Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Persuvastaisuus on sitkeässä kuin täi tervassa

Tänään Ylen uutiset ovat syöttäneet kaikelle kansalle tietoa, että "perussuomalaisten kannattajat voivat pettyä puolueen hallitustaipaleeseen". Tällä kertaa päivystävänä dosenttina on ollut Eduskuntatutkimuksen persuvastainen tutkija Erkka Railo.

Teen yksinkertaisen kysymyksen: Ovatko perussuomalaisten kannattajat tässä asiassa jotenkin erilaisia muiden puolueiden kannattajiin verrattuna? Vastaus on, että eivät tietenkään ole.

Miksi sitten asia on Ylen puolella kaikkein isoimpana asiana esillä? No siksi, että osa toimittajista ja päivystävistä dosenteista ei ole vieläkään parantunut persuvastaisuudestaan.

Juuri tuolla taustalla Ylen aamutelkkarissa keskustellaan tämän hetken poliittisesta tilanteesta. Politiikan toimittaja Kirsi Turkki totesi, että "eilen perussuomalaiset sai vierihoitoa". Kun keskusta ja perussuomalaiset kävivät vakavia neuvotteluja tulevan hallituksen tärkeimmistä kysymyksistä, niin se on persuvastaisen toimittajan mielestä "vierihoitoa"! Voiko asian ilkeämmin enää ilmaista?

Tuossa äsken mainitussa keskustelussa HS:n Markko Junkkari oli asialinjalla. Hän totesi, että keskusta ja perussuomalaiset muodostavat tulevan hallituksen rungon. Näin on ja ehkäpä ajan mittaan myös päivystävien dosenttien ja toimittajien persuvastaisuudesta päästään eroon.

Se kyllä taitaa olla liikaa toivottu, mutta ehkäpä asennevammaisuus lievenee.

............

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (51 kommenttia)

Käyttäjän kimmosaarikko kuva
Kimmo Saarikko

Tein samat havainnot. Kyse on tutkimuksen ja journalismin laadusta.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Oliko Markku Junkkari, joka sanoi, että Keskusta ja perussuomalaiset ottavat apupuolueeksi joko demarit tai kokoomuksen?

Reijo Tossavainen

Kyllä se taisi Junkkari olla.

Tilanne on se, että nyt kun PS ja kesk. ovat keskenään sopineet päälinjat, niin kok ja sdp joutuvat sopeutumaan tilanteeseen.

Jouni Nordman

Jos ps ja keskusta pääsivät maahanmuuttopolitiikka suhteen Tanskan mallista sopimukseen, joka on Sipilän helppo omilleen myydä, sillä on toisessa pohjoismaassa käytössä. Niin, kokkarit taitaa olla se vaihtoehto noista kahdesta, sillä demarien pyhät lehmät sijaitsevat liikaa maahanmuuton parissa työskentelevien keskuudessa.

Keijo Kakkonen

saman huomasin minäkin, vielä klo 7:30 uutisissa uutistoimittajakin sanoi että tutkijan mukaan persujen hallitustaipaleesta tulee jännittävä, mutta jo klo 8:00 uutisissa hän sanoi että kannattajat tulevat pettymään. mutta onneksi kun hallituksessa ollaan, niin voimme surutta leikata yle verosta niin paljon että saadaan ylellekin ammattitaitoisempaa porukkaa töihin, eli määrää karsitaan ja keskitytään laatuun jos sitä enää koskaan voi ylenannolta odottaa.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Voi mahdotonta, että teitä onkin kiusattu. Oikein puoluekin nimeltä mainittu Ylen kanavilla. Ei vetele, kyllä siellä pitäisi julistaa Soinin ilosanomaa analysoimatta, kritisoimatta ja valtavin tausta-aplodein. Olo on nyt varmaan kuin koulukiusatulla.

