Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Immoskohu punavihreän kuplaverkoston vastaisku

Jokaisella kohulla on oma elinkaarensa. Ensin se syttyy/sytytetään, sitten se roihahtaa liekkeihin. Sen jälkeen tulenlieskat lämmittävät hetken sytyttäjiään. Lopulta tuli alkaa sammua, ja tuijotetaan hiillosta. Katsotaan siis mitä jäi jäljelle, mistä oli lopulta kysymys.

Immoskohun elinkaaressa roihu on jo ohittanut huippunsa. Jokainen kynnelle kykenevä punavihreässä kuplassaan maailmaa parantava toimittaja ja heitä tukeva päivystävä dosentti on nyt saanut purkaa omia ennakkoluulojaan ja julkituoda omia poliittisia näkemyksiään.

Tässä vaiheessa on immoskohun käännekohta.

Nyt suomalaiset alkavat herätä ja ajatella, että mistä lopulta on kysymys. Ja he huomaavat, että jälleen kerran oli paljon porua, mutta vähän villoja. Toisin sanoen kansalaiset huomaavat kuinka keinotekoisesti nostatetusta kohusta on kysymys.

Mukasuvaitseva media hännystelijöineen teki ennen vaaleja kaikkensa, että maahanmuuton hyödyistä ja haitoista ei keskusteltaisi, koska "se sataa persujen laariin". Kaikesta huolimatta Perussuomalaiset menestyi myös viime vaaleissa paremmin kuin mitä poliittiset vastustajat uskalsivat edes pahimmissa kuvitelmissaan odottaa. Ja nyt ne ryökäleet menivät vielä hallitukseen päättämään maan asioista. Se on sopimatonta!

Koko revohkassa on siis pitkälti kysymys myös muusta kuin Immosen epäonnistuneesta kielenkäytöstä. Immonen on vain välikappale, kun Perussuomalaiset halutaan vaientaa.

Immoskohun suurin häviäjä ovat maahanmuuttajat. Asiallinen ja rakentava keskustelu maahanmuuton hyvistä ja huonoista puolista on entistäkin vaikeampaa. Osapuolet ovat kaivautuneet aiempaa syvemmälle omiin poteroihinsa.

Immoskohun yhteydessä on paheksuttu erityisesti sitä, että puhutaan taistelusta. Silloin on unohdettu, että sana on erityisen suosittu ns. työväenliikkeen piirissä.

Siitä ei ole noussut yhtään kohua. Siitäkään huolimatta, että monien työväenlaulujen sanat ovat hyvin sotaisia. Siitä tässä esimerkki: "Kohti vihollista käy nuorten armeija"  https://youtu.be/1F1zLTiAoQM

...............

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (45 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Miten punavihreitä sinusta ovat Henna Virkkunen, Matti Vanhanen ja Tom Packalen? Henna Virkkunen sanoo PS:ia "rasistiseksi, jopa fasistiseksi" puolueeksi ja vaatii selvittämään, voivatko kokoomus ja keskusta olla sen kanssa samassa hallituksessa. http://katriinakajannes.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Reijo Tossavainen

Virkkusen ja Vanhasen osalta kysymys on poliittisesta pelistä.

Käyttäjän TonyBjrk kuva
Tony Björk

Miten niin poliittinen peli? Nehän ovat hallituskumppaneita. Entäs Maria Tolppanen, Tom Packalen?

Viljo Häggman

Poliittisessa pelissä suurin vastustaja on usein oma puoluetoveri. Ne pitää ensin voittaa kun kurotellaan kohti vallan kahvaa. Siksi somekin on täynnä entisiin puolueisiinsa pettyneitä ruikuttajia, jotka eivät pärjänneet pelissä.

Jaakko Häkkinen

Persut jotka pöyristyivät, tekivät sen sosiaalisesta paineesta. Eiväthän he ole lukeneet eivätkä ymmärtäneet edes mitä Immonen on kirjoittanut. Oli vain kiire tuomitsemalla kiillottaa omaa julkisuuskuvaansa.

Todellisuudessahan Immosen mielipide sopii sisällöllisesti erinomaisesti perussuomalaisten ohjelmiin.
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/199007-ohipu...

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #8

Poistin Miikan kommentin epäasiallisen leimaamisen vuoksi.

Käyttäjän TonyBjrk kuva
Tony Björk Vastaus kommenttiin #8

Hyvä tietää että Olli Immosen kirjoitus vastaa Persujen arvomaaimla. Vois Soinikin sitten olla hänen takana vähän näyttävämpikin.

