Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Ääri-islamilainen terrori käynnistyi Euroopassakin

Uutiset kertovat ääri-islamilaisten terrori-iskuista eri puolilla Eurooppaa. Se ei ollut sattumaa. Eikä jatkokaan ole sattumaa. On käynnistynyt ääri-islamilaisten terroristien hyökkäykset. Siinä taistelussa avoin ja demokraattinen yhteiskunta on hyvin haavoittuvainen ja voimaton.

Voimme ainakin yrittää taistella sananmukaisesti päätöntä terrorismia vastaan. Voimme estää ISIS-järjestön toimintaan mukaan lähtemiset. Voimme estää sinne jo lähteneiden paluun. Voimme tarkentaa rajavalvontaa. Voimme vaatia, että islamilaiset yhteisöt tarkkailisivat nykyistä enemmän lähiympäristöä.

Tärkein asia on kuitenkin havaita nykyisen ja erityisesti tulevan uhkan laajuus ja rajuus. Sinisilmäisistä kukkahattutätiasenteista on päästävä eroon. Tosiasiat on tunnustettava ja toimittava.

.............

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Ilkka Huotari

USA on ottanut 4:ssä vuodessa 700 syyrialaista pakolaista:
http://www.nytimes.com/2015/04/18/world/middleeast...

Vähäiseen määrään syynä terrorisminpelko.

"fear that terrorists may sneak in with the refugees"

Reijo Tossavainen

Asiantuntijoiden mielestä on selvää, että ISIS on lähettänyt terroristeja "pakolaisten" joukkoon soluttautuneina.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Lähdeviite olisi vakuuttava.

Marko Parkkola

"Voimme vaatia, että islamilaiset yhteisöt tarkkailisivat nykyistä enemmän lähiympäristöä."

Eikös noi tarkkailekin? Esimerkiksi Ylen "toteemieläin" Sadek Elwan, Suomen Palestiinalaisten Siirtokuntayhdistyksen hallituksen jäsen. Islamisti joka kannattaa jihadia, kannustaa miehiä sotimaan islamin puolesta (Yle Islam-ilta) sekä kannattaa terroristijärjestö Hamasia (A-studio Talk).

Minusta ennemmin poliisin, krp:n ja supon tulisi tarkkailla lähiympäristöä.

Reijo Tossavainen

Suurin osa on kuitenkin maltillisia. Heillä on suuri vastuu.

Marko Parkkola

Toivottavasti ei kuitenkaan näin maltillisia kuin videolla.

https://www.youtube.com/watch?v=HOx6nfzrxFc

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

""Suurin osa on kuitenkin maltillisia. ""

Olen tässä vuosien varrella yrittänyt muutaman sata kertaa näilläkin palstoilla tolkuttaa, että tällainen yksilölähtöinen ajattelutapa ei kuvaa eikä selitä sitä mitä aivan erilaaisen ryhmädynamiikan omaavissa "kulttuureissa" tapahtuu.

Käsitteillä "enemmistö" ja "vähemmistö" on merkityksensä vain eurooppalais-länsimaisessa ajattelussa, jossa esimerkiksi demokratia on kehittynyt. Me mittaamme aatteiden kannatusta kannattajien yksilömäärillä. Tilanne ryhmävahvistautumiseen perustuvissa kulttuureissa on täysin päinvastainen. Niissä nimenomaan hyvin pienellä vähemmistöllä saattaa olla suurin valta.

Viimeksi eilen kirjoitin tästä. Ajattelemme lähtökohtaisesti väärin. Siksi sinisilmäinen kukkahattutäti-mukahumanismi ei pysty kyseenalaistamaan omia harhaisia asenteitaan.

Olemme eurooppalaisessa mussuhumanismissamme niin väärässä kuin vain mikään historiallisesti kehittynyt järjen laatu olla voi. Meidän pitäisi ensin jäljittää oman yksilölähtöisen ajattelumme heikkoudet ja se sokeus, johon se on meidät pussittanut. Sitten voisimme arvioida uudelleen mitä länsimaiset yhteiskunnat sisäisesti kestävät ja mitä ne eivät kestä.

