Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Immoskohun synkkä lopputulos: entistä syvemmät poterot

Immoskohun huippu on saavutettu, ja hiillos on hiipumaan päin. Nyt on syytä katsoa, mikä on lopputulos. Se on todella surullinen.

Uuden Suomen päätoimittaja Markku Huusko kirjoitti, että "Immosen kupla puhkesi". Olen täysin eri mieltä. Erilaiset kuplat vain vahvistuivat. Mentiin ojasta allikkoon.

Tilannetta kuvaa hyvin yksityiskohta Helsingin tilaisuudesta. Kun Matias Turkkila yritti puhua, niin silloin vasemmistoliiton Dan Koivulaakso huusi: "Eikö olisi luontevaa antaa huudon vaimentaa rasistien selitykset!"

Keskusteluyritykset hukkuvat näihin huutoihin. Vaimeana kuuluu esimerkiksi  presidentti Sauli Niinistön vetoomus, että "kaipaamme kiihkotonta ja asiassa pysyvää keskustelua".

Muualla Euroopassa Suomea ja Ruotsia lukuunottamatta asioista voidaan puhua niiden omilla nimillä. Esimerkiksi Saksan liittokansleri Angela Merkel totesi vuonna 2010, että "yritykset rakentaa monikulttuurinen yhteiskunta ovat epäonnistuneet täysin".

Myös Britannian pääministeri David Cameron ja Ranskan entinen presidentti Nikolai Sarkozy ovat arvostelleet voimakkaasti. Sarkozy on esim. sanonut, että "totuus on se, että demokratioissamme olemme keskittyneet liikaa tänne tulevien identiteettiin emmekä tarpeeksi sen maan identiteettiin, joka heidät ottaa vastaan".

Ei siis voida kiistää tosiasiaa, että maahanmuutto on monilta osin pahoin epäonnistunut.

Suomessa olemme vasta maahanmuuton alkuvaiheessa, joten meillä olisi mahdollista yrittää välttää virheet, jotka on tehty muualla. Nyt ei ole oikea hetki ummistaa silmiä ja sulkea korvia.

...................

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (57 kommenttia)

Lauri Wirén

Niinistö huomasi, että enää ei keskustella aidasta tai edes aidanseipäistä.

Jukka Nieminen

Se oli pikemmin voitonpäivä. Nyt viimeistään tuli selväksi että rasistinen agenda on loppuunkuljettu ja väki on saanut niistä jo kurkkuaan myöten täyteen. Surunpäivä se on tietenkin rasisteille itselleen jotka aavistavat pian tosiaan joutuvansa poteroon.

Kenties ilmapiiri muuttuu nyt avoimemmaksi ja positiivisemmaksi kun negatiivisuutta lietsovat rasistiset vastakkainasettelijat katoavat maisemista.

ja turha edes mainita että mielenilmaus joka oli avoin protesti perusuomalaista politiikkaa vastaan tuli suoraan kansan syvistä riveistä. Nyt on enää kysymys siitä kauanko vielä menee että perussuomalaiset ymmärtävät ottaa lusikan kauniiseen kouraansa ja alkavat tutkailla asiaa itsekriittisestä näkökulmasta - olemmeko tehneet kenties jotakin väärin?

ja viiden pisteen vihje: tässä tilanteessa on idioottimaista ryhtyä puhumaan maahanmuutosta ja sen ongelmista koska jokainen ymmärtää sen vain rasistisiiven alustukseksi.

Reijo Tossavainen

Niemisen kommentti vahvistaa otsikon oikeutusta: "Immoskohun synkkä lopputulos: entistä syvemmät poterot"

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Toisaalta hän mainitsi myös tosiasian. Jos maahanmuuttokriittinen Olli Immonen puhuu asioita ja herättää kohua, niin on turhaa selittää että "maahanmuuton ongelma, maahanmuuton ongelma" että ihmiset ilmaisevat mieltään spontaanisti. 15 000 ihmistä jotka eivät läheskään kaikki olleet maahanmuuttajia. Ja "maahanmuutto" -sanan hokeminen on sitä että menee Immosen puolelle tässä asiassa. Alleviivaa sosiaalisesti että "oon samaa jengiä sen kanssa".

Piirre ei ole kieltämättä miellyttävä. Mutta se on tosi. Entisenä kansanedustajana luulisi ymmärtävän kansan tahdosta ja sen käsittelystä jotain. Minua ihmetyttää miten mikään tässä reagointimaailmassa ihmetyttää. Kaikkihan menee ihan oppikirjan mukaan! Tässä mielessä kannattaa siis miettiä mitä oppikirja sanoo siitä mitä tapahtuu jos itse tekee asiaa X. Että onko kyseessä poteronkaivuun voimistaminen korostamalla että "noi viholliset" kaivaa poteroita. Että kilpavarustelu alkakoot! Oletko diplomaatti vai jaatko omalle puolellesi isommat lapiot reagoinneillasi? Think about it!

