Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Järki käteen? Ihanko totta? Miksi?

Eilen ja tänään olemme seuranneet poliittista teatteria. Tyylilajina on ollut tragikomiikka. Tässä näyte:

"Kotihoidontuen pakkokiintiöinti olisi vienyt perheiltä nykyisen vapauden päättää lapsenhoitoon liittyvistä asioista, lisännyt perheiden köyhyyttä ja tuonut lisää työttömiä, vaikka meillä on jo ennestään satoja tuhansia työttömiä. "

Näin kirjoittaa Satu Taavitsainen Uuden Suomen puheenvuorossa. Hän on demareiden Kaakkois-Suomen piirijärjestön pj. ja kansanedustajaehdokas.

Hän kirjoittaa asiaa. Jokainen sana on totta.

Miksi minä sitten murehdin? Siksi, että demaripolitiikkojen uskottavuuden viimeisetkin rippeet hävisivät taivaan tuuliin, kuten vappupuhujan sanat Hakaniemen torilla.

Eduskunnassa olen seurannut asian edistymistä lähietäisyydeltä. Lukemattomia kertoja asiaa valmistelleet demariministerit ovat vakuuttaneet hankkeen erinomaisuutta. Taustakuorossa demareiden kansanedustajat ja muut puolueaktiivit ovat olleet liikuttavan yksimielisiä.

Nyt sitten kaikki on toisin. Ja vain siksi, että vaalit ovat lähellä. Ja siksi, että nyt ääntenkalastelussa ei oteta pienintäkään riskiä. Olihan suuri vaara, jopa todennäköistä, että demarit olisivat saaneet tästä itselleen samanlaisen painolastin kuin minkä kepulaiset saivat viime vaaleissa ns. paskalaista.

Vaalien jälkeen kaikki voi olla jälleen toisin.

...........

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

www.reijotossavainen.net

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Jos ensin puhuu pötyä, mutta hetken kuluttua järkeä, niin eihän siitä ainakaan uskottavuus kärsi. Päinvastoin: se osoittaa henkilön viisastuneen, mikä sinänsä on myös demareiden oikeus!

SDP oli viime gallupissa perussuomalaisten edellä, joten viimemainittujen on poliittinen pakko koettaa taklata juuri demarit nurin. Siinä mielessä täysin ymmärrettävä bloggaus.

Asiasta toiseen. Mitä eroa on ministeripopulismilla ja oppositiopopulismilla? No, ministerin sana painaa! Sirpa Paatero kyykytti firmojen hallitusherroja näyttävällä, kansaanmenevällä operaatiolla. Johtajat jäivät ilman palkankorotuksiaan, ja Sirpan kannatus kasvaa. Tällainen ei oppositiosta onnistu, vaikka kuinka huutelisi.

Reijo Tossavainen

Paatero olisi voinut puuttua asiaan jo aikaisemmin kuin se tuli julkisuuteen. Vaalien alla oli parempi kuitenkin menetellä toisin, poliittiset irtopisteet piti kerätä omaan pussiin.

Mika Samuel Kiekkijev

"Jos ensin puhuu pötyä, mutta hetken kuluttua järkeä, niin eihän siitä ainakaan uskottavuus kärsi. Päinvastoin: se osoittaa henkilön viisastuneen, mikä sinänsä on myös demareiden oikeus!"

Näinhän tämä tietenkin menee, mutta huvittavuus palaa tilanteeseen, kun Rinne rientää kertomaan, että "SDP pitää kuitenkin kotihoidon tuen jyvitystä täysin ajankohtaisena uudistuksena paremmassa työllisyystilanteessa. "

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194957883396/arti...

Toisin sanoen ihan nyt vaan vaalien ajaksi asia piiloon ja sitten vaalien jälkeen uudelleen esille.

Ei tuo nyt kovin uskottavaa politiikkaa ole, mutta varmasti riittää demariäänestäjille.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Antti Rinteen puheenjohtajuus onkin tällä hetkellä ainoa seikka, joka saa minut empimään demareiden äänestämistä.

Reijo Tossavainen

Kotihoidontuen jakamisen kustannuksia lisäävät vaikutukset olivat tiedossa jo reilu vuosi sitten, kun hallitus päätti rakennepaketin toimeenpanosta.

Toimituksen poiminnat