Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Perussuomalaisten nousu jatkuu. Kyllä kansa tietää!

Vuodenvaihteessa perussuomalaisten ja keskustan kannatusero oli yli 10 %-yksikköä. Nyt vain parisen prosenttiyksikköä. Demareiden uskottavuus on nollassa.

Siinä olennaisimmat asiat Helsingin Sanomien tuoreen gallupin luvuissa.

Sami Borg tulkitsee luvut niin, että kyseessä on "seuraa voittajaa" -ilmiö. Sen mukaan äänestäjät hyppäävät voittajan kelkkaan. Mielestäni tällä kertaa näin ei ole, sillä kannatuksen kasvu ajoittuu vaalien alle. Juuri tuolloin mediassa keskusteltiin vain ja ainoastaan siitä, että onko kokoomus vai demarit vaalien toiseksi suurin puolue.

Perussuomalaisten kannatuksen kasvulle on monia syitä. Keskeisin syy on se, että puolue puhuu uskottavalla tavalla äänestäjille tärkeistä asioista. Näitä ovat mm. maahanmuutto, pakkoruotsi ja eurooppapolitiikka. Vaikka perinteinen media yritti vaieta näistä asioista, ne olivat silti riittävän hyvin esillä sosiaalisessa mediassa.

Suurin osa suomalaisista arvioi näitä asioita samoin kuin perussuomalaiset. Toisin sanoen puolueista vain perussuomalaiset ajavat asioita suomalaisten enemmistön haluamalla tavalla.

Vaalien alla perussuomalaiset kuuntelivat toreilla mitä mieltä kansalaiset on. Muut puolueet, erityisesti demarit, menivät toreille kertomaan mikä kansalaisille on parasta.

http://www.hs.fi/kotimaa/a1432008929314

..........

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (62 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Myös demareiden ja perussuomalaisten välinen kannatusero on kääntynyt päinvastaiseksi. Vielä vuodenvaihteen tienoilla demarit olivat kolmisen prosenttiyksikköä edellä. Nyt perussuomalaiset ovat nelisen prosenttiyksikkä edellä. Muutos on siten merkittävä.

Ensin puhkesi Urpilaisen kupla. Nyt myös Rinteen kupla on puhjennut.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Suomalaisten enemmistö tosiaan haluaa pakolaiskiintiön säilyvän ainakin viime vuosien (1 050 pakolaista vuodessa) tasolla ja perheenyhdistämiskäytäntöjen täsmentämistä EU-direktiivin mukaiseksi.

EU:n perheenyhdistämisdirektiiviä ei sovelleta pakolaisiin eikä muihinkaan kansainvälistä suojelua saaneisiin ...

Reijo Tossavainen

Pakolaiskiintiö ja elintasoperusteinen maahanmuutto ovat eri asioita.

Kokoomus ja keskusta sekä "uusi oppositio" olisivat halunneet vapauttaa EU:n ulkopuolisista maista tapahtumaan maahanmuuton kokonaan, mutta perussuomalaiset saivat sen torpattua hallitusneuvotteluissa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Maahanmuutto Suomeen jatkuu siinä tapauksessa entiseen malliin maltillisena ...

Reijo Tossavainen

Arhinmäen vassariporukan kannatus on vahvassa laskusuunnassa. Tosin kyse on pitkälti vain siirtymästä punavihreän kuplan sisällä, sillä vihreiden kannatus on noussut.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Vasureiden kannatus on tainnut ylipäätänsäkin olla jo pitkään laskusuuntainen. Toki Arhinmäki on tehnyt Vasurien johtajana lukuisia kohtalokaita virheitä, joista pahin oli hallitukseen meneminen. Ja tuskin Arhinmäen kaksinnaismoralismi vaalikampanjan viimemetreillä auttoi asiaa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

"Keskeisin syy on se, että puolue puhuu uskottavalla tavalla äänestäjille tärkeistä asioista. Näitä ovat mm. maahanmuutto, pakkoruotsi ja eurooppapolitiikka."

Yllättävä tulkinta. Maahanmuutosta PS on tehnyt aivan liian suuren numeron ja hallitusneuvottelujen jälkeen äänestäjillekin varmaan valkeni ettei juuri kiristettävää ole ja kyse on raskaasta hypetyksestä.

