Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Rikollisliigojen maahanmuuttobisnes on torjuttava

Monien mielestä inhimillinen hätä kärjistyy kohtuuttomaksi laittomassa maahantulossa Välimeren yli. Silti kaiken hädän keskellä pitäisi nähdä mistä siinä on lopulta kysymys.

Irakin sotaa ja muita sen ilmansuunnan levottomuuksia pakoon tulevat ihmiset saapuvat useimmiten Turkin kautta Eurooppaan. Ensin Kreikkaan ja sieltä edelleen pohjoisemmaksi.

Eniten ihmisiä tulee Välimeren yli Afrikan puolelta. Useimmat heistä yrittävät ensin Italiaan ja sieltä edelleen pohjoisemmaksi, jossa yhteiskunta suhtautuu heihin myötämielisemmin.

Afrikan puolelta tulevat ovat pääosin ns. elintasopakolaisia. He ovat keskimääräistä varakkaampia, sillä vain harvalla on varaa maksaa pelkästä meren ylityksestä 1000-3000 euron maksu rikollisliigoille. Sen lisäksi tulevat muut kustannukset.

Elintasopakolaisia tulee Eurooppaan vuosittain satoja tuhansia. Silti tämä luku verrattuna mahdolliseen tulijoiden kokonaismäärään on enintään vain promillen luokkaa. Sen vuoksi on tunnustettava tosiasia, että maahanmuutto ei ratkaise ongelmaa.

Nykyisellään maahanmuuttobisnes on verrattavissa huumebisnekseen. Maahanmuutolla rahastaminen on kuitenkin rikollisten mielestä järkevämpää, sillä kiinnijäämisriski on hyvin pieni. Siksi on todennäköistä, että toiminta vain laajenee.

Mielestäni rikollisliigojen toiminta tulee estää ns. elintasopakolaisten osalta, ja avustaminen on keskitettävä välittömässä hengenvaarassa olevien ihmisten auttamiseen. Heidänkin osalta avustaminen on järkevää hoitaa mahdollisimman lähellä kriisialuetta, koska siellä samalla rahamäärällä voidaan auttaa moninkertainen määrä ihmisiä. Myös kotiin palaaminen olojen joskus rauhoituttua on paljon helpompaa.

.............

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (71 kommenttia)

Cenita Sajaniemi

Ihmettelen sellaista, etteivät osta lentolippua, esim. 500 euroa Ghanasta Ruotsiin.... Miksi maksaa 3000 euroa paikasta keikkuvassa veneessä???? ... ja destination????

Jotain outoa.

Cenita Sajaniemi

Jos lahjominen ja korruptio toimii järjestettäessä merimatkaa, niin kas, kuinka eivät ole pystyneet järjestämään samaa lentoteitse.... tai mikseivät tee sitä laillisesti?

Tuolla kolmella tuhannella saa matkan ja parin kuukauden vuokrat, jona aikana hoitaa itsensä töihin.

Sitten, jos katsellaan satojen-tuhansien, tai satojentuhansien nuorten muslimimiesten siirtymistä Eurooppaan, niin mikähän mahtaa olla tarkoitus?

Lauri Wirén Vastaus kommenttiin #3

Ei tarvitse kuin katsoa Ruotsia, niin se tarkoitus tulee hyvin selväksi. Islamistit haluavat jihadia Eurooppaan ja mikäpä sen helpompaa kuin täyttää joku sosialidemokraattinen onnela omalla väellään. Ihmeellisintä on se, että vaikka jälki rupeaa Ruotsissa olemaan todella rumaa, niin poliitikot vasemmalta oikealle haluavat edelleen lisää maahanmuuttoa. Asuntoja ei enää riitä tulijoille, mutta sisäänottoa ei rajoiteta.

