Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Valtio tukee käpykaartilaisia enemmän kuin maanpuolustajia

Tänään sunnuntaina on kaatuneitten muistopäivä. Siksi tämä pätkä elokuvasta Tuntematon sotilas muistuttakoon meitä raskaista uhrauksista

Liian moni on unohtanut tuon kaiken ja kuvittelee, että paha maailma on hävinnyt jonnekin. On nimittäin ikävä tosiasia, että Suomen valtio tukee rahallisesti Aseistakieltäytyjäliittoa enemmän kuin Varusmiesliittoa.

Käpykaartilaiset ovat ainakin taloudellisessa mielessä Suomen valtiolle tärkeämpiä kuin ne, jotka ovat valmiit puolustamaan isänmaamme vapautta!

Tämä on iso periaatteellinen asia, johon tulevan hallituksen pitää puuttua!

.................

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Saattaa johtua siitä, että metsäkorsujen rakentaminen on työlästä ja siten kallista. Harmaan työvoiman käyttö taas aiheuttausi turvallisuusriskin, joku möisi poistuessaan Suomesta Tallinkillä koordinaatit kitsaiden työntilaajien harmiksi. Eihän sitä haluaisi korsussa kuulla ovensuunnasta Knock,knock kuka täällä?

Reijo Tossavainen

Puolustusvoimat aikoo toteuttaa Pohjois-Karjalassa suuren sotaharjoituksen. Samaan aikaan siellä ovat omalla leirillään käpykaartilaiset...

Pekka Pylkkönen

Minusta asenteessasi on nyt vähän vikaa. Kunnioitetaan toinen toistamme näkemyseroistamme riippumatta. Myös armeijan käymättömät tekevät Suomessa hyvää duunia kaikilla aloilla.

Rynkky kourassa ei kasvateta lapsia, kehitetä syöpähoitoja tai pidetä huolta vanhuksista näiden viimeisinä elinpäivinä.

Minulla on tosi hyvä fiilis yhtenäisenä Ja positiivisena esiintyvästä tulevasta hallituksesta. Älkää nyt pilatko sitä :)

Edit: sanotaan nyt vielä että Venäjän sekoilut ja vaikka ISISin uskomaton barbarismi ovat saaneet minutkin funtsimaan armeijaa ihan uudella, positiivisella tavalla. Isisin murhaajien pommittaminen helvetin kuuseen olisi parasta kehitysapua mitä tällä hetkellä voisi antaa.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Kriisit tuppaa yhdistämään kansoja niinkuin historia osoittaa monen maan kohdalla. Yhden botoxnaaman elvistely ohjaa varoja joutavaan varustautumiseen ja on aina jostakin pois. Itävallan on helppo olla samalla puolueettomuusstatuksella keskellä Nato-maita, siellä ei taideta edes puhua liittymisestä mihinkään. Yksi helvetin häirikkö sotkee koko Euroopan epävarmuutta luoden.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Venäjällä kymmenisen prosenttia nuorista miehistä menee varusmiehiksi, loput väistelevät. Eivätkö muka pasifistiset aatteet vähennä sodan uhkaa?

Niko Sillanpää

Perussuomalaiset ovat nyt hallituksessa ja pääsevät päättämään näiden järjestöjen rahoituksesta. Esimerkiksi pelkästään KEPA:n rahoitus lopettamalla julkinen talous saa 6 miljoona euroa säästöä.

Pekka Pylkkönen

Matkailu avartaa. Olen käynyt esimerkiksi Kosovossa joka on (ainakin oli?) käytännössä täysin kv. Rahojen varassa.

Joka ainoa ihminen siellä sanoi että EU:n ja Naton pitäisi painua helvettiin. He olivat itse sitä mieltä että näiden rahavirtojen takia sinne ei voi syntyä minkäänlaista paikallista omaa taloutta. Investointeja, vaikka pieniäkin, olisivat olleet valmiita ottamaan vaikka heti.

En tiedä luulevatko kehitysapubyrokraatit tietävänsä asiat aina paremmin kuin paikalliset ihmiset. Jos luulevat, he ovat epäpäteviä.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Pylkkönen kirjoittaa:

"Joka ainoa ihminen siellä sanoi että EU:n ja Naton pitäisi painua helvettiin."

Juttelitko sikäläisten serbien kanssa? Meikäläisellä on meinaan täysin erilaiset kokemukset.

Mutta tietysti jos olit rauhanturvaajana tai kehitysyhteistyössä, niin oma otantani voi olla pintapuolisempi.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #14

Albaanit eivät tietenkään halunneet solttuja pois turvaamasta rauhaa vaan romuttamasta taloutta. Kaikki tavara tuli eulta ja Natolta ja paikallisilla ei ollut mahdollisuuksia tuottaa yhtään mitään.