Ruotsin opiskelun sijasta on puhuttu kaksikielisestä järjestelmästä ja - mikä vielä hullumpaa, jostain Freudenthalista. Ja mikäli ruotsin opiskelusta on puhuttu, on uskoteltu ihmisille että vapaaehtoistamalla yksi olemassa oleva kieli ja korvaamalla useilla uusilla valinnaisilla erikoiskielillä syntyy säästöjä.

Eurooppa-politiikkaa taas on käsitelty niin, että sitä on vastustettu aina siihen asti ja niin kauan kuin Audin perävalot näkyy.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Suurin osa suomalaisista arvioi näitä asioita samoin kuin perussuomalaiset. Toisin sanoen puolueista vain perussuomalaiset ajavat asioita suomalaisten enemmistön haluamalla tavalla."

Miksiköhän sitten vain vajaa viidennes on ilmoittanut kannattavansa perussuomalaisia?

Reijo Tossavainen

Miksi sitten ärkoopeen kannatus on nelisen prosenttia, vaikka suomalaisista kannattaa pakkoruotsia noin joka neljäs... :)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Koska niitä "pakkoruotsin" kannattajia löytyy tarpeeksi muistakin puolueista. Harva äänestyspäätöstään tekee vain yhden asian pohjalta. Ehkäpä vain nelisen prosenttia äänestäjistä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Sami Borgin näkemys "seuraa voittajaa" on tuttua vaaleista toiseen. Kunhan leikkauslistat tulevat julki ja ennenkaikkea kun niitä päätöksiä hallitus alkaa toteuttamaan niin silloin totuus valkenee myös persuja äänestäneille. Tuo 4-miljardia on suoraan kokoomusen vaaliohjelmasta ja kun veroelementtiä ei käytetä se käytännössä tarkoittaa, että vähävaraset ja palkansaajat tämän laman maksumieheksi joutuvat, rikkaita se ei tule koskemaan. Kun tämä tosiasia ihmisille valkenee niin vasta silloin puolueiden luottamus kansalaisten keskuudessa mitataan. Tossavaista kaivattiin moilta tahoin eilen kommentoimaan hänen kehumaansa Kankaanniemen töppäilyä, mutta hiljaista oli. Tossavainen, miksi?

Reijo Tossavainen

Hallituksen neljä miljardia ei ole vielä tiedossa, mutta Granlund osaa ottaa jo kantaa asiaan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Puhuuko Sipilä palturia kun hän jukisuuteen tuon neljän miljardin toi.

pekka numminen

Arto Granlund,

Jos kerran väität Perussuomalaisten kannatuksen kasvun johtuvan "seuraa voittajaa" ilmiöstä, niin väität siis että Perussuomalaiset olivat yksi vaalien voittajista? Tähän mennessä kaltaisesi ovat lähinnä huomautelleet, että Perussuomalaiset olivat yksi vaalien häviäjistä.

Ilkka Huotari

Hyvä, että PS:n kannatus nousee sinne suuntaan, missä sen pitäisikin olla. Tämä kannatuksen nousu kertoo, että äänestäjillä on ollut epäilyksiä PS:stä, mutta nyt hallitusneuvotteluissa PS on lunastanut lupauksensa ajamalla niitä asioita, mitä moni on halunnut.

Kaikki kiristykset maahanmuuttopolitiikkaan ovat tervetulleita ja toivottavasti siihen tulee lisää kiristyksiä PS:n gallup-nousun myötä. Voidaan vaihtaa esim. rahan jakaminen ruokaan + vaatteisiin ja näin poistetaan vääränlaisia vetovoimatekijöitä entisestään.

PS:kään ei voi tehdä ihmeitä kun löysä maahanmuuttopolitiikka on jatkunut jo 25 vuotta - sen seurauksia ei noin vain yhdessä vuodessa korjata.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Olen suorastaan pettynyt Huotarin viimeisen kappaleen sanomaan. Olen ollut siinä uskossa kaiken propagandan jälkeen, että ihmeitä alkaa tapahtua, kunhan kansa antaa valtaa.