Tämä on se vetovoimatekijä, joka saa ihmiset tunkemaan heppoisiin kippoihin ylittämään Välimerta.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #6

Äskettäin törmäsin Ruotsin Värmlannissa ikävään yksityiskohtaan. Niin sanottujen metsäsuomalaisten museo- ja kulttuurikeskuksessa toimii nyt pakolaisten neuvotapiste.

Cenita Sajaniemi Vastaus kommenttiin #6
Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Tonnilla saa varmasti jo oikein hyvän viisumin ja passinkin millä nimellä haluaa. Tossavaisen elintasopakolaisuus on hieman ohuella pohjalla, miksi tosiaan vaarantaa ainoan henkensä Välimeren aalloilla, surkeassa sillipurkissa, jos kerran on pätäkkää?
Tossavainen, savusaunasta selvittyään, ehkä
valottaa hieman lisää elintasopakolaisuusasiaa. Keitä he oikeastaan ovat, mistä tulevat ja miksi?

Viljo Häggman Vastaus kommenttiin #5

Laaksosen ei koskaan ole ollut tarvis hakea Schengen-viisumia, joten annettakoon anteeksi tuollainen tietämättömyys. Tarkennetaan vielä ettei Schengen viisumi ole pelkkä leima passissa, vaan myös paketti dataa kaikkien Schengen-maiden viranomaisten tietojärjestelmissä. Ei kovinkaan helppoa väärentää.

Reijo Tossavainen

Vesa Blomqvist Rajavartiolaitoksesta:
"Organisoituneet rikollisliigat rahastavat raa'asti ihmisten hädällä ja toiveilla. Ihmissalakuljetus on rahakkaampaa kuin huumebisnes. Myös riskit ovat paljon pienemmät. Huumeista maksetaan, kun tavara on perillä. Rikollisia ei kiinnosta pätkääkään, pääsevätkö ihmiset perille vai eivät."

Lauri Wirén

Italiassa ihmissalakuljettajat saavat vuoden ehdollisia tuomioita. Huumesalakuljettajat istuvat vuosikausia.

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Ihmissalakuljetus on mafialle kolmanneksi tuottavin rikollisuuden laji huume- ja asekaupan jälkeen.

Ihmissalkuljetukseen liittyy myös oleellisesti ns. ihmiskauppa. On arvioitu, että jopa 17 000 Länsi-Afrikkalaista naista päätyy vuosittain ihmiskaupan uhriksi. Näillä toimilla Camorra ja Cosa-Nostra ym. tienaavat yli 200 000 000 dollaria per vuosi!

http://mafiatoday.com/category/mafia-human-traffic...

Reijo Tossavainen

Asiantuntijat ovat arvioineet, että ISIS on lähettänyt taistelijoitaan Eurooppaan maahanmuuttajien joukossa. Jää nähtäväksi, mitä siitä seuraa. Todennäköisesti todella suuria ongelmia.

Lauri Wirén

Olen jo pitkään ounastellut, että Ruotsissa rupeaa veri virtaamaan kaduilla ennen pitkää. Kaikki viittaa siihen, että tämä tapahtuu pian.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Ounastelusi on vähän jälkijättöistä. Veri on jo virrannut useastikin. Muiden muassa Kustaa kolmannen jo 1700-luvulla ja sen jälkeen Olof Palmen ja Anna Lindhin veret.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #15
Lauri Wirén Vastaus kommenttiin #17

Muodostaa Ruotsin hallituksen.

Cenita Sajaniemi

Tämä on yksi parhaimmista:
http://tinypic.com/view.php?pic=2iqy51u&s=5#.VYZVe...
Mamut asutettiin hotelleihin.

Muistatteko vielä, jolloin puhuttiin, että suomalaiset antaisivat kesämökkinsä PAKOLAISILLE.

Ruotsissa Rheinfeldt kertoo, että Ruotsiin mahtuu.... ehkä sielläkin on kesämökit tarjolla.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Mikään maa ei sodi ilman aseita. Sisäälissotaa on kestänyt Syyriassakin jo nelisen vuotta. Ykköspointti olisi täydellinen kielto aseviennille ko. maihin. Ne maat, jotka sitä rikkovat ovat myös vastuussa kaikesta inhimillisestä hädästä ja velvolliset hoitamaan pakollaistilanteen.

