Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Immonen oikoi väärinkäsityksiä

Kansanedustaja Olli Immonen painottaa Suomen Uutisille antamassaan haastattelussa, että käy taistelua monikulttuurisuuden ääri-ilmiöitä vastaan ainoastaan poliittisin keinoin.

Olli Immonen (ps.) kertoo pitäneensä itsestäänselvyytenä, että hänen lennokkaassa facebook-viestissään mainitulla taistelu-sanalla tarkoitetaan nimenomaan poliittisella areenalla käytävää kamppailua.

– Luulin naivisti, ettei itsestäänselvyyksiä tarvitse toistaa. Suomen parlamentin jäsenenä taistelen tavoitteideni puolesta aina ja vain poliittisin keinoin, demokraattista tietä. Olen kulkenut parlamentaarista polkua johdonmukaisesti jo vuosien ajan. Vastustan väkivaltaa kaikissa sen eri muodoissa, Immonen toteaa.

– Tätä aiheutunutta kohua on ollut hätkähdyttävää seurata. Monet ovat joutuneet suuren tunnekuohun valtaan viestini johdosta. Tämä ei ole ollut tarkoitukseni. Täytyy olla jatkossa kuitenkin tarkempi sanojen kanssa. Olen jonkin sortin kansallisromantikkona tottunut käyttämään mahtipontisia sanoja.

Edellä oleva on lainaus Suomen Uutisten haastattelusta. Lue koko juttu täältä https://www.suomenuutiset.fi/olli-immonen-taistelua-kaydaan-monikulttuur...

.........

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Ihmettelen vain sitä, että miksi Immonen ei itse tule esille televisioon julkisesti selvittämään kantaansa, vaan lähtee kaukomaille jonnekin Argentiinaan tai muualle?

Marko Parkkola

Suvakit tekivät itsestään naurunalaisen. Järjestivät Immos-vastaisen mielenosoituksen suvaitsevaisuuden puolesta ja itseasiassa ovatkin samaa mieltä kuin Immonen, ettei monikulttuurin iljettävimpiä puolia tule hyväksyä.

Samalla tavalla naurunalaiseksi tekivät itsensä Timo Soini ja Tom Packalen. Onkin mielenkiintoista seurata tulevaa puoluekokousta.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Peilistä katsomalla tuo pitäisi paikkansa, mutta kun todelliset tapahtumat kulkivat vastakkaisessa järjestyksessä. Sellaista se jääräpäisyys teettää. Kuten Tossavainen täällä kommenttiosastolla toteaa, Immosen olisi kannattanut oikoa käsityksiä heti (tai ehkä sitten jopa miettiä kahdesti, mitä kirjoittaa).

Ei huonoja housusta saa pois olemalla sitä mieltä, että painovoima toimii päinvastoin kuin pitäisi.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Reijo Tossavainen

Olli Immonen teki pahan virheen, kun hän ei heti tullut julkisuuteen ja kertonut mitä hän tarkoitti. Näin menetellen olisi vältytty ainakin pahimmalta hässäkältä.

Petteri Hiienkoski

Sitten heräsin ja kaikki olikin vain unta - pahaa unta! - Painuin takaisin pehkuin ja jatkoin nukkumista kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Nyt voimme sitten vain uskoa miehen sanaan, että tuota hän todella tarkoitti ja tarkoittaa. Myöhäinen meriselitys. Korjaamaton vahinko on tapahtunut. Onnettomuustutkintaa ovat tehneet jo aivan liian monet tahot. Kaikki ne tahot, jotka puolueeseen eivät ole luottaneet, näkevät entistä vähemmän syytä. Monet, jotka ovat puolueeseen luottaneet ovat menettäneet luottamuksensa.

