Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Vastarannalla huutaa suomalainen!

Kirjoitan tätä savusaunan terassilla Suomen suvessa. Edessäni lainehtii järvi. Kauempaa kuulen kuikan voimakkaan huudon. Aikaisemmin jostakin kaikui käen kukunta.

Erityisesti tänään  juhannusaattona tunnen, että Suomi on paras paikka maailmassa ainakin meille suomalaisille.

Jorma Etto on kirjoittanut runon "suomalainen":

Suomalainen on sellainen joka vastaa kun ei kysytä,
kysyy kun ei vastata, ei vastaa kun kysytään,
sellainen joka eksyy tieltä, huutaa rannalla ja vastarannalla huutaa toinen samanlainen: metsä raikuu, kaikuu, hongat humajavat.Tuolta tulee suomalainen ja ähkyy, on tässä ja ähkyy, tuonne menee ja ähkyy, on kuin löylyssä ja ähkyy kun toinen heittää kiukaalle vettä.
Sellaisella suomalaisella on aina kaveri,
koskaan se ei ole yksin ja se kaveri on aina suomalainen.
Eikä suomalaista erota suomalaisesta mikään, ei mikään paitsi kuolema ja poliisi.

Myös Jukka Kuoppamäki on oivaltanut suomalaisuuden olemuksen: http://youtu.be/b3t22yedMSc

Aurinkoista ja leppoisaa juhannusta teille kaikille, niin ystäville kuin vihamiehille!

...............

Jos haluat, että muutkin lukevat tämän blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

- Loistavaa!
- Jaa että mikä nyt on niin loistavaa?
- Tuo yksi sana.
- Mikä?
- "Ainakin".
- Miksi juuri se?
- Se todistaa, että jopa perussuomalaisen mielestä Suomi voi olla paras paikka muillekin kuin suomalaisille.

Hyvää Juhannusta!

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Olen minä aina ajatellut sinunkin kohdallasi Reijo,että kovanlinjan puolueagitaattorin kuoren alla saataa olla hyvinkin toisenmoinen ihminen.
Tämä blogisi saattaisi tukea tällaista ajatusta ? Tuo Eton runo kertoo erittäin hyvin,ellei peräti loistavasti suomalaisuuden..suomalaisen miehen
ytimen..mukavaa olla kerrankin samaa mieltä kanssasi..sitäpaitsi runon ideahan osuu tähän tämän päivän blogimaailmaan paremminkin,kuin hyvin..vastakkaisilla rannoilla huudellaan..

Vilpittömästi lämmin juhanustervehdys sinulle ja niillekkin joitten kanssa juhannustasi vietät..savussaunasta olen lähestulkoon melkein kateellinen.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Entä kuuluko mistään suunnasta vihervasurien soidinhuutoa?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Kauempaa kuulen kuikan voimakkaan huudon."

Erisnimet kirjoitetaan yleensä isolla kirjaimella. ;)

Reijo Tossavainen

Kuikka on todella komea ilmestys. Sen huudossa on jotain hyvin alkukantaista voimaa. Kuikka on yleensä melko arka, mutta meidän järvellä pesivät ovat melko kesyjä. Ilmeisesti siksi, että moottorihärvelit on kielletty.

Nyt en puhunut Juha Kuikasta, vaikka käytin isoa alkukirjainta.