Eikä tässä vielä kaikki. Odottakaahan, kun olette siellä hallituksessa kurjistamassa kansaa. Sitten vasta alkaa sanan säilä viuhua.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Saman havainnon tein kuunnellessani aamunTV:n lähetystä. On se jotenkin uskomatonta miten suuri pelko onkaan joillakin tahoilla PS:n suuresta kannatuksesta ja mahdollisesta hallitukseen menosta. Ei kai tuo kaikkinainen pahansuopaisuus voi muusta johtua kuin siitä että näiden tahojen mielenrauhaa on järkytetty. Nuo tahot eivät kuitenkaan tule ajatelleeksi miten paljon PS:n kannattajat ovat varmasti pettyneet muiden puolueiden toimintaan. Jos PS saa vähänkään muutosta polittikan saralla toivomaansa suuntaan, niin hyvä. Kerralla ei voi saada kaikkea. No, tietenkin voi saada jos puolueella on yli 50 prosentin kannatus ja paikkajako eduskunnassa. ;)

Tuskinpa tuo samainen julistus mihinkään katoaa ainakaan lyhyen ajan kuluessa. Aivan kuten Reijo toteat kirjoituksessasi, niin on se uskomatonta että nämä toimittajat ja muut PS:n arvostelijat hallitukseen mahdollisesta menosta eivät voi ottaa huomioon että ihan samalla tavalla muidenkin puolueiden kannattajissa on pettyneitä vaalien jälkeiseen toimintaan.

Elijas Bijur

Täytyy muistaa, että vallankäyttöön ja jopa tulevaan vallankäyttöön liittyy itsensä paneminen alttiiksi kritiikille. Jopa täysin asiattomallekin kritiikille. Se vaan on kansalaisten oikeus, sellainen perusoikeus. Ei kannata moisesta hytkyä tai pukeutua surupukuun.

Oli jo vuonna 2011 sitä, mieltä, että Persujen olisi pitänyt olla hallituksessa demareiden kanssa. Nyt Jutta joutui esim. kreikkatohinoissa yrittämään sopeutumista Kokoomuksen kuvioihin. Kansakunnan kannalta olisi varmaan ollut parempi jos Jutta olisi joutunut sovittamaan kreikkakuvionsa yhteen persujen kanssa. Ne neljä vuotta menivät kokoomuksen tahdissa ja se aiheutti kansakunnallemme vahinkoa.

Reijo Tossavainen

Neljä vuotta sitten Katainen ja kokoomus vaativat, että heidän hyväksi katsomansa Eurooppa-politiikka pitää sellaisenaan hyväksyä. Siihen emme halunneet suostua ja nyt tiedämme, että olimme oikeassa.

Nyt Soinin ja Sipilän neuvotteluissa on päästy yhteisymmärrykseen. Sopimuksen sisältöä ei ole vielä julkistettu, mutta lienee niin, että "kirkko on laitettu keskelle kylää".

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Toimittajiin todellakin kannattaa suhtautua yksittäisinä kansalaisina, henkilökohtaisine mielipiteineen ja poliittisine tavoitteineen, eikä antaa näille mitään erikoista asemaa tai sädekehää. Oppiminen siihen voi olla hankalaa, mutta terveellistä.

Kaksi asiaa kuitenkin tekee näistä toimittajista erityisiä. Toinen on mahdollisuus työnantajan hyvän maineen suojassa levittää disinformaatiota. Moni kun edelleen haluaa luottaa vakiintuneisin medioihin, kuten Yle tai HS. Tässä ei ollut siitä kyse, vaan pelkästä harmistuksesta. Hallitusneuvotteluihinhan tuollainen ei voi vaikuttaa. Sitten kun PS aloittaa hallituksesta, tilanne on taas toinen. Ehkäpä PS nimittää seuraavan Yleisradion pääjohtajan :) Siitä tulisi hauskaa.

