Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Stubbin hallituksella on nyt ikioma "paskalaki"

Keskusta koki historiallisen romahduksen viime vaaleissa. Se oli pelin politiikan ja kaikenlaisen kähminnän konkurssi, joka kärjistyi jätevesiasetukseen. Se osoitti kansalaisille, kuinka vieraantunut puolue oli arkitodellisuudesta.

Pohjois-Karjalassa vaaran päällä asuvalta mökin mummolta vaadittiin kymppitonnin puhdistusvehkeet, vaikka hän "tuotti" vuodessa kilon verran fosforia. Kun samainen mummo keväällä lannoitti ikkunan alla olevan pelargoniapenkkinsä, niin siihen meni enemmän fosforia... Itämeri piti pelastaa!

Nykyinen hallitus on saamassa samanlaisen häpeätahran vanhempien "tasa-arvoisesta oikeudesta" hoitaa lapsia. Perussuomalaiset ovat koko ajan rummuttaneet ratkaisun järjettömyyttä.

Nyt myös demarit näyttävät järkiintyvän, vaikka asiaa on pitkään ajettu nimenomaan demariministereiden toimesta. Takinkäännön syy on hyvin arkinen. Vaalit lähestyvät!

Demarit ymmärsivät vihdoin ja viimein, että perheissä tunnetaan parhaiten mikä kullekin perheelle on paras ratkaisu. He heittivät ongelmapallon suoraan kokoomuksen syliin. Ottakaa ja pitäkää hyvänänne!

Tilanne on nyt jopa tragikoominen. Puolue, joka on iät ja ajat korostanut kansalaisten valinnanvapautta toimii nyt tasan päinvastoin. Kokoomus on ajanut itsensä miinaan, joka on samanlainen kuin ns. paskalaki kepulle. Se räjähtää käsiin 19. huhtikuuta.

Sitä saa mitä tilaa!

....................

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

www.reijotossavainen.net

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Mahtaako edustaja Tossavainen tietää, ettei kepu ole paskalain äiti? Se on ex-ympäristöministeri Jan-Erik Enestamin (rkp) lehtolapsi.

Reijo Tossavainen

Tunnen paskalain vaiheet tarkalleen. Alkunsa se sai todellakin Enestamin aikana. Myöhemmin sitä ajoi ministeri Huovinen. Kaikkein isoimman työn asian eteen teki ministeri Vehviläinen ja Vanhasen hallitus.

Reijo Tossavainen

Lastenhoitojupakka osoittaa viimeistään, että hallitus on täysin toimintakyvytön. Nyt tähtäimessä ovat vain ja ainoastaan tulevat vaalit.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Ollessaan puolustusministerinä samainen Enestam järjesti kaupunkisissiharjoituksen Kauppatorin ympäristössä suojatakseen valtion keskeisiä elimiä.

Sydämeltään suomalaisen kristikansan ongelman ydin onkin siinä, että ei voida tavoitella ikuista maailmanrauhaa, koska aina pitää olla valmis puolustamaan Dragsvikia tavallisia tossunkuluttajia vastaan.

Pysyykö kannettu vesi kaivossa, kysellään Esson baareissa lähiviikkoina vanhalestadiolaisen sähköautomiehen kurvaillessa kylille esittelemään Sitran strategisia linjauksia.

Reijo Tossavainen

Mielestäni kaksi rautalankaesimerkkiä kertovat paljon viime vuosien politiikasta ja hallituksesta:

Stubb vakuutti nelisen vuotta sitten Kreikan ekan apupaketin jälkeen, että "nyt asiat ovat kunnossa niin Kreikassa kuin muissakin maissa. Joka muuta väittää, on pölhöpopulisti."

Hieman myöhemmin Katainen sormi pystyssä väitti, että "nyt on saatu niskalenkki markkinavoimista".

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Enestamin silmiin saattoi osua erään "toisinajattelijan" Roomassa kuulema väite Suomesta läntisen ajattelun umpiperänä, koskapa eräälle Perälle annettiin kaivosalue yhdellä eurolla Talvivaarasta. Nomen est omen.

Pekka Perältä on sittemmin perhe hajonnut maailmantuuliin ja itseltään vaaditaan Iisalmen raastuvassa työkavereidensa kanssa 13 milj. euron vahingonkorvauksia.

Monessa valtiokapitalistisessa hankkeessa mukana olevan Pöyry Consultingin uutisoitiin, silloin kun kaikki näytti vielä mahdolliselta, tehneen rohkaisevan tutkimuksen ns. ongelmista Talvivaaraan liittyen.

Veljelläni on mökki Talvivaaran valuma-alueella Kiltuanjärven rannassa.

------------------------------------

"Tajunnan räjäyttävä teos"
"Mitään vastaavaa kotimaista nykyajan kuvausta en ole aikaisemmin lukenut"
- Finlandia-palkinnon saajan valinnut professori Anne Brunila tulevasta kirjastani "He eivät tiedä mitä tekevät",

Heh,heh.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Lieneekö vähitellen voimaan tuleva, pieniä lämpökeskuksia koskeva hiukkasdirektiivi jotain sukua tälle, koska se iskee pikku kuntiin ja yrityksiin, joilla oma pieni voimala (turve, puu, pelletti)?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kokoomuksen kannatusta ei syö päivähoitolaki, yhtään sen enempää kuin Keskustan kannatusta olisi murjonut paskalaki.

Kokoomuksen ongelmaksi koitui kyvyttömyys viedä ratkaisuja maaliin: Soteuudistus jäi toteutumatta, päivähoitolaki jäi piippuun. Toki paskalakia voi hyvin kutsua näiden "sukulaiseksi": Keskusta ei onnistunut vaikeaa asiaa viemään kunnialla hallituskaudellaan maaliin, joten Perussuomalaiset pääsevät vielä neljän vuoden jälkeenkin kaivelemaan tunkiota ja yrittämään irtopistekalastelua.

Stubb on oikeassa moittiessaan konsensusyrittelyä. Kun haetaan laajaa yhteisymmärrystä jokaiseen asiaan, mikään - tärkekäkään - uudistus ei mene läpi. Veneenkeikuttajia löytyy aina.

Toivottavasti Sipilä ymmärtää seuraavan hallituksen pääministerinä, että hallitusohjelman vaikeat asiat on vietävä läpi hallituskauden ensimmäisten kahden vuoden aikana. Opposition ääntä ei kannata silloin kuunnella.

Reijo Tossavainen

Siltä osin olen samaa mieltä Niemeläisen kanssa, että uuden hallituksen tulee viedä isot ratkaisut kertarutinalla läpi.

Reijo Tossavainen

He, jotka kirjoittavat Suomen historiaa vaikkapa 50 vuoden kuluttua, joutuvat toteamaan, että Kataisen-Urpilaisen ja Stubbin-Rinteen hallitukset ovat olleet poikkeuksellisen kehnot.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Kuinka kehnoja ovatkaan tulevat hallitukset?

Reijo Tossavainen

Kehnous tai hyvyys selviää aikanaan. Lähtökohtatilanne kuluvan vaalikauden jäljiltä on tosi vaikea. Konkurssipesän selvittäminen on aina vaativaa työtä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #13

Parhaat ja arvostetuimmat pääministeri-valtiovarainministerikaksikoitamme Lipponen-Niinistö sekä Aho-Viinanen ovat toimineet vaikeina aikoina. Aikoina, jolloin johtajuutta tarvitaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minä puolestani olen edustaja Tossavaisen kanssa samaa mieltä tässä arviossa.

Toimituksen poiminnat