Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Soininvaaralla järkeviä mielipiteitä!

Osmo Soininvaaralla on paljon hengenheimolaisia toimittajien keskuudessa. Siksi mies saa aina halutessaan hyvin palstatilaa ja myönteisellä tavalla. Luin Soininvaaran kirjaa "Jäähyväiset", ja huomasin itsekin olevani monista asioista samaa mieltä.

Soininvaara kirjoittaa:

"Eduskunta päättää mielestäni aivan vääristä asioista ja tekee valtavan määrän jokseenkin hyödytöntä työtä. Optimaalisessa demokratiassa eduskunta päättäisi suurista asioista ja hallitus ja virkamiehet pienistä, mutta nyt on päinvastoin."

"Kansanedustajat ovat valtaosaltaan hyvin lahjakkaita. Toiset ovat tietysti lahjakkaampia kuin toiset, mutta en usko, että Suomessa löytyy harvoja tutkimuslaitoksia lukuun ottamatta 200 hengen työpaikkoja, joissa lahjakkuustaso olisi korkeampi."

Todellakin, näin tilanne on nähtävä.

Eduskunnassa kansanedustajat tekevät suurimman työnsä valiokunnissa. Useimmiten siellä käydään läpi hallituksen esityksiä. Ja useimmiten suurimmat muutokset mitkä valiokunta tekee koskevat pilkun paikkaa. Hallituspuolueet pitävät huolen, että muutoksia ei juurikaan tehdä.

Olen ollut yksityisten yritysten palveluksessa ja myös yrittäjänä. Siellä havaitsin, että joka päivä pohditaan uusia ideoita toiminnan tehostamiseksi ja miten ne saataisiin mahdollisimman nopeasti käytännön tasolle.

Hallinnossa ja myös eduskunnassa toimitaan toisin. Jos kansanedustaja tekee aloitteen, se hautautuu mappeihin ja jää vaille asiallista käsittelyä. Vain yli sadan allekirjoittajan aloitteet saavat asiallisen kohtelun. Aloitteellisuutta ja ideointia eli toimintaa tämän maan ja kansan hyväksi pyritään kaikin keinoin hillitsemään.

Soininvaaran tapaan näen, että eduskunta on harvinaisen suuri voimavara, joka nyt toimii vajaatehoisesti. Kansanedustajat omaavat koulutuksen ja työelämänkokemuksen kautta todella paljon sellaista tietotaitoa, joka pitäisi tehokkaasti suunnata tämän maan parhaaksi.

Siksi aloitteestani jätimme puhemiesneuvostolle aloitteen, jossa ehdotamme tilanteen korjaamista. Mukana oli edustajat eri puolueista.

Eduskuntatyötä voitaisiin kehittää monin tavoin, jos siihen löytyisi halukkuutta. Yhtenä vaihtoehtona olisi "valmisteluvaliokunta", joka kävisi ensin aloitteet läpi. Vain poliittisten irtopisteiden keruuseen tarkoitetut aloitteet valiokunta siirtäisi suoraan mappi ööhön. Sen sijaan hyviksi havaitut valiokunta lähettäisi asianomaiseen ministeriöön jatkovalmisteluun valiokunnan arvion ryydittämänä.

Toivon, että aloitetta ei tällä kertaa tyrmättäisi siksi, että esittäjätaho on väärä.

Itse olen tehnyt näiden neljän vuoden aikana 110 erilaista aloitetta. Ne löytyvät täältä http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/vex3000.sh?kanta=&OLETUSHAKU=ed_hnro%3D1123&PALUUHAKU=%2Ftriphome%2Fbin%2Fhex3300.sh%253Fhaku%3Dvpt%253Fhnro%3D1123%253Fkieli%3Dsu&haku=suppea&LYH=LYHVPT&KAIKKIHAKU=&ASIASANAT=&TUNNISTE2=%24&TUNNISTE=&VPVUOSI=1989*&PVMVP1=&PVMVP2=

....................

