Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Soteratkaisua runnotaan väkisin

Maanantaina Suomen kuntiin on tulla tupsahtanut lausuntopyyntöjä soteratkaisusta. Aikaa vastaamiselle on annettu vain kaksi päivää. Lausuntoa on pyydetty, vaikka kuntien päättäjillä ei ole vielä edes täsmällistä tietoa koko sisällöstä.

Normaali kuulemisaika on minimissään 14 vuorokautta. Nyt siis mennään reippaasti riman alta. Näennäisellä kuulemisella yritetään korvata lainmukainen kuuleminen. Ei voi olla oikein, että tarkoitus pyhittää keinot!

Väkisten rutistamalla ei ole koskaan saatu mitään hyvää aikaiseksi. Nyt pitäisi viheltää peli poikki ja porukalla todeta, että esitetty maakunnallinen perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon ja sosiaalipalvelut yhdistävä malli on lähtökohdiltaan hyvä. Samalla sovittaisiin, että auki olevat asiat harkitaan taskulaskimen kanssa vaalien jälkeen.

...................

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

www.reijotossavainen.net

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Juuri näin.

Oikeuskansleri vaati taannoin kunnille aikaa ottaa kantaa kuntajakoselvityksiin puoli vuotta siitä, kun sote-esitys annetaan eduskunnalle. Nyt kunnille annetaan aikaa kaksi (2) päivää. Uskomatonta!

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

Hölmöläisten, täysin ammattitaidottomien, mistään mitään tietämättömien, omaa etuaan ajattelevien politiikkojen viimeinen yritys pettää kansaa omaksi edukseen.
Kai perustuslaki jotain tästä säätää.Se koskee myös omaa etuaan ajavien "pässin päiden" toimia.
Onneksi on vaalit tulossa.Valta vaihtuu vuorenvarmasti.

Toimituksen poiminnat