Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Peruutin Hesarin tilauksen. Suosittelen samaa muillekin.

Peruutin Helsingin Sanomien tilauksen. Syynä on luottamuspula. En luota lehden kykyyn kertoa asioista tasapuolisesti ja luotettavasti.

Samaan johtopäätökseen on tullut moni muukin, sillä tällä hetkellä paperisella Aku Ankalla on enemmän tilaajia kuin Helsingin Sanomilla. Akuun siis luotetaan enemmän. Ymmärrän kyllä miksi.

Media on murroksen kourissa, niin myös Hesari. Paperilehden levikkikäyrä sojottaa alaviistoon. Nykyvauhdilla tilaajamäärä on nollassa 8-9 vuoden kuluttua!

Samansuuntainen kehitys on myös muilla lehdillä. Arvioin, että useimmat maakuntalehdet ilmestyvät 5-10 vuoden kuluttua kolme kertaa viikossa. Se tietään tuhansien työpaikkojen vähenemistä. Tuhansia työpaikkoja menetetään myös jakelussa, sillä tuolloin on järkevää jakaa lehdet ja kirjeposti vain kolme kertaa viikossa. Työpaikkojen osalta kehitys on todella ikävä asia.

Paperilehden yksinvallan aikana Hesari toimi norsunluutornistaan käsin ja katsoi olevansa jumalasta seuraava auktoriteetti. Aina oikeassa.

Nyt tilanne on muuttumassa. Netissä Hesari ja muut perinteiset mediat joutuvat samalle viivalle monien muiden netissä toimijoiden kanssa. Viestintä siis monipuolistuu ja tasa-arvoistuu. Se on erittäin hyvä asia.

Media murros turvaa myös Perussuomalaiset puolueen tulevaisuuden merkittävänä suomalaisena puolueena. Netissä saamme oman äänemme kuuluville. Siellä päätoimittaja/toimittaja ei päätä ketä haastellaan, mitä kysytään ja mitä johtopäätöksiä tehdään.

.................

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Sotilaspassinkin uhkasitte
palauttaa. Tosin ette ollut enää tuolloin asevelvollinen

http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Asevelvollisuuslaki
https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2007/20071438

2 § 1 momentti

Jokainen miespuolinen Suomen kansalainen on asevelvollinen sen vuoden alusta, jona hän täyttää 18 vuotta, sen vuoden loppuun, jona hän täyttää 60 vuotta, jollei jäljempänä toisin säädetä.

Reijo Tossavainen

Pietikäisen edustama kokoomus ajattelee enemmän EU:n etua kuin isänmaan etua. Esimerkiksi kuluvalla eduskuntakaudella hallitus hallituspuolueiden tuella päätti, että luovuimme miinoista. Harvinaisen typerä teko, jota nyt moni katuu.

Kokoomuksen aikaisemmat arvot koti, uskonto ja isänmaa on puolueen osalta vedetty vessanpöntöstä alas Brysselissä.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Miksi alatte meuhkata. Tuo sotilaspassibloginne on teidän
kirjoittama - ei minun.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen
Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Hesari kuuluu tosiaan jo menneisyyteen ja samoin sen yksipuoliset mielipiteet.

Käyttäjän pekkakoivumaki kuva
Pekka Koivumäki

Hyvä teko Tossavaiselta. Jos maan päätiedotusväline ei pääse parempaan tasapuolisuudessaan "mauri on työnsä tehnyt - mauri voi poistua".
Hesarin tulisi asemastaan tuntea vastuunsa eikä harrastaa politikointia. Mutta Hesari "teki työnsä niin rehellisesti kuin taisi", Jäätteenmäkeä mukaillen. Se ei vain riitä - Suomelle, onhan tämä nyt nähty...

Pekka Iiskonmaki

Reijo. Minä tein sen jo vuosia sitten.