Toivon todella, että PS tulevassa kokouksessaan pohtii, jo pelkästään hallituspuolueena, kriisitiedotuksen strategiaa ja riskinhallintaa. Pahemmin ei hommaa voi housuun kusta. Eikö puolueen johdossa/eduskuntaryhmässä ole yhtään tarpeeksi vaikutusvaltaista miestä tai naista? Sellaista, joka näille Immosille sanoisi: Selitä. Meille ja muille. Sitten lähde lomamatkalle.

Aaargh.

Marko Parkkola

Tämäkin oli odotettavissa, että suvakit eivät usko sanaakaan mitä Immonen sanoo. Toisaalta suvakit varmasti uskovat joka sanan, kun seuraavan kerran joku tulee kertomaan rasististen huutelujen lisääntyneen.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Myöhäiset selitykset ovat aina ongelmallisia. Ne antavat kovin helposti olettaa, että on ensin katsottu miten sanomisiin reagoidaan ja selitetään sitten reaktion pohjalta, mitä on tarkoitettu. Tässä kului aika monta päivää, muutama mielenosoitus ja aika monta puolueen sijaiskärsijää ennen kuin Olli suvaitsi kirjoittaa jotakin.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Se on tietenkin eri juttu, että puolueen lehdessä haastelee johdon suuhun pistämiä sanoja, mutta mitä hän selittää näin hänen Facebook-seinällään kommentoineille:

“Sota syttyy jos Suomen pitää ottaa lisää elätettäviä elukoita”

“… liityn heti perussuomalaisiin kun suomessa ei ole yhtäkään väriviallista. Suomessa tarvisi olla yksi hitleri mielinen ihminen joka saa tuhottua tämän väriviallisten valloittaman kotimaamme olen itse krematorion puolustaja”

“Joko tapat muslimin tai tulet tapetuksi.”

“Paskiaiset pysykööt poissa. Ja jotka niitä puolustaa niin poistettava Suomesta.”

“Race war is coming!!!”

“The war is coming, and we will do what we have to do!”

“Sitten kun niskalaukaukset tulee taas muotiin tiedän mistä aloitetaan. Kaivetaanko jo saunan taa kuoppa valmiiksi vihervassareille?”

Onko Olli Immonen nyt faniensa mielestä pelkuri ja petturi, kun suuri rotusota onkin yhtäkkiä peruttu?

.....
(Osoitapa Reijo Tossavainen olevasi mies ja anna tämän kommentin pysyä seinälläsi. Sinulla on tapana poistella liian kiusallisia faktoja.)

Reijo Tossavainen

Ovat hyvin epäasiallisia lukijoiden kommentteja, eivät siis Immosen kirjoittamia.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Onko Immonen reagoinut niihin?

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #12

Ihan oikein. Jos nämä kommentoijat olivat ymmärtäneet Immosen statuspäivityksen väärin, olisi luullut hänen sen heille selittävän - ei vasta tarpeettoman suuren kohun jälkeen muutama päivää mietittyään.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #12
Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Immosen Olli on kasvanut täysveriseksi poliitikoksi, valehtelee tässäkin:

"Monet ovat joutuneet suuren tunnekuohun valtaan viestini johdosta. Tämä ei ole ollut tarkoitukseni."

Tarkoitus oli nimenomaan aiheuttaa tunnekuohuja, mutta vain ja ainoastaan omien eli potentiaalisten äänestäjien keskuudessa, nostattaa henkeä englanninkielellä julkaistulla manifestilla keskellä yötä parin oluen jälkeen.

Sitä paitsi ei kait kukaan oikeasti usko Immosen Ollin olevan aloittamassa sodankäyntiä. Eihän hän edes ole suorittanut asevelvollisuutta, kuten ei toverinsa Jussi Halla-aho.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Entä jos historia olisikin kääntynyt suomalaisten mielen mukaan? Laajasti ottaen muidenkin kuin Olli Immosen käsikirjoittajan pillin tahdissa:

Berliinissä olisi kaksikielinen EU:n pääkonttori. Parlamentaarikot marssisivat mustissa puvuissaan avajaispäivänä Tuomiokirkkoon kiittämään Jumalaa. Moskovassa olisi saksankielinen kauppakorkeakoulu ja vanhanmallista roomalaista rautanyrkkien oikeutta opettava tiedekunta tulkitsemassa kartanonomistajien edut aina voittaviksi ja suuret ihmismassat yhteiskuntasopimuksen maksajiksi.

