Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Perussuomalaisten asema vahvistunut

Viime eduskuntavaalien jälkeen kauhisteltiin perussuomalaisten vaalivoittoa. Mukasuvaitsevat ja mukasivistyneet olivat sitä mieltä, että kansa äänesti väärin. Perussuomalaisista levitettiin mitä ihmeellisempiä väittämiä. Mustamaalaaminen oli todella rajua.

Nyt neljä vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Toki tarkoitushakuista syrjintää ja mustamaalaamista edelleenkin esiintyy, mutta huomattavasti vähemmän. Ehkä ikävimpiä tapauksia ovat puoluetoimistojen ikkunoiden rikkomiset ja vihamieliset tihutyöt yksittäisiä kansanedustajaehdokkaita kohtaan.

Hesarissa kerrottiin äskettäin mielenkiintoisen gallupin tuloksista. Puheenjohtaja Timo Soini oli neljän suuren puolueen puheenjohtajista toiseksi toivotuin seuraavaksi pääministeriksi. Taakse jäivät A. Stubb ja A. Rinne. Vielä vuosi sitten Soinin oli neljäntenä. Kansalaisten silmät ovat avautuneet!

Soini oli ykkönen, kun kansalaisilta tiedusteltiin, kuka puoluejohtajista ymmärtää parhaiten kansalaisten arjen tarpeita. Tämän tärkeän asian osalta A. Stubb oli pahnan pohjimmainen. Kansalaisista vain joka kymmenes arvioi, että Stubb ymmärtää kansalaisten arjen ongelmia.

Kyllä kansa tietää!

.........................

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

www.reijotossavainen.net

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Toivon toki kaikesta huolimatta hyvää vaalitulosta, mutta toiveistani huolimatta pelkään pahinta.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Hankala tuota on enää ryssiä. Tänään kello 16 sivuutetaan Eduskunnassa näytösluonteisesti 3257940 äänioikeutetun tahto (äänioikeutettuja yhteensä 4402622). Tästä todennäköisesti ropisee persujen laariin sen verran, että joutuvat kohta korotuspaloja hankkimaan laitoihin.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista keräsi lähes kolminkertaisen määrän allekirjoituksia verrattuna tuohon, mutta silti PS vastusti sitä rabiaattisesti. Mika Niikko jopa yöpyi makuupussissa eduskunnassa jotta pääsisi ensimmäisenä käyttämään sanaansa sitä vastaan.

Joten eiköhän kaikenlaisella "kansan tahdolla" ratsastelu suuntaan kun toiseen ole tässä ihan tyhjää. Kustakin asiasta äänestetään kuten edustajat parhaaksi näkevät ja näin se parlamentti toimii.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama Vastaus kommenttiin #3

Niikko ilmeisesti kuitenkin äänesti asiassa, kuten hänen äänestäjänsä halusivat?
Siitähän tässä on kysymys: äänestäkää niin kuin äänestäjänne haluavat eikä niin kuin Petra tai minä haluaa. Ei voi olla vaikeaa?
Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että esimerkiksi RKP:n äänestäjät kannattavat pakkoa ja heidän edustajansa sen vuoksi kannattaa pakkoa. Sen sijaan minulla on jotain sitä vastaan, ettei edustaja kunnioita äänestäjiensä tahtoa.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Mistä ihmeestä lukema "3257940" oikein tulee?

Pekka Heliste

EVAn tutkimuksen mukaan Persuista on tullut Kokoomuksen alaosasto

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Tom Packalénin televisiossa esittämät näkemykset (ja hienotunteisuuden totaalinen puute Sami Hellen seurassa) vasta Perussuomalaisten asemaa vahvistaakin.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Olisi mukava nähdä kyseisestä pätkästä myös ns. "leikkaamaton versio"...

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Toisaalta on pakko myöntää, että mikäli Packalénin nuivuus on puolueen linja, ollaan silloin aika pitkälti noudatettu usein persujen toistamaa "samat säännöt kaikille"-periaatetta. Silloin nuivan asenteen kohteeksi voivat joutua aivan yhtä lailla kaikenlaiset vähemmistöt maahanmuuttajista vammaisiin. Tavallaan hienoa jos kantasuomalaisuus ei suojaa eri tavoin vammaisia nuivalta asenteelta, osoittaen persujen olevan toden totta tasapuolisia nuivuudessaan. Tämä tietysti voisi tarkoittaa sitä, että kaikki vammaisten tarvitsema apukin olisi "positiivista syrjintää" ja siten tuomittavaa. Voihan sitä olla kateellinen ihan mistä tahansa, joten miksipä vammaton ei voisi olla kateellinen vaikkapa vammaisen saamasta taksiedusta. Toki uskon, että jokainen vähänkin tätä asiaa miettivä persukin tajuaa, ettei politiikkaa voi rakentaa tuollaiselle perustalle. Silläkin on rajansa kuinka pitkälle voi ratsastaa silkalla nuivuudella, "samat säännöt kaikille"-tasapuolisuuden ajamisella ja positiiviseen syrjintään vetoamalla.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Packalenista on kehittymästä yhtä kova möläyttelijä kuin Halla-ahosta?

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Siellähän on osalle porukkaa (siis ei todellakaan kaikille) varattu kolme kategoriaa Maisterisjätkän suulla: Huru-ukot, Tomppelit, Hönöt. Olisiko tuo "Tomppelit" se möläyttelijälahko??

Esa Niemi

Valmistelutyössä on ollut paljon edistyksellisempiä oikeuksia kuten esim. omaishoitajien tuen saattaminen Kelalle jne.

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

Hirvisaari ei lähtenyt vaan potkittiin ulos. Olisi tänäänkin Perussuomalaisten ehdokkaana jos olisi saanut jäädä.
Tänään kaikki Perussuomalaiset äänestivät Hirvisaaren ehdotuksen puolesta joten, vikaan meni ensimmäinen väite. "Valepakolaisasia" on tapetilla edelleenkin ja meillä on hyvä maahanmuuttopoliittinen ohjelma.
Eu asioissa edustajilla kahtiajakoinen asenne, joten siinä asiassa olet hiukka jälillä. Säätiö on edelleenkin laillinen ja kannattaa olla kahdehtimatta, se näkyy rumasti ulospäin.
Ihmettelen tuota vihamielistä asennetta meitä kohtaan? Olet ehdolla vaaleissa ja yksikään Perussuomalainen ei käsittääkseni ole hyökännyt noin räikein sanakääntein Muutos 2011 vastaan kuten te kiihtyvässä määrin meitä vastaan. Pelkoako?

Hirvisaari yksin ei Suomea pelasta ja teillä muilla on pitkä matka kurottavana, että edes kaksi paikkaa saatte eduskuntaan jos sitten edes sitä yhtäkään.

Toimituksen poiminnat