Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Venäläisten kiinteistökauppoja on rajoitettava

Kun nelisen vuotta sitten tulin eduskuntaan, niin ensitöikseni tein lakialoitteen, joka toteutuessaan olisi rajoittanut ETA-alueen ulkopuolisten tahojen oikeutta ostaa Suomesta kiinteistöjä. Sen allekirjoitti kaikki perussuomalaisten kansanedustajat. Pyysin silloin Suna Kymäläistä mukaan, mutta hän ilmoitti, että "asia ei ole ajankohtainen", vaikka hän ennen vaaleja oli niin sanotusti ratsastanut asialla.

Myöhemmin palasin uudelleen asiaan. Silloin Kymäläinen sanoi lähtevänsä, jos hän saa olla ensimmäinen allekirjoittaja. Ajattelin, että olkoon niin, koska tärkeintä on lopputulos, vaikka ymmärsin senkin, että Kymäläinen ja media tulevat rummuttamaan asiaa Kymäläisen aloitteena. Mainittakoon, että aloitteen allekirjoitti noin sata kansanedustajaa, mutta joukossa oli vain muutama demari. Eniten allekirjoittajien  joukossa on perussuomalaisia.

Tuolloin allekirjoittajia oli yli sata, mutta muutama säikähti mediakohua ja veti nimensä pois. Olen varma, että jos nimiä kerättäisiin nyt, niin allekirjoittajia olisi selvästi enemmän.

Esimerkiksi puolustusministeri Carl Haglund puhui äsken hyvin kriittisesti eräistä venäläistahojen ostamista kiinteistöistä. Jotta asia ei jäisi vain puheiden asteelle, niin jätin tänään eduskunnassa kirjallisen kysymyksen: "Mitä hallitus ja asianomainen ministeriö aikovat tehdä, jotta tarkoitushakuiselta näyttävä ulkomainen kiinteistöjen hankinta otetaan vakavampaan turvallisuusharkintaan ja kaupankäynti rajoitetaan?"

........

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

www.reijotossavainen.net

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

"Ellet voi voittaa heitä, liity heihin!" :D

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Heititkö tuon Tossavaiselle, Kymäläiselle vai Haglundille?

Sinänsä tässä esitetty aktiivisuus (mikäli kaikki on mennyt kerrotulla tavalla), on juuri sellaista aktiivisuutta, jota yksittäiseltä kansanedustajalta on lupa toivoa. Olipa kukin itse asiasta sitten mitä mieltä hyvänsä.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Vieläkin vaikeampi.
Se oli symbolinen heitto kiinteistöjä haaliville tunnistamattomille tahoille. Tulemalla tänne takaovesta, he ikäänkuin liittyvät "meihin" - huomaamattomasti, kuin sleeping cell... :D

Pekka Heliste

Persuilla alkavat olla eväät lopussa, kun esiin nstetaan tällaisia juttuja. Ei noista kiinteistöistä suurta uhkaa ole, sillä mitään sotilaallista toimntaa niillä ei voi lain mukaan harjoittaa.Joukkojakaan ei voi tuoda, sillä sotilaat tarvitsisvat viisumin ja maahan ne tulisivat ilman aseita tai muita varusteita

Monet alueet ovat tyhjiä, joten niille ei voi edes varastoida mitään

Tiedustelutoimintakin jää pieneksi, sillä noista kiinteistoistä ei pääse pv:n tietoverkkoihin.Siviiliverkkoja voisi periaatteessa kuunnella, mutta sekin hyöty on vähäinen ja sen voi tehdä tärleämmissäkin kohteissa esim Helsingissä

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tämä ulostulohan oli seurausta Haglundin esityksestä.

Eivätkä ne sotilaallisiin tarkoituksiin ostettujen kiinteistöjen tai raja-asemien hyödyntäjät tule saapumaan viisumeilla, vaan tankeilla.

Esa Niemi

Pekka, tärkein funktio lienee tiedustelu, sabotointi ja mahdollisten maalien osoitus.

Jokin mielenkiinto kohdistuu juuri strategisiin kohtiin, jolloin niillä on jokin strateginen merkitys, vaikka meidän tiedustelu ei välttämättä kykene selvittämään mistä on kyse tai sitä ei haluta kertoa julkisuuteen.

Kuten tapaus Snowden, Oslon valetukiasemat tai sim-korttien tietovuodot kertovat kieltään, että eri maiden tiedustelulla on varsin pitkälle kehittynyttä tiedustelua eikä tiedustelun kehitysmaa välttämättä pysy asiassa kartalla. Tiedustelu voi olla sotilaallista tai kaupallista. Sabotointi voi olla kohteiden tuhoamista, viestiliikenteen häirintää tai muuta teknistä häirintää.