Ilkka Huotari

:D

Sanotaan niin, että suunta voi vaihtua, mikä olisi jo hyvä asia ja jonkinlainen ihme, mutta äkkinäisiä säästöjä voi olla vaikea saada.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Mihin ihmeeseen Huotari perustaa väitteensä "löysästä maahanmuuttopolitiikasta" joka on EU-alueen tiukempia, jopa niin tiukka, että joskus oikein hävettää.

Reijo Tossavainen

Ovet auki -politiikka on yksi demareiden alamäen keskeisistä syistä, kun maassa on liki 300.000 työtöntä.

Ilkka Huotari

Esim. hyväksymisprosentteihin turvapaikkahakemuksiin, jotka oli ainakin 2010 ja 2011 Suomessa korkeimpia:

http://www.ecre.org/component/content/article/56-e...
http://www.ecre.org/component/content/article/56-e...

(Muilta vuosilta ei ole vastaavanlaista karttaa joten käyköön nuo.)

Käännytykset taitavat myös tökkiä Suomessa verrattuna muihin maihin (palautussopimuksia puuttuu).

Jarmo Skog Vastaus kommenttiin #21

Hyväksymisprosentit korkeimpia ja hakijoita vähiten

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #47

Ei nyt aivan. Suomi on keskivaiheilla: http://img.yle.fi/uutiset/ulkomaat/article7989538....

Enemmän kuin Iso-Britanniaan.

Kreikka ja Italia, joita usein mediassa pidetään maina, jotka joutuvat kantamaan ison taakan, ovat vain vähän Suomea edellä listassa.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #50

Monet noista Suomea alapuolella olevista maista ovat entisiä neuvostotasavaltoja, itäblokin maita tai ovat kuuluneet entiseen Jugoslaviaan. Tai sitten mailla on ollut muuten ongelmallisempi taloustilanne.

Italia joutuukin kantamaan ison taakan, ottaessaan vastaan Välimeren yli tulevia. Lukumäärän perusteella se ottaa kolmanneksi eniten turvapaikanhakijoita, heti Saksan ja Ruotsin jälkeen.

Eikä tuo kaavio kerro tietenkään mitään työperäisestä maahanmuutosta. Eli vähän vääristynyt on näkökulma

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #57

Asukaslukuun nähden Espanja ottaa 1/7 (yksi seitsemäsosa) siitä mitä Suomi, Iso-Britannia ottaa Suomea vähemmän (asukaslukuun nähden), Portugali ei ota juuri yhtään. Irlanti ottaa puolet Suomen määrästä. Italia ottaa asukaslukuun nähden hieman enemmän kuin Suomi.

Sitä paitsi tämä ei ole mikään maaottelu missä pitäisi ottaa jotain toista maata enemmän. Kyse on laittomia reittejä Eurooppaan tulevista, ja nythän Välimeren yli vievää reittiä yritetään tukkia. Laillinen ja hallittu tapa ottaa pakolaisia on kiintiöpakolaisuus, ja siinä Suomi ottaa asukaslukuun nähden kai eniten Euroopassa.

Suomen maahanmuuttopolitiikka on löysää, mikä kannustaa elintasopakolaisuuteen (matka maksaa tuhansia euroja ja tulijoista suurin osa (70 %) miehiä joista suurin osa ei ole oikeutettu turvapaikkaan).

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #58

Täällä ei ole ollut vuosikymmeniä totalitaristista järjestelmää, toisin kuin monessa noissa häntäpään maissa. Mikä voi selittää näiden maiden haluttomuuden ottaa vastuuta.

"Suomen maahanmuuttopolitiikka on löysää, mikä kannustaa elintasopakolasuuteen."

Miten sen nyt ottaa... Jos tarkastellaan koko Eu:n alueelle saapuneita turvapaikanhakijoita niin määrä oli n. 650 000, joista Suomeen haki se 3651. Näistä turvapaikan sai 1346. Ukrainalaisia hakijoita oli viime vuonna tavallista enemmän, mutta heistä monet passitettiin takaisin Ukrainaan. Perusteena se että maassa on turvallisia alueita. Monia myös lähetettiin muihin EU-maihin Dublinin-sopimuksen perusteella (42%) kielteisistä päätöksistä. Viron kaltaisissa maissa turvapaikanhakijoita ei myöskään kohdella aina kovin humaanisti, mikä voi selittää osaltaan hakijoiden vähäistä määrää.

