Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

EVM-rahoitus tarkoittaa vastuiden kasvattamista. Siksi ei!

”Hallitus suhtautuu kielteisesti Suomen vastuiden kasvattamiseen eurokriisin hoidossa."

Monet EU- ja eurouskovaiset ovat kiirehtineet väittämään, että se ei koske EVM:n rahoitusapua. Olen samaa mieltä kuin esim. rahoituksen professori Vesa Kanniainen: "En pysty mitenkään muuten sitä tulkitsemaan, kuin että Suomen vastuut tulevat kasvamaan."

Kreikan kriisissä on kysymys Kreikan ohella paljosta muusta: Euroopan unionin ja euron olemassaolosta. EU- ja eurouskovaisten idealistien tavoitteena on rakentaa liittovaltio, ja siihen pyritään euroja ja kansalaisten kärsimyksistä piittaamatta. Juuri Brysselissä sovittu paketti on siitä vihoviimeinen esimerkki.

Aiheesta kirjoittaa tänään Iltalehdessä Kalle Isokallio mielestäni täsmälleen oikein: "Euroon siirtymisen piti luoda meille yhteismarkkinat ja sen myötä nostaa tuottavuutta etenkin euromaissa, niin että Euroopasta tulee entistä kilpailukykyisempi. Ei käynyt siinäkään niin kuin Strömsössä. 1980-luvulla tuottavuus kasvoi liki kaksi prosenttia vuodessa. Rahaliiton syntymisen jälkeen kasvu heikkeni prosentin kieppeille, laski 2010 luvulla alle prosentiin ja kuluvan vuosikymmenen puolella se on heilunut nolla kieppeillä. Että sellaisen tuottavuusloikan Brysselin poliitikot saivat aikaan. Kannattaisikohan meidän liittyä David Cameronin rintamaan vaatimaan, että unionissa ryhdytään tekemään järkevää talouspolitiikkaa järjettömän sääntely- ja sosiaalipolitiikan sijasta?"

Toimittajilla on tapana haastatella henkilöitä, jotka ovat samaa mieltä toimittajan kanssa. Toisin sanoen toimittajat pyrkivät vaikuttamaan "mutkan kautta". Tänään Ylen ykkösellä päivän kasvona haastateltiin Suomessa asuvaa kreikkalaista Ilias Papailiasta. Hän väitti, että perussuomalaiset on äärioikeistolainen fasistipuolue. Tämä väite on äärimmäisen solvaava. Siksi totean, että jos kreikkalaiset haluavat pummata muilta rahaa, niin käytöstapojen tulee olla asiallisempia.

.............

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka

Päivän kasvoa kuunnellessa tuli mieleen tarina 1950-luvulta, jolloin asuntoja lämmitettiin varsin yleisesti koivuhaloilla. Pieni pojannaskali syöksyy kotiin ja huutaa jo eteisessä: "Äiti, äiti, kunta toi puut pilkkomatta!" Jotta minua ei syytettäisi rasismista jätän mainitsematta pojan etnisen taustan, mutta sen kai voi sanoa, että kreikkalaisten asenteissa on jotain samaa.

Jukka Nieminen

Nyt pitäs varmaan saada joku euro-kriittinen puolue hallitukseen?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Suomen vastuut kasvavat joka tapauksessa. Jos sanotaan kyllä, ne kasvavat, ja jos sanotaan ei, silloin ne vasta kasvavatkin.

Kuitenkin pitkällä tähtäimellä Kreikka pitäisi ulostaa eurosta, jotta se tasoittaisi tietä muillekin, ja johtaisi lopulta eurounelmahötön lopulliseen hautaamiseen...

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Ensimmmäisen kreikkapakettilainan hyväksyi keskustalaiset. Verorahoillani. Toisen paketin demarit. Verorahoillani. Tänään kolmatta pakettia on hyväksymässä perussuomalaisetkin verorahoillani.
Voisikoko joku perustaa puolueen, joka pitää minun, suomalaisen puolta?

Reijo Tossavainen

Pääministeri Vanhanen perusteli ensimmäistä apupakettia väittämällä, että "me tienataan tällä".

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Perusteleeko ulkomininisteri Soini kolmatta pakettia samoin sanoin?

Sinisilmäistä voi kusettaa kerran, kolmas kusetus tekee sinisilmäisestä tyhmän.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #6

No ei ainakaan näin

https://www.youtube.com/watch?v=ctY4gTx_DoM

sillä nyt on sekin sitten tehty ja koettu, ja oikein syvimmän ytimen kautta.