Tämä fariaealainen suhtautuminen mm. rikollisten organisoimien ihmisten kohtaloihin ei tilannetta edistä!

Lauri Wirén

Katsoo mitä kuvaa tahansa, niin näyttävät sotivan venäläisillä aseilla. Venäjähän vastusti Syyrian aseidenvientikieltoa.

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Voi näyttää, vaan ei ole sitä. Jenkkirautaa pääasiassa.

Lauri Wirén Vastaus kommenttiin #43

Vilkaisepa näitä kuvia:

https://www.google.fi/search?q=syrian+rebels+pics&...

AK, AKM, RPG, PKM, ZSU, Dragunov,SKS. Näillä sotii Syyrian armeija ja kapinalliset ja varmaan myös ne ISIS:n sekopäät.

Juha Kuittinen

Suomessa täytyisi maahanmuuttajien rahallista tukemista vähentää. Sen takia tänne porukkaa tulee..

Lauri Wirén

Ainoastaan työperäistä maahanmuuttoa. Kaikki muu on lopetettava.

Cenita Sajaniemi

Viro ja Puola.... miksei Latvia ja Liettuakin.... voivat olla esimerkkeinä.

Eivät ota pakolaisia ja saavat EU:lta rahaa.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #18

Onhan Virossa pilvin pimein suomalaisia vero- ja elintasopakolaisia.

Lauri Wirén Vastaus kommenttiin #24

Sehän on mielenkiintoista elintasopakolaisuutta, kun siirrytään selvästi alhaisemman elintason maahan. Veropakolaisuudesta saa syyttää demareita.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #29

Eikö olekin, Lauri? Siellä kun viisisatasella elää kuin kuningas, täällä ryysyläisenä. Ja pahemmaksi vielä menee. Kiitos muun muassa persujen mielistelypolitiikan.

Lauri Wirén Vastaus kommenttiin #31

Eiköhän syynä ole demuleiden tappoverotuspolitiikka, joka ajaa liikemiehiä ja muitakin Viroon. Verotus, byrokratia ja loputon kyttääminen; demarien peruskauraa.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #32

Jep, ennen vanhaan, kun maata pyöritti punamulta, kaikki oli hyvin ja valtakunta kukoisti. Kokoomus oli Kekkosen mahtikäskyllä oppositiossa, eikä persuista ollut vielä tietoakaan. Vasta porvarishallitusten myötä kaikki on kääntynyt päälaelleen. Pääsiskin politiikassa takaisin 70-80 -luvuille.

Lauri Wirén Vastaus kommenttiin #35

Kuinka paljon kokonaisveroaste nousi edellisen hallituksen aikana? Valtio velkaantui ja veroastetta nostettiin kun pääomapuolue ja tulonjakopuolue löivät kättä.

Juha Kuittinen Vastaus kommenttiin #24

No netkin on lautalla matkanneet yli...

Viljo Häggman Vastaus kommenttiin #30

Jokunen on myös hukkunut matkalla...

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Persu-ukotko eivät enää saisi hakea tyttöjä kaukomailta kotiorjiksi, eiku -rouviksi?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #23

Kielto ei siis koskisi persuja?

Lauri Wirén Vastaus kommenttiin #26

Demariämmät eivät enää saisi roudata bumstereita Ghanasta.

Ilkka Huotari

Niin, miksi Afrikasta ei saisi turistiviisumia Eurooppaan?

Lauri Wirén

Sattuneista syistä. Onhan tämäkin jonkinlaista turismia, turvapaikkaturismia, kun täysin rauhallisista maista lähdetään seikkailulomalle Tunisiaan ja Italiaan. Paluukyyti hoituu sitten vuoden tai kahden päästä, kun pakolaisasemaa tai turvapaikkaa ei myönnnetä.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Lauri, olitko sinäkin juhannuksena savusaunassa?

