Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Tanskan vaaleissa kansanpuolueelle jytky

Tanskan kansanpuolue sai parlamenttivaaleissa 21,1 prosenttia annetuista äänistä ja nousi maan toiseksi suurimmaksi puolueeksi. Vaalitulos on jytky tanskalaisittain, koska kansanpuolueen kannatuksen lisäys oli peräti 8,8 prosenttiyksikköä.

Perussuomalaisten EU-parlamenttiryhmän puolueilla menee hyvin. Ne ovat pärjäneet loistavasti äskettäin järjestetyissä vaaleissa Suomessa, Britanniassa, Puolassa ja Tanskassa.

Perussuomalaisten pj., ulkoministeri Timo Soini pitää Tanskan vaalitulosta erinomaisena. "Perussuomalaiset eivät ole yksin Pohjolassa saati Euroopassa", Soini korostaa blogissaan.

Perussuomalaiset ja maahanmuuttokriittinen Tanskan kansanpuolue kuuluvat samaan ryhmään Pohjoismaiden neuvostossa ja Euroopan parlamentissa.

................

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (43 kommenttia)

Reijo Tossavainen

MTV:n uutisissa puhutaan "muukalaisvihamielisestä" puolueesta. Sanavalinta kuvaa kuplatoimittajan ahdasmielistä kieroutunutta asennetta.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

No mitä se sitten on, muukalaisystävällinen?

Reijo Tossavainen

Maahanmuuttokriittinen. Sana "muukalainen" on sävyltään halventava.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #3

Ja persuthan eivät maahanmuuttajia halveksi.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #3

Dansk folkeparti on samalla tavalla muukalaiskammoisia piirteitä omaksunut kuin PS Suomessa. Molemmilla on sellainen epävarmuutta ja pelkoa huokuva ajatus, että muut etnisyydet uhkaavat murentaa omaa kansallisuutta ja näin ollen myös omaa kansallista identiteettiä pitää jotenkin "vahvistaa" ja "korostaa".

Onko maahanmuuttokriittisyyttä kun Halla-aho postaa vuodesta toiseen monomaanisesti somesivullaan juttuja somaleista tai ulkomaalaisista rikoksista, tai kun Immonen kirjoittaa pelokkaita kirjoituksia ulkomaalaisten pöpöistä tai pönöttelee natsiseuruessa? Ei, se on pelkkää muukalaiskammoisuutta. Oikeaa maahanmuuttokriittisyyttä on vähän ja se sisältyy jo siihen että maahanmuuttomme on hyvin varovaista. Suurimpia tekijöitä ja yrittäjiä ulkomailta ei tänne edes saa, kun täällä on niin tympeä ilmapiiri.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #8

Onko Nyqvist & kumpp. persukammoinen?

Maahanmuuttokriittisten peruslähtökohta on, että maahanmuuttoa lisäämällä ei maailman ongelmiin juuri mitenkään vaikuteta. Päinvastoin, sillä samalla rahamäärällä voidaan lähtömaassa tai sen lähialueella "hoitaa" jopa kymmenkertainen ihmismäärä. Sieltä palaaminen kotiseudulle on olojen rauhoituttua helpompaa.

Lisäksi vieraaseen kulttuuriympäristöön tulevalla henkilöllä on usein sopeutumisvaikeuksia. Siitä seuraa, että myös kantaväestöllä on "sopeutumisvaikeuksia" maahanmuuttajien elämäntapaa, kulttuuria ja uskontoa kohtaan.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #9

En ole lainkaan persukammoinen, olen vain persukriittinen. Moni ystävistäni äänestää perussuomalaisia (saa nähdä kuinka pitkään kun hallituspolitiikkanne on mitä on)

Väitteesi kumoutuu siihen, että PS ajaa lähinnä ulkomaanavun alasajoa, että se siitä.

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #9

Persuihin haluavat lopettaa tuon kotimaassa tapahtuvan avustamisen

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #8

Hassu juttu, että "muukalaiskammoisten" äänestäjien määrä nousee samalla kun maahanmuutto jatkuu ja aikaa kuluu.

Ruotsissa jo 22 % galluppien mukaan...

Juha Kuittinen Vastaus kommenttiin #21

Tottakai , koska maahanmuuton myötä rikollisuus on kasvanut ja asioita hyssytellään ja salaillaan. Ihmiset väsyy ja ärsyyntyy tälläiseen toimintaan.

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #30

Perinteinen rikollisuus on laskussa.

Meillä on makuja vain n 200000-300000, mutta turisteja 8 miljoonaa

Ulkomaalaisten rikollisuudesta melkoinen osa on turistien tekemiä

Käyttäjän JanneKoiranen1 kuva
Janne Koiranen

Tanskassa demarit kärsivät edellisen hallituksen politiikasta, joka oli hyvin oikeistolaista. Porvarit taasen kärsivät Lökken aikaisemmista töppäilyistä. Moni sinisiä perinteisesti äänestänyt siirtyi DF:n kelkkaan. Siinä juuttijytkyn perussyitä.

