Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Perussuomalaiset ovat seuraavassa hallituksessa

Jytkyvaalit olivat järkytys mukasuvaitseville ja mukasivistyneille. Historiallisen suuren vaalivoiton otti puolue, joka ei sopinut heidän ahtaaseen maailmankuvaan. Siihen maailmaan, jota suvaittiin. Siksi puuhattiin muuttoa jonnekin ulkomaille, jossa persuja ei tarvitsisi suvaita.

Neljän vuoden aikana on tapahtunut merkittävä muutos. Mukasuvaitsevat ja mukasivistyneet suhtautuvat perussuomalaisiin useimmiten asiallisesti. Nähdään, että puolue on merkittävä ja pysyvä osa suomalaista kansanvaltaista yhteiskuntaa. Toki useimmista asioista ollaan eri mieltä, mutta se tehdään jo toista osapuolta joten kuten kunnioittaen.

Se, että perussuomalaiset ovat olleet neljä vuotta oppositiossa, johtui juuri tästä toisen osapuolen kunnioituksen puutteesta. Kaikessa ylimielisyydessään ja vallanhimossaan Jyrki Katainen ilmoitti, että perussuomalaiset pääsevät hallituksen vain jos he hyväksyvät ehdoitta sen eurooppapolitiikan, jonka Katainen hyväksi katsoo. Me emme halunneet pettää äänestäjille antamaamme lupausta. Nyt tiedämme, että olimme oikeassa ja Katainen ja kokoomus väärässä. Vaalikentillä olemme voineet katsoa suomalaisia suoraan silmiin.

Entä tänään olevien vaalien jälkeen?

Katainen on luikkinut häntä koipien välissä Brysseliin. Kokoomuslaisen politiikan kataistrofin kruunaa Alexander Stubb tänä iltana. Huomenna kaikki on toisin.

Tähän maahan tullaan hyvin suurella todennäköisyydellä muodostamaan hallitus, jonka runkona ovat keskusta ja perussuomalaiset. Kolmantena puolueena on joko kokoomus tai demarit.

Vaalien jälkeen edessä on kova arkinen työ. Kataistrofin jälkeen tämä maa on nostettava jaloilleen.

......

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Lyhyt ja ytimekäs kirjoitus.
Tässä hieman pidempi.
Myös perinteinen media on uuden tilanteen edessä.
http://reijopaunonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1935...

Reijo Tossavainen

Katselen ulos. Järven rantaan on 10 metriä. Huomaan, että on jäidenlähdön aika. Huomenna on niin myös Suomen politiikassa.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Ehdin luonnostella hallitusohjelman:

Tärkeää on voittaa, tärkeämpää on taistella

"Kaikki kuntoon" linja on ennen muuta älyllisesti perusteltu valmius ja taipumus edistää isänmaan etua ainoalla oikealla tavalla. Siihen liittyy emotionaalinen puoli, joka lähinnä tarkoittaa moraalista tyydytystä ja ylemmyyttä sen johdosta, että on kyetty nousemaan juoksuhautoihin jääneiden eilispäivän miesten tasoa ylemmäs ja ymmärretään realiteetit. Siitä ja vain siitä kaikki viisaus alkaa ja saattaa alkaa. Asia on niin triviaali, ettei sen kieltäjiä voi kuin halveksia, ehkä joskus voidaan ymmärtävästi sääliä.

"Kaikki kuntoon" liike ei kuitenkaan ole varsinainen uskonnollinen liike. Ehkä sitä saattaa jonkinlaisena kansalaisuskontona pitää ja sen oikeuden ja välttämättömyyden tunnustaminen on tietenkin politiikan piirissä eräänlainen Test Act, jonka suorittajat ainoastaan ovat kelvollisia kansakunnan palvelukseen poliittisella areenalla.