Marko Huttunen

Minä näin eilisiltana Äänekosken Kiimasjärven rannalla saunan päälle jäähytellessä elämäni eka kerran saukon (luonnossa, on se tullu Ähtärissä ja Ranualla nähtyä). Osani lienen korpea sotkenut pennusta asti vaan tämä kaveri osasi tulla iltaa ilahduttamaan. Nyt eppäillään että sillä on pesä mökistä 50-60 metriä ylöspäin ja ankarasti rauhotetaan tämä alue että saa elää perhe-elämää rauhassa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Minulla savusaunan vimeinen pesällinen on vasta hiilloksella. Tuon nyt omistani saunan rakensi iso-isäni Bärnt 1910, SDP:n 1906 Sauvon ty:n kautta SDP:n liittynyt mäkitupalainen. Tuossa saunassa on kylpenyt viisi sukupolvea pojanpoikani Oliver viime kesänä oli se viides. Minun suomalaisuuteni kuuluu hyväksyä myös se, että voi olla myös erilaista suomalaisuutta mitä itse edustan. Jorma Etton runon, jonka syvimmän olemuksen demari Veikko Sinisalo lausuu kuolemattomallaan tavallaan on aikansa lapsi, hyvällä tavalla, ja jos sen runon "sanoman" oikein ymmärtää niin ymmärtää myös suomalaisuuden vahvuuden ja siksi ihmettelen mikä saa jotkut suomalaiset pelkämään oman identitenttinsä puolesta niin, että maahanmuuttajia pitää pelkää, vihata, ja suhtautua heihin epäluuloisesti. Onko taustalla heidän heikko itsetunto, kyllä! Juhannusta!

Marko Huttunen

Kuka pelkää vihata maahanmuuttaja? Millä helevetillä sinä saa tuo agenda jo juhannussauna? Veikko Sinisalo ei demari, kommunisti. Ei kuolematon, kuoli. Suomalainen itsetunto vahva, ei heikko. Suomalainen aluksi pelkäsi itsetunnon vuoksi syksy 1939-kevättalvella 1940, minun mummo juoksi lumessa, 3 lasta sylissä. Tuli sisu, ryssä kuoppaan. Sitten hetken aikaa meni huonosti välillä 10.6 1944-15.7 1944, sisulla taas lyötiin, ryssä turpeessa. Itsetunto palasi, ryssä kylmeni, ryssän itsetunto hyvin huono tänäänkin vielä. Sinun itsetunto voi olla heikko, sinun ongelma, ei suomalaisen. Hae apua.

Hyvää Juhannusta Suomalaiset!

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Kommentoija Granlund: "Tuon nyt omistani saunan rakensi iso-isäni Bärnt 1910"

Olethan Arto ilmoittanut tuon mahdollisen majoitustilan sisäministeriöön?

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2015/03/30/sisam...

Reijo Tossavainen

Ei maahanmuuttajia pidä pelätä eikä vihata. Siinä Granlund on täysin oikeassa.

Toisin kuin Granlund, maahanmuuttokriittiset näkevät, että auttamalla lähtömaassa tai lähtömaan lähialueella, samalla summalla voidaan auttaa noin kymmenkertainen määrä ihmisiä.

Tänne tultuaan useimmat maahanmuuttajat joutuvat kokemaan aivan erilaisen kulttuurin ja se aiheuttaa niin heille kuin kantaväestöllekin sopeutumisongelmia.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Tosi on! Miljoonien ihmisten massiivinen massamuutto Afrikasta Eurooppaan mm. Suomeen aiheuttaa sekä taloudellisesti että sosiaalisesti ongelmia molemmissa päissä. Se ei ole mikään ratkaisu, päinvastoin.

Tarvittava auttaminen pitäisi ehdottomasti keskittää ja kohdentaa paikan päälle ja saada siellä olosuhteet sellaisiksi siedettäviksi, että tämä aloitekyvyisin ja ehkä tarmokkain porukka pysyisi omassa maassaan ja kulttuurissa, eikä yrittäisi kaikin konstein Eurooppaan, vieraaseen maahan ja täysin vieraaseen kulttuuriin. Ja onhan Eurooppakin sitäpaitsi jo ylikansoitettu ilman heitäkin.

Euroopassa katalana houkuttimena toimii tietysti myös vastikkeeton ilmainen rahanjako, sitä on aivan turha kiistäminen.

Pekka Heliste

Persuthan ovat lopettamassa tuon lähtömaassakin tapahtuvan avustamisen.

Ja kun monet valtiot ovat sortuneet niin lähelläkään ei voi auttaa. Libanon on pieni valtio ja se yrittää auttaa miljoonaluokkaa olevaa pakolaismäärää.

Samoin Jordania

Alueen rikkain eli Israel tarjoaa vain kuuluu kalloon

Eikä paikanpäällä auttaminen paljoa vähennä tulijoita. Syyrian tapaista pesäkkeistä lähdetään pakoon aivan todellista kuolemaa.

