Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Perussuomalaisten suut haluttaisiin tukkia

Riikka Uosukainen on Ylen toimittaja. Siinä roolissa hän jakaa poliittisia puolueita ja poliitikkoja vuohiin ja lampaisiin. Toiset saavat sanoa mielipiteensä ja toiset eivät. Uosukainen kirjoitti Ylen nettisivuilla tänään näin:

"Suurinta kummastusta on kuitenkin herättänyt perussuomalaisten työmies Matti Putkonen. Hän on ottanut tavakseen toimia titteliään suuremmalla mandaatilla, mutta Putkosen puhelu valtionyhtiö Postin toimitusjohtajalle on saanut aikaan melkoista hämminkiä. Työmies moitti yt-neuvotteluista ilmoittanutta firmaa yhteiskuntasopimuksen vaarantamisesta. Valtionyhtiöissä on totuttu saamaan ohjeita pääministeriltä tai ohjauksesta vastaavalta ministeriltä, ei muilta."

Olen jyrkästi eri mieltä.

Olkoon yrityksen nimi Posti tai mikä tahansa, valtion yhtiö tai yksityinen, jokaisella Suomen kansalaisella tulee olla yhtäläinen oikeus ilmaista kantansa asiasta kuin asiasta ja kenelle tahansa.

On todella huolestuttavaa, että Ylen toimittaja rajaisi tätä oikeutta. Eikä asiaa lievennä mitenkään se, että asiattoman suhtautumisen kohteena on perussuomalainen.

.................

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"Olkoon yrityksen nimi Posti tai mikä tahansa, valtion yhtiö tai yksityinen, jokaisella Suomen kansalaisella tulee olla yhtäläinen oikeus ilmaista kantansa asiasta kuin asiasta ja kenelle tahansa."

Olen tästä täsmälleen samaa mieltä, vaikka toisaalta, omasta mielestäni työmies Putkosen turvan tukkiminen saattaisi olla Perussuomalaisten edun mukaista.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

No kyllähän tuo nyt hieman hämmästystä herättää tuo työmiäs Putkosen toiminta.

Vähän sama kuin esim lääkärini kaveri Jontte, sähköasentaja soittelisi minulle kertoakseen labratuloksista.

Reijo Tossavainen

Olisiko esim. Elkama jotenkin etuoikeutetumpi ottamaan kantaa asiaan? Siis verrattuna Putkoseen. Elämmekö demokratiassa?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Ei tässä mitään muuta kuin hämmästelen puolueenne touhuja.

Kyllä mä tosin tuntisin itseni hiukka pöpiksi jos lähtisin yksityishenkilönä ohjeistamaan Postin toimaria kyseisen asian tiimoilta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Reijo,mitäs mieltä olet Putkosen soitteluista Raahen kaupunginjohtajalle, kun hän ohjeisti kaupunginjohtajaa kuka tulisi valita satamalautakuntaan perussuomalaisten edustajaksi.
Putkosen suosikki oli henkilö joka on valittu PPSHP:n hallituksen jäseneksi, mutta ei käy edes kokouksissa.
Näinkö "joukkoja kuuluu johtaa" ?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Riikka Uosukainen on paitsi toimittaja, myös Ylen ajankohtaistoiminnan päällikkö, mihin tehtävään hän siirtyi Yle uutisten poliittisen toimituksen päällikön virasta

Olitkos se sinä siellä ylen poliittisessa byrokratiassa persujen edustajana?

Reijo Tossavainen

Uosukainen taitaa olla nyt politiikan erikoistoimittaja.

Olin viime vaalikaudella hallintoneuvoston jäsen. Toimielimen valta on hyvin rajallinen. Työvaliokunnan jäsenenä tosin pääsin vaikuttamaan hallituksen puh.johtajan valintaan. Hallitus käyttää käytännön valtaa.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Okei. Pahoittelen virheellistä, vanhettunutta tietoa. Mutta voidaan kait ajatella, ettei ihan rivitoimittajan ulostulosta ole kysymys?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

On kai se sananvapaus Uosukaisellakin! Ja Tossavaisella. Ja Putkosella. Jokainen saa sanoa sanottavansa.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Putkonen ei esittänyt yhteydenottoaan Postiin minään yksittäisen kansalaisen valituksena tai toiveena, vaan hän teki vetoomuksen hallituspuolueen auktoriteettia käyttäen.

Yleisellä tasolla se kertoo siitä, että hänellä on tömähtänyt neste päähän. Minä en kansalaisena katso hyvällä, että jonkun puolueen työntekijä tekeytyy harmaaksi ylhäisyydeksi. Puolueen sisällä se taas oli selkeä komentoketjun rikkomus, mutta tästä asiasta sanktioiden antaminen on perussuomalaisten oma asia.

