Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Kokoomus yrittää silmänkääntötemppua

Kokoomusjohtoiset Kataisen-Urpilaisen ja Stubbin-Rinteen hallitukset ovat kuten tiedämme maamme historian toiseksi huonoimmat. Se huonoin oli Kuusisen hallitus.

Huonous johtuu siitä, että hallitus on täysin epäonnistunut tärkeimmissä hallitusohjelmaan kirjatuissa tavoitteissaan. Lisäsi maa on saatu ennennäkemättömän pahan laman kouriin.

Pääministeriksi tultuaan Stubb uhosi, että "tämä hallitus on toimeenpanohallitus". Ja mikä on lopputulos? Hallituspuolueet äänestivät lopulta jopa omia esityksiään vastaan!

Politiikan teon vastuuttomuus on asia, mikä kaivertaa mieltäni nyt erityisen paljon. Esimerkiksi kokoomuksen keskeisenä vaaliteema on työ! Siis asia, jossa kokoomus- ja demarijohtoiset hallitukset ovat kaikkein eniten epäonnistunut.

Todellisuus halutaan kääntää päälaelleen sataprosenttisen silmänkääntötempun avulla. Väistämättä mieleeni on tullut niinkin vastenmielinen henkilö kuin Joseph Göbbels. Hän sanoi jotenkin niin, että "suurinkin valhe menee perille, kun sitä tarpeeksi toistetaan". Sama menetelmä on käytössä nykyisin myös Venäjällä.

Toivon, että suomalaiset ovat hereillä ja ymmärtävät mistä on kysymys.

..............

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Yleisesti Kuusisen hallitusta ei pidetä yhtenä Suomen hallituksista. Mielestäni Holkerin hallitus kisaa aika tasaväkisesti Stubbin ja Kataisen hallitusten rinnalla huonoimmuudesta. Kokoomukselle ei kannattaisi näillä kokemuksilla antaa pääministerin pestiä eikä demareille valtiovarainministerin salkkua.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Samaa ikäluokkaa Tossavaisen kanssa edustavanan kysyn: Kun oli tiedossa, että vaikeat ajat ovat Suomella edessä mikä sai edustaja Tossavaisen olemaan hiljaa eikä luonut nyrkkiä pöytään ja sanonut "saatana, nyt tarvitaan päätöksiä joilla Suomen talous pelastetaan ja mennään hallitukseen tekemään päätöksiä" Se, että istuu kovalla palkalla eduskunnassa ja "marisee" US-plogeissa kuinka huonosti maa makaa pistää kyllä "perussuomalaisen" lihaa syövän heteromihen sapen kiehumaan. Toivotan kuitenkin, hyvää pääsiäistä ja vielä, valkosipuli ja minttu ovat lampaan hyviä ystäviä, punaviinin kera.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Perussuomalaiset ovat seuraavassa hallituksessa täydellä varmuudella, joten mahdollisuus tulee myös perussuomalaisille näyttää taitonsa. Tosin talous on jo lähtenyt nousuun, niin perussuomalaiset mielellään ottavat ansioksi sellaisen mikä ei ole ansiotanne, samalla tavalla kuin syytätte maailmanlaajuisesta lamasta kokoomusta.

Ei se minua haittaa koska lamat kiertävät ja kerrankos ne persujen hallitustaipaleellekin osuvat. Tuskin otatte vastuuta sitäkään minkä nykyinen hallitus, ettehän te edes oppositiossa käytä aloiteoikeuksianne tai muitakaan mahdollisuuksia vaikuttaa. Puhetta kyllä riittää. Te olette olleet historian surkuhupaisin oppositiopuolue, teitte vitsin jopa välikysymyksestä. Onhan se toki eräänlainen saavutus, ennen kun kyse oli opposition voimakkaimmasta keinosta haastaa hallitus.

Toimituksen poiminnat