Joukkoja voi kuljettaa monin eri tavoin näille aluille maalien osoittamiseen, sabotointiin ja näiden harjoitteluun. Tiedämme Neuvostoliiton taktiikasta sen verran, että se iskee nopean iskun joukoilla infraan sekä pyrkii tuhoamaan tietoliikenteen, liikenteen solmukohdat, lämpö-, vesi-, sähkölaitokset, merkkihenkilöitä, eristää maan johdon, sodanjohdon ja puolustusvoimat toisistaan jne. Tavoitteena on niin nopea isku, että Suomi ei ehdi reagoida ja menettää kyvyn toimia. Samaa taktiikkaa noudatetaan varmasti Ruotsissakin ja muissa itämeren maissa.

Pekka Heliste

Oslon tai Helsingin valetukiasemat ovatkin ymmärrettävämpiä.

Sen sijaan metsässä ei ole mitään tiedusteltavaa. Jos kaksi varusmiestä/värvättyä kertoo naisjuttuja niin se tuksin on ovin suuri sotasalaisuus.

Eikä metsässä ole kohteita ellei halua metsästää jäniksiä.

Tärkeimmät kohteet ovat kaupungeissa esim esikunnat tai ministeriöt tai Stubbin koti ja nuo tietoliikenteen solmut, sähkölaitokset , liikenteen solmukohdat etc. Noiden ostettujen kohteiden lähellä on vähän kohteita

Sota on tänä päiänä liikkuvaa ja Suomen armeijan uusi toimintatapa peustuu juuri suureen liikkuvuuteen, joten mikä tahansa paikka voi olla strateginen tulevassa sodassa, mutta niitä ei tiedetä tänä päivänä

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #13

Riippuu mitä metsää tarkoitat, mutta sotilaslentokentän lähellä oleva laitteisto tai yksikkö voi rekisteröidä aktiivisuutta, laitteistoa, valmiusaikoja, toimintatapoja, henkilökuntaa, koulutusta, taktiikkaa, kuormia, alihankkijoita ja vaikka mitä joka paljastaa toiminnasta ja valmiudesta kaiken olennaisen.

Metsissä on viestintäliikenteen kannalta tärkeitä tukiasemia, erinäisiä verkkoja tai vaikka Päijännetunnelin kaltaisia huoltoverkkoja. Meressä voi kuunnella ja tunnistaa laivaliikennettä, sotilasliikennettä ja tunnustella valmiutta kun joku käy vaikka sukellusveneellä kokeilemassa jne.

Jos joku toimii määrätietoisesti ja kaavamaisesti, niin turvallisuusasioissa ei kannata pelleillä. Venäjäkään ei pelleile ja pitää strategiset alueet kliinisen puhtaina epämääräisestä toiminnasta. Se ei ole peruste ettei tiedä asiasta ja on vain sattumaa, että tiedämme valetukiasemista tai Snowdenin palkastuksista. Näiden lisäksi on paljon sellaista mitä emme tiedä ja siksi epämääräiseen toimintaan on suhtauduttava terveellä järjellä ja turvallisuusnäkökulmasta. Vara ei venettä kaada.

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #14

Armeija ei käytä siviiliverkkoja ei noita tukiasemia kuin arkipäiväiseen kommunikointiin.Ja sekin on salattua ja tarvitaan massiivinen tietokoneisto purkamaan liikenne ja 99,9 % on turhaa siviililiikennettä

Sotilasliikenne kulkee valokaaapeleissa ja jos käytetää radioteitä, se on huippusalattua.

Sotilaskentän lähellä saa selville vain lentoonlähdöt ja kulloisenkin kaluston , ainoa merkittävä tieto olisi reagointiaika naapurin sotakoneiden liikkeisiin, mutta sen saa selville ilman kiinteistöjäkin.

Laivaliikennettäkin voi aivan hyvin seurata ilman kiinteistöjen ostoa.

Kiinetistöjen osto oliis aika hölmöä, koska siitä jää jälkiä ja se synnyttää epäilyjä

Ja jos valetukiasema jossakin tarvitaan niin se on todennäköiseti kaupunki ja silloinkaan ei tarvita kiinteistöä

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

"Ei noista kiinteistöistä suurta uhkaa ole, sillä mitään sotilaallista toimntaa niillä ei voi lain mukaan harjoittaa."

Huh, kun minua nyt helpotti. Ei minkään myyminen vaikkapa venäläisille ole vaarallista koska lain mukaan sotilaallista toimintaa ei saa harjoittaa. Siis silloinhan rikottaisiin lakia ja poliisipartio tulisi paikalle.

Pekka Heliste

Näin on ja jos tuonne saaristoon on kuljetettu sotilaita ja kalustoa tonteille niin armeija antaa apua aseenkantolupien ja maahantulo kyselemiseen.