Käyttäjän TonyBjrk kuva
Tony Björk

Kuitenkin ps+kesk+kok äänestävät kyllä. (Naps. Se oli Timon takki joka kääntyi)

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen

Ei näitä päätöksiä Suomelta kysellä. Ihmettelen miksi annetaan ymmärtää muuta. Niin vaan tulee kääntymään se kuuluisa Soininkin takki.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Kyllä Soinilla olisi vapaa tahto olla sanansa mittainen poliittisesti ja moraalisesti, ja olla osaltaan hyväksymättä ja allekirjoittamatta mitään hlvtn kreikkakolmosia, kuten hän tässäkin vakuuttelee - valehtelee...

https://www.youtube.com/watch?v=5-u_J9qAflE

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Puolueenne puheenjohtaja Soini ei ole lähdössä hallituksesta.
http://yle.fi/uutiset/soini_pitaa_perussuomalaiste...

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Terho sanoi äsken TV1:ssä, että jos Kreikka
hyväksyy asetetut ehdot, eikä tämä kolmas lainapaketti lisää Suomen vastuita, silloin se hyväksytään.
http://yle.fi/uutiset/psn_terho_seisomme_hallituks...

P.s. Koettapas herra Tossavainen tulla kannattamaan hallitusta, jossa
puolueenne on mukana.

Reijo Tossavainen

26.3.2010: Uusi Suomi: ”Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) mukaan suomalaisten veronmaksajien ei ole syytä olla huolissaan rahan lainaamisesta Kreikalle, sillä Suomi tekisi lainajärjestelyllä tuntuvaa voittoa.”

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Tässä vaiheessa on syntynyt korkotuottoja jotain 30-50 milj. euroa, eikä vielä euron euroa luottotappioita.:D

Reijo Tossavainen

Tosiasia on, että riippumatta siitä mikä on neuvottelujen tulos, suomalaiset veronmaksajat häviävät noin 6 miljardia eli noin 2000-3000 euroa per kotitalous. Siis jos Kreikan velkoja ei leikata, niin käytännössä maksuajat ovat äärimmäiset pitkät ja korottomat, jolloin ne tosiasiassa jäävät maksamatta. Tämä ratkaisu on tässä vaiheessa todennäköisin, sillä se pelastaa eu- ja eurouskovaisten kasvot. Voidaan selittä, että velkoja ei annettu anteeksi...

Reijo Tossavainen

Korkotuotot on palautettu Kreikkaan.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Jokainen diskonttauslaskentaa ymmärtävä voi heti päätellä, että pitkät laina-ajat ja korkohelpotukset ovat lainojen leikkauksia eli anteeksiantoa.

Juha Kuittinen

PS:n kansanedustaja tiukkana:
"Jos Kreikalle uusi tukipaketti, perussuomalaiset ulos hallituksesta"

Saarakkala: "Uudet vaalit ja katsotaan mitä mieltä kansa on".

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015071320031195_u...

Juha Kuittinen

Jos kolmannesta Kreikkatukipaketista tullaan äänestämään. Perussuomalaisille on äänestysohje.

Tulevalle ryhmälle on jo valmiina äänestysohje.

– Perussuomalaiset eivät tule äänestämään Kreikka-kolmosen puolesta. Sitten katsotaan kuka on pääministeri ja minkälaisia johtopäätöksiä tulee, mutta tätä moraalitonta politiikkaa emme ole jatkamassa, Timo Soini sanoo ja viittaa Kreikan mahdollisesti tarvitsemaan lisätukeen.

http://yle.fi/uutiset/soini_kreikka-tukea_ei_meilt... (Timo Soini 28.3.2015).

Petteri Hiienkoski

Samoilla linjoilla olen päätoimittaja Tossavaisen kanssa!

Mahdollinen Kreikan 3. tukipaketti EVM:n eli Euroopan kriisirahaston kautta lisäisi Suomen vastuita ymmärtääkseni siinä suhteessa, mikä on Suomen maksama osakepääoma ja takaus EVM:ssä. Käsittääkseni EVM käytännössä jakaisi Kreikalle markkinoilta lainaamaansa rahaa, minkä Suomi ja muut euromaat takaavat. Jos EVM lainaa Kreikalle heikommilla ehdoilla kuin se markkinoilta lainaa, ainakin väliin jäävä erotus kirjautuu luottotappioiksi. Ellei Kreikka maksaisi lainan takaisin sekin jää luottotappioiksi.

Jos Suomi suostuisi tällaiseen lainapakettiin, siihen ei siis myöskään voisi saada edes vakuuksia, toisin kuin kahdenväliselle lainalle.

Käsittääkseni Kreikka kolmosella maa maksaisi edellisiä lainojaan kv. valuuttarahastolle IMF:lle ja Euroopan keskuspankille. Todellisuudessa tällä järjestelyllä vastuita siis vain siirrettäisiin EKP:ltä ja IMF:ltä EVM:n kautta Suomen ja muiden euromaiden veronmaksajien vastuulle. EVM toimii Euroopan roskapankkina.

Käytännössä lainapaketilla ei olisi mitään merkitystä kreikkalaisten arkeen, kuten paljoa muullakaan.

Toimituksen poiminnat