Ja se toinen on tietysti tässäkin Tossavaisen blogissa esille nostettu valtiollisen, verorahoitteisen Ylen rooli. Tulee väkisinkin mieleen, että entinen hallitus politiikkoineen yrittää harata rikkinäisin kynsin uutta vastaan niin pitkään, kuin kykenee.

Ai niin se kolmaskin. On vanha sanonta, että jos haluat hyökätä jotakuta vastaan, perusta sanomalehti. Mutta se muilla vaan reilua kilpailua, jossa kuluttaja voi valita - Yleä lukuunottamatta.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201505040194313_uu...

Tuosta kun lukee ne Tommi Parrkkosen lisäämät lauseet siellä Sipilän sanomisten välissä niin pääsee käsitykseen tämän lehdentoimittajan asenteellisuudesta. No, tietysti voidaan aina sanoa että persut uhriutuvat mutta ihan vastavuoroisuuden takia olisi mukava lukea vastaavanlaisia vihjailuja muittenkin puolueitten tarkoitusperistä ja "häviöistä" näissä neuvotteluissa.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Oli etukäteen odotettavissakin, että keskusta ja perussuomalaiset pääsevät keskenään yhteisymmärrykseen.

Persuvastainen toivo, joskin heikohko, lepää siinä, että sekä kokoomuksella että demareilla olisi järkeä sanoa että ne eivät lähde persujen kanssa hallitukseen. Silloin enemmistöhallitusta ei persujen kera synny, ja joko kokoomus tai demarit tulee kuitenkin hallitukseen.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Igor Stravinski sanoi kerran, että kun säveltäjän orkesterille kirjoittama tekstuuri on tehty ja soi hyvin, sitä laatua ei edes kuulija aina tule ajatelleeksi.

Hyvän toimittajan merkki on se, että kun hänen työnsä (myös ns. taustan kotiläksyt) on tehty todella hyvin, toimittajan ei ole tarvis tuoda omaa itseään, puumerkkiään tai pukinsorkkiaan substanssin edelle.
Todellinen huipputoimittaja erottuu edukseen tästä joukosta.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Elijaksen kanssa samaa mieltä. Onko meillä perustuslaillinen ongelma? Ymmärrän sen, että vaalivoittajapuolue aloittaa hallitustunnustelut. Sitä en ymmärrä, että hänestä automaattisesti tulee pääministeri.Vuoden 2011 vaaleissa suurin osa äänestäjistä ei kannattanut EU:n kriisimaiden tukijärjestelmän jatkamista. Mikäli SDP, Vasemmistoliitto ja KD eivät olisi menneet kokoomusvetoiseen hallitukseen kuten perussuomalaiset voi tietenkin kysyä olisiko syntynyt vähemmistöhallitus?
Demokratia kärsii jos eduskunnasta tulee pelkästään hallituksen esityksiä ( määräenemmistönä) nappiapainava taustajoukkue!!

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Ei tule automaattisesti pääministeriä suurimman puolueen puheenjohtajasta. Perustuslaki ei sellaista määrää.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

En osaa pelätä enkä riemuita, mutta pääasia on, että maahan saataisin enemmistöhallitus ilman kokoomusta, työnjälki on nähty.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Se porukka, johon Erkka Railokin lukeutuu, kutsuu itseään Eduskuntatutkimuksen keskukseksi (Turun yliopistossa).

Mikä on tuo "eduskuntatutkimuksen keskus"? Mitä se tutkii, kenelle ja keiden toimeksiannosta? Pari viikkoa sitten Mari K. Niemi kertoi että keskuksessa on yksi peruspalkkainen tutkija ja kaikki muut saavat palkkansa ulkopuolisista toimeksiannoista (tarkkoja sanamuotoja en muista mutta suurin piirtein noin ). Mari K. Niemi on juuri tehnyt "tutkimuksen" Sanoma-konsernin tilauksesta ja rahoituksella. Mielestäni se tutkimus kuulosti yhtiötä palvelevalta konsulttityöltä. Mikä siinä tutkimuksessa oli eduskuntatutkimusta? Kysyttiinkö median rooleja politiikassa, kysyttiinkö Helsingin Sanomien poliittista ohjailevuutta, kysyttinkö kansalaisten rooleja mediassa tai muuta tällaista? Eipä juuri tai ei lainkaan.