Mutta menee vielä varmaan useampia kymmeniä vuosia ennen kuin kritiikki vaikuttaa niin paljon että sillä olisi mahdollisuuksia muuttua polittiseksi voimaksi. Nyt ollaan vielä kovin, kovin, kovin heikoilla.

Tapa, jolla te perussuomalaiset olette oman kriittisen järkenne myyneet hallituspaikoille pöäästäksenne on sekin hyvin häpeällinen. Saitte paljon kannatusta siksi että olette ainoa kanava johon orastava kriittisyys toistaiseksi voi kanavoitua. Täydellinen takinkääntö salonkikelposuuden saavuttamiseksi tulee romauttamaan kannatuksenne.

Teillä on suuri vastuu. Korjaan. Teillä oli suuri vastuu.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #8

Perussuomalaiset, kuten muutkin puolueet joutuvat tekemään hallituksessa kompromisseja.

Jos ps ei olisi hallituksessa, sen linja olisi nykyistä holtittomampi.

Luin eilisen Oikkosen blogin. Se on täyttä asiaa paria virkettä lukuunottamatta. Siis ne rivit, joissa perussuomalaisia syyllistetään. Niitä kirjoitettaessa on unohtunut, että perussuomalaiset eivät ole yksin päättämässä.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #9

"Jos PS ei olisi hallituksessa, sen linja olisi nykyistä holtittomampi." Samaa mieltä, PS:n linja olisi oppositiossa edelleen holtiton.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #8

"Me mittaamme aatteiden kannatusta kannattajien yksilömäärillä. Tilanne ryhmävahvistautumiseen perustuvissa kulttuureissa on täysin päinvastainen. Niissä nimenomaan hyvin pienellä vähemmistöllä saattaa olla suurin valta."

I beg to differ. Me tosiaan miellämme mittaavammamme kannatusta äänestäjien lukumäärillä. Tosiasiassa me olemme kuitenkin puoluekratiassa, jossa hyvin pienellä vähemmistöllä on päätösvalta. Me saamme vain äänestää muutaman vuoden välein minkä puolueiden vähemmistöt meitä johtavat.

Puoluekratian jäljet näkyvät juuri tässä lauseessasi.

"Täydellinen takinkääntö salonkikelposuuden saavuttamiseksi tulee romauttamaan kannatuksenne."

Emme ole siis niin kovin erilaisia.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #10

""Emme ole siis niin kovin erilaisia.""

Ihmisen alkulaumoissa "tahto", jonka nyt miellämme puhtaasti yksilöominaisuutena, oli vielä laadultaan kollektiivista. Itse asiassa "tahto" ja "valta" olivat tuolloin vielä yksi ja sama asia. Yksilöllinen eriytyminen on kehitysominaisuus.

Eurooppalainen uusi aika on ollut tämän yksilöllisen eriytymisen toistaiseksi ylittämätön aikakausi. Aatteellisella puolella Ranskan suuri vallankumous ja valistus ovat manifestoineet ihanteita. Yksilönvapaudet ja -oikeudet sekä edustuksellinen demokratia kuuluvat näihin.

Ne ovat niin sanotun "kartesiolaisen subjektin" vaatimuksia. Sama ajattelu on tuottanut "objektivoituvan todellisuuden" puolella empirismin, luonnontieteet, tekniikan ja teollisen hyvinvoinnin. Näiden vaikutuksesta ihmisen elinehdot ja maailma ovat nyt parinsadan viime vuoden aikana muuttuneet tuhatkertaisesti enemmän kuin mitä ne muuttuivat ihmisen lajihistorian koko aiemman miljoonan vuoden aikana yhteensä.

Meillä ei ole mitään syytä väheksyä eurooppalaisen ajattelun ainutlaatuisuutta ja merkitystä.

Toki vallan rakenteet ovat kaikkialla päältäkatsoen aikalailla samanlaisia. Mutta ryhmädynamiikka ja vallan voimaviivojen (Arendt) suunta ei ole sama. Vallan legitimaatio on erilaatuinen. Eurooppalaisessa kulttuuripiirissä dynaaminen draivi perustuu nimenomaan yksilölliseen eriytymiseen ja "kollektiivisen tahtotoiminnon" roolin kukistamiseen yksilöllisellä tahdolla.