Reijo Tossavainen

Hieman blogin aiheen vierestä: Asun ympärivuotisesti "kesämökillä". Tänä aamuna todella komea ukkometso tepasteli pihan lähellä pyrstö levällä. Pääsin noin 5 metrin päähän. Harmi, ettei kamera tai edes kännykamera ollut mukana.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Eilen saksalaisessa Die Weltissä kirjoitettiin, että perussuomalaiset ovat äärioikeistolaisia. RKP:n kannattaja Kilpisjärveltä, Calle aus Kilpisjaervi yritti lähettää kommentin ja oikaisun että eivät ole äärioikeistolaisia vaikka muuta vikaa on paljon, mutta sitä ei julkaistu.

Persujen pitäisi itse oikaista se käsitys että he ovat äärioikeistolaisia. Muuten hallitusyhteistyö on kiusallista niin kokoomukselle kuin demareillekin.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Saksalaisen Die Weltin kannattaisi käydä Eduskunnassa katsomassa, kuka siellä äärioikealla istuu.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Oikeistopopulistiset" persut ovat vaalien "suuri kysymysmerkki," kirjoittaa Itävallan yleisradioyhtiö ORF. "Politologi" Juri Mykkänen pääsee tölväisemään "ilolintu" (Spassvogel) ja "broileri" Stubbia.

http://orf.at/stories/2273672/2273674/

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tossavainen voisi nyt kertoa, miksi persut tulevat hyväksymään mahdollisen Kreikan kolmannen tukipaketin mukisematta jos hallituksessa on. Katainen olisi antanut persuille mahdollisuuden äänestä hallituksessa tukipaketteja vastaan, ei kelvannut. Sipilä taas on ilmoittanut, että mikäli on pääministeri, niin mitään erivapauksia hallituspuolueille ei suoda.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Aikovatko Perussuomalaiset siis tällä kertaa uskaltaa mukaan hallitusvastuuseen? Vai känistäänkö taas ettei kaikkia vaatimuksia hyväksytä ja jäädään taas pois? Politiikka on kompromisseja, ainakaan viimeksi PS ei tätä ymmärtänyt vaan jätti lunastamatta lupauksensa.

Reijo Tossavainen

Ehkäpä Hannun kommentti olisi jäänyt kirjoittamatta, jos hän olisi ensin lukenut blogin. Ja ymmärtänyt mitä kirjoitin.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Luin sen uudestaankin, miksi moista epäilet? Vastaa mieluummin.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Jos Persut menevät hallitukseen, heidän on viisainta palata tavoittelemaan jytkyn aiheuttamia lupauksia, kuten eroa EU:sta ja eurosta, pienyrittäjien suosimista suuryrityksiä vastaan ja työmiehen ja köyhän asian ajamista. Näistähän on oltu melko hiljaa hallituskiima-aikana.

Kaiken maailman homoliitot ja abortit ja erityisesti rasismit voisi jättää sivuun ja keskittyä olennaiseen.

Ellei näin tapahdu, kuten ikävä kyllä oletan, seurauksena on enää pieni tuhnu vuonna 2019.

Anne Lindell

Kerrankin Tossun kanssa samaa mieletä. ... Ja miksi. Koska muut puolueet ovat tyrineet niin maanperusteellisen pahasti, eism. Sdp:n poj. Antti Rineteellä on "hyvä" idea: tuodaan kiinalaisia Suomen Lappiin yrittäjiksi, siellä kun nääs lääniä jänkhällä riittää.

Stubb taas vaihtaisi suomaalaiset, laiskat työpakolaiset ulkomaalaisiin. Eli suomalaiset OUT ja ulkomaalaiset IN. Eli, tätähän se Liittovaltioajatuskin ajaa takaa. Suomi ei enää saa kuulua suomalaisille .. ei edes pohjavedetkään, jos TTIP-menee EU:ssä läpi ... ja, että me vielä roikutaan silloin mukana EU:ssa ja eurossa.

Veikko Vennamo sanoi, että kyllä kansa tietää. Ja kansa tietää myös lääkeet hyvinvoinnin, viennin ja yms. infrastruktuurin keittämiseen ja parantamiseen.

