Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Kreikan euroero toteutuu vihdoinkin!

Kreikan päätös järjestää kansanäänestys on merkkipaalu, joka mitä ilmeisemmin aiheuttaa suunnanmuutoksen, jota vastaan on tähän saakka toimittu keinoja ja erityisesti miljardeja säästämättä.

Valtiovarainministeri A. Stubbin mielestä "Kreikan varasuunnitelmasta on tullut pääsuunnitelma". Euroryhmä ja instituutiot selvittävät nyt, "millä keinoilla rahoitusjärjestelmä ja pankit ja euroalue suojataan".

"Kreikan ilmoitus kansanäänestyksestä oli epämiellyttävä yllätys, joka käytännössä sulkee portin jatkoneuvotteluilta. Euroryhmässä selkeä enemmistö on sillä kannalla, että Kreikan lainaohjelmaa ei voida enää jatkaa", Stubb sanoi saapuessaan euroryhmän kokoukseen Brysselissä.

Uutistoimisto AP:n mukaan Stubb olisi todennyt myös, että nyt euroryhmän valtiovarainministerit aloittavat keskustelut Kreikan eroamisesta eurosta.

Myös euroryhmän puheenjohtaja Jeroen Dijsselbloem totesi, että ovi Kreikalle on nyt sulkeutunut.

Kreikan vuoksi euro- ja EU-uskovaisille federalisteille tämä päivä on poikkeuksellisen ikävä päivä. Muille se on valonpilkahdus paremmasta huomisesta.

...............

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Tossavainen kehuu jo Stubbia !

P.s. T Soini ei halua antaa euron euroa anteeksi Kreikalle ! Sanoi torstaina viimeksi niin kyselytunnilla.
Vaati aiemmin Kreikkaa velkasaneeraukseen.
http://yle.fi/uutiset/soini_kreikan_velkasaneeraus...

Reijo Tossavainen

Ehkäpä Stubbillekin alkavat tosiasiat valjeta.

Jälleen kerran huomautan, että reilut neljä vuotta sitten Kreikan ensimmäisen apupaketin jälkeen Stubb loihe lausumaan, että "nyt asiat ovat kunnossa niin Kreikassa kuin muuallakin Euroopassa. Joka muuta väittää on pölhöpopulisti."

Ja Katainen totesi hieman myöhemmin, että "nyt on saatu niskalenkki markkinavoimista".

Siis kukahan oli lopulta se "pölhöpopulisti"?

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Totuuden nimessä on myös ollut havaittavissa blogisti Seppo-Juhan pehmenneet asenteet PS:ää ja Keskustaa kohden. Kenties olette kadehtittavasti löytäneet poliittisen Lagrangen pisteen?

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

""... on myös ollut havaittavissa blogisti Seppo-Juhan pehmenneet asenteet...""

Se on oikeastaan kunnon kommunistin ominaisuus, tuo kulloinkin vallassa olevien nuoleskelu. Neukkulassa se toimi yhden puolueen sisällä, meillä mielipideliukastelu ulottuu koskemaan aina kulloistakin klikkiä.

Näiden etupäässä puolueidensa kannatusprosentteja kuin urheilusuorituksia seurailevien politiikan penkkiurheilijoiden "mielipiteet" jäävät lähinnä kotijoukkueen kannatushuutojen tasolle. Siis äärettömän latteaa ja ennalta-arvattavaa.

Jossain täytyy olla penkkiurheilijoille ja perusinsinööreille tarkoitettu välinevarasto, jossa myydään käytettyjä kliseitä ja vakavikkojen vitsikirjoja.

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala

Vaikka kuulunkin niihin, joiden mukaan Suomen ei pitänyt koskaan mennä EU:n ja hylätä ainoana pohjoismaana oma valuutta, ja vaikka tämän päivän uutisten mukaan olisi helppo uskoa, että euro-ryhmä alkaa nyt mureta, niin siltikään en sitä usko Kreikan kansanäänestyksellä ratkeavan.