Putkoselle annetut läimäys ja moitteet tulivat ansiosta, ja Tossavaisen yritys vedota johonkin kansalaisen valitusoikeuteen on lähinnä säälittävää.

Reijo Tossavainen

Mielipiteenvapaus on kaikilla asemasta riippumatta. Jalonen kepulaisena tietää, että myös kepulaiset, siis myös muut kuin pääministeri ottavat yhteyksiä eri asioissa ja runsaasti.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Päättäkää nyt jo, että toimitteko hallituspuolueena vai onko yksittäisten perussuomalaisten irtiotto-oikeus merkittävämpi asia teille ja tälle maalle.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Jalonen voi olla kepuhenkinen, mutta on eronnut omien sanojensa mukaan jäsenyydestä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kuten Sataman Blokissa totesin,"Putkonen on verrattavissa salamaan, sillä siitäkään ei tiedä milloin ja mihin se iskee".

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Putkoselta karkasi mopo käsistä jo toimiessaan metalliliitossa ja ajautui toimintansa vuoksi sivuraiteille ja eläkkeelle. Mutta kun puolueen puh.johtajakaan ei ymmärrä asemaansa ministerinä, niin milläs sitä työntekijöiltä voit vaatia. Putkonen on nyt se pullisteleva sammakko josta Soini plokissaan kirjoitti ja voin vain kuvitella kuinka hauskaa siellä postissa on Putkosen kustannuksella ollut.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Roolit ja rajanvedot menevät sekaisin niin Putkosella kuin Soinillakin.

Pekka Heliste

Näyttää siltä, että perust ovat tukkineet suunsa vapaaehtoisesti

Kun takki kääntyi pakolaisjutussa niin eipä löytynyt porukasta miestä seisomaan sanojen ja tekojen takana vaan kaikki luikkivat seiniä katsellen pakoon

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Voi kamalaa, onko taas jotain persua puolueelliseti tölvitty? Nyt ollaan sitten niin marttyyria, notta oikeen.

Marko Parkkola

En ymmärrä mikä tässä on ongelmana. Tavalliselta kansalaiselta lähtee paljon hyödyllistä tietoa norsunluutorneissa asustaville päättäjille. Päättäjätasolla ei osata elää enää sitä tavallisen kansalaisen elämää, joten jotenkin heille on asiat kerrottava.

Kerron omasta tapauksestani, joka sai kokonaisen lääkärikolleegion ymmälleen ja pohtimaan asiaa.

Sairastan nivelpsoriasista. Lueskelen paljon tietoa taudista, muista reumataudeista ja niihin liittyvistä vaivoista. Satuin törmäämään Käypä hoito -suosituksiin koskien alaselkäkipuja. Samalla törmäsin pariin tutkimukseen koskien alaselkäkipujen ja selkänikamatulehdusten lääketieteellistä hoitoa. Havaitsin Käypä hoito -suosituksissa olevan selviä puutteita, ristiriitoja ja väärää tietoa.

Lähetin asiasta sähköpostia Duodecimin porukalle, joka suosituksia kirjoittaa. Muistaakseni kolme eri lääkäriä vastasi minulle tyyliin "kato prkl, näinhän se onkin" ja suosituksia muutettiin pari kuukautta sitten oikeaan suuntaan.

Olen täysin maallikko asiassa. Koulutukseltani myyjä ja ammatiltani ohjelmoija. Mutta osaan lukea ja jos ihmisellä on sanottavaa, se on parempi sanoa. Puoluekirjasta viis. Ei asiat muuten muutu. Eikä ne muutu varsinkaan usarin kommenteissa toisia tölviessään.

Enkä usko niiden paljoa muuttuvan puolueidenkaan kautta, oli puolueen nimi mikä tahansa. Olen monet kerrat lähetellyt sähköposteja eri puoluehenkilöille niistä ongelmista joita pitäisi korjata ennen kuin ensimmäistäkään sote-soppaa taas keitetään. Mutta ei! Todellisia vastuunkantajia ei löydy sieltä puolelta.

Joten tehkää jotain hyödyllistä tänään ja parantakaa maailmaa ruohonjuuritasolla edes hiukan! Minä ajattelin tänään piristää kaveriani, joka on sen tarpeessa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

"Perussuomalaisten suut haluttaisiin tukkia"

Tulkinta on entisen toimittajan ja kansanedustajan, ja perusteena pari lausetta yhden Yleisradion toimittajan lausumana...

Suhteellisuudentaju hoi! Aika monen muunkin persun pitäisi myös ymmärtää että nimenomaan tuollainen jatkuva suhteeton marttyyrimarina jälleentuottaa sitä negatiivista asennetta puoluetta kohtaan.

Eli Tossavainen: jos haluat tehdä palveluksen puolueellesi, tee johtopäätöksiä.

Toimituksen poiminnat