Toki muitakin ratkaisevia kognitiivisia eroja eurooppalaisen ja ryhmävahvistautumiseen perustuvien kulttuurien välillä on. Esimerkiksi vielä Kabbalassa voimissaan ollut kuvakielto on meillä voitettu, ja eurooppalaisen uuden ajan ihminen hahmottaa sekä syvyysperspektiivin että dynaamisen ajan. Siinä suhteessa "islamin" maailma on noin seitsemän sataa vuotta eurooppalaista kulttuuria jäljessä.

Eikä se siis ole edes suuntaamassa samaan suuntaan. Sen dynamiikka etsii vahvistusta kuvakiellon tapaisille regressioille.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Suomeen tulee ennätysmäärä maahanmuuttajia kun Perussuomalaiset ovat hallituksessa. Tuliko Suomesta erityisen houkutteleva maahanmuuton kohde persujen hallitusvastuun vuoksi?

Reijo Tossavainen

Jokseenkin älyvapaata trollaamista. Tällä kertaa kokoomuslaista.

Reijo Tossavainen

Ministeri Orpo arvioi, että tänä vuonna maahantulijoiden määrä kaksinkertaistuu.

Reijo Tossavainen

Ranskasta on lähtenyt ISIS-joukkoihin noin 1200 henkilöä. Britanniasta noin 600 ja Saksasta saman verran. Ja muista maista monia muita.

On sinisilmäistä kukkahattutäteilyä ja -setäilyä ummistaa silmät siltä tosiasialta, että lähtijöiden joukkoon mahtuu henkilöitä, jotka palatessaan syyllistyvät terrorismiin.

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari

Millä ehkäistään lähtö kokonaan? Millä poistetaan lähtöpaine?

Ranskassa on syrjäytymistä. Ehkä se onkin oikea syy, joka aiheuttaa lähtöpainetta.

On varmasti yhtä lailla sinisilmäistä ummistaa tosiasioilta silmänsä: Juurisyyt, joista syrjäytyminen johtuu eivät ole simppeleitä. Vaan ongelmat ovat monimutkaisia luonteeltaan. Osin juuri hallitustasolla ratkaistavia asioita. Systeemiset ongelmat. Systeemiset ratkaisut.

Miten estetään vaarallinen syrjäytymiskehitys Suomessa?
Suomessakin kauheuksia ovat tehneet syrjäytyneet. Niin kuin Norjassakin. Niin kuin Ranskassa ja Kuwaitissa. Ihan niin kuin myös Charlestonissa USA:ssa.

Tosiasia on, että kaikki syrjäytyneet eivät ole vaarallisia. Todennäköisyys ilmiselvästi kasvaa, jos syrjäytymistä olisi.

EU on tarttunut Ranskan tilanteen seurauksena ripeästi toimeen.

Mitä proaktiivista ja fiksua voimme Suomessa tehdä, että vapautemme säilyvät?

Tutkittua tietoa onneksemme on jo syistä Suomessakin. Ongelmat vaikuttavat osin systeemisiltä. Pitkäjänteinen työ on selkeästi tarpeen.

Lainaus:
"Radikalismia ruokkivat työttömyys, köyhyys ja näköalattomuus. Myös naapurimaan Libyan konflikti voimistaa terroristiryhmiä myös Tunisian puolella."

Tunisiankin tapauksen taustalla on ongelmia, jotka eivät parane pikakonsteilla. Tarvitaan pitkäjänteistä työtä olojen kohentamiseksi. Ja syrjäytymisen kierteen rikkomiseksi. Ranskassa on työttömyyttä, köyhyyttä ja näköalattomuutta. Charlestonissa USA:ssa on työttömyyttä, köyhyyttä ja näköalattomuutta. Voisiko Suomessa olla?

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari

EU vaikuttaa tarttuneen asiassa ripeästi toimeen.

Terrorismin yksi tavoite on ollut tavallisen ihmisen vapauksien rajoittaminen.

Siinä terroristit valitettavasti onnistuivat USA.ssa 9/11, jos tarkastelee tapahtumia USA:ssa, mitä sen jälkeen on tapahtunut.

