat edelleen venäjämyönteisiä, vaikka Venäjällä on vallassa äärikapitalistinen ja ääri-imperialistinen järjestelmä. Siis toveri Lintusen kannalta pahin mahdollinen.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

"Venäjän valtiovarainministeriön mukaan maan talous kestää nykymenoa suurien vararahastojen turvin vähintäänkin kolme vuotta."

Se on aivan sama mitä luvut näyttävät. Venäläinen sopeutuminen on jotain, jonka voittaa ainoasaan kauko-idän kansat. Jo tietäisimme faktana, että luvut näyttävät 2,5 vuotta, voimme huoleti kertoa se neljällä = 10 vuotta. Ja tämän jälkeen voimme lisätä siihen vuosia vuoden perään.

Tuohon aiempaan kommenttiini pieni korjaus: Kyllähän venäläinen lähtee kadulle jos vodka loppuu... ;)

Henry

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Henry Björklid

Meinaatko Henry, että Putinin tarkoituksena on tehdä kansalaisten ihmiskokeita. Kauankohan ne nyt kestävät ?

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Rauno Lintunen

Kuka sulle opettaa valuuttatermejä.

Euro arvo laskee dollaria vasten ja rupla heikkenee sekä dollaria ja euroa vasten.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Venäjä kestää, kansa on tottunut joustamaan siellä.
Suomi taas ei kestä enää nykyisiäkään pakotteita.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Iltalehti kertoo:

"-Venäjä on todella riippuvainen öljyn hinnasta ja seuraavat pari vuotta tulevat olemaan hankalia. Kustannustaso on kuitenkin tippunut ruplan myötä 30-40 prosenttia ja valuutan devalvoituminen tukee paremman kilpailukyvyn syntymistä. Se voi tarjota loistavia mahdollisuuksia, Wahlroos sanoo."

Timo Soini taitaa kirjoitella Wahlroosin kanssa samoihin rapakon takaisiin lehtiin.

Reijo Tossavainen

Venäjän sekaantumisesta Ukrainan asioihin kertoo tämä video ja juttu
http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/Ukraina_Ven%C...

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Jussi Niinistö asiasta väitelleenä tohtorina voisi kertoa enemmänkin yli-innokkaista vapaaehtoisista Karjalan vapauttajista.

http://fi.m.wikipedia.org/wiki/Suur-Suomi-aate

Tallinnan toreilla kaupitellaan erilaisia hihamerkkejä samoin kuin me myimme aikoinaan rajan takana farkkuja ja sukkahousuja.

Reijo Tossavainen

Arto Luukkanen pohdiskelee Venäjää mielenkiintoisella tavalla
http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1849...

Toimituksen poiminnat