Serbien näkemykset tuntee jokainen. .

Ja ihan vain hyvin uteliaana reissaajana. Rauhanturvaajat olivat turhan kovia ryyppäämään.

Pekka Heliste

Armeijahn haluaa päästä mahdollisimman monesta eroon, kapiaiset käyvät kilailua siitä, kuka pistää eniten maitojunalla kotiin.

Muuan sai sakot kun oli liian innokas...

On vain hyvä, että käpykaartilaiset helpottavat tehtävää

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

On naurettavaa, että periaatesyistä kaikkia nuoria miehiä yritetään pakottaa armeijaan. Todellisuudessa enintään puolet miesikäluokasta on kenttäkelpoisia, jos sitäkään.

Reijo Tossavainen

Valtionapupäätöksistä monet kulkivat viimeksi ministeri Viitasen kautta. Sitä ennen asialla oli Arhinmäki...

Pekka Heliste

Varusmiesliitto on armeijan ylläpitämä ja kustantama propagandajärjestö. Sattumalta lähipiirissä on juuri armeijan käynyt, joka selitti asian todellisen laidan juurta jaksain.

Miksi valtion pitäsi jakaa rahaa monesta lähteestä ?

Aseistakieltäytyjiä armeija ei tue vaikka kannattaisi.Aseistakieltäytyjät ovat aito kansanliike ja puhdasta vapaaehtositoimintaa

Tossavainen haluaa vain keskittää kaiken tuen yhteen poliittiseen viralliseen mielipiteeseen .Aivan Venäjän tapaan

Käyttäjän tuomaspetri kuva
Tuomas Leppiaho

Kommentoidaanpa asiaa tännekin.

Avustuksia järjestöille ei jaeta poliittisen ideologian mukaan. Varusmiesliitto ei ole tässäkään suhteessa poikkeus, joko sen rahojen käyttö on ollut huolimatonta, sen hakemus ei ollut riittävän hyvin tai sen toiminta ei ole ollut riittävän koordinoitua, jotta se olisi voinut saada suurempaa tukisummaa. Mikäli järjestön toiminta on huolimatonta verrattuna toiseen, on luontevaa että se saa myös vähemmän tukea.
Lisäksi, varusmiesliitto ei tee varsinaisesti mitään konkreettista, taitaa julkaista edelleen sitä omaa lehteänsä,mutta muuten sen toiminta on varsin mitätöntä. AKL sen sijaan on huomattavasti aktiivisempi järjestö, jonka toiminta vie enemmän rahaa. Kumpi järjestö saa siis oikeudenmukaisesti enemmän rahaa: järjestö, joka hutiloi toimintansa kanssa ja vaatii toiminnalleen vähemmän rahaa, vai järjestö jonka toiminta on koordinoinnumpaa ja vaatii enemmän rahaa?

Lisäksi, suomessa ei ole tällä hetkellä varsinaisesti käpykaartilaisia, vaan marginaalinen osa totaalikieltäytyjiä. AKL ei ole mikään epäisänmaallinen liittouma, vaan järkiperäinen liitto joka pyrkii kihti aseetonta ideaalia, kuitenkaan tuhoamatta Suomen puolustuskykyä.

Reijo Tossavainen

Leppiahon kuvaus käpykaartin ja varusmiesliiton toiminnasta ei vastaa todellisuutta.

Käyttäjän tuomaspetri kuva
Tuomas Leppiaho

Ehkä Tossavaiselta voisi sitten kuulla näitä totuuksia asioista? Muistaakseni et suostunut vastaamaan minulle Twitterissäkään aiheesta.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #19

Jos Leppiahon tietämyksen taso on sitä luokkaa kuin että "taitaa edelleen julkaista", niin keskustelu on vailla asiallista pohjaa.

Käyttäjän tuomaspetri kuva
Tuomas Leppiaho Vastaus kommenttiin #21

Nyt olen tarkistanut, että lehti ilmestyy edelleen. Voimme varmaankin siirtyä takaisin siihen, että jatketaan siitä mikä tuolla asiaan liittymättömällä huomautuksella yritettiin sivuuttaa?

Odotan muuten edelleenkin vastausta Twitterissä, ja olisin erittäin innokas kuulemaan vastauksenne siihen.

Pekka Pylkkönen

Kysymys "kumpi saa oikeudenmukaisesti enemmän rahaa?" On vähän outo.

Miksi harrastekerhojen pitäisi saada veronmaksajien rahaa?