Paljon parempi ei ole tilanne Saharan molemmin puolin olevissa maissa. Kuivuus on tuhonnut eli ympäristön,joten jääminen merkitsee lyhyttä elämää.

Elämme uutta kansainvaellusten aikaa eikä silloin eikä nyt kyetä sitä estämään

Ja äsken kuikka ui paljun ohi aivan 20 metrin päässä. Lämpöä paljussa 40 C, joten palloa ei tarvinnut

Aika harvinaista aralta linnulta

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Hyvvää Juhannusta täältä Enontekiön Lapista ja empä malta olla laittamatta lausuttuna vunukkaiseni10v Helsingissäkö kävimä juhlimassa yhtä maisteria, niin lausu ja alussa pelleili kyllä Eton Uotiseksi ja kyllä met suomalaiset taijjama olla melkomoisia!

https://www.facebook.com/hilkka.laronia/videos/vb....

Marko Huttunen

Hilkka hyvää Juhannusta! Kyllä met suomalaiset olemma ja pysymmä :)Oma lajimma ooma ja vielä ylypeitä siitä!

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Kiitos Marko ja Hyvvää Juhannusta sulle kans ja raikkaillesti ja just, molema ylpeitä siittäko olema mitä olema!

Marko Huttunen

Ootko muuten Arto Granlund pohtinna semmosta että jos se iso-isä Bärntin SDP:n edustajat niinku vaikka O.W.Kuusinen olisi päässy niskan päälle 1918 ni etpä paljon lämmittelis siinä savusaunassa, eikä Bärntillä ois viidennessä polvessa sukulaisia. Ei ees ensimmäisessä? Ne kun olis siinä vallankumouksen huumassa tai viimestään 1938 tapettu niinku kissanpennut?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Anteeksi vaan, Huttunen, iso-isäni saati isäni, sotaveteraani, pikakivärimies, eivät koskan ollut kommunisteja. Vaimoni suku on menetetystä karjalasta, sodassa meni vaimon eno, mutta mitään Huttusen katkeruutta en ole havainnut, ikävä veljeään toki anopillani on.

Reijo Tossavainen

Kaikki kunnia edeltäville sukupolville. Silti demareiden suurin ongelma on siinä, että puolue on jämähtänyt menneeseen. Aate ei ole päivittynyt tähän päivään ja varsinkaan tulevaisuuden yhteiskunnan tarpeisiin.

Lauri Wirén Vastaus kommenttiin #17

Sosialidemokratialla ei ole sanomaa tämän päivän ihmisille. Sosialismi ei kiinnosta ketään, eikä sitä demareissa enää paljon olekaan, jos ei tulonjakoideologiaa lasketa. Ruotsalaismalliset feministivouhotukset karkottavat viimeisetkin duunariäänestäjät ja federalismi ne, joille kansallinen etu merkitsee jotain. Marginaalisilla syöteillä kalastelemalla päätyy itse marginaaliin.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #18

Sosialismi lienee tiputettu demarien ohjelmasta jo ajat sitten. Kieritelkööt he omassa tuskassaan. Mitä tulee persuihin, niin kannattaa muistaa, että se nousu suureksi ja vanhaksi puolueeksi kävi varsin nopeasti. Varsinkin juuri demareista kävi liikenne siihen suuntaan, kun omien touhuihin suivaannuttiin. Yhtä nopeasti käy putoaminen takaisin normaaleihin persulukemiin, kun ne liikkuvat äänestäjät pettyvät vuorostaan persujen katteettomiin lupauksiin. Se on semmosta, politiikka.

Lauri Wirén Vastaus kommenttiin #19

Sinä kirjoitat asioista, jotka eivät ole tapahtuneet, eivätkä mahdollisesti tapahdukaan vielä pitään aikaan, jos koskaan. Siis jonkinlaista toiveajattelua sinun osaltasi. Tämä on niin tavallista nykyään ja lähes aina ilman mitään pohjaa. Parempi olisi, jos selittäisit mekanismin, jolla tuo sinun visiosi voi toteutua, mutta eihän toiveajattelu toisaalta mitään konkreettista mekanismia tarvitse.