Suurimmat pakolaiskiintiöt oli järjestyksessä Ruotsilla, Suomella ja Isolla-Britannialla. 1900, 1050 ja 750.

Työperäisen maahanmuuton tiukkuuteen et sano mitään. Vaikka selväksihän se on käynyt, mikä sinua maahanmuutossa kiinnostaa...

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #60

"Täällä ei ole ollut vuosikymmeniä totalitaristista järjestelmää, toisin kuin monessa noissa häntäpään maissa."

Aika monta demokraattista ja taloudellisesti pärjäävää maata oli myös Suomen alapuolella.

"Näistä turvapaikan sai 1346"

Itse asiassa turvapaikka myönnettiin paljon pienemmälle määrälle (501) ja loput sai oleskeluluvan humanitaarisen suojelun/muiden syiden perusteella. Siis Geneven pakolaissopimuksen määrittämä pakolaisstatus vain 500:lle 3650:stä (14 %). Kertoo jotain järjestelmän toimivuudesta (aika huono).

"Miten sen nyt ottaa... "

On se löysä politiikka ollut monessa muussakin maassa.

Olisi parempi jos koko Eurooppa toimisi pelkän kiintiöpakolaisuuden pohjalta, niin asiaa pystyttäisiin hallitsemaan paremmin. Samalla voitaisiin keskittyä itse ongelman ratkaisemiseen, eikä maahanmuutosta kiistelyyn.

"Suurimmat pakolaiskiintiöt oli järjestyksessä Ruotsilla, Suomella ja Isolla-Britannialla. 1900, 1050 ja 750."

Eli Suomi ja Ruotsi on asukasmäärään nähden samoissa määrissä.

"Työperäisen maahanmuuton tiukkuuteen et sano mitään. "

No erityisasiantuntijoiden byrokratiaa pitäisi vähentää. Muuten ei taida olla korjattavaa.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #61

Eli turvapaikanhakijoista 845 sai oleskeluluvuvan jollakin muulla perusteella( n.63%). Ei se silti kauhean paljon ole. Miksi laskea mukaan myös ne joille ei myönnetty oleskelulupaa?

Hakijoiden määrän perusteella Suomen "alapuolella" olevista maista enemmän hakijoita on kolmessa maassa. Muihin hakee paljon vähemmän.

"No erityisasiantuntijoiden byrokratiaa pitäisi vähentää."

Kun meillä on satojatuhansia työttömiä?

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #64

"Miksi laskea mukaan myös ne joille ei myönnetty oleskelulupaa?"

Jotta ylipäätään koko turvapaikkahakumenettelyn toimivuus tulisi ilmi - se vetää Eurooppaan niin paljon ihmisiä, että suurin osa heistä ei ole oikeutettu minkäänlaiseen kv. suojeluun.

Ei siis kaiken kaikkiaan toimi.

"Hakijoiden määrän perusteella Suomen "alapuolella" olevista maista enemmän hakijoita on kolmessa maassa. Muihin hakee paljon vähemmän."

Mihin tällä pyrit? Yläpuolellakin on maita, joihin hakee Suomea vähemmän. Ja lista on ylipäätään järjestetty (suhteellisten) hakijamäärien mukaan, niin vähän väkisinkin se asettuu noin.

Ja tuohan ei kerro vielä hyväksymisprosenteista, jotka kertovat melko suoraan kyseisen maan maahanmuuttopolitiikan tiukkuudesta. Ja nämä hyväksymisprosentit olivat Suomessa suurimpia.

"Kun meillä on satojatuhansia työttömiä?"