Jarl Oksanen

Hesari on edelleen paras lehti !
Suosittelen

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Näinpä. Hesari lupasi myös olla entistä tasapuolisempi eduskunnan ulkopuolisten puolueiden suhteen. Näin on vain puheissa.

http://ollimarkkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1876...

Käyttäjän PetriKRundelin kuva
Petri K Rundelin

Eikö Hesarin slogan ole kohtuullisen vaatimattomasti "kaikki näkökulmat" ?

-PR

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Olenko ymmärtänyt jotakin väärin, mielestäsi tällä palstalla ilmoitit tilauksesi peruttaneesi jo joitakin vuosia sitten, vai menikö se niin, että suosittelit sitä peruuttamista kanssaihmisillesi?

Reijo Tossavainen

Tein nyt kuten aiemmin muille suosittelin.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Tossavainen muistaakseni sanoi, että joutuu lukemaan Hesaria kansanedustajan työnsä takia, mutta lupasi peruuttaa sen tilauksen heti kun hommat loppuvat.

... elikkä siis Tossavaisen nelivuotinen parlamentaarikon ura on tosiaan päätöksessä! Nyt voisikin sitten varmaan katsoa taaksepäin ja miettiä, mitä kaikkea on saavutettu.

Käyttäjän pekkakoivumaki kuva
Pekka Koivumäki

Jonkun täytyy tehdä pohjatyöt. Tossavainen on niitä tehnyt kiitettävästi.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Valitettavasti en voi perua Hesarin tilaamista, koska en ole sitä koskaan tilannutkaan.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Hesarin lisäksi iltapäivälehtien ostamisen voisi lopettaa samantien. Juuri eilen nauroimme muutamien kavereiden kanssa näiden iltapäivälehtien "uutisille", Mervi Tapola sai aivoinfarktin ja Karalahdella oli poikittainen maila, mutta sanaakaan Saksan useita päiviä kestäneistä mellakoista joita käydään EU:ta vastaan, ei ole ollut.

Elämme Zernobylin aikaa vieläkin, tärkeistä asioista täydellisessä uutispimennossa. Vaikka EU hajoaisi tänään, valtamedia kertoisi siitä meille vasta ensi vuonna, jos sittenkään.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Iltapäivälehtien osalta olen samaa mieltä, mutta ilman Hesaria en kyllä osaisi olla. Minusta se on jopa parempi kuin aikaisemmin ja asiallista luettavaa riittää aamuisin pitkäksi aikaa. Musta-valkoiset asenteet ovat myös jo myös vähän lientyneet, joka aikaisemmin olikin liian selkeää ja vanhanaikaista. Jopa pakkoruotsikin on päässyt välillä pieniin otsikkoihin, joka on selvää edistystä. Tänä vuonna on vapaata kielivalintaa kannattava kirjoitus mielipideosastollakin päässyt kerran läpi.

Eniten minua ärsyttää meidän kaikkien TV-kanavien uutiset, jossa puidaan pikkuasioita hartaasti ja pitkään... Ottaisivat enemmän mallia maailmalta, joissa oikeasti kerrotaan maailman tapahtumista..

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Laitinen kirjoitti: "mutta sanaakaan Saksan useita päiviä kestäneistä mellakoista joita käydään EU:ta vastaan, ei ole ollut.
Elämme Zernobylin aikaa vieläkin, tärkeistä asioista täydellisessä uutispimennossa. Vaikka EU hajoaisi tänään, valtamedia kertoisi siitä meille vasta ensi vuonna, jos sittenkään"

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-14266650195...

Tarkoitatko näitä Frankfurtin mellakoita joista on uutisoitu ihan normaalisti?