PS. Tosin tapasi puhua "kuplasta" on omituinen muoti-ilmiö. (vihjaan että syy kutsua sitä "omituiseksi" on kenties tarpeettoman kohtelias) Miksi se, että moni hommalainen, nuiva, ja moni muu kokoontuu yhdessä ilmaisemaan jotain mielipidettä äänekkäästi on osoitus kansan yleisestä tahdosta. Mutta kun vastapuoli tekee täsmälleen saman, se on hirveää poteroitumista? Samoja asioita tapahtuu.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #16

Jos Helsingissä paikalla ei olisi ollut tunnettuja pop-artisteja, väkimäärä olisi ollut hyvin pieni.

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Viktor Vastaus kommenttiin #18

Ilmeisesti et ollut paikalla. Äänentoisto oli melko huonolaatuista. Enkä itse mennyt sinne pop-artistien takia.

Toisaalta mistä ihmeestä voit olla varma väitteestäsi?

Timo Pitkäranta Vastaus kommenttiin #18

Ihmiset seisoivat paikoillaan, ilman alkoholia 3 tuntia. Tämä kertoo pikemminkin siitä, että he olivat tulleet kuuntelemaan, ja tukemaan tapahtumaa, eikä bilettämään. Poliisikin mainitsi ettei havainnut ainuttakaan järjestyshäiriötä tai liian humaltunutta mielenosoittajaa.

Itse kirjoituksestasi:

"Kun Matias Turkkila yritti puhua, niin silloin vasemmistoliiton Dan Koivulaakso huusi: 'Eikö olisi luontevaa antaa huudon vaimentaa rasistien selitykset!'"

Dan Koivulaakso ei osallistunut mielenosoitukseen lainkaan. Tämä laittaa pohtimaan, mitenköhän paljon muilla blogipostauksillasi on totuuspohjaa ja miten paljon asioita vääristellään?

Matias Turkkila sai puheenvuoron, kun mamu nousi lavalle puolustamaan häntä. Ei Turkkilalla lopulta oikeastaan mitään valmisteltua puhetta ollut, jorisi niitä näitä. Vaikutti lähinnä siltä, että hän oli paikalla ainoastaan provotakseen yleisöä. Sai hän kuitenkin sanottua, että vastustaa rasismia, josta keräsi aplodit. Millä tavoin tämä syventää poteroita muualla kuin hra Tossavaisen mielensyövereissä?

Edelliset kommentoijat ovat oikeassa, tämä kaikki uhittelu on yhdistänyt kansaa, niin kantasuomalaisia kuin tuoreempiakin suomen kansalaisia. Yhdessä olemme osoittaneet etteivät suomalaiset ole rasisteja vaan tällainen toiminta kuuluu ainoastaan muutamalle sairaalle yksilölle

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Oletko Tossavainen muuten pannut merkille, kuka oli tuon "Immos-kohun" alullepanija?

Ja minkälaisen vastakkainasettelun hän, ja nimenomaan hän saikaan aikaan.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen
    "ja viiden pisteen vihje: tässä tilanteessa on idioottimaista ryhtyä puhumaan maahanmuutosta ja sen ongelmista koska jokainen ymmärtää sen vain rasistisiiven alustukseksi."

Olen jyrkästi eri mieltä. Nyt, kun asia on akuutti, pitää ottaa topakasti kantaa ja vetää selvät rajat koskien sitä, millaista monikulttuurisuutta ja sen lieveilmiöitä vastustetaan, ja yhtä lailla myös sille, missä mennään rasismin puolelle. Näin pyrin itsekin tekemään eilisessä kirjoituksessani.

Nyt, kun moniarvoiset maailmanhalaajat ovat hurmoksessa (kuten eilen nähtiin - Yanar esiintyi lavalla kuin David Lee Roth), on riskinä, että keskusteluun jäävät kohun laannuttua elämään täysin väärät ja virheelliset käsitykset. Kaikki vaiva, mitä on nähty sen eteen, että asioista puhuttaisiin selkeästi niiden omilla nimillä ilman turhaa tunnekuohua ja tahallista väärinymmärtämistä, uhkaa valua hukkaan.

Osoitat tästä itse asiassa itse huolestuttavia viitteitä. Tämän käsittämättömiin mittasuhteisiin paisuneen meiningin seurauksena ylisensitiivisyys ja hysteria ovat ottamassa niskalenkkiä, ja kaikki maahamuutosta ja ongelmista puhuminen onkin "rasistisiiven alustusta", ts. asioista tulisikin vaieta. Niinkö?

Tämä on/olisi erittäin vahingollinen kehityssuunta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kyllä se on Tossavainen niin, että siellä poterossa seisoo pienen pieni maahanmuuton vastainen jopa rasistinen porukka ja suuri enemmistö seisoo tuo poteron ulkopuolella. Tavalliset suomalaiset keskustelevat asiallisesti maahanmuutosta tiedostaen ongelmat joita saattaa maahanmuutosta syntyä ja etsivät ratkaisuja, ettei niin tapahtuisi. Persut eivät valitettavasti tähän ihmisryhmään halua omasta tahdostaan kuulua vaan tyytyvät maalaamaan kauhukuvia tapaan Immonen ja Halla-aho.