Erityisasiantuntijoilla ei ole saatavuusharkintaa nykyäänkään, kyse oli vain turhan byrokratian karsimisesta (esim. oleskeluluvan uusiminen lienee nyt hankalaa/sen joutuu tekemään usein). Ei ihmisiä pidä mielestäni kiusata tällaisilla toissijaisilla asioilla.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #60

Mielestäni virolaiset kohtelevat varsin humaanisti, panevat putkaan ja jättävät ovet lukitsematta ja putkan vartioimatta, niin aamulla ovat jo matkalla Suomeen.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Toivottavasti peruspää kestää nousuhuuman. Siinä nousuhuumassa sortuu usein aliarvioimaan ja jopa ilkkumaan niitä ohitettavia ja laskusuhdanteessa olevia. Mutta kautta aikojen ne ovat tulleet uudelleen vastaan, kun pudotus alkaa.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Reijo, muistat hieman valikoidusti tuon keskustelun kevään vaalien alla. Kyllä perussuomalaisten arveltiin nousevan vaaleissa mahdollisesti kakkoseksi. Ainakin laatumediassa.

http://markkuhuusko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/19320...

PS ei noussut lopulta Suomen toiseksi suurimmaksi äänestäjämäärältään, mutta paikkaluvultaan eduskunnassa kyllä.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Eduskuntavaalit_2015

Reijo Tossavainen

Toki poikkeuksiakin oli kuten lähes kaikissa asioissa, mutta suuri enemmistö oli sitä mieltä mitä kirjoitin.

Viimeisillä paikoilla on suuri vaikutus. Nyt näissä vaaleissa suurin hyötyjä oli keskusta.

Neljä vuotta sitten ps ja sdp saivat melko tarkalleen saman verran ääniä, mutta sdp sai kolme edustajaa enemmän.

Taisto Orre

Mikä suuri enemmistö Reijo? Odotellaan nyt rauhassa kunnes näemme millainen hallitusohjelma on ja ketkä siellä istuvat. Oikeassa olemisen ja ennustajan kohtalo ei ole hääppöinen. Voisitko joskus myöntää olleesi väärässä?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #37

Gallupit eivät äänestä, mutta lämmittävät jonkunaikaa, kuin pissa housuissa ja seuraavan gallupin jälkeen voi alkaakin kylmäämään, toivottavasti suosio pysyy edes joidenkin kiusaksi.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

"Kokoomus ja keskusta sekä "uusi oppositio" olisivat halunneet vapauttaa EU:n ulkopuolisista maista tapahtumaan maahanmuuton kokonaan, mutta perussuomalaiset saivat sen torpattua hallitusneuvotteluissa."

Reijo meneekö nyt jo pahasti tarkoitushakuisen yksinkertaistamisen puolelle - tuosta kommentistasi taitaa puuttua yksi aivan oleellinen sana? Joudatko kiireiltäsi miettimään mikä se voisi olla?

Tekee heitostasi aivan toisen kun sen keksit - sanoisinko että vie terän kokonaan....

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kerro se nyt, kun ei täällä ole ajatustenlukijoita.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Tossavainen: "Perussuomalaisten kannatuksen kasvulle on monia syitä. Keskeisin syy on se, että puolue puhuu uskottavalla tavalla äänestäjille tärkeistä asioista. Näitä ovat mm. maahanmuutto, pakkoruotsi ja eurooppapolitiikka. Vaikka perinteinen media yritti vaieta näistä asioista, ne olivat silti riittävän hyvin esillä sosiaalisessa mediassa."

Onko kannatuksen tulevan laskun syynä sitten se, ettei persujen keskeisiin asioihin tullut minkäänlaisia merkittäviä muutoksia?

Taisto Orre

Hei Reijo nämä ovat Triviaaleja ja Populistisia siis yksinkertaista kansaa huoijaavia tavoitteita. Niillä ei ratkaista ongelmia. Koskahan sinullekin tulee todellisuus esiin? Toivon että pian kun ei tarvitse enään hävetä mielipiteitään.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Juha - eikö kyse ole ollut TYÖPERÄISEN MAAHANMUUTON VAPAUTTAMISESTA. Itse olen kovasti sen kannalla.

Ai miksikö?

Noh esimerkiksi (ajatelaan käänteisesti omalle kohdalle) siksi että voi kuvitella itsensä löytävän unelmiensa työpaikan vaikka jostain Australiasta ja sitten joku idiootti virkamies estää koko homman.