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Ehkä olenkin erehtynyt iltapäivälehtien suhteen ja tehnyt omia virheellisiä päätelmiäni vain etusivujen koreiden missikuvien perusteella ja tietysti myöskin hömppämainosten suhteen. Täytyypä alkaa sitäkin lehteä enemmän huomioimaan, kun sinäkin Petra sitä puolustat. Kiitos vihjeestä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #22

En puolustanut iltapäivälehtiä, vaan kerroin, että vastoin kuin Laitinen väittää, näistä mellakoista on uutisoitu täysin normaalisti.

Käyttäjän miratiirikainen kuva
Mira Tiirikainen

Ei tämä ole yksin Hesarin ongelma. Myös maakuntalehdissä on sama trendi ja maakunnan asukkaiden on tosi vaikea saada puolueetonta tietoa esimerkiksi päätöksenteosta.

Täällä Päijät-Hämeen seudulla toimii kaksi ilmaislehteä Seutuneloset ja Uutislähde, jotka kertovat asioista tasapuolisesti. Niistä myös ostamme ilmoitustilat sen vuoksi.

ulf fallenius

Lopetin Hesarin tilaamisen jo vuonna 1986 koska toimittajat eivät tienneet mistä kirjoittavat ja puuta heinää saa lukea jo ilmaiseksi.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

" Aku Ankalla on enemmän tilaajia kuin Helsingin Sanomilla. Akuun siis luotetaan enemmän"

Tämän logiikan mukaan vaikkapa Tähdet ja Avaruus -lehteen ei luota juuri kukaan, kun levikki on muutama prosentti Hesarista.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Hän suojatyössään tarkkana katsoi,
nyt ettei ihmiset tietää vain saa.
Hän suojatyössään tarkkana valvoi,
ei kukaan kirjoittaa totuutta voi.

Kaks, kolme, kerro syy myös toisille

Se oli pikku pikku rikosjuttu
juuri sellainen missä
totuus on kielletty yleensäkin

Ei pikku pikku rikoksista
ole paljon kertomista
On totuus siinäkin kiusallisin.

Ja viis, kuus sitten seuraa aika uus.

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

Hesarin ainoa nykyinen käyttö on ainoastaan saunan kiukaan tulen sytyttäminen.
Ei siitä ole edes vessapaperiksi.

Reijo Tossavainen

Hesarilla eikä muillakaan lehdillä kannata takkaa sytyttää,koska painomuste palaessaan aiheuttaa ylimääräistä nokea.

Jarno Ruusala

Olen samaa mieltä kaikista valtamedioista että uutisointi on täyttä skeidaa, lisäksi he rikkovat vaalirauhaa johtamalla kansaa tarkoituksen mukaisesti harhaan, mm. galuppeilla - gallupeilla on tarkoitus ohjata äänestämään oikein".

Viime viikkoinen "anna meille Suomi"-uutinen oli suorastaan humoristinen mutta taustalla on NATO:n-markkinointiosasto.

Täältä voi lukea "suomennoksen" uutiseen ja miettiä oliko se niin raju kuin valtamedia väittää: http://mvlehti.net/2015/03/23/seuraavaksi-puola-ja...

Ei siinä, jauhakoon paskaa nk. paljon kuin tahtovat mutta ei kannata ihmetellä miksi myynti laskee, velheella kun on usein lyhyet jäljet - kansan tietoisuus lisääntyy sossumedian aikakaudella.

ps. en ole koskaan tilannut hesaria enkä tilaa, valheita kuulee ilmaiseksikin joten miksi vielä maksaa niistä...

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

En minäkään tilaa Tiedonantajaa, Apua, Hymyä, Annaa, Lapin Kansaa, Keskisuomalaista, Tex Willeriä, Valittuja Paloja, Perussuomalaista, Nykypäivää....
Mutta mitä sitten, ketä se kiinnostaa? Olkaa tilaamatta mitä lystäätte.

Käyttäjän pekkakoivumaki kuva
Pekka Koivumäki

Kysyt: "Ketä kiinnostaa". Vastaan: Ainakin sinua, kun puheenaiheeseen suunnistit ;)

Toimituksen poiminnat