Jukka Nieminen

"Persut eivät valitettavasti tähän ihmisryhmään halua omasta tahdostaan kuulua vaan tyytyvät maalaamaan kauhukuvia tapaan Immonen ja Halla-aho."

Minä näen sen jopa niin että maahanmuutosta ja sen eri ilmiöistä on hyvin vaikea keskustella kun keskustelun yhtenä osapuolena on joku demonisointiin erikoistunut keskustelija. tekisi mieleni jopa sanoa että ilman tätä halla-aholaista siipeä meillä voisi olla käynnissä hyvinkin laadukas ja sivistynyt maahanmuuttokeskustelu.

Enkä puhuisi nyt perusuomalaisten kohdalla poteroista vaan haudanpartaasta, vaikka tämä kliseeltä kuulostaakin. Jos olisin itse perussuomalainen, ymmärtäisin että käynnissä on puolueen pahin kriisi.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen
    "Tavalliset suomalaiset keskustelevat asiallisesti maahanmuutosta tiedostaen ongelmat joita saattaa maahanmuutosta syntyä ja etsivät ratkaisuja, ettei niin tapahtuisi."

Olet mitä todennäköisimmin eri mieltä, mutta kyllä minä asemoin maahanmuuttokriittisen liikkeen ylivoimaisen enemmistön juuri tällaisen määritelmän alle.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Nettiaikana enemmistöjen määrittely on tietenkin jokseenkin mahdotonta, mutta äänekkäimmän porukan muodostavat kyllä ne, joille maahanmuuttaja on yhtäkuin patalaiska, mutta ahne, ovela, ääriuskonnollinen ja pohjattoman himokas n**kerimies.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Tossavaisen jutusta riippumatta olin juuri pohtimassa, miten ymmärrys "valtion" käsitteestä ja olemuksesta on vuosisatojen saatossa kehittynyt ja mikä se on tänään.

1600-luvun alussa Locke kehitteli yhteiskuntasopimuksen. Siinä oli kai ideana että sopijoiden (ihmis)oikeudet rajaavat valtion valtaa. Tätä pohdittiin USAn perustuslakia laadittaessa.

Montesquieun vallanjako-oppia on sanottu pieneksi sivulauseeksi lockelaiseen yhteiskuntasopimukseen.

1800-luvulla kehiteltiin ajatus kansakunnasta, kansallisuudesta ja kansallisvaltiosta.

1970-luvun paikkeilla masinoitiin sanonta "hyvinvointivaltio". Sanonta on ollut propagandistinen, pinnallinen, petollinen. Petollisuus paljastuu viimeistään tänään kun "hyvinvointivaltio" murenee ja hapertuu kun homeinen puunokare.

Olli Immonen ja kumppanit ovat masinoineet uudestaan kansan ja kansallisvaltion käsitteen jopa vastakkainasetteluna vapaammalle liikkuvuudelle. Immosen ja kumppanien reaktio on nurkkaan joutuneen käärmeen sihinää. Käärme yrittää purra. Ei auta.

Aikamme piilotodellisuutta on myös "uusliberalistinen" valtio. Siinä on kyse kätketystä vallankaappauksesta. Se ei ole enää lockelainen yhteiskuntasopimus vaan rajattujen eliittipiirien keskinäinen turvaamistoimi. Sellainen on myös Sipilän hallituksen yhteiskuntasopimus.

Päätelmä: nyt tarvitaan teoreettista kykyä hahmottaa mitä on aikamme poliittinen tila ja hallinta. Valtiotieteen on synnyttävä uudestaan. Mistä se syntyy kun yliopistot on ajettu alas tai kaapattu uusliberaalien keskinäisen turvaamistoimen osaksi.

Tossavaisen tapa nähdä vain syventyviä poteroita on rajallinen ja hedelmätön näkökulma. Platonin sanoin: luolasta ei näe ulkomaailmaa.

Reijo Tossavainen

En mielestäni kaiva poteroita. Totesin vain vallitsevan todellisuuden.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jos et poteroita kaiva, niin ainkin olet ollut vetämässä mattoa pois mm. Stubbin alta.

On myös muistettava mistä kaikki sai alkunsa, eli kuka lykkäsikään lapionsa ensimmäisenä poteroon?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Tossavainen, mainitsemasi valtionpäämiehet eivät ole sinänsä todenneet monikulttuurisuuden epäonnistuvan, siis jos sanalla tarkoitetaan nyt yhteiskunnan etnistä tai kulttuurista monimuotoisuutta.

He ovat tarkoittaneet enemmänkin erillisten kulttuuri-enklaavien ylläpitämisen olevan haitallista ja korostaneet integraatiota.

Reijo Tossavainen

Persukammoisuuden ja tosiasioiden vääristelyn huippua edustaaa tänne Uuteen Suomeen kirjoittava rkp:n Thomas Elfgren. Tänään hän valistaa meitä näin jyrkin sanakääntein:

"Ainoa puolue, joka ei osallistunut mielenosoitukseen oli Perussuomalaiset. Miksi olisivat? Vain kansan pieni vähemmistö tukee impivaaralaista monokulttuuria. Heitäkin pienempi kansanosa unelmoi väkivallasta, niskalaukauksista, maasta karkotuksista, kansallissosialismista, eli natsi-aatteen palauttamisesta ja sen sellaisesta."

