Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Virkamies haluaa olla kukkulan kuningas

Nykyisen hallituksen tavoitteena on purkaa turhaa sääntelyä, sillä terveellä järjellä ajateltuna monet määräykset ovat täysin tarpeettomia tai sopimattomia.

Sen lisäksi vähän väliä kuulemme tapauksista, joissa yritys tai yksittäinen kansalainen taistelee viranomaisten pilkuntarkkaa määräysten tulkintaa tai jopa suoranaista kiusantekoa vastaan.

Savon Sanomat kertoo ikävän esimerkin:

ELY-keskus velvoitti erään yrityksen pari vuotta sitten vaihtamaan tieopasteitaan. Yritys ei täyttänyt ELY-keskuksen mukaan hotellimerkinnän vaatimuksia ja myös ruokailuvälineiden kuvan täytyi lähteä kylteistä. Tilalle olisi tullut laittaa retkeilymajan tunnus eli mökki ja kuusi.

Yrittäjät kiistävät olevansa "mikään retkeilymaja", koska heiltä saa ruokaa ja palvelua. Myös kunnan mukaan kyse on hotelli/motelli-toiminnasta, ei retkeilymajasta.

Kylttien vaihtovaatimus perustuu Euroopan tason opasteiden yhtenäistämiseen, ei lakiin. Moni muu yrittäjä on pyynnöstä vaihtanut kylttinsä, mutta tässä tapauksessa siihen ei suostuttu.

Hallinto-oikeus on kahdesti asettunut yrittäjien puolelle ja vaatinut ELY:ä käsittelemään asian uudestaan.

Ensimmäisen oikeuden päätöksen jälkeen ELY totesi kylttien voivan pysyä, mutta niiden sisältö pitää muuttaa.

Kun tämäkin päätös kumottiin oikeudessa, ELY päätti, että kylttejä on oltava 12 (!) tai lupa raukeaa. Tämä määrä on jo todella järkyttävää kiusantekoa, sillä yhden tienvarsikyltin hinta on noin tuhat euroa. Päälle tulevat asennuskulut.

Nyt asia on kolmatta kertaa oikeudessa.

Jos minulla olisi valta ja voima tässä asiassa, niin näyttäisin asiaa hoitaville virkamiehille ovea.

.....................

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Marko Parkkola

Oivoi. Kelan virkamiehet ne vasta hauskoja ovat. Parantavat ihmisiä tuosta vaan! Eräälläkin miehellä amputoitiin käsi 10 vuotta sitten, mutta Kelan virkamies päätti että nyt käsi on kasvanut takaisin ja miehen olisi parempi mennä töihin. Samoiten Kelan virkamies parantaa mm. jokaisen kroonisesta väsymysoireyhtymästä kärsivän suomalaisen hallinnollisella päätöksellä.

Hikipedia osaa kertoa Kelasta enemmän.

http://hikipedia.info/wiki/Kela

Reijo Tossavainen

Vakuutusyhtiöiden asiantuntijalääkärit ovat etäparantajia. Vaikka eläkkeelle haluavalla on alan parhaiden häntä oikesti tutkineiden lääkäreiden puoltavat lausunnot, sillä ei ole mitään merkitystä. Pelkästään papereiden perusteella vakuutusyhtiön lääkärin arvio on heitä pätevämpi. Tässä on todellinen epäkohta, joka katkeroittaa monen mielen.

Marko Parkkola

Kyllä näitä ihmeparannuksia tekee Kelakin, kuten juuri tämä kroonisen väsymysoireyhtymän tapaus. Kela paranti potilaat sillä, että kyseinen sairaus poistettiin tautiluokituksista.

Myös julkkaripuolen sairaalta ovat päteviä tässä. Tampereen Hatanpään sairaalassa eräillä lääkäreillä on tapana parantaa potilaita puhelimitse koskaan edes näkemättä potilasta. En ole tosin katsonut julkiterhikistä olisivatko he myös vakuutuslääkäreitä.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Mielenkiintoinen otsikko, ammattipoliitikolta.

Toimituksen poiminnat