(Varalta sanon että en ole persu enkä mitään muutakaan puoluetta. Olen ulkopuolinen havainnoija.)

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Töissään Railo näyttää olevan keskittynyt mediaan, julkisuuteen, valtaan, populismiin eli perussuomalaisiin, naiskuvaan. Mutta myös maahanmuuttoon.

https://www.utu.fi/fi/yksikot/soc/yksikot/poliitti...

Jos Helsingin Sanomain säätiö tilasi tutkimuksen "Politiikan journalismin tila Suomessa" ja maksoi siitä, niin miksi ei? (2008–2010, mutta ainakin tuossa Niemi oli mukana) Mutta jolla kulla muulla on varmasti parempi näkemys yliopiston toivotusta roolista jne.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tossavainen, yksi asia on varma, Suomi tulee jatkamaan aivan samaa EU-politiikkaa jota Kataisen hallitus toteutti ja tältäkin, kuten myös maahanmuuton osalta, persujen takki kääntyy viuhahtaen, eikä se Soinia pahemmin hetkauta. Kepu ei tule riskeramaan mitenkään kannattajilleen EU:a tulevia maatalouden tukirahojen saantia heittäytymällä "änkyräksi" sen ryhmyri Tiilikainen eilen aamu-tv toi varsin selväsanaisesti esille. Tossavainen, kyllä tuo "kirkko" persujen kanssa on laitettu juuri sinne minne Sipilä on sen halunnut. Kokoomuksella ja SDP:a on mahdollisuus tuota "kirkon" sijaintia hallitusneuvotteluissa vielä muuttaa. Kyllä pitää olla tavallisen sokea, ellei ole nähnyt Soinin "hallituskiimaa" joka viestitää kaikilla tavoila, että kaikki on kaupan, kunhan Audin takapenkillä istuminen vaan toteutuu.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Arto, onko sinulla joku salainen lähde josta olet saanut tuollaista tietoa että Suomi tulee jatkamaan aivan samaa EU-politiikkaa jota Kataisen hallitus toteutti ja tältäkin, kuten myös maahanmuuton osalta, persujen takki kääntyy viuhahtaen, eikä se Soinia pahemmin hetkauta.

Olen saanut kuulla sellaista että keskustan EU-politiikkaan hyvin perillä oleva uusi kansanedustaja Olli Rehn on sanonut EU-politiikan muuttuvan huomaatavsti. Siis enää ei mentäisikään Kataisen viitoittamalla tiellä. Mitäs tuohon sanot?

Tässä eräs kohta keskusta-puolueen vastauksesta Sipilän kysymykseen EU:ta koskien;
"Euroopan unionia on kehitettävä tasavertaisten jäsenmaiden liittona nykyisen sopimusjärjestelmän puitteissa. Keskusta kannattaa käytännönläheistä eurooppalaista yhteistyötä, joka perustuu yhteisiin sääntöihin ja niiden noudattamiseen. Hyvän hallinnon periaatetta tulee vahvistaa sekä EU-tasolla että jäsenvaltioissa. On vähennettävä byrokratiaa, vältettävä yksityiskohtaista sääntelyä ja hyödynnettävä kansallisten joustojen mahdollisuus."

Aika lähellä näyttäisi olevan PS:n vastauksen kanssa. Toki joitakin vivahde-eroja/eroavaisuuksia on, mutta päämäärä on sama. Vähemmän EU:ta ja parempaa. Byrokratian alasajoa.

http://www.keskusta.fi/Suomeksi/Politiikka/Vastauk...