Ei venäläinen ostaja tee alueesta Venäjän osaa eikä suojattua aluetta

Pekka Heliste

Ja tuo maanostokielto on helppo kiertää perustamalla yhtiö EU -alueelle ja pistämällä bulvani johtoon

Tai voi värvätä EU-alueella olevia venäläisiä , kansalaisuuden saaneita ,ostamaan maa-alueita tai palkata bulvaaneja

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Useimpia asioita voidaan kiertää, mutta hankalammaksi ne voidaan toki tehdä.

Pekka Heliste

Ei tuollainen sääntely hankaloita venäläisiä mitenkään, se hankaloittaa vain Suomen tiedustelua, kun todellista omistajaa ei tiedetä.

Nyt kun omistaja tiedetään niin voidaan seurata juuri venäläisomisteisten kiinteistöjen tapahtumia

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo Vastaus kommenttiin #8

Venäläiset ovat fiksuja tai erittäin fiksuja. Luuletko, että he eivät ota tuotakin kaikkea huomioon?

Pekka Heliste

Ja tuo maanostokielto on helppo kiertää perustamalla yhtiö EU -alueelle ja pistämällä bulvani johtoon

Tai voi värvätä EU-alueella olevia venäläisiä , kansalaisuuden saaneita ,ostamaan maa-alueita tai palkata bulvaaneja

Esa Niemi

Strategisesti tärkeiden kohteiden läheisyydessä tarvitaan siis toisenlaista lainsäädäntöä.

Toisaalta se ei auta mitään koska Suomella ei ole uskottavaa puolustusta mikäli Suomi pyrittäisiin valtaamaan. Jos kyse on NATOa vastaan oleva toimi, niin silloin pyrkii lähinnä valtaamaan itämeren itselleen ja tekee itämeren maihin strategisia iskuja.

Pekka Heliste

Joshalutaan löytää vaarallisin venäläisomisteinen kiinteistö niin se on Venäjän suurläheystö

Se on kaikkien keskeisten kriisiaikana tärkeiden tilojen keskellä

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Kaakossa venäläiskiinteistöt ovat alkaneet kuulemma vähentyä, kun niitä kaupataan takaisin. Tai siis... niitä tarjotaan myyntiin, mutta mahtaako olla ostajia?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Muistaakseni täällä Tossavaisella vääräleuat arvelivat Pisararadan tarkoitukseksi ohjata Lasipalatsin alle suunnitellulle Amos Anderssonin museolle asiakasvirtoja, mutta kun oman aseman saaminen näyttää nyt lykkääntyvän, niin liekö kompensaatiota luvassa Haagaan kaavaillun Marsalkka Mannerheimin aseman muodossa?

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/269710-ma...

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Länsimaisen liberaalidemokratian kulmakivi on se, että vapaalla miehellä on oikeus ostaa ja myydä omaisuutta ilman, että valtio tulee rajoittamaan kaupankäyntiä tai sosialisoimaan omaisuutta.

Herra Tossavainen voi muuttaa Neuvostolliittoon, jos sotaveteraaniemme uhrilajana lunastama kapitalistinen yhteiskuntajärjestelmämme ei kelpaa. :)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Muista kuitenkin, että ennen EU:ta ei kukaan ulkomaalainen saanut ostaa kiinteistöjä ilman erityislupamenettelyä. Kyse on siis varsin uudesta asiasta.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Tarkoitat siis Kekkoslovakian aikaa?

Nyt ei kyse ole ainoastaan "ulkomaalaisen" oikeudesta ostaa tonttia vaan ennen kaikkea suomalaisen vapaan kokolihaa syövän heteromiehen oikeudesta myydä maata eniten tarjoavalla. Jos se on joku muukalainen, niin olkoon. Siihen ei kukkahattutädeillä ja kommunisteilla ole oikeutta puuttua! :P

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo Vastaus kommenttiin #20

Kiinteistöjen myyminen EU- ja Eta-maiden ulkopuolisille kansalaisille hoidettiin lailla, jonka valmistelutti sekä esitteli silloinen ympäristöministeri Satu Hassi(stalinistivihreä). Siis ulkopuolisille!

Mitään vastavuoroista oikeutta Suomen kansalaisille Venäjältä ei Satu Hassi halunnut.

Eduskunta päätti ja lain allekirjoittivat ministeri Satu Hassi sekä tasavallan presidentti Martti Ahtisaari.

Laki löytyy eduskunnan sivuilta tahi Finlexistä.

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #23

Kyllä vastavuoroisuus on olemassa, Venäjlää vain maa on lähes kokonaan valtion omistamaa ja valtiolla taas omat periaatteensa

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo Vastaus kommenttiin #24
Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Ja se oolannin sota oli niin kauhia, että maata saa omistaa vain paikkakuntalainen.

Toimituksen poiminnat