Käyttäjän amgs kuva

Ilmeisesti täällä on italialaisia viranomaisia, jotka tietävät melko varmasti millainen poruka he veneistä ottavat! Osa tulijoista on suojelun tarpeessa, osa ei.
Muuten, onko rikos lähteä parempaa elämää etsimään? Kohta tulee niitä kommenteja, että ne tulee elämään rahoillamme. Moni ajan kanssa maksaa veronsa. Ihmisten auttaminen ei saisi missään nimessä mitata vain rahalla. olisi se ihminen syntynyt Tampereella tai Tripolissa.

Lauri Wirén

Aikuiset ihmiset vastaavat omista teoistaan. Jos lähtee roistojen matkaan ja käy huonosti, niin se on sitten oma vika.

Juha Kuittinen

Muuten, onko rikos lähteä parempaa elämää etsimään?

Joillakin on varaa lähteä rikollisliigojen järjestämille lauttamatkoille- Köyhät, lapset, naiset ja sairaat jätetään kärsimään.

Ilkka Huotari

AMGS,

Mitä tarkkaan ottaen ehdotat?

Viljo Häggman

Olisiko lisää miljardeja turvapaikanhakijoiden elätykseen ja kotouttamiseen? Siinä samalla perustettaisiin sopiva hyväpalkkainen maahanmuuttokonsultin virka vaikkapa Lohjalle. Vaatimuksena sujuva espanjan kielen taito ja tasa-arvoisesti oikeaa sukupuolta oleva ja oikein ajateteleva oleva henkilö.

Lauri Wirén

Tähän maahanmuuttosirkukseen ei tule mitään tolkkua, ennenkuin Euroopassa otetaan käyttöön maahanmuuttajien pisteytys Yhdysvaltojen, Kanadan, Australian, Uuden Seelannin ja monen muun maan tavoin.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Miksi juuri pisteytysjärjestelmä olisi hyvä? Kanada, USA jne ei tietenkään sovella pisteytysjärjestelmää pakolaisiin.

Lauri Wirén

Kuinka paljon aivan oikeita pakolaisia tulee Välimeren yli? Pakolaisella täytyy olla pakolaisstatus. Itse ei voi itseään pakolaiseksi nimittää. Suurin osa näistä tyypeistä on turvapaikka- tai elintasoturisteja, joiden asia pitäisi käsitellä normaalin maahanmuuttomenettelyn kautta. Tässä vaikuttaisi sitten pisteytys.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #47

Millä tavalla joku ihmeen pisteytys auttaisi? On arvioitu että noin puolet tulijoista tulevat Syyriasta ja Eritreasta (pääosin pakolaisia). Vastaavasti monet tulijat ovat lähinnä siirtolaisia.

Turvapaikanhakija väittää olevansa pakolainen, tutkinnassa sitten selviää onko hän oikeasti pakolainen.

Lauri Wirén Vastaus kommenttiin #48

Se auttaa selvittämään maahanmuuton edellytyksiä. Maailmassa on paljon ihmisiä, joilla ei aivan aikuisten oikeasti ole mitään edellytyksiä selvitä eurooppalaisilla työmarkkinoilla. Pisteytyksellä karsitaan nämä pois. Jos haluat tutkia pisteytystä, käy tutkimassa oma kelpoisuutesi Kanadan maahanmuuttoviranomaisten sivulla:

http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/eligibility...

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #49

Kanada ottaa vastaan paljon enemmän pakolaisia verrattuna Suomeen. Pisteytysjärjestelmää ei sovelketa siellä pakolaisiin vaan työperäiseen maahanmuuttoon. Suomen maahanmuuttopolitiikka on tältä oson tiukempi kun täällä vaaditaan että työpaikka on hankittu ennen oleskeluluvan myöntämistä.