Lauri Wirén

Bonnierin rengit ovat saaneet ohjeet suoraan Ruotsista. Siellähän tämä termi "fremlings fientlig" on kovassa käytössä, kun käytetään poliittisia leimakirveitä. Invandrarkritisk kuullostaa liian asialliselta ja neutraalilta.

Reijo Tossavainen

Tanskan vaaleissa myös kaksi muuta perinteistä suurta puoluetta yrittivät olla maahanmuuttokriittisiä, mutta se oli liian läpinäkyvää äänestäjien mielestä.

Kaikkein erikoisinta oli demarien linja. He korostivat, että "Tanskaan pitää tulla töihin". Ruotsin demareiden mielestä tällainen vaatimus oli sopimaton, ja heidän edustajansa ei tullut paikan päälle tukemaan veljespuoluetta, vaikka sellainen on ollut tapana.

Lauri Wirén

Stefan Löfvenin iskulause seuraaviin vaaleihin: "Ruotsiin pitää tulla loisimaan sosiaalituilla, ryöstämään ja raiskaamaan".

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Onhan Ruotsin linja ollut jo pitkään, että kuka tahansa saa muuttaa sinne, eikä niin väliä, tekeekö rehellistä tai epärehellistä työtä, jos tekee mitään työtä ollenkaan.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #37
Lauri Wirén Vastaus kommenttiin #38

Potkupalloilijat eivät ole keksineet yhtään mitään. Elämänkerrankin väänsi joku aivan muu.

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #37

Friedmanilaista keksi maahanmuuttoa autuaaksi tekevän vaikutuksen. Suomessa sen innokkaimpia kannattajia ovat Juhani Vartiainen ja kaikki oikeistolaistakaan talouoopineet

Esim Korkman,Kangasharju,Holm etc

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #37

Friedmanilaiseen ultraliberaalia talouspolitiikkaa kuuluu työvoiman ylitarjontaa. Hänen opeistaan keksittiin maahanmuuton autuaaksi tekevä vaikutuS

Suomessa sen innokkaimpia kannattajia ovat Juhani Vartiainen ja kaikki oikeistolaistakaan talouoopineet

Esim Korkman,Kangasharju,Holm etc

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

Näinhän se Reijo on. Minä,minä,minä ja aina vain minä.
Kun asiat eivät mene itse halutulla tavalla, niin silloin unohdetaan kaikki yhteistyö kaikkien kanssa.
Toki se monia häiritsee ja haittaa kun kansa äänestää "väärin"
Ilmeisesti vaalit pitäisi joidenkin (häviävien) mielestä kieltää kokonaan.
Sitä saa mitä tilaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Vaikeaa ymmärtää miksi iloita, että pohjoismaihin pyrkii pesiytymään puolueita joiden keskesiset teemet ovat viha, epäluulo ja pelko kaikkea vierasta ja uutta kohtaan. Persutkin ovat apupuolueena mukana hallituksessa joka on hallitusohjelmaltaan vuosikymmeniin oikeistolaisin ja joka kokoomuksen johdolla pyrkii ajamaan alas sen hyvinvointivaltion jonka edellinen sukupolvi rakensi.

Reijo Tossavainen

Toveri Granlund unohtaa, että demarit olivat neljä vuotta vallassa. Sinä aikana tämä maa ajautui yhä syvempään lamaan. Hyvinvointivaltion perusteet rapautuivat ja vaarantuivat.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tossavainen unohtaa, että Suomi ajautui lamaan Vanhasen-Kataisen porvarihallituksen aikana, mutta on myönnettävä, rehellisyyden nimissä, näin olisi tapahtunut olisi hallituksen kokoonpano ollut mikä tahansa, siksi riippuvaisia olemme maailmanmarkkinoista. Kuitenkaan ei ole hyväksyttävää, että laman varjolla köyhää kansaa kyykytetään ja ajetaan ahdinkoon ja tätä tämä nykyinen hallitus, persut mukana, harrastaa ja se ei, Tossavainen, selittelemällä muuksi muutu. Iso-isän rakentama Satavuotias savusauna lämpiämässä, parasta juhannuksessa, siitä kai sentään olemme samaa mieltä.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #26

Suomen ongelmien perussyy voidaan kiteyttää yhteen asiaan. Vientimme on sakannut pahan kerran. Edellisten Kataisen ja Stubbin demari-kok-vihr-kd-vas hallitusten aikana tilannetta vain pahennettiin, esimerkkinä lähes miljardin lisärasituksen tuonut rikkidirektiivi. Lievästi sanottuna typerää hölmöläisten hommaa...

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Kyllä tämä nykyinen lama on täysin Vanhasen ja Kataisen vika. Toki demaritkin ovat tehneet virheitä, mutta suurimman vastuun kantavat Keskusta ja Kokoomus.

Lauri Wirén

Tänä iltana koko Suomi juhlii sosialidemokratian kuolemaa.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Lauri juhlii vain tykönään. Luulen, että sossut ovat olemassa vielä silloin, kun persut ovat vain maininta poliittisen historian sivuilla. Käväisipä sellainenkin populaatio hämmentämässä ja hauskuuttamassa suomalaista politiikan kenttää.