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Ei Granlundilla mitään tietoa ole, mutta uskoa sitäkin enemmän.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

En suinkaan ole näkemyksenäni yksin, Tämänpäiväisessä IL:n pääkirjoituksessa toimittaja Kreeta Karvala on tullut samaan loppupäätelmään.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #33

Sie olet Arto hassu. Mutta samanalaiset hassut jää demareissa vähiin, siksi se on auringolaskun puolue.

Käyttäjän TeroAhlqvist kuva
Tero Ahlqvist

Arto, Mitähän maatalouden tukirahoja tuo ihmeellinen EU meille lahjoittaa?

Suomen EU-jäsenmaksut viime vuonna olivat noin kaksi miljardia, ja Suomi oli yli miljardin verran nettomaksaja. Se tarkoittaa, että jokainen 90 senttiä tukirahoja, mitä EU meille lahjoittaa, maksaa veronmaksajille kaksi euroa.

Mitä jos maksaisimme maataloustukemme ihan itse? Selviäisimme joko puolet halvemmalla tai maajussit saisivat tuplamäärän?

Ja tuo suhde "90 senttiä EU-rahaa maksaa meille kaksi euroa" koskee siis kaikkea muutakin EU:n meille "lahjoittamaa" rahaa.

Ai niin, ja pitää muistaa, että Suomi maksoi EU:lle viime vuonna 800 000 euroa siitä, että tuotamme sokeria itse. EU:ssa kun on kai sokerintuotannossa ylikapasiteettia, ja ruo'olla se on halvempaa kuin meikäläisellä juurikkaalla. Siksi siitä syystä, että Suomi haluaa säilyttää omavaraisuuttaan ja työpaikkoja ja haluaa tuottaa huonommalla hyötysuhteella itse sokeria, joudumme maksamaan EU:lle liki miljoonan vuodessa. In Finland vii kool tis REILU MEININKI!

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

Eipä tainnut Granlund edellisen hallitusta muodostettaessa puhunut takin kääntäjistä ja hallitus kiimasta? Päin vastoin piti persuja vastuunpakoilijoina ja puskista huutelijoina, joita loppujen lopuksi kaikkien hallituspuolueiden puheenjohtajat KD johtajaa lukuunottanmatta lähtivät huutelemaan lippahivoon, eikä kantaneet vastuuta jota niin kehuttiin?

Toisekseen jopa 7-8 paikkaa hävinneilläkin on hallituskiimaa kokoomus ja demarit suorastaan kilpaili mediassa kumpi hävisi enemmän ja heidän ansiostaan ollaan Kreikan kanssa samassa kastissa eu pomon mukaan? Kaikenhan piti olla fantastista?
Kranlundin mielestä pitäisi entisen menon jatkua, eikä kuunnella yhtään äänestäjien tahtoa?

Niko Sillanpää

Jan Hurrin mielestä pelkästään Sipilän ohjelmaluonnospaperi on "Suomen EU-politiikan U-käännös":

http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2015/05/03/s...?

Kovin katkeralta vaikuttaa kuihtuvan vasemmiston kannattajien vaalipettymys. Suomen vasemmisto on kokonaisuudessa pienempi kuin suurin oikeistopuolue. Joten melkeinpä voisi kysyä, miksi kuunnella sitä ollenkaan saati antaa mitään valtaa. Ainoaksi pelikortiksi jää palkansaajajärjestöjen häiriköinti. Joka sekin tie on nopeasti loppuun katsottu. Sitten voikin laittaa ainakin sdp:lle lapun luukulle sitä mukaa, kun nykyiset tapaäänestävät eläkeläiset päätyvät kangasmultiin, jos uudistumiskykyä ei ole.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Tämä Hurrin hyvä näkemys on jäänyt jostain syystä vähemmälle huomiolle.
Päin vastoin väitetään ettei Suomen linja muutu.
Tottakai se muuttuu.
Muuttuu myös briteissä.

http://reijopaunonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1945...