Siis niskalaukauksiako? Tämmöinen väite on äärimmäisen tuomittavaa vihapuhetta.

Lauri Wirén

Huomattu on, että Immos-kausti on herkistänyt vihervassareiden ja tässä tapauksessa ärkoopeeläisen mielikuvituksen. Viimeksi vastaavaa on koettu neljä vuotta sitten, kun silloinen ulkoministeri hakkasi hanskaan kuukausia Utöyan ruumiskasojen äärellä.

Lauri Wirén

Elfgrenin tussahtaneeseen aivopieruun ei voi edes laittaa kommentteja.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

"Heitäkin pienempi kansanosa unelmoi väkivallasta, niskalaukauksista, maasta karkotuksista, kansallissosialismista, eli natsi-aatteen palauttamisesta ja sen sellaisesta."

Huomaa mihin leiriin niskalaukauksia haaveilevat kuuluvat. Vihervassareihin vai muihin? Tuo luettelo viittaa muuten some -meemiin jossa on Immosen lausunto, sen alla siihen reagointeja eri foorumeilta. Mukana on Immos -faneja jotka puhuvat rotusodasta ja toinen siitä miten hän odottaa innolla että niskalaukaukset tulevat jälleen muotiin koska hän itse tietää keihin hän haluaa tätä muoti-ilmiötä soveltaa.

Tämä on sitä homman "vihan punttisalia". Johon perussuomalaiset eivät ole puuttuneet pitkällä tikullakaan. Esimerkiksi sinä näet että kyseinen massatapahtuma, joka nyt oli kuten mikä tahansa massatapahtuma, edustaa jotain äärimmäistä kuplassa elävää huolestuttavaa kulttuuria. Mutta oletko ottanut ja reagoinut siihen että sinun puolueesi kannattajissa on aika näkyvästi mukana tuollaisia ihmisiä joille niskalaukausten fanittaminen ei tarkoita sitä että kuuntelee Timo Rautiaisen & bändin musiikkia. (En näe että koko homma on tätä. Mutta se "vihan punttisali" kuitenkin on siellä.)

Miten tässä kaikessa vastustettavana asiana on se, että kansa näyttää tahtonsa juhlapuheilla, ei halua kuunnella tietyn puolen ihmisiä? (vrt. heidän oma juhla ja moni haluaisi kertoa homoliittojen huonoudesta mediassa omissa tilaisuuksissaan "ilman setan valvontaa", eli ilman vastapuolen edustajia. Eikä tämä ole kuulemma mitään kuplautumista. Olen kysynyt.) Miksi perussuomalaiset eivät nouse näitä niskalaukauskommentoijia vastaan tässä tilanteessa kun olisi selvästi kyky näyttää että Suomalaisten henki ja elämä on tärkeämpi kuin maahanmuuton ongelmat? Miksi sinä teit tämän blogauksen etkä jotain muuta? Mitä halusit aikaansaada? Mitä odotit aikaansaavasi? Oletko pettynyt vai onko onnistumisen tunne?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Elfgren viittaa epäilemättä niihin Immosen facebook-seinällä oleviin kommentteihin. Siellä sitä äärimmäistä vihapuhetta ja väkivaltahurmosta löytyy. Immonen ei ole niihin puuttunut, vakka onkin ollut keskusteluketjussa mukana.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Mikä yllätys.

Tottakai Immosen lausunto oli provokatiivinen. Oli tilanne tavoitteellinen tai ei, niin tämänlaiset tuppaavat vahvistamaan ennakkoluuloja. Jos omat tyypit käyvät vinoilemassa ihmisille nakkikioskilla, ei pidä hämmästyä jos tulee nenille ja vihamielisyyssuhteet kasvavat.

Ja kriisin hoitaminen siten että selitellään ei nyt vain toimi. Tälläisessä leiriytymistilanteessa jossa on kriisi päällä olisi vain pitänyt käydä selkeästi Immosta vastaan sen sijaan että esittänyt mitään sen tyylistäkään että "ei kuulu meihin" tai "sehän nyt oli vaan yksi facebookviesti". (Vaikka ne olisivat teknisesti tottakin.) Koska vain tällä estettäisiin se, että jouduttaisiin Immosen poteroon tässä kohden.