Mauri Skön Vastaus kommenttiin #11

Tony Björk, käytkö useinkin neuvomassa naapureitasi, miten lapset tulee kasvattaa?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #14

Jos naapurit eivät sitä selvästikään osaa, niin toivottavasti käy.

Mauri Skön Vastaus kommenttiin #16

Ja se on Tony Björkin päätettävissä, osaavtko naapurit vaiko eivät?

Käyttäjän TonyBjrk kuva
Tony Björk Vastaus kommenttiin #18

Miten se liittyy tähän? Sitä jopa vähän edellytetään minulta ko. saan usein kysymyksiä lasten kasvatuksesta. :D

(Onkohan Olli isä Timon lapsi?)

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #18

Kyllä se joskus on kyllin selvää. Kaikkea ei vaan voi ohittaa puuttumatta.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Ja Immosen tempaus ei ollut poliittista peliä?

Viljo Häggman

Käyttämäsi sana tempaus viittaa siihen että kysessä on mielestäsi harkittu teko. Niin on minunkin mielestäni. Kysymys kuuluukin miksi? Immonen tiesi ihan tarkkaan, että paskaa tulee niskaan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tossavainen, persut ovat suurin syyllinen siihen, ettei maahanmuutosta ole voitu keskustella asiallisesti. Persut ottivat maahanmuuton poliittiseksi "keppihevoseksi" luomalla uhkakuvia joita ei ole edes olemassa. On aivan turha syyttää "punavihreää" tahoa, tahoa joka on vain Tossavaisen ja persujen mielikuvamaailmassa. Jos itse sytyttää oman talon palamaan, on siitä turha naapureita syyttää.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Itsekin mietin noita työväenlauluja eilen. Vain vasemmisto saa suomessa puhua taistelujutuista. http://ollimarkkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1990...

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Erona lienee se, että heikomman kimppuun käymistä pidetään raukkamaisena, vahvemman uhmaamista taas rohkeana.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

H.A-O;"..että heikomman kimppuun käymistä pidetään raukkamaisena, vahvemman uhmaamista taas rohkeana."

Vaikka toki luotankin suuresti tämän päivän nuorisoon ja heidän puolustus-/taistelukykyynsä, niin aivan varma ole lopputuloksesta, jos maailman islamistit/muslimit yms. pistetään vastaan.

Ehkä niitä "tää on viimeinen taisto"-horinoita ei ihan noin saa pestyä jotenkin erilaiseksi, tahi "paremmiksi".

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #21

"jos maailman islamistit/muslimit yms. pistetään vastaan"

Onneksi nyt puhutaan Suomesta, ei maailmasta.

Siinä mielessä olet kyllä oikeassa, etten pidä vasemmistolaisia marssilauluja mitenkään kovin ylevinä, kommenttini oli pelkästään vastaus kysymykseen, ei hyväksynnän osoitus.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Nuo työväen laulut ovat aikansa lapsia, jo kultturiperinteeksi muuttuneita, aivan samoin ovat myös jääkärimarssi tai vaikkapa porilaisten marssi, jonka sotaiset sanat eivät mielestäni mitenkään sovi olympiavoiton kunniaksi soitettavaksi, olympialaiset kun ovat kansoja yhdistävä tapahtuma, jopa jonkinlaisesta rauhanliikkeesatä voi puhua.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos vierastaa äärivasemmiston kutsua taisteluun ja vallankumoukseen, niin ei ole epäloogista vierastaa muidenkaan kutsua taisteluun ja vallankumoukseen, kansanvaltaisessa maassa.

Toki 70-luvun taistolaisten toiminta ja retoriikka olisi myös täyttänyt "valtiopetoksen valmistelun" tunnusmerkit. On kuitenkin hyvä, että demokratian itsepuolustus on niistä ajoista ryhdistäytynyt.

Reijo Tossavainen

Erään "entisen" taistolaisen, nykyisen kansanedustajan taistelukutsu oli verinen. Hän totesi aikoinaan, että "vallankumouksen aikana ihmisiä joudutaan ampumaan".

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

"vallankumouksen aikana ihmisiä joudutaan ampumaan"

Oletko mahdollisesti eri mieltä?

Viljo Häggman

Voitaisiinhan ne ampumisen sijaan vaikka kivittää hengiltä, heittää tornista alas, katkaista kaula, kasuttaa...kyllä menetelmiä riittää. Harvassa asiassa ihminen on ollut niin kekseliäs kuin miettiessään keinoja tappaa omaa lajiaan.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Reijo hyvä - Persujen kannattaa nyt miettiä oikeasti onko jatkuva stressi sisältä omista riveistä toimiva taktiikka tilanteessa, missä sitä tulee hallituspuolueelle yllin kyllin ulkoakin - ja tällä ei sitten ole pienintäkään tekoa punavihreyden kanssa -

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1990...