Sosialidemokraatit pettivät äänestäjäkuntansa ja ovat nyt vähän hukassa, koska uusia huiputettavia ei nyt tunnu löytävän. Kokoomus petti myös sen konservatiivisemman osan kannattajiaan ja kärsii nyt sitten kannatusalamäestä. Saa nähdä, auttaako hallituspaikka. Petteri Orvon munaton toiminta ei ole jäänyt huomaamatta keneltäkään. Auttaako siinä sitten Stubbin synkät lausunnnot Kreikan kohtalosta. Siinäkin kun on tapahtunut melkoinen takinkäännös.

Pidit siitä tai et, niin PS:n nykyinen kannatus taitaa olla hyvin lähellä sitä, mitä Soini kuvasi "tiukkaan poljetuksi" kannatuslukemaksi. Se ei aivan heti heilahda ylös tai alas ja siihen on syynsä.

Sosialidemokraattien vaaliohjelmasta löytyi tämän verran sosialismia:

Lisäämme julkisia investointeja.
Tavoitteena on tehostaa talouden
toimintaa, luoda kysyntää työlle
ja vahvistaa yksityisen sektorin
kasvunäkymiä. Eurooppa-politiikka
viritetään tukemaan taloudellista
kasvua ja investointien merkittävää
lisäämistä.

Siis lisää julkisia investointeja. Lisää rahaa julkiselle sektorille. Lisää veroja jne. Eivät muistuta lukijaa siitä, että tätä on tehty jo monta vuotta ilman mainittavaa tulosta.

Viljo Häggman Vastaus kommenttiin #17

Demareiden suurin ongelma on siinä etteivät he enää edusta veronmaksajia, vaan verotuloilla elätettävää byrokratiaa. Samanlainen loispuolue kuin MTK-kepukin.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Pesiikö sielläpäin joutsenia? Kesämökin järvellä meillä on eräs pariskunta, joka vuosi toisensa jälkeen kesäisin ilahduttaa tekemällä näyttäviä ohilentoja. Jos joku huuto on erityisen alkukantainen, niin se on joutsenen kirkaisu. Käki on siitä harmittava tapaus, että lopettaa enimmät kukkumisensa loppukesästä, kun kesä on kaikkein parhaimmillaan. Kuikka on silti ääneltään vaikuttavin lintu, joskin kaakkurit tulevat hyvänä kakkosena.

Reijo Tossavainen

Joutsenia ja kuikkia esiintyy.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

A.R:".. Käki on siitä harmittava tapaus, että lopettaa enimmät kukkumisensa loppukesästä.."

Saisi lopettaa alkukesästä ja mielellään vielä ennen kuin aloittaakaan. Kun koitat istua terassilla ja lähinäreen latvasta kuuluu kukkuu, kukkuu, tuntikausia, niin se alkaa ottaa kupoliin. Asiaa ei helpota ollenkaan se, että pellon toiselta puolen kaveri vielä vastaa.

Pekka Heliste

Maailmassa on nyt 7 miljardia ihmistä ja väkiluku kasvaa ainakin 10- miljardiin.

Syntyvyys ei enää kasvata maailman väkiluku vaan keski#iän kasvu

Eikä Suomikin ole kyennyt elättämään väestöön kuin viimeiset 40- vuotta.

II - maailmansodan jälkeenkin on muuttanut pois n 900000 henkeä

Massamuutto päättyi 70- luvulla kun elinolot paranivat

Nyt maastamuutto on kasvussa ja menetämme työikäisiä väestöä

Pekka Heliste

Maailmassa on nyt 7 miljardia ihmistä ja väkiluku kasvaa ainakin 10- miljardiin.

Syntyvyys ei enää kasvata maailman väkiluku vaan keski#iän kasvu

Eikä Suomikin ole kyennyt elättämään väestöön kuin viimeiset 40- vuotta.

II - maailmansodan jälkeenkin on muuttanut pois n 900000 henkeä

Massamuutto päättyi 70- luvulla kun elinolot paranivat

Nyt maastamuutto on kasvussa ja menetämme työikäisiä väestöä

Toimituksen poiminnat