Toisaalta tässä on hyvä muistaa Suomen vastarintaliikkeen tappouhkauslista. Meillä hikipediassakin eräs ylläpitäjistä sai poliisilta viestin siitä että kuului laittomaan henkilörekisteriin. (Tiettävästi myös Panu Höglund oli sillä.) Punavihermädättäjistä ja vastaavilta "kulttuurin vihollisilta". Tämän tyylistä asenteilua on paljon. Samoin esimerkiksi "hetero pride" -tapahtumaan liittyen eräs liikkeen vahva hahmo meni minun läsnäollessani esittämään seuraavan megaälyllisyyden osana julkista keskustelua ; "nooo, täällä on varauduttu jo isommankin vihervasuri antifa anarkistimeemi yms pelle räkänokka porukan varalta. jos niillä on yhtään itsesuojeluvaistoa niin pysyvät sillä huutelulinjalla, mut jos yksikin pullo lentää tai tappouhkauksia rupee sateleen niin täältä suunnalta sataa sit sellasta settiä mikä todellakin pistää noi pellet tajuamaan sen että ne on vain pieniä räkänokkia." Jos puhutaan syistä miksi on "punaviherkupla" jossa esimerkiksi ei tunneta vastarintaliikkeen edustajia. Niin syy on tuo. Menetkö kaveeraamaan tyypin kanssa jolla on jo julkisesti tuollainen näkemys erimielisistä? Onko vika sen joka ei hänen kaverikseen halua?

Tuo tilaisuus oli vielä rauhallinen siihen verrattuna. Kun somessa syntyi spontaani tilaisuus oli kieltämättä hieman erikoista että mukana oli tyyppejä jotka selvästi oli leiriltään "hankalia". Toki ymmärrän että tässä on ollut yritys diplomatiaan. Ja kaikkien osapuolten kuuntelu on kaunis asia. Mutta korostan ns. "tilannetajua". Sen kohdalla tehdyistä väärinarvioinnista tuppaa tulemaan ongelmia. Jos perussuomalainen identifioituu samaan jengiin Immosen kanssa, niin kannattaa kysyä että onko syynä esimerkiksi se, että miten puolueenne ei ole vahvasti ottanut kantaa hommafoorumin "vihan punttisalipuoleen" koskaan? Väitän että on. Suuri osa puolueeseen tulevista antipatioista johtuu "hommafoorumin" liiallisesta lukemisesta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Turkuun kerätään persujen vastustajia 8 elokuuta, jolloin siellä pidetään persujen puoluekokous. Etunenässä häärivät Li Andersson ja Ville Niinistö. Ongelmana eivät näköjään ole vain poterot vaan se, että niistä myös lähdetään liikkeelle.

http://www.abounderrattelser.fi/news/2015/07/demon...

Lauri Wirén

Jaahas. Tämähän rupeaa menemään aivan Ruotsin malliin.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Jos jotain "kokousta" tarvitaan niin sellaista jossa kohottaudutaan ajatuksellisesti poteroiden yläpuolelle, puolin ja toisin. Avartavaa analyysiä ja uustietämystä. Jos Suomen historiaa ajattelee, niin ketkähän sellaista olisivat edustaneet? Snellman? Valtio-opin kehittely, sivistyksen ensisijaisuuden korostaminen myös valtion perustana. Keitä muita? Eipä tule mieleen. Entäs tänään? Heikolta näyttää. Valtio-opin, politiikan, maailmanpolitiikan, kulttuurin, filosofian tutkijat? Tuskin iloa Patomäestä, Teivaisesta, Niiniluodosta, Grönlundista. Asemoituneet juoksuhautoihin, kuten myös Li Andersson ja Ville Niinistö.

Kovin repäisevä ei ole Sauli Niinistönkään vetoomus. Vetoaa pelisääntöihin, oikeusjärjestykseen ja asiassa pysymiseen. Konservatiivinen asenne. Entä jos "pelisäännötkin" ovat kehittelyn tarpeessa.

Jukka Nieminen Vastaus kommenttiin #20

"Synkältä näyttää."

Ihan oikeesti Tossavainen. Sulle voi puhua näistä kun oot ollut kansanedustaja ja varmaan oppinut jotain kriisinhallinnasta? Varmaan seurannut vierestä jotain seksikohua ja tajunnut että mitä enemmän piileksii sitä hanakammin toimittajat käynnistää ajojahdin. Tiettävästi ainoa keino siinä kohtaa on yleensä täystunnustus ja anteeksipyyntö.

Jostain syystä tätä oppia ei nyt ole noudatettu.
Immosen kommenttia on pikemmin vähätelty ja selitelty retorisella kielipelillä. Puoluejohto tuntuu olevan kesälaitumilla ja lakonisia kommentteja on irronut puolueen byrokraattisesta hallintotavasta. Mitä muuta se on kun kansanjoukkojen ja toimittajien yllytystä?

Asiaa tuskin parantaa että Immonen piileksii jossain ja puoluejohto on tunkenut päänsä hiekkaan ja odottaa kohun laantuvan itsekeen. Kokemus on osoittanut että tämä taktiikka toimii täysin päinvastoin - se yleensä käynnistää ketjureaktion.

Kaikkein vähiten, kun tälläisen kritiikin kohteeksi joutuu, on silloin ruveta jaanaan ensitöikseen maahanmuuton ongelmista kuin alleviivatakseen että jos Immonen on natsi, niin me muutkin ollaan sen kanssa samalla aaltopituudella ja allekirjoitetaan sen breivikäläiset tekstit täysin.