Marko Parkkola

"Koko revohkassa on siis pitkälti kysymys myös muusta kuin Immosen epäonnistuneesta kielenkäytöstä. Immonen on vain välikappale, kun Perussuomalaiset halutaan vaientaa."

Tässä on hyvä pointti! Tästä voidaan keskutella.

Ensinnäkin kyse on ihan makuasiasta. Suurmiehet kautta historian ovat pitäneet tällaisia puheita, jonka Immonen kirjoitti. Elokuvissa näitä motivaatiopuheita on vähän väliä. Alla eeppinen esimerkki.

https://www.youtube.com/watch?v=R5AyLFCvRoM

Minusta Immosen teksti oli ihan hyvä. Siinä käytiin poliittista ideologiaa vastaan, joka on demokraattisen keskustelun ydintä. Vastakohtana voitaisiin miettiä vaikkapa noitavainoja Ranskassa, jotka olivat poliittista kilpailua kuningasparin vastustajien tukahduttamiseksi.

Tästä päästäänkin erittäin tukevalla aasinsillalla perussuomalaisten vaientamiseen. Tottahan kilpailevat puolueet haluavat vaientaa perussuomalaiset. Persut nähdään uhkana koko muulle puoluekavalkaadille, joskin minä olen toista mieltä asiasta. Minusta persut ovat osoittaneet tämän lyhyen hallitustaipaleen aikana, etteivät he ole uhka kenellekään.

Josta päästäänkin persujen sisäiseen kamppailuun vallasta. Soini on pönkittänyt valta-asemaansa joka puolelta. Hän kokee Immosen, Halla-ahon ja pari muutakin uhkana itselleen. Halla-ahoon hän ei uskalla enää koskea, joten nyt on Immosen vuoro. Perinteisesti Soinin apuna on ollut Ruohonen-Lerner (fyysisesti) ja Tom Packalen (virtuaalisesti), mutta nyt hän on saanut avuksi jopa Sampo Terhon.

Josta päästäänkin persujen kannalta siihen ikävään kysymykseen, että mitä puoluetta minun kannattaisi seuraavissa vaaleissa äänestää. Tuskin persuja, sillä Soini & co ovat osoittaneet varsin selkeästi, että se ei ole minun puolueeni. Olisi parempi äänestääkin taas kokoomusta.

Näin minä näen asian ja olen valmis käymään asiasta järkevää keskustelua. Sanon jo etukäteen, kuten olen sanonut aiemminkin, että rasismi-öyhö-öyhö-fasismi-breivik huutelijoiden kanssa en keskustele.

Marko Parkkola

"Olet saanut varoituksen asiattomasta sisällöstä Uuden Suomen
blogipalveluissa. Tämä on asiatonta: Sitä että en jaksa keskustella
idioottien kanssa."

Siinä tuli Huuskomedian suvaitseva vastaisku. Rasistiksi ja fasistiksi täällä saa solvata. Saa rinnastaa Breivik-nimiseen massamurhaajaan. Saa haukkua natsiksi niin suomen- kuin saksankielelläkin. Mutta annas olla, jos sanot ettet jaksa keskustella idioottien kanssa, johan tulee varoitusta :)

Tietääkseni en edes osoittanut kommenttiani keneenkään yksittäiseen henkilöön.

Reijo Tossavainen

Olen monien muiden aviisien ohella kirjoitellut myös Uuteen Suomeen toukokuusta 2010 alkaen. Tuona aikana olen kirjoittanut tänne lähes päivittäin ja joskus jopa kaksi blogia päivässä. Yhteensä blogeja on noin 1700 kpl. Jos ne laittaisi yksiin kansiin, yksi per sivu, niin siitä tulisi melko paksu kirja...

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Joo, kesäksi ostettiin kaikille punavihreille lapsille saippuakuplapyssyt, ja nyt niillä on maalitaulu mihin pulputtaa.

Meinasikin olla vähän kohutyhjä kesäntapainen Kreikan jälkeen, niin tämä tuli pelastukseksi etteivät lapset turhaudu, kun on jotain puuhaa. Yhteinen vihollinen kokoaa joukot niin somasti.

Lapsi voi olla myös henkisesti. Ja pyssy käsitteellinen, niinkuin taistelukin.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Niin Reijo Tossavainen - kutsu voimassa fundamentaalien äärelle - eikä tarvitse keskustella suinkaan punavihreydestä vaan vaikkapa siitä miten on mahdollista että Persuja on ympäri maailmaa kommentoimassa näitäkin Puheenvuoroja koko ajan!!!