Vilkaiskaapa tätä - > http://annemargaretalindell.puheenvuoro.uusisuomi....

... availkaa noita linkkejä. Ja katsokaa ihmeessä se lyhyt) video-pätkä. Takaan, että nauratte itsenne kuoliaaksi, vaikka todellisuudessa se on totta, ja sen pitäis pikemminkin itkettää meitä suomalaisia eikä naurattaa.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Huono on mittari, jos muiden puolueiden tyriminen on ansio. Jos persuilla olisi näyttöä ei-tyrimisestä, niin pointti olisi ihan validi.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Mihin sitä perussuomalaisten mukanaoloa tarvitaan?

Joensuun yliopistossa aloitetaan sauvakävelyn opetus ainoana maailmassa. Vesilläkävelytieteen opetusta siellä annetaan jo vanhastaan, vaikka teologia tieteenä kituu henkitoreissaan ns.EU-maissa, koska rehelliset sielut ymmärsivät juutalaisten lopullisen ratkaisun valmistelun sisältyneen läntisen ajattelun pyhiin teksteihin.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Pieni täsmennys yliopiston sivulta: "Teologian osasto on nuori ja dynaaminen yksikkö, joka on vajaassa kymmenessä vuodessa kasvanut maamme toiseksi suurimmaksi teologien koulutuspaikaksi. Opettajakuntaan on valikoitunut teologian eri alojen parhaita tutkijoita ja opettajia.

Joensuun teologian erityisenä rikkautena on idän ja lännen teologisen perinteen kohtaaminen ja vuorovaikutus. "

Sieltä lienevät lähtöisin karvaiset kädet jotka toistelivat viime syksyn ajan tälläkin palstalla mm. Stalinin aikaista videota kehotellen suomalaisia avaamaan "avarat portit" vapauttajan tulla.

Perussuomalaisten puoluekokouksen aamuhartaudessa "maanmatosiltaan" nöyryyttä vallan edessä vaatinut Anssi Joutsenlahti taitaa olla vanhempaa koulukuntaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tossavainen, odotan vastausta ja varmasti moni muukin, kommenttiin no:7 vai onko kysymys liian vaikea vastattavaksi.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Tossavaiselta vastausta odotat, mutta saanen minäkin laittaa korteni kekoon?

Kirjoitat kommentissasi 7 mm. näin; "Sipilä taas on ilmoittanut, että mikäli on pääministeri, niin mitään erivapauksia hallituspuolueille ei suoda."

Onko Sipilä kertonut varmasti kannattavansa kolmatta Kreikan tukipakettia? Minä kun olen ollut kuulevinani ettei keskusta ole enää kannattamassa lisää paketteja kuten ei kannattanut toistakaan pakettia. Miksi siis kyselet aivan olemattomia asioita ja kuvittelet joutavia? Odotahan nyt ensinnäkin sitä vaalien lopullista tulosta.

http://www.hs.fi/politiikka/a1305556711248

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Keskusta tulee hyväksymään Kreikan kolmannen tukipaketin mikäli se tulee eteen, kepu ei riskeera EU:a tulevia miljardeja maataloudelle. Tämä asia tuli selväksi, kun perjantaina kepun ehdokkaiden kanssa keskustelin heidän esitelleensä itseään täällä Paimiossa K-marketin edustalla.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #21

Arto, ei ole mitään merkitystä sillä mitä joku yksittäinen kepun ehdokas on nyt vaalitorilla kertonut mielipiteenään. Katsos kun ja jos keskusta on pääministeripuolue hallituksessa, niin pääministerillä taitaa olla suurin sananvalta ja valitut keskustan ehdokkaat painavat tasan sitä nappia mitä puoluejohto käskee, ei siis erivapauksia. Onhan Sipilä sanonut vaalikeskustelussa että ei salli lipeämistä puolueen ja hallituksen ehdotuksesta.