Sitten on ihan oma lukunsa PR-saralla tuoda anti-rasistien eteen huonoin mahdollinen mannekiini eli homma-foorumin mies.

ja jotta homma saisi kliimaksinsa, niin sitten pilkataan kaikkia niitä tavallisia ihmisiä jotka osoittavat vastalauseensa äärioikeistolle. Kuin osoittaakseen että rahvas on aivotonta väkeä.

Jokainen perussuomalainen on myös katsonut asiakseen blogata tai linkittää jotain tämän kansantahdon vastaista aineistoa. syyllisyyden mustaapekkaa viskotaan sinne tänne ja nähdään ne opposition juonitteluina. Kuin ärsyttääkseen ihmisiä vielä lisääkin.

Eli jos Immonen sai aikaan myrskyn vesilasissa josta olis tullu päivän agenda niin perusuomalaisten puoluejohto onnistui ryssimään tilanteesta aidon tornadon. ja rivipersut vielä pahentavat tilannetta päivittäin. Ketä tästä nyt sitten pitäisi syyttää kun perusuomalaiset itse jatkavat virheidensä sumaa rivijäsenistä puoluejohtoon saakka.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #22

Tilanne näyttää johtavan siihen, että minkäänlainen asiapohjainen keskustelu maahanmuuton hyödyistä ja haitoista on mahdotonta. Siitä seuraa ennen pitkää päinvastainen lopputulema kuin mihin keskustelun kieltäjät pyrkivät.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #31

On kaksi syytä, miksi juuri nyt ja tältä Immosen aloittamalta pohjalta ei pidä eikä voi aloittaa mitään asiallista keskustelua maahanmuutosta - tai ylipäätään mistään:

1. Tälle radikaalille äärioikeistolle, jota Immonen faniporukoineen edustaa ei pidä antaa yhtään siimaa.
Vyöryttämällä yhteiskunnallisen keskustelun asialistaa ja ilmapiiriä vähitellen haluamaansa suuntaan ne ovat päässeet tavoitteisiinsa niin Suomessa kuin Saksassa 30-luvulla. Oikeastaan nykyinen maahanmuuttovastainen liike on saanut tehdä ihan samaa, eikä sitä ole osattu tai haluttu pysäyttää tai ohjata rakentavaan suuntaan. Nettiaikana aika mahdoton vaatimus, kieltämättä.
2. Niskalaukauksia ja sisällissotaa ja kansallismielistä vallankumousta fantasioivan mölyköörin kanssa ei keskustella. Tämän rajan pitää olla ihan ehdoton, eikä mitään puolusteluja 'kansan mitan täyttymisellä' jne oteta huomioon. Ei demokraattisessa sivistysvaltiossa voida toimia niin, että mylvimällä sisällissotaa ja saunan taakse viemisiä pääsee tasaveroisena keskustelupöytään kalustettuihin huoneisiin. Kyse ei ole siis siitä, että ei ruvettaisi pelaamaan shakkia pulun kanssa, vaan siitä, että sivistyksen, demokratian ja kansanvaltaisen yhteiskunnan perusarvot on hyväksyttävä.

Joten ensin siivotaan ja sitten keskustellaan. Kansanvaltaiseen ja demokraattiseen yhteiskuntaan sitoutuneet täysjärkiset persut siivoavat, muut kyllä varmasti 'auttavat': Ulos hallituksesta, jos ei tehdä selvää pesäeroa näihin ääriaineksiin. Demokraattisen maan hallituksessa ei voi olla puolue, joka sallii selvien natsien toimia kuten lystäävät. Nyt ei pidä antaa joidenkin Soinin myhäilyjen riittää - kuten siellä populistisella laidalla usein huudellaan, niin ehdolliset tuomiothan eivät ole mitään oikeita seuraamuksia. Immonen ulos ja perässä menkööt muut saman sairaan meiningin kannattajat, elleivät lupaa pysyä ruodussa.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

piti täydentää edeltävää kommenttiani mutta en ehtinyt. Näin:

"Asemoituneet juoksuhautoihin tai eteeriseen arvomaailmaan, kuten myös Li Andersson ja Ville Niinistö."

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Lieneekö sama "remmi" kyseessä joka oli järjestänyt 2010 vuonna kokoomuksen kokuksen tiimoille vastaavaa?

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201006120125909_uu...

Niin ja näyttääpä jatkuneen tänäkin vuonna vaalitilaisuudessa Kanervan (kok) puheen aikana.

http://demokraatti.fi/vaalitilaisuutta-hairittiin-...

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Jälkimmäisessä tapauksessa mielenosoittajat olivat kyllä enemmänkin perussuomalaisten ja ipulaisten linjoilla.

"Me ei haluta tollaisia neekereitä ja mulatteja ja somppuja tänne … ei mitään asiaa Runosmäkeen … me hoidetaan ne itse pois."

https://fmashiri.wordpress.com/2015/04/17/runosmak...

