Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Perussuomalaiset toteuttaa kansan tahtoa

Mielipidekyselyt kertovat mitä mieltä kansalaiset ovat. Kun tuloksia verrataan puolueiden näkemyksiin, niin tulos on vähintään mielenkiintoinen. Puolueista vain perussuomalaiset on samaa mieltä kuin kansalaisten enemmistö. Perussuomalaiset toteuttaa siis kansan tahtoa. Saat mitä tilaat.

...

Helsingin Sanomien TNS-Gallupilla teettämä tutkimus kertoo tuoretta tietoa laittomasti Eurooppaan tulevien "turvapaikanhakijoiden" ja kehitysavun osalta.

Juuri nyt Brysselissä valmistellaan päätöstä sitä, kuinka EU:n alueelle laittomasti tulleet jaetaan tasan eri maiden kesken. Jos aie toteutuu, Suomeen tulee huomattavasti nykyistä enemmän "turvapaikanhakijoita".

Perussuomalaiset eivät ole mitenkään innostuneita asiasta ja kannattavat muita keinoja tilanteen ratkaisemiseksi. Tukea tälle tulee suomalaisilta, sillä vain 31 % on täysin samaa mieltä tai jokseenkin samaa mieltä siitä, että Suomen on otettava lisää "turvapaikanhakijoita" EU-maista.

Puolueista kaikkein myönteisimmin hankkeeseen suhtautuvat vihreiden ja vasemmistoliiton kannattajat. Muut puolueet ovat jossakin siinä välimaastossa.

...

Toinen HS:n teettämässä gallupissa kysytty asia on kehitysavun määrä. Aikoinaanhan Suomi on lupaillut, että se nostetaan 0,7 %:iin bkt:sta. Toteutuessaan Suomen veronmaksajille koituva lasku kasvaisi huomattavasti nykyisestä.

0,7 % tavoitteesta on täysin tai jokseenkin samaa mieltä vain 22 % kyselyyn vastaajista.

Tässäkin asiassa kansalaisten selvän enemmistön ja perussuomalaisten tavoitteet ovat yhtäläiset. Ja jälleen kaikkein innokkaimpia ovat vihreät ja vasemmistoliittolaiset ja muut puolueet ovat siltä väliltä.

Perussuomalaisten vaatimuksesta Sipilän hallitus on päättänyt leikata kehitysavun määrää.

...

Aiemmat tutkimukset kertovat, että jopa kolme neljästä suomalaisesta kannattaa pakkoruotsista luopumista eli vapaaehtoista kielivalintaa. Puolueista vain perussuomalaiset on selkeästi samaa mieltä.

...

Edellä oleva on pitkälti syynä siihen, että perussuomalaiset saivat jatkojytkyn. Kansalaiset ymmärsivät, että he "saavat mitä tilaavat", kun he äänestävät perussuomalaisia.

 

...................

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Lauri Wirén

No, minusta aivan näyttää, että kansalaisyhteiskunta on tuloillaan. Ihmiset näkevät eron omien mielipiteidensä ja toteutetun politiikan välillä. Kaikille selviää, että Suomi ei ole tähän asti ollut demokratia, vaan elitistinen tasavalta, jossa kansalta haetaan vain mandaatti, mutta muuten hallitaan sen mukaan, mitä kavereiden kanssa tuli sovittua.

Vaatimukset asiantilan muuttamiseen tulevat voimistumaan ja puolueetkin rupeavat kuunntelemaan kansan ääntä. Siis muutkin kuin PS.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Mikään puolue ei toteuta kansan tahtoa kahlitessaan kansanedustajien äänestysvapautta.

Lauri Wirén

Tämän vuoksi tarvitaan enemmän sitovia kansanäänestyksiä tärkeistä kysymyksistä. Sveitsiläistyyppistä suoraa demokratiaa.

Reijo Tossavainen

Kansakunnan kannalta tärkeissä asioissa kansanäänestys on paikallaan.

Lauri Wirén Vastaus kommenttiin #4

Tarvitaan enemmän sitovia kansanäänestyksiä vuosittain. Poliitikkojen pitäisi tottua siihen, että he toteuttavat kansan tahdon. Nythän on pitkään ollut niin, että poliitikot tekevät mitä tahtovat ja kansalaiset saavat sitten niellä seuraukset.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#3

Niin.... suurin puolue on äänestämättömät. Kuka ajaa meidän etuamme?

Lauri Wirén Vastaus kommenttiin #12

Käytännössä olette ulkoistaneet päätäntävallan niille, joita muut äänestävät.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Persujen puoluehallitus ei noudata edes jäsenistönsä tahtoa rikkoessaan puolueen sääntöjen 16 §:lää.

