Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Kreikan tukeminen edistää integraation syventämistä ja liittovaltiotavoitetta

"Kreikan pitäminen eurossa vaikuttaa yhä aika lailla mahdottomalta tehtävältä." Näin arvioi Nordean pääanalyytikko Jan von Gerich viestipalvelu Twitterissä. Gerichin näkemys kuvastaa hyvin laajalle levinnyttä näkemystä. EU- ja euroriippumattomat ovat asiasta käytännössä lähes  yksimielisiä.

Sen sijaan EU- ja eurouskovaisten osalta tilanne on toinen. Kymmeniä miljardeja toisensa perään syydetään rahaa pohjattomaan kaivoon. Myöskään tavallisten kreikkalaisten kärsimyksistä ei välitetä tippaakaan.

Tärkeintä on idealistinen päämäärä, Euroopan liittovaltio. Arjen tosiasioilla ei ole mitään merkitystä, kun jossakin häämöttää auvoinen tulevaisuus! EU:n johtajat ovat iloinneet, että nyt painimaratonin jälkeen saatiin aikaiseksi ratkaisu, jossa he eivät menettäneet kasvojaan. Se siis on tärkeintä. Täysin käsittämätöntä!

"Suomen tulee miettiä yhteisvaluutan jättämistä, jos Kreikan lainasuunnitelma toteutuu", sanoo puolestaan Helsingin yliopiston kansantaloustieteen professori Vesa Kanniainen.

”Jos tämä kolmas tukipaketti hyväksytään ja Suomen vastuut kasvavat, kysymys ei ole aiheeton. Kreikalle lapataan rahaa, Euroopan veronmaksajien vastuut kasvavat, eikä tämä edes välttämättä auta Kreikkaa”, Vesa Kanniainen toteaa Keskisuomalaisen haastattelussa.

"Kreikan tukeminen lisävelalla vie kohti EU:n integraation syventämistä ja liittovaltioajattelua. Silloin puhutaan myös finanssipolitiikan viemisestä yhteisötasolle."

”Suomessa kerätään verotuloja kuten ennenkin, mutta ne kulkisivat Brysselin kautta, missä tärkeät asiat päätetään. Tämä on seuraava suuri askel, ja silloin kysymys (euroerosta) on ihan paikallaan”, Kanniainen sanoo.

Toivottavasti arjen tosiasiat jyräävät tyhmän ja turmiollisen idealismin.

..................

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kiitos alustajalle otsikosta. En olisi itse osannut paremmin perustella Kreikan tukemisen hyödyllisyyttä.

Jouni Nordman

Se mitä tekee Kreikan euro ero on mielenkiintoista, sillä poliitikoille tulee oikeasti paineita tehdä järkevää talouspolitiikka, jossa myös millä hinnalla palvelut kotimaassa tuotetaan nousee pintaan paremmin. Sillä kukaan pääministeri ei halua käydä samanlaista rumba lävitse mitä Kreikan kollega nytten on käymässä.

Eli politiikka palaa paljolti Euroopassa liberaali talouspolitiikan tielle, sillä sosialismi taloustieteen polku johon johtaa tiedetään.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Halvimmalla päästään, kun Kreikalle annetaan tyhmyytemme, menneet antamamme vipit anteeksi ja emme anna mitään lisää. Onko järkeä antaa lisää lainaa kun edellisiäkin on velallisen mahdoton maksaa?
Kolmas tukipaketti Kreikalle saisi minut tosissaan harkitsemaan muuttoa Sahaliniin. Eikös se ole jossakin ryssän maalla.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Persuleirissä ollaan nyt kädet kyynärpäitä myöten ristissä, että Kreikka hylkäisi tarjouksen. Mikäli toisin käy, on siinä kentälle selittämistä, miksi mukana mennään.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Vielä mitä! Jos Kreikka tarttuu tarjoukseen, todetaan vain, että tämä oli paras saavutettavissa ollut ratkaisu. Jos perussuomalaiset nyt vetäytyvät vastuusta, tulevat tilalle ruotsalaiset ja vihreät, ja kansakunnan tila lähestyy jälleen kaikenhyysääväistöä.

Ei talvisodassakaan antauduttu, vaikka vihollinen murtautui ensimmäisen puolustusaseman läpi. Ja tämän ilmoitan vakaumuksellisena europersuna. Okei; jätetään se "vakaumuksellinen" kuitenkin pois.

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

Kreikalle ei enää enää yhtään senttiä lisää millään ehdoilla, poisluettuna se, että maksavat kaikki lainansa välittömästi pois.
Ei siinä ole mitään järkeä että upporikkaat laivanvarustajat on vapautettu veron maksusta.Lisäksi korruption myötä muut rikkaat kiertävät veron maksujaan lähes sata prosenttisesti. Eläkkeitä maksetaan varmaan jo vainajillekin.
Jos Perussuomalaiset hyväksyvät minkä tahansa tukipaketin niin yksi ääni lähtee varmasti.
Kun maa on päässyt EU:hun rikollisella valehtelulla, vääryydellä ja tunnetusti täysin holttitoman, korptoituneiden politiikkojen avustamana niin nyt on velan maksun aika.
Kreikkalaisten on täysin turhaa syytellä Suomea ja muita maita. Oikea osoite on oman maan korruptoitunut hallinto.
Kreikkahan voisi vaikka myydä kaikki lomasaarensa. Eiköhän niistä saisi riittävästi rahaa lainojensa hoitamiseen.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Jan von Gerich? Hah - mikä lienee Freudenthal-mitaloitu pehmeitä puhuva aatelisherra. Kansa tietää; tämän maanosan valuutta on euro.

Marko Parkkola

Kuinka paljon ihminen voikaan isänmaataan vihata. Niin paljon että on valmis luovuttamaan sen Saksalle uhraten kreikkalaiset prosessissa. Epähumaaneja saastoja.

Toimituksen poiminnat