Joten noilla keskustalaisten ehdokkaiden kuten ei ole ollut 2011 vaaleissakaan demareiden ehdokkaiden lupauksilla mitään merkitystä. Toisin käyttäytyvät tosipaikan tullen.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

No ovathan persut luoneet mielikuvaa täysin elinkelvottomasta maasta tehtailemalla n 40 päivittäistä valituskirjoitusta todisteeksi tällekin alustalle. Maahamme on syntynyt valittajien ja asioita negatiivisten lasien läpi katsovien puolue.

Jos yhtään on häpyä, niin nyt sitten hallituksessa pitäisi katsoa miten jokainen valituksenaihe korjataan, koska varsinaista korjausehdotusta eei tähän mennessä ole annettu. Pelkkää valitusta.
Ilman korjausliikettä ne valitukset ovat vain ääntenkalastelua ja valehtelua.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Tomi, mikäs vaikutus on ollut positiivisella asenteella maamme talouteen? Siis hallituspuolueilla. Eikö hallitus mielestäsi osakaan toimia ilman että oppositio antaa korjausehdotuksia? Kuinka unohdat sen että oppositiopuolueet, siis keskusta ja PS, ovat esittäneet hyvin monia muutoksia hallituksen esittämiin talouteen liittyviin toimiin, mutta hallitus ei ole ottanut niitä koskaan millään tavoin huomioon. Miksihän? Ovatko olleet positiivisia taloustoimissaan?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Oppositiolta, tässä tapauksessa puheenaiheen puolueelta ei pahemmin korjausehdotuksia ole tullut vaan pelkkää valitusta. Jotain omien ajatuspajojen tilastoja jotka on osoitettu pötypuheeksi.

Puheenaiheen kääntäminen hallituspuolueisiin on toki keino peitellä ettei itsellä eväitä ole. Enpä tässä hallitusta ole kehumassa, mutta opposition puheenvuoroja seuranneenna sanoisin että onneksi oli edes tämä hallitus.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #25

Tomi, et ole selvästikään seurannut eduskunnan tapahtumia. Oletat jotain mikä sopii omaan aatemaailmaasi. Olen itse monet kerrat seurannut eduskunnan tapahtumia ja kyllä siellä on oppositio ehdottanut moniakin parannusehdotuksia hallituksen ehdottamiin esityksiin. En ole puhunut mistään ajatuspajojen kirjoituksista vaan todellakin eduskunnan tapahtumista.

Itsehän Tomi yrität vierittää hallitusten tekemättä jättämiset ja virhepäätökset opposition syyksi. Noin minä kommenttisi käsitän.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Perussuomalaiset ovat seuraavassa hallituksessa" on tyypillistä Tossavaista; poliittinen tavoite, joka esitetään faktana. Vastaavia juttuja luettiin esimerkiksi vuoden 2011 loppupuolella, jolloin bloggaaja manasi hallitusta nurin, ja maahan hajotusvaaleja.

Se että hallituspaikka on tavoitteena, on tietysti merkittävä vastaantulo ja osoitus kyvystä kompromisseihin. Timo Soini haluaa jäädä historiaan mieluummin valtiomiehenä kuin toisinajattelijana. Jonain päivänä Iivisniemessä paljastetaan näköispatsas, tai vähintään muistolaatta.

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

4 Vuotta hyvää oppositio politiikkaa selvällä Suomen kielellä - perusjuurista lähtevää tavoiteltavuutta : Hallitukseen !

Tavoitteet peruskansalaisten voimin perussuomalaisten takaajina asioiden alkulähteille suomalaisuuden hyväksi kotimaisuusasteella !

Ei enää fiilaten ja höyläten kuten tämän hallituksen aikana vaan suoruutta kuin uskottavuutta mutta ei kaiken myyneenä helppoheikkinä !

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

BBC uutisoi suhteellisen tuntemattoman miljonäärin haastavan pääministerin vaaleissa.

Kyseessä on?
-Ukraina
-joku Afrikan maa
-joku Euroopan maa

Vihje: ko. maassa politiikka on mitä suuremmassa määrin uskonnollinen kokemus

Toimituksen poiminnat