Reijo Tossavainen

Eduskuntaan valitaan Suomen kansan edustajia, joita nimitetään kansanedustajiksi. Siksi heidän tulisi edustaa Suomen kansan tahtoa.

Lauri Wirén

Se onkin suuri mysteeri, miten jotkut edustajat pystyvät suhmuroimaan Arkadianmäellä ja tulevat aina valituksi uudelleen. Eivätkö äänestäjät ole kiinnnostuneita omasta kuluttajansuojastaan, vai onko joillekin äänestäjille aivan yksi ja sama, mitä se edustaja työssään tekee? En ole vielä kuullut yhdenkään kansanedustajaehdokkaan kampanjoineen itseään vaaleissa lehmänkauppojen erikoismiehenä tai -naisena. Tällaisia sinne eduskuntaan kuitenkin jatkuvasti valikoituu.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

#6. Niin tulisi, mutta kun edustavat puoluevaltaa.

Lauri Wirén

Puolueet voisivat olla vähän enemmän kannattajiensa näköisiä.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#6
Eduskuntaan valitaan äänestäjien edustajia. Kuka ajaa suurimman "puolueen", äänestämättömien etua. Meitä on nykyään vajaat 40%. 70- 80 eduskunnan tuoleista pitäisi olla tyhjiä, jos olemme rehellisiä. Mitä on kansanvalta?

Tuo on suomalaisen vallankäytön paha vääristymä, josta ei haluta puhua.
Kaikki keskittyvät selittämään, me olemme oikeassa, te väärässä.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

J.M.>....Tuo on suomalaisen vallankäytön paha vääristymä, josta ei haluta puhua....

ooo

Tekee mieli huomauttaa, että kyseessä ei ole ihan pieni asia, 1,3 miljoonan ihmisen mielipide jää syrjään tai syrjäytetään.

Meidän joukossamme on juuri niitä ihmisiä, joita eniten tulisi kuulla omissa asioissaan. Monet vaan eivät halua, osaa tai voi äänestää.
Kummallinen tietoyhteiskunta.

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

En ole varma liittyykö tämä blogin aiheeseen.
Nyt kun Perussuomalaiset ovat hallituksessa, jossa pääministeri ilmoitti että kaikki leikkaukset ja säästöt koskevat kaikkia.
Pelkkää paskan puhumista ja valehtelua.
Mihin unohtui puoluetuen, puolueiden lehdistötuen, ja kaikkien muiden puolueiden saamien tukien leikkaus ja säästöt?
Minä vaan kysyn kun olen tyhmä enkä ymmärrä.
Vai onko yksinkertaisesti vain niin, että kaikilta muilta leikataan ja säästetään mutta puolueet ovat pyhä lehmä jotka tarvitsevat ainoastaan ja vain lisää tukia.
Perussuomalaiset,vastatkaa huudoistanne ja esittäkää leikkaus- ja säästölista myös itsellenne, mikäli kanttinne kestää. Ellei kestä, niin seuraavissa vaaleissa menetätte ainakin yhden äänen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Myös Johan Bäckman kehuu vuolaasti perussuomalaisia. Lukekaapa tämä:

http://kohudosentti.blogspot.fi/

(Tällä hetkellä ylhäältä päin laskettuna seuraava blogimerkintä).

Muun muassa:
"On erikoista, että perussuomalaiset suhtautuvat Venäjään melko myötäsukaisesti. Tämän puolueen yksittäiset edustajat ovat peräti ehdottaneet liittymistä Venäjään tai Euraasian liittoon tai puolustusliiton solmimista Venäjän kanssa. Eräs perussuomalaisten kansanedustaja kirjoitti blogiinsa siitä, miten Venäjän imperiumissa Suomi oli itsenäisempi kuin Euroopan unionissa."

Elijas Bijur

Tuo desantin syleily on kuin kuoleman suudelma!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Täytyy myös muistaa, että kyseinen desantti on hyvin tunnettu Suomi-asiantuntija Venäjällä ja tällaiset blogit hän kirjoittaa myäs venäjäksi sikäläiseen mediaan.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #17

Kyseinen desanttidosentti on äärimmäisen vastenmielinen ilmiö.

Harri Mulari

Riippuu siitä mitä kysytään. Suomalaisten enemmistö kannattaa EU-jäsenyyttä. Perussuomalaiset olivat pitkään toista mieltä, mutta viimeistään hallituspuolueena ollessaan mieli muuttui. Ns. homoliitoille oli galluppien mukaan kansan vankka tuki, jopa sillä adoptiolisällä. Perussuomalaiset kuitenkin äänestivät suuressa salissa toisin pl. Arja Juvonen.

Taisto Orre

Haista sinä Reijo pitkä vittu kuin riuku(savolainen sanonta).

Toimituksen poiminnat