Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Lehmät ulkoilevat, vanhukset eivät!

Pykälät ovat sellaiset, että lehmien on voitava ulkoilla vuosittain vähintään 60 päivänä. Aluehallintovirasto seuraa silmä tarkkana, että määräystä noudatetaan. Ellei, niin kaikenlaisia sanktioita rapsahtaa.

Juureni ovat maaseudulla ja lypsykarjatilalla. Oma kokemukseni niin meiltä kuin muiltakin tiloilta on sellainen, että lehmistä pidetään mahdollisimman hyvää huolta. Jos niin ei tehdä, niin tilipussi jää laihemmaksi.

Aiheeseen liittyen sosiaalisen median puolella eräs henkilö oli tehnyt hyvän vertailun. Maassamme on satojatuhansia vanhuksia, joista monelle 60 päivää ulkoilua on enemmän teoriaa kuin käytäntöä. Ja tuskinpa viranomaiset seuraavat asiaa yhtä tarkkaan kuin lehmien osalta.

Nykysuuntaus vanhusten osalta on sellainen, että yhä useammat saavat sinnitellä kotonaan mahdollisimman pitkään. Koti on toki parempi paikka kuin laitos. Mutta jos kotiin tarjottavat palvelut ovat lähes nollan tasolla, niin silloin voidaan puhua jo melkein heitteillejätöstä.

Aiempina aikoina nuoremmat sukupolvet katsoivat velvollisuudekseen huolehtia vanhemmistaan. Tänä päivänä itsekäs omaan napaan tuijottaminen on liian yleistä.

............

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Naseva otsikko tällä jutulla!

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Aiempina aikoina nuorempi sukupolvi asui samassa pihapiirissä tai samassa kaupungissa vanhempiensa kanssa, nykyään on toisin. NuoretI joutuvat muuttamaan työn ja toimeentulon vuoksi, mutta vanhukset jäävät aloilleen.

Veikko Nironen

Ei kyllä haluais uskoa tätä uutista todeksi, mutta ikävä kyllä suomen tärkeys järjestykset ovat edellisten hallitusten aikana menny aivan päin "setsettiä"...

Ja suurin yksittäinen vaikuttaja Katainen livisti Brysseliin lahjoitettuaan ison kasan miljardeja oman työpaikkansa varmistukseksi...

Onneksi nyt on saatu hallitus, joka pistää toimeksi...Vaikka on kyllä "rutosti" töitä parsia edellisten hallitusten "ryssimisiä"...

Pekka Pylkkönen

Eikö se perisuomalainen demariratkaisu olisi nimittää vanhustarkkailijoita jotka sitten voisivat uhlasakon uhalla määrätä vanhukset ulkoilemaan?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Että lehmistä, sano, lehmistä se vaan Tossavainen.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Minusta näytti että vanhuksista se Tossavainen oli huolissaan, lehmillähän on laki puolellaan.

Mika Selin

Olen arvostanut Tossavaista tähän asti mutta nyt ihmettelen suuresti. Että lehmistä tälläisenä päivänä kun suuri täkinkääntö on tehty. Voi hyvä Sylvi.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Kun kaikki tähän asti sanottu on nyt lakaistu maton alle, niin ehkä on parempi keskittyä lehmiin. Ammuu!

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Koirille, kissoille ja hamstereille pitää olla birikkeitä mutta työttömille ja työkyvyttömille ei, heille tulee tarjota vain suoja, vettä ja ruokaa ei muuta. Kohtelisitko lemmikkiäsi näin? Tossavainen tarttuu osuvasti härkää sarvista kun ottaa puheeksi vanhusten ulkoiluttamisen ja onnistuneesti vertaa sitä tilanteeseen jossa jopa lypsynaudalla on heitä paremmat oltavat.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Lehmä ei voi kääntää takkia, mutta se voi kääntyä.

Viljo Häggman

Lehmä saa todennäköisesti keskimäärin enemmän tukieuroja veronmaksajien kukkarosta kuin vanhus.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Ne lehmät saa korkeampia tukia koska omavarainen maatalous on kannattamatonta kun nykyään ruuan saa halvemmin kaukomailta. Omavaraisuus on kuitenkin tärkeää pitää yllä muuttuvien tilanteiden varalta ettei ollakkin lirissä kun huomatAnkin että ruoka on loppu.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

R.T.> ....Aiempina aikoina nuoremmat sukupolvet katsoivat velvollisuudekseen huolehtia vanhemmistaan. Tänä päivänä itsekäs omaan napaan tuijottaminen on liian yleistä....

ooo

Niin....70- luvulla tehtiin lait, joiden mukaan lapset eivät ole vastuussa vanhemmistaan.

Kautta aikojen on sanottu, että äiti pystyy huolehtimaan viidestä lapsestaan, mutta viisi lasta ei pysty huolehtimaan yhdestä äidistään.
---

Kyllä tuo lehmävertaus ajatteleman saa.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

1. Muilla kuin lestadiolaisilla ja maahanmuuttajilla on harvemmin nykyään viisi lasta (ja maahanmuuttajien lapset tai siis tyttäret yleensä huolehtivatkin vanhemmistaan, halusivat tai eivät).

2. Yhteiskunnat, joissa lapset huolehtivat vanhemmistaan ovat kehitysmaita. Suomalaistenkin elintaso on noussut monikertaisesti sitten 1970-luvun, kiitos ammatillisen eriytymisen ja sukupuolten välisen tasa-arvon.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#15
Saat olla iloinen, jos olet tyytyväinen nykymenoon.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Nyt kun perussuomalaiset ovat hallituksessa, niin parussuomalalaiset voisivat säätää lain, joka määrää vaikkapa 0,7 hoitajaa per yksi vanhus. Silloin hoitajilla olisi aikaa ulkoiluttaa vanhainkotien asukkeja.

Viime kaudella SDP ajoi kyseistä lakiuudistusta, mutta se kaatui kokoomuksen vastustukseen.

No, onneksi perussuomalaiset ovat onnistuivat heikentämään hallitusneuvotteluissa kansaneläkkeellä olevien asumistukia, mikä johtaa ensi vuonna muun muassa monen omaishoitajan häätämiseen kotoaan kun asumiskustannukset nousevat liian korkeiksi.

Toimituksen poiminnat