Valvonta voi olla yksi seuraus. Se vaikuttaa olevan ristiriidassa byrokratian purkamisen ja normien purkamisen kanssa.

Jotain kontrollia tarvitaan. Jonkin verran valvontaa tarvitaan. Mihin asti vapauksia rajoitetaan? Se on oleellinen kysymys Suomessa.

Uskon vahvasti, että vapaudet Suomessa ovat saaneet aikaan, että olemme top 10 joukossa tällä listalla muiden pohjoismaiden kanssa. Hong Kong ja Singapore lienevät pärjänneet sen takia, että työtä tehdään ihan eri määriä.

Ranskassa on poliisi saanut valtuudet valvoa omia kansalaisiaan kysymättä lupaa oikeudelta. Ei vaikuta kovin fiksulta suunnalta. Koska väärinkäytösten riski kasvaa oleellisesti. Mitä, jos mahdollisesti jollain korruptoituneella huumepoliisilla olisi Ranskassa tuollaiset oikeudet?

Annammeko ääriryhmien viedä yhteiskuntaa, kuin pässiä narussa?

Antaisimmeko terroristien tai pelkojen viedä Suomen kalliilla hankittuja vapauksia?

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Yle kertoo, että ISIS:in oli tänään tarkoitus paukutella Lontoossa, mutta sattumien summana isku saatiin estettyä. Onneksi.

http://yle.fi/uutiset/brittilehti_paljasti_pommi-i...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kompromissien takia perussuomalaiset häviävät puoluekartalta yhtä nopeasti kuin sinne ilmestyivät. Takkien kääntämistä tuo myötäileminen on eikä kompromissia.

Reijo Tossavainen

Nelisen vuotta sitten ps jäi hallituksesta, koska emme halunneet suostua Kataisen sanelemiin ehtoihin. Siitä saimme haukkuja.

Nyt useimmiten samat henkilöt haukkuvat edelleen. Syy on vain käänteinen.

Kuka se nyt olikaan, joka totesi, että "koirat haukkuvat, mutta karavaani kulkee"?

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

"koirat haukkuvat, mutta karavaani kulkee"

Mahdatko itse tiedostaa miten osuva on mielikuva perussuomalaisten karavaanista matkalla sulttaanin tai sheikin palatsiin?

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #22

Karavaani tai ei, joka tapauksessa perussuomalaisilla on maamme puolueista tervein näkemys eri kulttuurien väliseen ristiriitaan.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"Kuka se nyt olikaan, joka totesi, että 'koirat haukkuvat, mutta karavaani kulkee'"

Ei siinä ole mitään "muttaa", kyse ei ole sananlaskusta joka vihjaisi karavaanin kulkevan koirien haukkumisesta huolimatta vaan että haukkuminen on koirille normaalia toimintaa ja kulkeminen karavaanille.

Ilkka Huotari

Hallituksen sisäministeri on saanut muutaman viikon ajan toistaa satujaan siitä, että EU-maat äänestäisivät taakanjaon puolesta. No nyt kuitenkin kävi niin, että:

"Pääministereiden yhteisymmärrys syntyi Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan Donald Tuskin esityksen pohjalta. Arvio oli, että pakollisista kiintiöistä ei olisi pystytty löytämään sopua."

http://yle.fi/uutiset/eu-maat_jakavat_siirtolaisia...

Eli vapaaehtoisuus.

Miten Suomi äänesti? Äänestikö Suomi/Sipilä pakollisuuden puolesta?

Kukaan ei ole hallituksesta kuitenkaan korjannut eikä kommentoinut Orpon puheita näiden viikkojen aikana. PS on antanut kaiken tapahtua Orpon sooloilujen mukaan. Tai en tiedä mistä on ollut kysymys, koska PS on ollut aivan hiljaa.

En ymmärrä mitä PS edes hallituksessa tekee, se ei näytä vaikuttaneen tähän asiaan mitenkään.

---

Jännänä yksityiskohtana pakko tuli kuitenkin ilmeisesti voimaan, vaikka vapaehtoisuudesta sovittiin. Mikä vain kertoo siitä, että EU:ssa painostus ja pakottaminen on hyvä hallintotapa.

Toimituksen poiminnat