Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Arhinmäki syyllistyi ministerinä syrjintään

Perussuomalaisten Nuorten vuoden 2014 yleisavustus korotetaan 29 000 eurosta 58 000 euroon, tiedottaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Ministeriö on käsitellyt uudelleen Perussuomalaisten nuorisojärjestölle vuonna 2013 myönnettyä yleisavustusta koskevaa oikaisuvaatimusta. Samalla ministeriö oikaisi vuotta 2014 koskevan valtionavustuspäätöksen. Vuoden 2013 avustusmäärää ei kuitenkaan muuteta, sillä ministeriö katsoo nuorisojärjestön toiminnan olleen silloin vasta kehittymässä. Nuorisojärjestö sai vuonna 2013 avustusta 20 000 euroa.

– Ministeriön oikaisupäätöksestä on kuitenkin poistettu perusteluihin virheellisesti sisällytetyt avustuskelpoisuusharkinnan piiriin kuuluvat seikat, joista syntyi keskustelu sananvapaudesta, ministeriö toteaa tiedotteessaan.

Perussuomalaiset Nuoret haki vuonna 2014 toiminnalleen 100 000 euron valtionavustusta, mutta ministeriö myönsi 29 000 euroa. Nuorisojärjestö haki päätökseen muutosta, mutta turhaan. Ministeriö perusteli tuen epäämistä muun muassa sillä, että se katsoi nuorisojärjestön näkemysten monikulttuurisuusasioissa olevan ristiriidassa nuorisolain arvopohjan kanssa.

Perussuomalaiset Nuoret valitti jo vuoden 2013 päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen, sillä katsoi tulleensa poliittisesti syrjityksi. KHO katsoi viime vuoden marraskuussa järjestön tekemän valituksen aiheelliseksi ja määräsi avustuksen uudelleen valmisteltavaksi opetus- ja kulttuuriministeriöön.

Edellä oleva on lainaus Ylen uutisesta. Se on korutonta kerrontaa.

Suvaitsevaisuutta ja mielipiteen ilmaisun vapautta korostava Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki syyllistyi ministerin virassa poliittiseen syrjintään mielipiteiden perusteella. Siis juuri siihen, mistä hän rinta rottingilla varoittaa toreilla ja turuilla.  Todella moraalitonta ja kaksinaamaista.

Vaikka Perussuomalaisten Nuoret sai nyt tuplaten sen mitä Arhinmäki päätti, summa on silti vain askel oikeaan suuntaan. Saavathan muiden suurten puolueiden nuorisojärjestöt yli kymmenkertaisia summia. Syrjintä siis jatkuu.

..........................

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

www.reijotossavainen.net

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Harmi, ettei Arhinmäki enää ole ministeri, koska tämä olisi ollut vaihteeksi hyvä tapaus katsoa meikäläistä poliittista vastuunkantoa käytännössä. Sivstysvaltiossa ministeri oletettavasti eroaisi.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

Ensin oma etu, sitten puolueen etu, eikä vasemmistolaiset edes muuta ymmärrä, eikä juuri jatkossakaan taida olla halua muuhun.
Jos on toiminut virheellisesti ja lainvastaisesti, niin raastupaan.

Käyttäjän steffers kuva
Tatu Ahponen

Mitähän ihmeestä Tossavainen tällä kertaa tarkoittaa? Ministeriö ei ole korjannut v. 2013 päätöstä, joka oli viimeinen jonka Arhinmäki hyväksyy, vaan v. 2014 päätöksen, jota Arhinmäki ei tietenkään oppositioon siirtyneenä enää ollut hyväksymässä.

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo

En muista ainoatakaan Tossavaisen kirjoitusta, jossa hän ei olisi valehdellut tai ainakin ymmärtänyt väärin.

Arhinmäen antama avustus oli juuri sen kokoinen kuin pitikin, koska persunuorilla ei ollut toimintaa, jota tukea. Myöhemmin on nähtävästi sitten sekoiltu ja korjailtu perusteluita, mutta eihän se liity Arhinmäkeen.

Toimituksen poiminnat