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Jos Hurrin arvio on oikea, kokoomus ei kyllä mahdu mukaan hallitukseen.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Päivystävätpersut ovat havainneet lievää epäilyä PS kohtaan ja loukkaantuneet. Kriittinen suhtautuminen PS politikointiin, tai pelkkä epäilys siitä, todistaa niin politiikan tutkijan kuin toimittajankin epäpätevyyden.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Vasemmalla kädellä Persut (tai varsinkin Tossavainen) sättii ja suomii ankarasti varsinkin vastuullisia puolueita ja oikealla kädellä vaatii Perussuomalaisten suojelemista kaikelta sellaiselta.

Varsinkin jos Persut menevät hallitusvastuuseen, tuollainen herkkähipiäisyys on syytä unohtaa.

Kun valtamedia osoittaa vallan vahtikoiruutta, se on pelkästään positiivinen asia.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Oli hallituksessa sitten kokoomus tai demarit, Sipilä osaa suhtautua fiksuna ihmisenä aikuisella nöyryydellä yhteistyöhön. Persuista huomaa puolueen sijoittavan itsensä henkisesti vielä oppositioon. Nöyrtymiseen on pitkä matka.

Elijas Bijur

Täytyy nyt muistaa, että vaaliohjelma ei ole hallitusohjelma. Tämä on ns. monipuoluejärjestelmän perusolettamus. Kaikki tinkivä kaikesta ja pyritään löytämään paras mahdollinen kompromissi. Näin se hallitus saadaan aikaiseksi. Ja toivottavasti nyt on halua ja yritystä myös persuilla, sillä sitä todella tarvitaan.

Ja pois tullainen prinsessamaisuus! Kritiikkiin tulee suhtautua kiitollisuudella, sillä vain niin kehittyy omakin puolue ja ohjelma.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Ranskan persut tukkanuottasilla. Tytär tekee isänmurhaa, isä ei suostu kuolemaan ;D

http://yle.fi/uutiset/ranskan_aarioikeiston_jean-m...

Elijas Bijur

Tytär otti rahaa Putunilta ja on osallistunut Putininin tukemiseen. Isälle se lienee ylivoimainen siirto hyväksyä!

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Tää just on hassua: Isä Pen ihailee avoimesti fasismia ja rasismia. Tytär Pen taas ihailee samoja asioita verhon takana?

Isä Pen ei tykkää Putinista, vaikka tämä toimii kuten Hitler. Ilmeisesti, koska Neuvostoliitto? Tytär Pen taas tykkää julkisesti Putinista, koska toimii kuin Hitler, vaikka Neuvostoliitto.

Isä ja tytär Penille on tärkeää, että äärioikeistolaisuus edistyy. Tytär Pen toimii järkevämmin, koska rahoitus ja Euroopan hajoittaminen toimii tehokkaammin.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #39

Ranskan persut :) Pitäskö siut siirtää ns. roskalainaluokkaan kommentoijana?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #42

Sinnehän me kaikki joudutaan, jos ajatellaan "väärin", poppaukotkin.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Vertaat Le Penin politiikkaa suomen perussuomalaisiin. Selvä :D

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

On sitä näilläkin taajuuksilla puolusteltu (Le Pen-policy). Siis se maahanmuuttovas... hups! -kriittisyys.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #43

Pyykölä leimaa nyt rimaa hipoen...

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #47

Kahdella k:lla. Kyllä olen muistelevani, ettei Le Pen-puolueen etenemistä hirveästi harmiteltu esim. eu-vaaleissa tai Ranskan kansallisissa?

Ja taisi siinä olla vähän arpomista, mihin EU-ryhmään persut pyrkivät? Lopulta ilmeisesti ratkaiseva pointti oli Audin takapenkki?