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

www.reijotossavainen.net

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Hannu Töyri

Mitens nämä menee perussuomalaisten sisäisessä toiminnassa?

Jukka Mäkinen

Ongelmalla on kaksi perussyytä.

Ensimmäinen on se, että eduskunta valitsee pääministerin ja hallituksen.

Hallituksen kokoaminen ja johtaminen pitäisi palauttaa presidentille ja poistaa koko pääministerin virka. Presidentti kokoaisi hallituksen eduskunnan ulkopuolelta. Jos presidentti haluaa jonkun kansanedustajan ministeriksi, tämä jättää eduskunnan, ja varamies astuu tilalle. Varamies on vaalipiiristä varalle jäänyt ehdokas. Voi olla eri puolueestakin, niin kauan kuin puoluuet ovat vielä olemassa.

Toinen ongelma on suhteellinen vaalitapa, joka antaa vallan muutamalle harvalle puoluejohtajalle, ja kansanedustajat ovat ainoastaan puoluekurilla ohjelmoituja napinpainajia.

Suora vaalipiirikohtainen enemmistövaali toisi edustajat eduskuntaan ainoastaan omilla äänillään, jolloin he olisivat vastuussa äänestäjilleen, eikä puoluejohdolle. Muutaman vaalikauden jälkeen luultavasti puolueet häviäisivät omaan turhuuteensa, ja kansanedustajat edustaisivat kansaa.

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

Jukka Mäkinen. 10 pistettä ja papukaijamerkki.
Demokratia Suomessa toteutuu vasta silloin kun ryhmäkuri lailla kielletään ja kriminalisoidaan.
Kansanedustajien täytyy saada äänestää äänestäjille antamiensa lupaustensa mukaisesti eikä puoluejohdon omien tavoitteiden mukaisesti.
Samaa mieltä myös presidentin valtaoikeuksien palauttamisesta ja lisäämisestä.

Pekka Heliste

Eduskunta koostuu nykyisin virkamiehistä, urapoliitikoista ja varakkaista liikemiehistä ja epäonnistuneita yrittäjistä ja turhista julkkiksista

Ei tuollaista porukkaa voi pitää erityisen asiantuntevana. Soininvaara, sanoinkin Tossavainen kärsivät normaalista sokeudesta omaan työhön.

Tämän vaalikauden tulokset kuvaavat hyvin kykyä.

Mitä tulee enemmistövaaliin niin lopputulos on sama kuin USA ssa valtaan pääsee nauttimaan 25% äänimäärästä ja jos presidentti ja kongressi edustavat eri puolueita niinhallinto on täysin halvaantunut

Reijo Tossavainen

Lukijoiden päätettäväksi jääköön, mihin suuntaan eduskunnan taso muuttuisi, jos siellä olisi Helisteen kaltaisia...

Pekka Heliste

Tähän saakka kaikkien organtisaatioiden, joihin olen tullut , suorituskyky on noussut.

Niinpä minut onkin aina kutsuttu selvittämään eduskunnan tapaisia sotkussa olevia organisaatioita

Jukka Mäkinen

Reijo, Heliste tuskin koskaan tulisi valituksi eduskuntaan omilla äänillään, mutta puolueen äänillä jonkun ääniharavan peesissä se olisi mahdollista. Silloin tulee näitä tuhannen äänen kansanedustajia.

KAnsanedustajan työ sinänsä ei ole niin vaativaa, riittää kun hallitsee luetun ymmärtämisen.

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Yksi ongelmien syy on, että vaikka Suomessa rattijuoppous on lailla kiellytty, niin politiikkaa vaivaava valtajuoppous on sallittua ja rehottaa. Ihmisen täytyy todella NÖYRTYÄ SISÄISESTI pystyäkseen oikeasti ja vilpittömästi palvelemaan itseään suurempaa asiaa, kuten isänmaata. Nisunjyvän tie, niinkuin Raamatussa sanotaan. Ellei nisunjyvä putoa maahan ja kuole, se ei voi kasvaa viljaksi.

Toimituksen poiminnat