Tämä on niitä käytännön tekoja byrokratian ajamiseksi alas - siis lisää byrokratiaa ja virkamiesvaltaa kun sinne nyt kirjattiin joku lisäpykälä. Hyvä persut hieno "torjuntavoitto" tälläinen???

Meilä on pulaa osaajista ja ahkerista ihmisistä (myös yrittäjistä) ja jos duunipaikka on katsottu jo niin siitä vaan kansantaloutta kasvattamaan...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Kysymys on nimenomaan ns. voittajan vankkureista. Siksi kannatustaan jo vaaleissa lisänneet vihreätkin ovat yhä nosteessa. Kuten Timo Soini sen muotoili: kyllä on kyytiin tulijoita, kun kelkka liikkuu. Emme kai ryhdy kiistämään itsensä Peruspomon näkemyksiä?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Vaikka Timo Soini kehui poikia, ei pärjätty viisuissa koska 80% eurooppalaisista on idiootteja, kuten muuan Johtokuntatason kommunistimme on Ruotsissa väittänyt. Hänen tahtonsa leijuu näinä päivinä vahvana Smolnassa.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Jännä kuinka Hesaria aina haukkuvalle Tossavaiselle se kelpaa kuitenkin tietolähteeksi silloin, kun mitä siellä seisoo sopiikin omaan pirtaan.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Se on jyvän (oikea tulkinta) sattumista sokean kanan (Hesari) nokkaan.

Reijo Tossavainen

En ole koskaan väittänyt, että HS on kokonaan huono.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Eli juuri niin kuin sanoin: Haukutaan paskaksi kaikki mistä ollaan eri mieltä ja kehutaan sitä, mistä satutaan tykkäämään. Kummassakaan tapauksessa oikeaksi lähteeksi jää kirjoittajan mielipide, joka arvottaa uutiset oman makunsa mukaisesti.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Veit kaima ajatukset päästä. :)

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Journalismi näinä päivinä on sitä, että tiedotteita väännetään heille Smolnassa rautalangasta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kyllä kaikille jotka politiikkaa aktiivisesti seuraa on valjennut, että persut on se tämän hallituksen apupuolue. Tuo neljämiljardin säästöt jonka Sipilä on julkisuuteen tuonut on suoraan kok. vaaliohjelmasta, EU-politiikan jatkuminen entisellään samoin. Maatalous tulee todennäköisesti kepun tahdon mukaan saaman lisää rahaa ja ilmeisesti myös aluepolitiikan osalta kok. myöntyy kepun linjoille. Entä persut, autoveron poistoa ei tule, ei myöskään EU-maksujen alentamista, maahanmuutto jatkuu entisellään ja työperäisen maahanmuuton sallimista helpoitetaan. Vaikka tämä kaikki on osittain arvailua, niin se mikä julkisuuteen on tiedotettu, niin osoittaa, että kyllä persut sen kuuluisan "perseensä" Soinin halituskiimassa halvalla myi, sanoisinpa, että ilmaiseksi tuli sitä "persettä" jaettua.

Taisto Orre

Mutta Toimi ei saanut. Yritteliäisyydestä ei voi moittia, mutta hompan on vaikea saada pimppaa.

Taisto Orre

Reijolle. Et ole huono mies, enkä halua haukkua sinua. Olet tyypillinenpersu, jonka on vaikea myöntää olleensa väärässä ja joka valitsee Mediasta vain omaa vakaumustaan tiukevia tilastoja ja kommentteja. Totta kai persuja äänestäneet haluavat olla oikeassa myös vaalien jälkeen. Mikä uutinen se on? Kunhan heille selviää että Suomi pysyy Eurossa, Kreikkaa tuetaan,kehitysapua ei leikata ja Euro pysyy, maahanmuuttoa helpotetaan luopumalla harkinnasta erityisosaamisen perusteella, Suomi ottaa vastuuta Euroopan pakolaisongelmasta ja liitytään Natoon. Missä se taviksen odottama muutos lymyää? Kerro meille Reijo?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Ei tähän Reijoa tarvita! Puolueella on vaaliteemoja, joille se saa tietyn kannatuksen, ja joiden avulla se ryhtyy tekemään politiikkaa hallituksessa. Koska puolueella ei kuitenkaan ole ehdotonta enemmistöä, se joutuu tinkimään tavoitteistaan, mutta - nyt tulee tärkeä pointti - pääsee vaikuttamaan politiikan kokonaisuuteen ja ohjaamaan sitä omien pyrkimystensä suuntaan.

Lopputulos on siis aikaisempaa perussuomalaisempi yhteiskunta.

Taisto Orre

Hei Reijo. Onko sinun vaikea myöntää että persut saivat äänensä katteetomilla lupauksilla? Toki minäkin aikanaan uskoin muutokseen ja istun vieläkin valtuustossa persujen äänillä. Kunhan viisastut niin saamme sinusta oivallisen todistajan tästä huojauksesta. Voihan se olla että haluat rauhaan ja eroon politiikasta. Sekin on hyvä päätös.

Reijo Tossavainen

Taisto Orre: Asenteesi on sen verran trollaava, että asiallinen keskustelu kanssasi on vaikeaa. Yritän keskittyä olennaiseen.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Sanoiko Soini Kankaanniemen harkinnan pettäneen, vai ettei hän mikään pillupoliisi ole?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Eihän näiden immenruusujen pimppiin ole edes kärpänen koskenut, tosin paenneet täysin tavoittamattomiin, minkähän vuoksi ?

Taisto Orre

Siis asiaan Reijo. Koska jätät lopullisesti tämän Persulandian? Minä jätän parin vuoden sisään.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

On tää taas yhtä pitkää kuin leveääkin.
Puolueen kannatusluvuillako käytännön asioita ratkotaan?

Luin paikallisesta ilmaisjakelulehdestä hra Tossavaisen vaatimuksen, että pitäisi ryhtyä yrittäjäksi. Varsinkin akateemisesti koulutettujen.
Joutuuko tässä itse kukin akateemisia opintoja harkitseva neuvottelemaan ensin professori Tossavaisen kanssa omasta ammatinvalinnastaan?

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

"Perussuomalaisten nousu jatkuu. Kyllä kansa tietää!

Perussuomalaisten uho jatkuu, ei sen enempää.
Se mitä te tarkoitatte kansalla, on lainattu suoraan Veikko Vennamolta.
Rötösherrat kiinni! olisi sekin hyvä vaalilause. Paha vain, että teitä rahoittaa säätiö, jonka varoilla elelee Timo Soinin lisäksi moni muukin.
Puolueen puheenjohtajan olemuksesta päätellen hyvinkin herroiksi.

Puolue, joka vastusti puoluetukia.

Kun nyt pitää leikata vaikka mistä, yksi hyvä kohde olisi puoluetuet.
Jokainen pieneläkeläinen, opiskelija ja työtön tervehtisi sitä ilolla.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"..puolue puhuu uskottavalla tavalla äänestäjille tärkeistä asioista. Näitä ovat mm. maahanmuutto, pakkoruotsi ja eurooppapolitiikka"

Ei millään pahalla nyt Tossavainen, mutta yksikään noista ei ole edes kolmen kärjessä kenellekään oikealle ihmiselle.

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

En tiedä kuinka tämä liittyy blogin aiheeseen, mutta esitän kuitenkin.
Kun "tavallinen tallaaja" syyllistyy mihin tahansa rikkeeseen niin hän joutuu vastuuseen teoistaan.
Kun ns "isokenkäinen" ( Kankaanniemi) syyllistyy samaan, niin hän jää omalla ilmoituksellaan, ei lääkärin toimesta,"sairauslomalle" ilman mitään seuraamuksia.
Mitähän siitä tulisi, jos jokainen, missä asemassa hyvänsä oleva duunari myöntäisi itse itselleen palkallista sairauslomaa välttääkseen vastuitaan?
Perussuomalaisten kannatusta ei jatkossa lisää se, että Soini ilmoittaa asian olevan loppuun käsitelty.
Perussuomalaisten tulevan menestyksen ja uskottavuuden kannalta on syytä todeta se, että joko Kankaanniemi erotetaan, tai hän eroaa itse.
Jos puhutaan tasa-arvosta, niin sitä pitää myös noudattaa, myös Perussuomalaisten.

Toimituksen poiminnat