Lauri Wirén Vastaus kommenttiin #50

Tottakai pisteytys on työperäiselle maahanmuutolle ja sen tarkoitus on taata se, että maahanmuuttajat työllistyvät, eivätkä jää notkumaan lähiöihin, niinkuin Euroopassa. Pakolainen on henkilö, jolle on myönnetty pakolaisstatus, kuten esimerkiksi Suomen vastaaottamat kiintiöpakolaiset. Välimeren yli tulevien laittomien maahanmuuttajien joukossa voi olla henkilöitä, joilla on pakolaisstatus, tai jotka sellaisen voivat saada. Enimmäkseen (2/3) nämä henkilöt eivät ole sen paremmin työperäistä maahanmuuttoa kuin pakolaisiakaan.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #51

Kanada ei sovella pisteytystä turvapaikkahakijoihin tai pakolaisiin. Pisteytys ei siis auta mitään vaan ihan muunlaiset keinot. Suurin osa Suomeenkin tulevasta maahanmuutosta on työ/opiskeluperäistä.

Pakolainen on henkilö jolle myönnetty oleskelulupa kv suojelun perusteella. Palenevilla henkilöillä ei ole pakolaisstatus vaan tämä selviää tutkinnan jälkeen.

Lauri Wirén Vastaus kommenttiin #52

Totuus on se, että 2/3 Välimeren yli tulevista laittomista maahanmuuttajista ei täytä sen paremmin työperäisen maahanmuuton, kuin pakolaisuuden kriteerejä. Heillä ei siis ole mitään asiaa Eurooppaan.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #53

Se selviää sitten turvapaikkakäsittelyssä jolloin osa saavat kielteisen päätöksen ja passitetaan takaisin.

Viljo Häggman Vastaus kommenttiin #54

Mitä ihmettä rouva Rosengren oikein höpisee.
Vuonna 2014 Suomesta turvapaikkaa anoneista vain 13%:lle myönnettiin turvapaikka. Lopusta 87%sta yhtään maahan päässyttä ei ole passitettu takaisin, vaan kaikki roikkuvat Suomessa erilaisilla muilla väliaikaisilla luvilla, kunnes muutaman vuoden päästä olesleluluvat muuttuvat pysyviksi pelkästään maassaolon keston perusteella.

Cenita Sajaniemi Vastaus kommenttiin #51

Pakolaisstatuksen saanut henkilö yleensä noudetaan leireiltä.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #55

Osa pakolaisista päätyvät pakolaisleireille, osa pakenee suoraan muihin maihin.

Cenita Sajaniemi Vastaus kommenttiin #56

Miten suhtaudut niihin "pakolaisiin", jotka hukkaavat passinsa ja rahansa vasta Viron rajalla?

Mitä olet mieltä siitä, että ruotsalaiset kokevat oman maansa absurdistaniaksi, eivät ymmärrä tai hyväksy sitä mitä on tapahtunut Ruotsissa.... eivät myöskään hyväksy sitä, että asiasta ei saa Ruotsissa edes puhua. Jos puhut pakolaisista tai laittomasti maahan tulleista, Ruotsissa leimataan ns. oman maan asukkaat natseiksi. Kaikki, paitsi muslimit, ovat natseja????
Onko suvaitsevaisto Suomessa sitä mieltä, että myös Suomeen kaivataan lisää raiskaajia?

https://www.youtube.com/watch?v=PiodZctX2TY

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #57

Jos kaivaa tietonsa youtube-linkeistä niin tuskin kykenee asialliseen keskusteluun maahanmuutosta.

Cenita Sajaniemi Vastaus kommenttiin #58

Mielestäni tuo ruotsalainen toimittaja on hyvinkin asiallinen, myös hädissään.

Viljo Häggman Vastaus kommenttiin #58

No olipas rouva Rosengrenilta asiallinen kommentti oikean tiedon esilletuomiseksi ja asiallisen keskustelun edistämiseksi.