Onnea eläkepäiville, tuntumassa tullaan ajan iässä, Kansan keskellä.

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

”Totuuskomissio” jauhaa edelleen omaa totuuttaan niin kuin ennen vaalejakin!

Perussuomalaisilla on sen verran vahva kannatus suomalaisten keskuudessa, ettei puoluetta voi mitenkään sivuuttaa hallitusta muodostettaessa. Vaikka ”totuuskomissio” pyrkii etukäteen tekemään ihan oman totuutensa.

Kuka noiden mustamaalausmedioitten yksipuolisen lokakamppanjoinnin lopettaa? Ainakaan minun oikeustajuuni ei mahdu, että yhtä puoluetta (joka sattuu olemaan vielä maan toiseksi suurin) saa vapaasti koko maan kattavien medioitten taholta jatkuvasti ”lytätä” asiassa kuin asiassa.

Tässä sen näkee keitä maan asioiden hoito todellisuudessa kiinnostaa ja ketä kiinnostaa pelkästään poliittinen valtapeli! Nyt ei ole enää aikaa pelata valtapeliä!

Keskusta ja Perussuomalaiset olivat oppositiossa pitkälti samansuuntaisilla linjoilla, ei se asia mihinkään päivässä voi muuttua.

Tai jos muuttuu niin se tarkoittaa sitä että valtapeli on sittenkin pääasia eikä Suomen tulevaisuus..

Tämä maa on niin sössitty, että nyt pitää antaa työrauha ja alkaa tehdä oikeita päätöksiä ja lopettaa joutavanpäiväinen ja jatkuva asioiden hyväksyttäminen erimieltä olevilla ns. asiantuntijavirkamiehillä, siitä kun ei tule ”lasta eikä p..kaa”!

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Onhan se ihmeellistä että yhtä Suomen suurimmista puolueista saa kritisoida vapaasti!

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Vai oliskohan kuitenkin kyse siitä, että persut ovat ne jotka ovat näkyvimmin rintaansa röyhistelleet vaalien jälkeen, ja mahdollinen pettymys siksi ihan konkreettinen jutunjuuri?

Käyttäjän IlpoSuominen kuva
Ilpo Suominen

Olli Herrala kirjoittaa Kauppalehdessä:

"En ihmettele perussuomalaisten suosiota. Sille on syynsä.

Nykytodellisuutta on nimittäin se, että ”vihapuheeksi” tuomitaan tavanomaisia kysymyksiä kehitysavun järkevyydestä, maahanmuuton ongelmista tai vaikkapa islamistiterrorista.

Suomessakin sanomiselle ja ns. väärille mielipiteille yritetään asettaa rajoja poliiittisen korrektiuden nimissä, sillä virallisesta kaanonista poikkeavia kantoja leimataan milloin rasismiksi, milloin impivaaralaiseksi ahdasmielisyydeksi. Mieleen tulevat ajat, jolloin ”neuvostovihamielisyys” oli kätevistä kätevin leimakirves.

Edistyksellisyys on näköjään sitä, että arvokonservatiivisia kantoja esittävät tahot tuomitaan automaattisesti pöljiksi. Konservatiivisia kommentteja väheksytään, koska ne ovat konservatiivien esittämiä.

Eihän sen näin pidä mennä.

Varsinkin punavihreät kaaderit ovat valmiita omia tarkoituksiaan palveleviin vihapuherajoituksiin. Vaan kertokaapa minulle tähän väliin, kuinka vihapuhe määritellään.

Sen jälkeen minä kerron teille länsimaisen kulttuurin peruspilareihin kuuluvasta sananvapaudesta. Mielipiteestä loukkaantuminen ei riitä perusteeksi kieltää mielipiteitä, sillä se rajoittaa asia-argumentein käytävää keskustelua.