Kerro, Reijo, kerro!

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1990...

Reijo Tossavainen

En kerro! Ja toivon, että et linkittäisi blogejasi tänne. Ymmärrän kyllä, että niin toimien haluat lukijoita...

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Alkavatko myös perussuomalaiset herätä ja ajatella, että mistä lopulta on kysymys?

Ainakin Terhon, Packalenin, Tolppasen ja jopa Saarakkalan ja Eerolan puheista voisi näin päätellä.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Reijo, kumpi on isompi ongelma: 396 000 työtöntä vai 1000 maahanmuuttajaa?

Onko 1000 maahanmuuttajaa vuodessa oikeasti syy sille että kannattaa puolustaa uusnatsien kanssa poseeraavaa kansanedustajaa, joka fantasioi kansallisesta vallankumouksesta ja vihollisten tuhoamisesta?

Reijo Tossavainen

Eetu Kinnunen on aktiivi demari. Siksi heitän pallon takaisin. Reilut neljä vuotta sitten demarit lupasivat 100.000 uutta työpaikkaa. Kävi toisin, hävisi yli 100.000 työpaikkaa. Näin ollen voitte katsoa peiliin.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

SDP ei luvannut mitään. SDP asetti tavoitteen, johon ei päästy ja se on harmi. Perussuomalaisten puheissa demareiden tavoitteet muuttuvat lupauksiksi ja omat lupaukset ovat, pizzerianpitäjän sanoin "vain tarjous" joka ei enää vaalien jälkeen olekaan voimassa.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #33

Muistan tuon lehtimainoksen. Siinä pj. Urpilainen työsopimuksen muotoon laaditussa mainoksessa todellakin lupaa, että tämä tehdään.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen Vastaus kommenttiin #34

http://media.riemurasia.net/albumit/mmedia/o0/vjd/...

"Työn tavoitteiksi sovitaan." Siinä se on ihan sanakin. Tavoite.

Miten tämä natsien kanssa veljeily ja sisällissodalla fantasiointi tuottaa Suomeen työpaikkoja (muualle kuin poliisiin)?

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #35

Koko puolueen leimaaminen natsikortilla on äärimmäisen vastenmielistä. Kinnusen ohella myös vanha demarijyrä Heinäluoma sortui samaan.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #37

"Koko puolueen leimaaminen natsikortilla on äärimmäisen vastenmielistä"

Onko kyse enää leimaamisesta, jollei puolue tee selväksi ettei moista puolueen sisällä hyväksytä? Kuinka monta 'yksittäistapausta' tarvitaan?

Mitä olen blogejasi lueskellut, tykkäät kyllä kovasti leimata muita puoleita mukajoiksikin. Onko se vähemmän vastenmielistä? Miksi?

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen Vastaus kommenttiin #37

No jos joukossa on selkeä natsi ja natsitouhun tuomitsemisen sijaan taputellaan päähän niin mitä tässä enää voi tehdä?

Natsikorttia aletaan varmaan heilutteleen kohta siinäkin vaiheessa jos toteaa että hakaristikäsivarsinauhan kanssa kaupungilla pasteeraaminen tuo tiettyjä mielikuvia...

Viljo Häggman Vastaus kommenttiin #35

Sopimusta ei demarit kuitenkaan pystyneet pitämään. Siksipä sopimus lopetetiin, eikä uutta taida enää koskaan tulla.

Harri Mulari

Immosen itsensä mukaan kyse on myös perussuomalaisten sisällä käytävästä valtataistelusta.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015072720096563_u...

Reijo Tossavainen

Henk.kohtaisesti olen erittäin hyvin perillä puolueen sisäisestä tilanteesta. Siellä ei ole käynnissä minkäänlaista valtataistelua.

Harri Mulari

Miksi istuva kansanedustaja Immonen sitten väittää, että valtataistelu on käynnissä? Kumpaan teistä minun pitäisi uskoa?

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Olin viime viikolla Norjassa. Siellä ei Immoskohu minua tavoittanut. Norjan uutisissa oli kyllä Malmö useamman kerran. Massamurhaaja Breivikin tapausta kyllä muisteltiin sillä sen tapahtumapäivä osui ko. viikolle. Hänen kohdallaan ei puhuttu natseista kuten kotomaassamme pyritään asiat näkemään. Breivikhän murhasi sosdemnuoria ja vahingoitti hallituskorttelia!

Toimituksen poiminnat