Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Stubbin selittelyt ovat jo säälittäviä

Kuuntelen tätä kirjoittaessani pääministerin haastattelutuntia. Päällimmäiseksi havainnoksi tulee jopa jonkinlainen säälin tunne, sillä niin toivotonta hänen selittelynsä on. Stubb korostaa hallituksen aikaansaannoksia ja omia kykyjään toimia johtana. Juuri niitä asioita, joissa hallitus ja hän ovat täysin epäonnistuneet.

Mielestäni kirjailija Jari Tervo tiivisti Kataisen-Urpilaisen ja Stubbin-Rinteen hallitusten "aikaansaannokset" hyvin. Tervo nimittäin sanoi näiden hallitusten olleen maamme historian toiseksi huonoimmat. Se huonoin oli Terijoen hallitus. Aivan aiheellisesti Tervo näki Terijoen hallituksessa myös sen hyvän puolen, sillä toisin kuin viime hallitukset Terijoen hallitus yhdisti Suomen kansan.

Joka tapauksessa Stubbin johdolla kokoomus on ajanut itsensä nurkkaan. Nyt ollaan tilanteessa, että keverit ovat vähissä. Tulevien vaalien jälkeisissä hallituskuvioissa kokoomus on kuunteluoppilaana.

Sen jälkeen kokoomuksessa alkaa hyvin todennäköisesti pyykinpesu, syyllisten hakeminen. Veikkaan, että ensi kesänä kokoomukselle valitaan uusi puheenjohtaja, jonka johdolla puolue lähtee nostamaan itseään umpikujasta.

.................

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

www.reijotossavainen.net

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Jaa´a? Lähteeköhän persu hallitukseen neljänneltä paikalta?

Reijo Tossavainen

Poikkeuksellisen moni vielä miettii puoluekantaansa. Näin ollen paikat 2-4 ovat vielä täysin hakusessa. Vaalien alusajan tapahtumilla on suuri merkitys.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Niin on herkkä tilanne, että ei kannattaisi nielaista, ennenkuin tipahtaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Itse koen Esko Ahon hallituksen vielä nykyistä huomattavasti huonommaksi. Turun Sanomien sivut täyttyivät pakkohuutokauppa ja konkurssi-ilmoituksista, yriykset nurin ja perheet ulos kodestaan velat niskassaan. Tälläisestä ilmiöstä sentään ollaan vältytty vaikka toki niitäkin on, mutta ei läheskään sellaisessa mittakaavassa kun Ahon hallituksen aikana.

Reijo Tossavainen

Stubbin mielestä jatkossa "isänmaan etu täytyy laittaa kaiken edelle". Sehän tarkoittaa täyskäännöstä oikeaan suuntaan! Tähän saakka pääasiallisena tavoitteena on ollut liittovaltiokehityksen tukeminen. Se on siis ohittanut isänmaan edusn.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Maakunnassa maakunnan tavalla, se tapa talon pitää. Seppo Kääriäinen aikoo koota omat kansakoulun luokkalaisensa illanistujaisiin Kirmalle eikä Apolloon tai Dianapuistoon. Sitä se on, läheisyysperiaate. Monet EU:n syntyaikojen kestävistä ideoista tuntuvat liian yksinkertaisilta: helpompaa on pyrkiä hallitukseen pistäytymällä pyhän tienoissa Vatikaanissa haukkaamassa pinaattia ja vääntää sitten kanki sijoiltaan.

Toimituksen poiminnat