Tuskinpa näemme heitä ainakaan perussuomalaisten puoluekokousta häiriköimässä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #37

Olivatko siis todellakin persuja tai ipulaisia? Oletko ihan varma kun tuon kerrot julki? Miksi eivät voineet olla vasemmistolaisia esim. sillä hehän vastustavat julkisesti Natoa?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #39

Tuon blogin kirjoittaneen ja paikalla olleen James Mashirin mielestä häiriköiden ulosanti muistutti esim. persujen, ipulaisten ja hommalaisten retoriikkaa.

En toki väitä tietäväni riehujien äänestyshistoriaa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #41

Jees, et tiedä kuten ei useimmat muutkaan kommentoijat, mutta kuitenkin kirjoittavat persuja tai persumielisiä olleen. :D Hieno homma. Jatka samaa rataa, hyvä siitä tulee.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #42

Kuten sanottu paikalla ollut blogisti pani merkille yhtäläisyyksiä häiriköiden ja mm. perussuomalaisten kannattajien retoriikan välillä.

Toki NATO:a vastustavat muutkin, kuten vasemmistolaiset. Itse en kyllä hetkeäkään usko heidän olleen vasemmistolaisia.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #51

Kaipa mainitsemasi blogisti luki häiriköiden otsassa lukeneen että ovat persuja. Nuo olettamukset ovat hyvin yleisiä eri mieltä olevien kohdalla.

Hannu Töyri

Suomi ei ole monikulttuurinen maa, koska täällä rikotaan kultuurirelativismin periaatetta ja onneksi niin.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Erittäin hupaisaa kun poteronkaivaja numero 1 huutelee poteronpohjalta maanpinnalle kuinka ikävää poteroituminen on. Kiitos Tossavainen näistä todennäköisesti päivän parhaista nauruista.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Martin Luther King tarkoitti kuuluisalla "I have a dream" unelmallaan yksilön oikeutta omaan persoonallisuutensa läntisen sivistyksen kulmakiven hengessä "Jokainen on sellainen minkälaiseksi Jumala on hänet luonut" eikä sen yläpuolelle pitäisi ihmisten laatia omia lakeja kategorisoimaan porukoita omiin karsinoihinsa, olivatpa ihon väriltään, hiusten laadultaan jne. ominaisuuksiltaan miten erilaisia tahansa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Vaikka täältä Sauvosta lyhyt matka Turkuun onkin niin pitäköön persut puoluekokouksena rauhassa. Yleensäkin puoluekokouksen, minkä tahansa puolueen, häiritseminen ulkoapäin ei ole mielestäni suotavaa.

Taisto Orre

Miksi ja kenelle ja millä motiivilla kirjoitit Reijo? Eikö olisi jo viisasta että Immosen,Halla-ahon ym heidän kaltaisensa perustaisivat reilusti Kansallissosialistisen Liiton. Siihen saisi varmaankin jäseniä Muutoksesta,IPU:sta ja tietysti osan persuista. Äänestäjillekin olisi helpompaa kun tietäisi jotakin ideologisesta pohjasta. Nythän persuilla ei sellaista ole.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Todellisille toisinajattelijoille suositellaan Timo Vihavaisen blogia. Muutkin kuin me savolaiset voivat lukea sieltä miksi on syytä epäillä Olli Immosta käytetyn yllytyshulluna.

Reijo Tossavainen

Juuriltani savolaisena totean, että Heikki kirjoitti päivän parhaan kommentin.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kiitos Reijolle sekä

"Suurkiitos EU.lle kansojen kielivapaudesta -myös suomenkieli on tasa-arvoinen jos vaan uskalletaan pitää Ole Norrbackin näpit irti- joka on lopettanut toivottavasti ikiajoiksi Saksan ja Ranskan kansojen usuttamisen toistensa kimppuun Sanan vallan ja yksittäisten merkitysten vuoksi. Latinistit muistavat inkvisition käytännöt venyttää toisdinajattelijoiden ruumiiden jäseniä sitä varten suunnitelluilla väkipyörillä."

tämän postasin viime perjantaina klo 9.00 kommenttina Timo Vihavaisen blogiin omalla nimelläni.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Olen samaa mieltä tuosta, että tämä Immosen käynnistämä kohu on saanut ihmiset entistä syvemmälle omiin poteroihinsa. Aivan kuin kelloa olisi siirretty takaisin taaksepäin vuoteen 2010 jolloin maahanmuutosta ja siihen liittyvästä monikulttuurisuudesta oli hyvin vaikea keskustella ilman, että se äityy kahden ääripään väliseksi sonnanheittelykilpailuksi. Vaikka en ole persuja äänestänyt, mielestäni heidän ansiotaan on paljolti se, että tuo keskustelukulttuuri alkoi heidän vaalivoiton (2011) jälkeen paranemaan ja asioista pystyi puhumaan paremmin ilman että leimautui heti rasistiks tms. Siksi onkin ironista, että meidät on palauttanut vuoteen 2011 perussuomalainen poliitikko Olli Immonen. En tiedä oliko tämä mitä Olli halusikin. Jos oli, onneksi olkoon – onnistuit tehtävässsäsi. Toivon kuitenkin, että pöly vähitellen laskeutuu ja ihmiset palaavat vuoteen 2015 – todelllisuuteen jossa oikeasti keskustellaan eikä vain huudeta kilpaa. Siihen paluu edelllyttää molemmilta leireiltä toisen osapuolen kuuntelua.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ossi, valitettavasti olen hiukan toista mieltä tästä toteamuksesta"...että leimautui heti rasistiks tms."