Käyttäjän tuomaspetri kuva
Tuomas Leppiaho

Näillä tuilla rohkaistaan ja tuetaan kansalaisjärjestöjen toimintaa, joten lienee ihan hyvä, että ne nauttivat tällaista tukea.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #23

Tuskin sentään verovaroista. Kansalaisjärjestöjenkin pitää osata kilpailla kannattajista ja tukijoista. Muuten olemme jatkuvasti tilanteessa jossa valtio syytää veroeuroja kohteisiin jotka veronmaksajat kokevat vastenmielisiksi. Jos poliitikko kokee jonkun toiminnan omakseen, ei muuta kun lompsa auki. Oma lompsa.

Varmasti suurimmalla osalla suomalaisista on vähintään yksi järjestö jota he tukevat.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Muistettakoon, että Väinö Linnan kirja oli se joka puhkaisi sotatrauman aiheuttaman puhumattomuuden. Se kuvasi sotaa rintamamiehen kokemuksen kautta.

Rintamamiehen ääni kuitenkin oli se, jota yhtenäiskulttuuri-Suomen ylin kansankerros ei millään hyväksynyt eikä edelleenkään suostunut kuulemaan. Jo ennen kuin kirja julkaistiin, käsikirjoituksesta oli poistettu pasifistisia kohtia. Mamsellien mieliksi karsittiin kirjasta kirosanoja muistaakseni kuudennesta painoksesta alkaen. Sotilaan sopi mennä rintamalle kuolemaan, mutta kiroilla ei saanut.

Sotilasjohdossa oli näräisintä porukkaa. Esimerkiksi tuon Tossavaisen linkkaaman, kirjasta tehdyn elokuvan valmistumista yritettiin sabotoida. Silloinen pääministeri Kekkonen puuttui asiaan ja antoi Laineelle tukensa.

On ehkä vähän vaikea myöntää, etteivät ne ole ollenkaan sama asia, tuo sotilasjohdon "maanpuolustustahto" ja toisaalta rintamamiesten "maanpuolustustahto". Niitä on kaksi, noita tahtoja. On kaksi tapaa kokea ja korostaa sitä "yhtenäisyyttä", jota "maanpuolustutahto" pitää sisällään. Sotilasjohto käyttää kuria ja on valmis teloittamaan alaisia mikäli yhtenäisyys uhkaa hajota. Rintamamiesten yhtenäisyys on taas keskinäisyhteyttä, "kaveria ei jätetä" -henkeä.

Tossavaisen ei ehkä kannattaisi valita puolta Varusmiesliiton ja Aseistakieltäytyjäliiton välillä, vaan juurikin tuon viittaamansa Linnan perinnön pohjalta. Kuulen Tossavaisen puheessa militantin kurin kaikuja.

Itse kieltäydyin aseista niinä aikoina jolloin Einsteinin - Russellin perustaman rauhanliikkeen vaikutukset saapuivat Suomeen. Kuulin vielä siihen aikaan viranomaisten suista ennemmän tai vähemmän peiteltyjä teloitusuhkauksia, ja tunnistan ehkä liiankin herkästi tuollaiset äänensävyt edelleenkin.

Nyt voin vain todeta, että olenpa pitkän elämän saanut elää, kun tuollaisia äänenpainoja tulee itseään "toisinajattelijaksi" luonnehtivan mielipiteilijän suusta.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Aseistakieltäytyjäliitto on saanut enemmän rahoitusta kuin varusmiesliitto jo ainakin viimeiset kaksitoista vuotta.

Tosin vuosina 2003 ja 2007 se erotus oli vain pari tonnia; tiedä sitten, miksi se nyt on kymppitonni.

Reijo Tossavainen

Tänään Lappeenrannassa 76 sankarivainajaa pääsi isänmaan multiin. Kaveria ei jätetä!

Veikko Nironen

Ihmetelen myös näitä rahanjakoja, Esim. puolueiden nuortenkin rahoituksia, joita viimeksi oli jakamassa Viitanen ja sitä ennen Arhinmäki...

Ehkä niissä painavat ideologisetkin seikat, jakajien taholta, vaikka yleensä luulis maanpuolustuksen olevan ykkösasian, ainakin niille jotka tuntevat Suomen oikeasti isänmaakseen, mutta tietenkin jokaisella on oikeus ajatella, kuten tahtoo...

Selvä asia on tietenkin se, että jos siviilipalvelu tehdään suhteessa liian helpoksi asepalveluun nähden, niin se herättäisi "närää", koska muutenkin asepalvelun suorittaneet joutuisivat, "tosipaikassa" puolustamaan kaikkia muita...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllä minä ainakin tunnen oloni turvalliseksi, kun aseet on puolustusvoimiemme kouluttamilla sotilailla, eikä vieraiden valtioiden sotilailla, onko tämä sitten käpykaartiin siirtyjien tarkoitus ?

Toimituksen poiminnat