Vasemmalle kallellaan oleva media on täynnä tarinoita naisen eurosta, sukupuolineutraalista opetuksesta, ihmisten uhriutumisesta ja muusta huuhaasta. Ei mikään ihme, että normikansalaista alkaa kyllästyttää tällainen sormi pystyssä opastaminen.

En kuulu perussuomalaisten kannattajiin, mutta ymmärrän heidän suosionsa kasvun. Perussuomalaisten suosio kasvaa, koska suomalainen ”suvaitsevaisto” pelaa heidän pussiinsa. Timo Soini saa kiittää onneaan siitä, että Suomessa on niin ahdasmielinen ja hyödyllisiä idiootteja pursuava suvaitsevaisto."

Koko kirjoitus:

http://blog.kauppalehti.fi/metrossanukkuja/perussu...

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Jollain hyvin ovelalla tavalla kaksi täysin yhteensovittamatonta paradigmaa elävät rinnan:

a) Kun Perussuomalaiset eivät 2011 lähteneet hallitukseen, he pettivät äänestäjänsä.
b) Jos ja kun Perussuomalaiset lähtevät hallitukseen 2015, he pettävät äänestäjänsä.

Tämän voisi kiteyttää kaikista yksinkertaisimmin siten, että on sama, mitä Perussuomalaiset tekevät tai jättävät tekemättä - aina on väärin.

Tästä median mustamaalamisessa on kysymys. Ei vastaavaa ja yhtä hullua logiikkaa sovelleta mitään toista puoluetta kohtaan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Janne, tuo on sitä "tee mitä teet niin aina väärin" joidenkin mielestä. Ja mikä kiintoisaa niin nuo tahot eivät taida olla edes PS:n kannattajakuntaa.

On monelle taholöle näköjään kova paikka PS:n jatkuva kannatusnoste. Siitähän tuo pelko johtuu, kun oma puolue on menettänyt kannatusta.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

a) Kun Sdp meni hallitukseen v. 2011, se petti äänestäjänsä.
b) Kun Sdp ei mene hallitukseen 2015, se pettää äänestäjänsä.
c) Jos Sdp jostain syystä menisi hallitukseen v. 2015, se pettäisi äänestäjänsä.

Tämähän on helppoa. :D

Ylen ja miksei muidenkin valtamedian toimittajien on vaikea niellä Perussuomalaisten jatkuvan tasaista kannatusta. Ihmettelen miksi meitä perussuomalaisia niinkin paljon vihataan, mehän olemme tavallisia suomalaisia äänestäjiä. Ei meissä ole mitään ruttoa eikä olla edes muslimeita, ehkä joku voi olla. Onko entisten valtapuolueiden ihmiset vieraantuneet niin paljon tavallisista duunareista että he eivät tunnista enää suomalaisia?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Tuossahan se kai tulikin. Kun persut puhuvat itsestään 'tavallisina suomalaisina' kuin muut eivät sellaisia olisi, kun he puhuvat 'entisistä valtapuolueista' vaikka ovat itse vain toiseksi suurin ja hädin tuskin kolmatta isompia, kun puheissa kuuluu "eikä olla edes muslimeita", niin pitääkö sitä oikeasti vielä ihmetellä?

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

Jos 4-8v hallituksessa olleet paasasi ennen vaaleja, että me korjataan asiat, kun äänestätte meitä? Miksi he ei tehneet sitä 8 vuoden aikana?
Onkohan niin, että kansalaisilla jotka äänesti persuja, on parempi matikkapää, kuin entisellä pääministeri Kataisella, joka Wikipedian mukaan oli 6?
Hänestähän kaikki oli fantastista ja pelkkää bisnestä mehän tienattiin toisten ahdingolla? Miksi sitten otettiin 50 miljard€ lisää velkaa?
Vai oliko se vaan, että hän pääsee eu:hun kaliffiksi ja ajaa sen suohon samoin kuin Suomen, joka eu:n pomon mukaan ollaan Kreikan kanssa samassa kastissa?

Toimituksen poiminnat