Kyllä on valittaen todettava että paljon oli näkyvissä kommentteja heille, jotka profiilissaan kertoivat olevansa Perussuomalaiset jäsen, että olet rasiti, fasisti, natsi ja monta muuta nimittelyä. Tällaisena se taso on näyttänyt määrättyjen keskustelijoiden taholta myös pysyneen. Toki on mainittava että vastapalloon on myös annettu nimittelyin, kuten muka-suvaitsevainen jne.

Toivo atodellakin sopii että poliittinen tilanne vakiintuu ja varsinkin oppositioon joutuneet puolueet ponnistelevat omien poliittisten asioiden läpisaamista asiallisesti. Tässä Immosen gasessa on näköjään mennyt monilla tahoilla, niin politiikoillakin, puurot ja vellit sekaisin. Tästä olkoon esimerkkinä keskustan Laanisen puhe eilisessä tilaisuudessa "Keskustan unelma on avoin Suomi” Tuostahan ei ole laisinkaan kyse, sillä sinänsä maahanmuuttoa ei ole yksikään puolue kokonaan kieltämässä. Kyse on vain siitä kuinka sopeudutaan yhteiskuntaamme ja noudatetaan "yhteisiä pelisääntöjä", joita voitaisiin kutsua "maassa maan tavalla" ja lakeja (monikultturisimi).

http://www.suomenmaa.fi/etusivu/7576655.html

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Tossavaisella on taatusti pitävä näyttö siitä, että hänen mainitsemansa lauseen huusi juuri Koivulaakso, sillä entisenä kansanedustajana ja toimittajana hän varmasti tietää, että ellei näin olisi, häntä vastaan tehtäisiin rikosilmoitus julkisesta kunnianloukkauksesta.

Reijo Tossavainen

En ollut paikalla kuulemassa, mutta eräs kansanedustaja oli ja häneltä sain tiedon.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Kyse on siis ns. "rikkinäisestä puhelimesta"...

Taisto Orre

Siis jälleen kerran. En tiedä mitään, mutta hevosmiesten uutistoimiston mukaan....,

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #50

Kansanedustaja Simon Elo kertoi. Luotan häneen paikallaolleena ja asian kuulleena paljon enemmän kuin edellisiin kommentoijiin.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #52

Ja piti sitten tulla tänne julkisesti huutamaan joltain kuulemasi huhupuheita?

Voisit toki vielä tarkistaa Elolta, oliko varmasti kyseessä Koivulaakso, vai ehkä joku samannäköinen kaveri, jollaisia Suomessa parveilee pilvin pimein. Ja mitä tämä henkilö ihan oikeasti huusi.

Ei kerro kovin hyvää toimittajataustaiselta ihmiseltä. Eikä tietenkään myöskään siitä Koivulaakson näköisestä kaverista, mikäli hän huuteli kuvaamallasi, Elolta kuulemallasi tavalla.

Reijo Tossavainen

UNESCOn yleiskokouksen vuonna 1995 hyväksymä julistus suvaitsevaisuuden periaatteista:

"Meidän maailmamme kulttuureiden, ilmaisutapojemme ja inhimillisten elämänmuotojen rikkaan moninaisuuden kunnioittamista, hyväksymistä ja arvostamista. - - - Ihmisoikeuksien kunnioittamisen periaatteen mukaisesti suvaitsevaisuuden osoittaminen ei merkitse yhteiskunnallisen epäoikeudenmukaisuuden sietämistä eikä omasta vakaumuksesta luopumista eikä sen heikentämistä. Se merkitsee, että ihminen saa vapaasti pitää kiinni vakaumuksestaan ja hyväksyy sen, että toiset pitävät kiinni omastaan. Se merkitsee sen tosiasian hyväksymistä, että ihmisillä, jotka ovat luonnostaan erilaisia ulkomuotonsa, asemansa, puhetapansa, käyttäytymismuotojensa ja arvojensa puolesta, on oikeus elää rauhassa ja olla sellaisia kuin ovat. Se merkitsee myös, ettei kukaan saa väkisin tyrkyttää näkemyksiään toisille"

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Koskee myös Perussuomalaisia. Ja Immosta. Ja Tossavaista.

Muuten olen sitä mieltä, että ei eilisessä mielenosoituksessa ollut läsnä pelkästään suvaitsevaisia. Edes muka-.

Jopi Antero

Reijo Tossavainen: "Tilanne näyttää johtavan siihen, että minkäänlainen asiapohjainen keskustelu maahanmuuton hyödyistä ja haitoista on mahdotonta"... jep, ei Tossavaisesta ole näin "vaikeiden" asioiden pohdintaan!?

Toimituksen poiminnat