Timo Soini luulee ilmeisen vilpittömästi johtavansa itse puoluettaan.

Käyttäjän rover kuva
Veikko Virta

Lukekaa Immosen seinää. "Vastustaja tulee tuhoutumaan". Jne.. Sanoma tulee sieltä ja myös Halla-ahon seinältä selvästi ilmi.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Vastustaja tulee tuhoutumaan, sanoi ruotsalainen Bonnier kun osti suomalaisen kirjakaupan kustannusyhtiön ja Mainostv:n päälle.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Milloin nähdään Jari Lindströmin englanninkielinen bloggaus jota hän ei suostu kommentoimaan, vaan lähtee ulkomaille?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Tulkintojani Vihavaisen blogissa:

Haaveillessaan "vahvasta ja urheasta kansakunnasta, joka voittaa tämän painajaisen, jota kutsutaan monikulttuurisuudeksi" Olli Immonen on lainannut ihailemansa Eugen Schaumanin ajatuskulkuja, kuten kirjoituksensa jatko vahvistaa Sortokauden venäläistämisen vastustajien taisteluhenkeä:
"Tämä ruma kupla, jossa vihollisemme elävät, poksahtaa pian miljooniksi pikku palasiksi. Elämämme ovat kietoutuneet todella ankarassa ajassa. Nämä ovat ne päivät, jotka lopullisesti jättävät jäljen kansakuntamme tulevaisuuteen. Minulla on vahva usko kanssataistelijoihini. Me taistelemme loppuun asti kotimaamme ja yhden todellisen suomalaisen kansakunnan puolesta. Voitto tulee olemaan meidän".

------------------------

Immosen aatetoveri, puolustusministeri Jussi Niinistö sanoo pelkäämäänsä vihreitten miesten nousun Ahvenenmaalle merkitsevän pistoolin asettamista Ruotsin ohimolle.

Sotatieteen tohtori Niinistön tohtorinväitöksen aiheena oli Eugen Schauman- henkinen aktivisti Paavo Susitaival. Googlatessani aktivistien taustoja törmäsin joidenkin heistä uhonneen ampuvansa muutaman kommarikansanedustajan eduskunnan parvekkeelta käsin.

Jos olisin Tuomioja, sanoisin historiantutkijoiden saavan selvittää oliko James Hirvisaaren joutuminen Eero Heinäluoman ja Timo Soinin hampaisiin sittenkään sattumaa? Soini erotti Hirvisaaren puolueestaan tämän tuotua erään kaverinsa eduskunnan parvekkeelle kuvattavaksi käsi natsitervehdysasennossa.

Käyttäjän Juha-MattiKarppi kuva
Juha-Matti Karppi

Monikulttuurisuuden ääri-ilmiöt on terminä vähän kuin tasa-arvon ääri-ilmiöt. Väkivalta, ISIS-värvärit, ja mikään hänen tuossa listaamista asioista ei kuulu monikulttuurisuuteen. Monikulttuurisuus on ihmisten oikeutta elää ja toteuttaa omaa kulttuuriaan, uskontoaan ja puhua omaa äidinkieltään, ilman että rajoittavat muiden oikeutta samaan. Se on erilaisten ihmisten rinnakkaineloa.
Eikä auta vaikka kuinka taistelu tehtäisiin kuinka demokraattisesti ja parlamentaarisesti tahansa, jos se johtaa joidenkin ihmisryhmien oikeuksien rajaamiseen.

Toimituksen poiminnat