Cenita Sajaniemi Vastaus kommenttiin #64

Meillä kaikilla on omat tähtihetkemme ;)
Minua ei haittaa edes se, että naapuri tietäisi paremmin, kunhan ihmisillä on mahdollisuus saada tietoa ja mielellään myös taitoa ja eihän sekään haittaisi, vaikka hiukan kehittyisi tai viisastuisi.
Näillä mennään.

Cenita Sajaniemi Vastaus kommenttiin #47

Kysymys.... useat näistä uusista Välimeren venepakolaisista näyttävät onnettomilta villamyssyissään... ja onkin mahdoton ajatus, että olisivat maksaneet kyydistä killinkiäkään, saatikka 3000 euroa.
Mielestäni vaikuttavat enemmänkin r...sakilta kuin elintasopakolaisilta.., tai ovat sitten vain nuutuneita ja matkan väsyttämänä.
Kukahan näitä rahtaa Libyan rannoille ja miksi?

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Luin uutisen jonka otsikko oli: Onko sisäministeri Petteri Orvon käsityskyky vajaa??
Olen itsekin pohtinut asiaa.
Voitko Reijo mitenkään komentoida tätä?

Cenita Sajaniemi

Huomenna klo 11.00 "työmiehen tuumaustunnilla" otetaan kantaa ajankohtaiseen Afrikasta lähteneisiin ja EU:n sekaviin sääntöihin.
https://www.suomenuutiset.fi/ Tuosta linkistä taitaa päästä suoraan lähetykseen huomenna maanantaina.

Lauri Wirén

Orvolla on täysin kuulat hukassa. En tiennyt aikaisemmin, että mies on tuollainen tyhjälyysy.

Pekka Heliste

No onhan siellä onneksi persut hallituksessa ?

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Suomi tarvitsee maahanmuuttoa, mutta se on tehtävä oikein.

Pekka Heliste

Meillä on 530000 työtöntä, aivan turha väittää , ettei näistä löydy työntekijää 40000 työpaikkaan

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

Olisihan se tosi hienoa jos maamme asiat saataisiin kuntoon näillä blogipalstoilla. Mutta ei saada,valitettavasti.
Näillä palstoilla esiintyy valitettavan paljon henkilöitä jotka kuvittelevat olevansa heti Jumalasta seuraavia,toki luonnollisesti ylöspäin.Eivät toki ole.
Eikö minkä tahansa blogin tarkoitus ole ottaa kantaa rehellisesti, eikä oman poliittisen näkökannan mukaan, ja saada aikaan rakentavaa keskustelua?
Naurettavinta tällä palstalla on kateus Reijon savusaunasta.
Käyttäytykää ihmisiksi, niin Reijo saattaa ehkä joskus pyytää teitä käymään savusaunassaan.
Kun nämä ainaiset valittajat menevät peilin eteen seuraavan kerran,niin he tapaavat todella omahyväisen ja ahneen henkilön.
Jokaisella saa, ja voi olla oma mielipide, mutta joskus se olisi parempi pitää ainoastaan omana tietonaan.

Pekka Heliste

Hah, persuthan hyväksyivät käytännössä vapaan maahanmuuton . Pieniä rajoituksia jäi EUn ulkopuolelta tulevaan muuttoon.

Käytännössä persut avasivat vapaan maahanmuuton

Näin nopeaan takinkääntöön ei edes Vennamon SMP kyennyt

Pekka Heliste

Monet maat myyvät EU-alueelle muuttoa esim Viro harjoittaa maahanmuuttobusinessta

Viro myy maahanmuutto-oikeuksia 50000 eurola, sillä saa Viron passin ja kansalaisuuden.

Nyt kun saa sähköisen kansalaisuuden niin hinta halpenee

Persut ovat olleet hyväksymässä halvempaa kansalaisuutta

Kohta EU-passin saa satasilla

Maahanmuutosta onnnn tullut kilpailtu busines, saa nähdä voittavatko persut kilpailun ?

Toimituksen poiminnat