Merkelin Saksalla euro on pyhä asia, ja Saksahan asian päättää.

Reijo Tossavainen

EU- ja eurouskovaisille on olemassa vain yksi idealistinen "totuus". Sitä puolustetaan hinnalla millä hyvänsä eli miljardeja säästämättä. Kyse on myös kasvojen menettämisestä. Mutta nyt on tultu umpikujaan, josta on vain yksi tie ulos.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

"Sitä puolustetaan hinnalla millä hyvänsä eli miljardeja säästämättä"

Ei puollusteta hinnalla millä hyvänsä. Tänään meni piikki kiinni.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Nyt alkaa Suomessa viisi vuotta kestävä keskustelu aiheesta:

"Mitä minä jo silloin sanoin" !

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

...ja niitä oikeassa jo silloin olleita löytyy noin 15 miljoonaa. Soini teki sittenkin strategisen virheen. Ulkoministerinä hän ei millään saa itselleen puhutuksi kunniaa euron mahdollisena kaatajana.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Sieltä vain katsomaan minunkin blogihistoriaa, että paljonko euroa ylistäviä kirjoituksia mahdatkaan löytää.

:)

Reijo Tossavainen

"Mitä minä sanoin" on paikallaan ja perustellusti. Aiheeseen voidaan palata myöhemmin ja perusteellisemmin.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Minkä minä sille voin, että jotkut ovat olleet väärässä kauan aikaa, ja vielä senkin jälkeen, kun ovat ehkä huomanneet olleensa väärässä, ovat jatkaneet väittämistä, että kaikki on hienosti.

Väärässäkö tässä pitäisi alkaa olemaan, että äärifantsuttelijat olisivat tyytyväisiä?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Toivottavasti myös Suomen vuoro tulee pian.

Ja se tulee, jahka euro hajoaa. Olisi vaan paljon fiksumpaa jättää uppoava laiva hyvissä ajoin kuin upota sen kanssa.

Marko Parkkola

Tässä nähdään ero stubbilaisten ja kreikkalaisten välillä. Kreikkalaiset järjestävät demokratian hengessä kansanäänestyksen. Stubbilaiset paheksuvat kansanvaltaa ja kokevat sen ikävänä.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Olen pannut koko arvovaltani, toistan: koko arvovaltani, peliin Kreikan eurojäsenyyden puolesta. Yksi federaatio, yksi valuutta, yksi perus... perus... perus-eurooppalaisuus!

Ooppera ei ole ohi ennen kuin lihava nainen on laulanut, ja toistaiseksi hän on pysynyt vaiti.

Vielä muutama soinismi. "Sitä vettä melotaan mitä kanootin alla on. Kyllä on kyytiin tulijoita, kun kelkka liikkuu. Ei pidä mennä saunaan jos ei kestä löylyä." Tältä pohjalta voidaan päätellä Kreikan pysyvän eurossa. Mario Draghin kanssa istuimme just äsken lauteilla ja totesimme asian aivan yksiselitteisesti. (Vai olikohan se sittenkään Draghi? Joku tumma keski-ikäinen kaveri se ainakin oli, ja kova löylymies.)

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Super Mario? Mario Lanza? Ei ole enää fat lady kaukana.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

EU-uskovaisena olen lakannut uskomasta tähän euroalueeseen täsmällisesti Balotellin päivänä 28.6.2012, jolloin Italia voitti Saksan jalkapallon EM-kisojen välierässä ja Välimeren maat jyräsivät Saksan EU-huippukokouksessa törkeällä kiristyksellä. Kreikka olisi pitänyt heittää ulos eurosta jo aikaisemmin. Nyt toteutuu kaikkien vaihtoehtojen huonot puolet

Reijo Tossavainen

Pääministeri Matti Vanhanen v. 2010: "Veronmaksajien ei ole syytä olla huolissaan rahan lainaamisesta Kreikalle, sillä Suomi tekee sillä tuntuvaa voittoa."

Toimituksen poiminnat