Kolmen suuren hallitus toimintakykyisin

Nyt on hallituspelin aika. Näin on todettavissa, jos seuraa keskustelua median ja somen palstoilla sekä työpaikkojen turinaryhmissä. Toki hallituksen muodostaminen on tärkeä asia maamme ja sen kansalaisten kannalta.

Virheistä pitää aina oppia. Yksi iso virhe päättyneellä vaalikaudella oli liian laaja hallituspohja. Porukkaa oli laidasta laitaan, joten kampittajia ja omaan pussiin pelaajia riitti joka lähtöön. Siksi Katainen heitti pyyhkeen kehään, kun huomasi tilanteen toivottomuuden. Stubbin lyhyt kausi päättyi täydelliseen kaaokseen.

Hallituksessa on siksi hyvä olla mahdollisimman vähän puolueita, mutta kuitenkin niin, että samalla muodostuu riittävä enemmistö. Tällainen syntyy vain kolmen suuren puolueen toimesta.

On demokratian mukaista, että suurin ja eniten voittanut keskusta on pääministeripuolue. On demokratian mukaista, että toiseksi suurin ja suurista toiseksi parhaiten menestynyt perussuomalaiset on toinen hallituspuolue.

Tarvitaan vielä kolmas puolue riittävän enemmistön saamiseksi. Tuo puolue on joko sdp tai kokoomus. Kumpi se on, riippuu pitkälti ensivaiheessa siitä, ovatko demarit valmiita lähtemään hallitukseen. Jos demarit heittävät pyyhkeen kehään jo kättelyssä, jää jäljelle kolmikko kesk + ps + kok.

Kolmen puolueen hallitus koostuisi suurinpiirtein yhtä suurista puolueista. Tämä edesauttaa mielestäni sovun säilymistä, sillä yksikään mukana olevista ei pääse "isottelemaan".

On myös muita syitä. RKP:n ja vihreiden ulosjäänti mahdollistaisi monien välttämättömien uudistusten toteuttamisen.

…………..

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

reijotossavainen
Perussuomalaiset Savitaipale

Eläkeläinen,
ent. kansanedustaja, päätoimittaja ja yrittäjä

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu