Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

"Kukkahattutädit" isänmaan puolustuksen rapauttajina

Helsingin Sanomien suosikkikolumnisti, entinen Vihreän Langan päätoimittaja Elina Grundström kirjoittaa (HS 9.6.) mm. näin: "Jos valtion pitää todella siirtää kymmenen miljardia euroa päivähoidosta, koulutuksesta ja sosiaaliturvasta hävittäjähankintoihin, Suomeen kohdistuu sotilaallinen uhka, jonka rinnalla millään muulla ei ole mitään väliä."

Jostakin syystä kukkahattutädit eivät väitä samaa kun puhutaan määrärahojen lisäämisestä esim. kehitysapuun ja Kreikan tukemiseen. Rahan syytäminen Kankkulan kaivoon ja maailmojen syleily on tärkeämpää kuin suomalaisten auttaminen ja isänmaan puolustaminen.

Grundströmin mielestä "normaali maanpuolustuksesta huolehtiminen kuulostaa enemmän poikkeustilalta kuin normaalilta pohjoismaiselta demokratialta". En tiedä eikö Grundström ymmärrä vai eikö hän halua ymmärtää, että nyt ei ole kysymys minkäänsorttisesta poikkeustilasta. Puolustusvoimat kehittää taistelutapaansa tämän päivän ja tulevaisuuden tarpeita varten. Nyt on tehty niin mittavia muutoksia, että niiden soveltaminen käytäntöön suuren harjoituksen avulla oli hyvin perusteltua. Lisäksi päätös harjoituksista tehtiin jo parisen vuotta sitten, eli ennen kuin Krimin ja Ukrainan tapahtumista oli mitään tietoa.

Punavihreän median suhtautuminen ihmetyttää muutoinkin. Esimerkiksi Ajankohtainen kakkonen kertoi sotaharjoituksesta pitkälti sivareiden näkökulmasta. Nykyajan käpykaartilaisten näkemykset tuotiin myönteisessä valossa esille. Hehän "harjoittelivat" samoilla seuduilla mm. järjestämällä mielenosoituksen maanpuolustusta vastaan.

Lienee paikallaan mainita sekin, että yhteiskunta tukee käpykaartilaisia rahallisesti enemmän kuin esim. Varusmiesliittoa. Se on ehdottomasti väärin.

..................

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Lauri Wirén

Kukkahattutätien mielestä maahanmuutolle ei voi eikä saa laittaa minkäänlaista hintalappua. Näinhän se Haglund runoili Pietarsaaressa. Kaikkeen muuhun hintalapun saa laittaa.

Reijo Tossavainen

Useimmat punavihreät ovat samaa mieltä. Syynä lienee se, että sähköä saa pistorasiasta ja rahaa voi repiä pankin seinästä.

Lauri Wirén

Vihreät haluavat maan, jolla ei ole uskottavaa puolustusta, mutta kylläkin rajoittamaton maahanmuutto ja hyvin kattava sosiaalitoimi (seurausta edellisestä). Maanpuolustuksen menot ovat hyvin suunniteltavissa. Maahanmuuton menot taas täysin arvaamattomia.

Reijo Tossavainen

Tässä puolustusministerin haastattelu aiheesta. Toimittaja yritti laittaa rinnakkain asiat samaan tapaan kuin Grundström.
http://www.katsomo.fi/#!/jakso/33001003/huomenta-suomi/488238/puolustukseen-lisarahaa-leikkausten-keskella

Pekka Heliste

Persuthan ovat valmiita syytämään Kreikkaan rahaa edelleen, Soini totesi, että apua annetaan

"Soini kuitenkin sanoo, että Kreikan akuuttiin kriisiin on vastattava."

Näin Soini ensimmäisellä Brysselin matkalla

Näin se takki kääntyy helposti kun seteli taivuttaa selkärangana.

Koskahan Tossavinen pistää bannin muiden persujen tapaan ? Aivan Pravdan tapaan

Reijo Tossavainen

Näyttää siltä, että Heliste itsekin ymmärtää enimmäkseen trollaavansa.

Pekka Heliste

Väitätkö ,ettei Soini sanonut noin ?

Totuuden paljastaminen eli persujen takinkäännön paljastaminen on trollaamista vain persujen käsityksen mukaan.

Lindström Terho ja monet muut persut ovat jos pistäneet banniin vaikka ei noissa viesteissä ole muuta kuin otteita hallitusohjelmasta ja henkilöiden omista sanomisista eli toistetaan vain sitä, mikä on jo ollut julkisuudessa

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Keskustelussa olisi syytä kiinnittää huomiota Suomen valtion budjetissa esitettyihin määrärahoihin vuodelle 2015:

http://budjetti.vm.fi/indox/sisalto.jsp?year=2015&...

Ulkoasiainministeriön määrärahat ovat noin 1,2 miljardia euroa, puolustusministeriön noin 2,6 miljardia euroa, opetusministeriön noin 6,7 miljardia euroa ja sosiaali- ja terveysministeriön noin 12,8 miljardia euroa. Kun määrärahat ovat tuota kokoluokkaa, niin silloin on oikeutettua kysyä, että mitä vastinetta tuolle rahasummalle saadaan. Onko mahdollista tehostaa esim. opetusministeriön ja sosiaali- ja terveysministeriön toimintaa, että joko samalla summalla saadaan enemmän taikka pienemmällä rahamäärällä saadaan nykyisen tasoiset palvelut?

Toiseksi on syytä huomioda se, että tulevia hävittäjähankintoja ei jaksoteta yhdelle vuodelle, vaan todennäköisesti ne jaksotetaan pidemmälle kenties viiden tai kymmenen vuoden jaksolle. Samalla on syytä huomioida se fakta, että itäinen naapurimme ei kunnioita tekemiään sopimuksia kuten YK:n peruskirjaa tai ETYK:n kymmentä perusperiaatetta (ns. Helsinki Accords).

Tämä tarkoittaa sitä, että Suomen on otettava vakavissaan huomioon se, että maamme voi joutua sotilaallisen painostuksen taikka jopa hyökkäyksen kohteeksi. Jos niin tapahtuu, niin silloin on liian myöhäistä varustautua. Suomen pitää valmistautua noihin vaihtoehtoihin jo rauhan aikana. Kuten Vegetius aikoinaan sanoi: "Si vis pacem, para bellum" eli jos haluat elää rauhassa, niin valmistaudu sotaan.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Mitenkäs se moderni rauhanpuolustaja suhtautuu sotaharjoituksen päättymiseen ja joukkojen kotiuttamiseen? Onko harjoituksen loppuminen esimerkiksi vähemmän paha asia kuin sen jatkuminen?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kukkahatuttutädit odottavat ratsullaan kirmaavaa nauravaa kasakkaa, joka noutaisi heidät onnelaan?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Väänänen, niitä nauravia kasakkoja kun sattuu olevan miljoonia. Kun kysyin sukulaisetani, nyt jo eläkkeellä olevalta upseerilta, "onko Suomessa uskottava puolustus" vastus oli selkeä, "ei, ellemme liittoudu"

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Mistä löytyisi sellainen liittouma, joka haluaisi ja kykenisi meitä auttamaan. Natokaan ei ole enää menneiden aikojen loistossaan:
http://petrimkel.puheenvuoro.uusisuomi.fi/196666-n...

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kukaan muu kuin Venäjä ei huoli liittokaisekseen huonosti puolustuksensa hoitanutta Suomea!

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Otan tähän kantaa kenraali Hägglundin sanoin:

"Maailman parantaminen ei voi olla näin pienen kansan tärkein tehtävä. Meidän vaikutuksemme maailman menoon on promillen luokkaa. Sekin on hieman yläkanttiin laskettu. Meidän tärkein tehtävämme on huolehtia tästä maasta, suomalaisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Kukaan muu ei sitä tee."

Muutamalla virkkeellä on sanottu asian ydin.

Pekka Heliste

Hitlereitä oli paljon vähemmän, vain yksi, mutta hän vaikutti oleellisesti maailmaan

Tai oli yksi G.W.Bush, mutta hänkin vaikutti paljon maailmanmenoon

Tai oli yksi Einstein ja hänkin muutti maailmanmenoa

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#12
>"Maailman parantaminen ei voi olla näin pienen kansan tärkein tehtävä. ..."

ooo

Höpsistä. Tuo on sotilaan puhetta. Hänellä on täyspakkaus punkan alla.

Ensimmäinen asia on uskoa itseensä. Ei aseisiin.

"Suomesta tulee aseriisunnan suurvalta, kunhan löydetään _valtiomies_, ei poliitikko johtoon.

Ei kait Hägglund sotilaana pysty suustaan sanomaan, että kuulkaa kansalaiset, iloisena voin todeta, että olemme 70 vuoden ajan ostaneet aseita ja taistelukoneita. Kaikki on romutettu, sulatettu ja myyty huutokaupalla. Ketään ei ole tarvinnut tappaa. Mutta miten tästä eteenpäin?

Ei upseerin, edes esiupseerin koulutukseen tuollainen kuulu.

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Joku historian asiantuntija osaa varmaan sanoa kuinka monta miljoonaa kannattajaa oli Hitlerillä tai USA:n presidentillä?
Einstein on keksijä, hän ei kuulu joukkoon.

Pekka Heliste

Voihan jollain suomalaisellakin olla satoja miljoonia kannattajia.

Einsteinkin oli keksijä, joka muutti maailmaa tekemällä mahdolliseksi atomipommin.

Kyllä moni japanilainen tunsi nahoissaan keksijän keksinnön r

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Persu puolueessa on paljon hyvää. Tämä ikuinen "uskottava maanpuolustus "- hokema luitenkin menee henkimaailman puolelle. Se on kuin ”uskomuslääkintä”.

Jossakin on ristiriita. Timo Soini on ryhdikkäästi aborttia vastaan, mutta tappoaseistuksen puolella. Siis ensin elämän puolella ja sitten sitä vastaan. Vaikea uskoa että ei Soini eikä moni muukaan teikäläisistä ajattele todellisuudessa noin.

Grundströmiä kannatta kuunnella. Hänellä on kauniita kukkia hatussaan.

Jokainen Suomessa tietää, että jos karhu vieressämme käännähtää, me murskaudumme alle.
Ei ole muuta mahdollisuutta kuin kutitella sitä aika ajoin. Silti voimme säilyttää ryhdikkään itsenäisyytemme.

Terveisiä Soinille. Fiksu mies. Uskaltaa olla oma itsensä.

Voisko olla niin, että Persujen on oltava aseistuksen kannalla kun suurin osa äänestäjistä on miehiä. Miehet tunnetusti tykkäävät pyssyistä.

Jos Persut lieventäisivät aseintoaan, äänestäjät valuisivat kypäräpäisen papin, kokoomuksen helmoihin.

Siis on pelko Persuksissa.

Lauri Wirén

Halusit tai et, niin suomalaiset aseet ovat elämän puolella. Vuonna 1939 Viro päätti olla taistelematta ja joutui kärsimään suhteellisesti paljon enemmän kuin Suomi, joka valitsi toisen tien.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

"Samalla on syytä huomioida se fakta, että itäinen naapurimme ei kunnioita tekemiään sopimuksia kuten YK:n peruskirjaa tai ETYK:n kymmentä perusperiaatetta (ns. Helsinki Accords)."

Petri Luoto, pitäisikö Suomen kasvattaa uutta aseistustaan 10 miljardin euron sijasta 20 miljardilla, sillä USA se vasta ei kunnioitakaan noita em. peruskirjoja ja perusperiaatteita.

USA on rikkonut 2000-luvulla YK:n peruskirjaa mm. Afganistanissa, Irakissa, Libyassa, Syyriassa, Jemenissä, Somaliassa, Sudanissa, Keski-Afrikan tasavallassa, Ukrainassa ja Venezuelassa.

Toimituksen poiminnat