Lauri Wirén Vastaus kommenttiin #29

Luulla voi aivan mitä tahansa. Sosialidemokratia on menettänyt täysin vetovoimansa ihmisiin. Sosialismi kiinnostaa vain marginaalia ja tavallinen työtätekevä ei tunne vetoa demarien nykyisiin ykköshankkeisiin. Äijäfeministinen rakkauspuolue rupeaa olemaan enää turhautuneiden konttorirottien valinta.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #39

Niin se oli kepulaisuuskin vielä muutama vuosi sitten, mutta niin vain porskuttavat piikissä. Persujen tie on SMP:n tie.

Lauri Wirén Vastaus kommenttiin #43

Mikäs se oli demarien kannatuslukema viimeisimmässä gallupissa? Tasaista laskua aina vuodesta 2003 lähtien.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #46

Me persuthan emme gallupeista perusta. Pyöritellään nyt pomppaa tämä vaalikausi, niin tutkitaan sitten lukemia.

Lauri Wirén Vastaus kommenttiin #48

Demarien kannatuksen pohjalukemaa ei ole vielä nähty. Tulonjakopolitiikka ei enää kiinnosta muita kuin niitä, jotka eivät viitsi töitä tehdä.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #43

Kepua ja demareita ei voi verrata tässä asiassa. Kepun kannatuksen lasku oli hetkellinen protesti puoluetta kohtaan.

Demareiden osalta kehitys on tapahtunut pidemmällä aikavälillä. Lähteneet eivät ole palanneet, he ovat kotiutuneet muihin puolueisiin, lähinnä perussuomalaisiin. Siis todella myönteistä kehitystä. Yhä useampi ymmärtää, että eräänlaisen byrokratiaa rakentavan valtiososialismin aika on ohi. Tässä maassa tarvitaan tuottavaa työtä ja yrittämistä. Työ ja yrittäminen ei saa olla "lypsylehmä".

Ilkka Huotari

"pohjoismaihin pyrkii pesiytymään puolueita"

Ei ne puolueet ja kannatus tyhjästä synny. Tämä menee niin, että hyllyllä on joukko tuotteita, joita äänestäjät käyvät ostamassa.

Nyt oli kysyntää Tanskan kansanpuolueelle.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Suurinta kysyntää Tanskassa oli kuitenkin demareilla.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Kansalaiset alkavat herätä yhä useammassa maassa, siihen tosiasiaan että valtiovalta käy sotaa omaa kansaansa vastaan. Suomessakin väitetään että valta on kansalla ja jopa perustuslaissakin on maininta asiasta. Siitä huolimatta kansan mielipidettä ei kuunnella missään asiassa, vaan lähes kaikki valtiovallan toimet ovat kansan enemmistön mielipiteiden vastaisia.

Lauri Wirén

Sen huomaa vaikka siitä, että sitovien kansanäänestysten vastustus on kovaa. Meidän elitistiset poliitikkomme haluavat vain "neuvoa-antavia" mielipiteenilmaisuja kansalaisilta.

Kun kansa viimeinkin todella sisäistää sen, että heitä ei kuunnella, rupeavat nämä vallan kulissit sortumaan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ei ole olemassa mitään yhtä "kansan mielipidettä" vanha sananlasku "on niin monta mielipidettä kuin on miestä" pitää paikkaansa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Useimmissa asioissa ei ole kuin kaksi mielipidettä, joko puolesta tai vastaan.

Sananlaskut ovat yleisestikin tarkoitettu vain niille henkilöille valmiiksi vastauksiksi, joilla ei ole omia mielipiteitä.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Rasistina, muukalaisvastaisena ja persukriittisenä epä-äänestäjänä toivoisin, että Tanskan vaalitulos antaisi salonkikelpoisuuden korkeimmaksi arvopäämääräkseen tätä nykyä omaksuneille Perussuomalaisillekin rohkeutta toteuttaa politiikkaa, joka olisi niiden arvojen mukaista jolla he kannatuksensa saivat.

Nythän ei käsittääkseni siltä näytä. Näyttää siltä kuin ensimmäisen jytkyn jälkeenkin. Tärkeintä ei ole voitto, vaan jalo viina, anteeksi laadukas konjakki ja mehevä villisika.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Selasin Iltalehden ja Ilta-Sanomien nettiversiot. Edellisestä löytyi hyvin pieni uutinen Tanskan vaalituloksesta, jälkimmäinen tekee täyttä uutispimennystä. Jännittävää. Tai ehkä järkyttävää.

Näyttäisi tuo kansallismielisyyden lisääntyminen ja maahanmuuttovastaisuuden kasvu olevan jostain syystä meikäläiselle medialle vaikea pala uutisoitavaksi.

Uutispimennon varjossa sitten kansalaiskeskustelussa helisevät yhä kliseiset käsitykset "impivaaralaisuudesta", "kaiken vierasperäisen pelkäämisestä", "ennakkoluuloista", jne, jne.

Toimituksen poiminnat