Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Virheät vieraantuneet arjen todellisuudesta

Vihreät ovat omasta mielestään muita fiksumpia. Tätä sanaa puheenjohtaja Ville Niinistö käyttää yhtä usein Stubb erilaisia pointteja.

Ehkäpä joissakin asioissa he ovat todellakin fiksuja, mutta eivät läheskään aina.  Otan esille vain pari esimerkkiä.

Katselin aamutelkkaria. Siellä vihreiden varapuheenjohtaja Krista Mikkonen lupasi 200.000 uutta työpaikkaa. Ei siinä mitään pahaa, tavoitteet voivat olla korkealla, mutta keinot näyttivät olevan vieraat arjen todellisuudelle.

Mikkonen totesi esimerkiksi, että jos sääntelyä helpotetaan, niin joka neljäs yksinyrittäjä palkkaa avukseen työntekijän. Näin saadaan 40.000 uutta työpaikkaa. Arjen todellisuudessa työntekijöitä palkataan vain silloin, kun siihen on tarvetta ja taloudellisia mahdollisuuksia. Toki maassamme on turhaa sääntelyä liikaa, mutta sen purkamisen vaikutukset eivät ole läheskään sitä luokkaa mitä vihreät kuvittelevat.

Minulle ja monille muillekin liito-oravat kuvaavat vihreiden arjen todellisuudesta vieraantumista ja vähäistä järjenkäyttöä. Maassamme on noin 300.000 liito-oravaa. Se ei siis ole meillä missään tapauksessa vakavasti uhanalainen. Lisäksi tuo vekkuli eläin on yleinen koko pohjoisella havumetsävyöhykkeellä Suomesta aina itäisimpään Siperiaan saakka.

................

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Liito-oravien suojelussa on kyse myös niiden elinympäristön suojelusta, ja sellaiset sopivat vanhat liito-oravametsät ovat uhanalainen ympäristö. Tehkää vihreiden kanssa työnjako ja keskittykää omiin osaamisalueisiinne, mutta älkää sotkeentuko asioihin, mistä ette ymmärrä yhtään mitään. Eli vihreille ei talousasioita, ja perussuomalaisille ei luonnonsuojeluasioita.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Joka metsästä löytyy liito-oravan papanoita, etenkin kun sinne aiotaan rakentaa jotain.

Reijo Tossavainen

Jos liito-oravia on noin 300.000, niin kuinka se voi olla vakavasti uhanalainen?

Tapani Lahnakoski

Vihreät eivät ole olleet arjen todellisuuden kanssa missään tekemisissä koskaan. Ehkä jotkut sentään sossun tiskillä osaavat lanketteja täyttää.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Vihreät ovat jättäneet tämän todellisuuden jo aikoja sitten.

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Reijo ; olen aidosti ymmälläni:

Alla viimeisin A-talk ohjelma, kohta 50:30 ; minä kuulen, että kaikki pääpuolueet , mukana Perussuomalaiset, ovat lopettamassa järjettömän rahan polton l. tuulituen.

Kuulenko väärin vai tulkitsenko väärin?

http://areena.yle.fi/tv/2449677/#/play

Reijo Tossavainen

Tuulienergian hinnasta yli puolet on veronmaksajien rahaa. Ajanoloon kustannus on miljardiluokkaa. Sitä perussuomalaiset eivät hyväksy. Muiden puolueiden kannat ovat vähintään epäselviä. Esim. kepun Pekkarinen ministerinä ajoi tuulivoimatukea eli ns. syöttötariffia.

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Kyllä, miljardiluokkaa, jos otamme tuulivoiman käyntiajaksi 20% , tuettavan tuulen maksimitehoksi 2500 MW ,tukimääräksi 40€/MWh ( 83 € - 40 € = tukihinta - markkinahinta)ja tukiajaksi 12 vuotta, saamme

0,2 x 2500 MW x 40€/MWh x 12 x 365 x 24h = 2,1 miljardia euroa

Nyt on pystyssä tukea imemässä käsittääkseni 700 MW tuulitehoa.

Jos tuosta huijauksesta saadaan puoletkin säästettyä eli ei tukea uusille myllyille ja tuettava tuliteho jäisi noin 1000 MW:iin, olisi säästö miljardiluokkaa.

Nyt en ymmärrä , mitä Ben listassaan tarkoittaa vain 30 miljoonan säästöllä??

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #8

Eikö tässä sopimuksessa ole selvästi sovittu että tukea voidaan vähentää??

"Tuki tuulivoimaan ja biokaasuun perustuvalle energiantuotannolle" Allekirjoittajana: Ulkoministeri Alexander STUBB vuonna 2011.

EU:n komission koko kirje tiedoksiannettu kolmansille ja julkaistu todistusvoimaisella kielellä seuraavassa osoitteessa:
http://ec.europa.eu/competition/state_aid/cases/23...

"Suomea koskevan pakollisen tavoitteen mukaan 38 prosenttia energian kokonaisloppukulutuksesta on vuoteen 2020 mennessä oltava peräisin uusiutuvista energialähteistä."

"Tuensaajat myyvät tuottamansa sähkön markkinoiden muille toimijoille, ja siirretyn sähkön määrä mitataan verkonhaltijan toimesta. Tuensaajat saavat tästä myynnistä tuloa. Tukea ei myönnetä, jos sähköä ei voida myydä markkinoille."

"Jotta korvaukset eivät ajan mittaan nousisi liian korkeiksi, Suomen viranomaiset ovat vahvistaneet seuraavansa tuotantokustannuksia vuosittain ja mukauttavansa tarvittaessa tukea ohjelmaan liittyvien uusien voimaloiden osalta."
Valtiontuki SA.31107 (2011/N) – Suomi

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen Vastaus kommenttiin #9

Olen ollut asiasta yhteydessä keskustan Saarikkoon, demareiden Backmanniin ja Ben Z:aan yrittäen selvittää, mitä oikeastaan he tarkoittavat sanoessaan " tuulituki kuuluu leikauslistallemme".

Saarikko ja Backman ovat vastanneet, mutta en ole mielestäni saanut selvää vastausta ; Ben ei ole - ainakaan vielä- vastannut.

Hiljaa mielessäni on alkanut taas hiipiä pelko ; ymmärtävätkö he itsekään , mistä he puhuvat, toivottavasti olen väärässä, koska - kuten olen aikaisemmin todennut- mielestäni tässä puhutaan miljardiluokan säästöstä, jos uudet- vielä rakennusluvattomat myllyt- jätetään tuen ulkopuolelle.

Toimituksen poiminnat