Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Suomalaiset maksavat yhä enemmän EU:n menoista

Vuonna 1994 Suomessa keskusteltiin liittymisestä Euroopan Unioniin. Silloin eu-uskovaisten lupauksissa korostui kaksi väitettä: EU:n myötä päätösvalta siirtyy lähemmän kansalaisia ja Suomi saa enemmän kuin maksaa. Kumpikin lupaus on ollut täyttä valhetta.

Suomen nettomaksu EU:lle kasvoi viime vuonna 809 miljoonaan euroon eli oli noin 148 euroa asukasta kohden. Nettomaksu kasvoi 205 miljoonalla eurolla toissa vuodesta, jolloin se oli 604 miljoonaa euroa. Suomi on kuulunut EU-budjetin nettomaksajiin vuodesta 2001. Nettosaaja Suomi oli vain vuosina 1996, 1997 ja 2000.

Lisäksi on huomattava, että Suomen osuus Britannian maksuhelpotuksen rahoituksesta oli viime vuonna 141 miljoonaa euroa, joka oli noin 6,9 prosenttia Suomen maksuista EU:n budjettiin. Eikä siinä kaikki, sillä viime vuonna Suomi keräsi EU:n puolesta 170 miljoonaa euroa tulleja ja sokerimaksuja.

Asukasta kohden laskettuna eniten EU-tukea saivat Unkari, 565 euroa asukasta kohden, Liettua 524 euroa ja Kreikka 470 euroa.

Toinen suuri valhe oli päätöksenteko. Ennen liittymistä eu-uskovaisten eliitti korosti, että "EU:ssa me päätämme omista asioistamme". Mielestäni se oli lähinnä hirtehishuumoria, jolla hämättiin suomalaisia äänestäjiä. Puhuttiin hienosti subsidiariteetti- eli läheisyysperiaatteesta. Sanottiin naama peruslukemilla, että EU:n myötä päätösvalta siirtyy ylä lähemmäs kansalaisia. Tänä päivänä jokainen tietää, kuinka karkeaa petosta ja sumutusta tuollaiset puheet olivat.

Olin silloin ja olen edelleen sitä mieltä, että EU ei tule pysymään kasassa, koska se on poikkeuksellisen erilaisista palasista koottu. Kitkatekijöitä on vähintään tarpeeksi, joten historian jossakin vaiheessa laiva tulee ajamaan karille. Olin silloin ja olen edelleen oikeassa. EU-laiva on nyt karilla. Paatti vuottaa niin pahasti, että olisi turvallisinta hypätä kuivalle maalle ennen sen lopullista uppoamista.

.......

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Ennen kansanäänestystä Hesarin toimitusjohtaja Erkko sopi muiden keskeisten lehtien kanssa, että EU:sta annetaan kansalaisille vain myönteinen kuva. Sen seurauksena Hesarissa oli säännöllisesti juttuja, joissa kerrottiin esim. siitä, että EU:n myötä elintarvikkeiden hinnat tulevat huomattavasti laskemaan. Kansanäänestyksen jälkeen niitä juttua ei ole ollut.

Kansanäänestyksessä suomalaisten niukka enemmistö oli liittovaltion kannalla. Jos media olisi ollut objektiivinen ja neutraali, lopputulos olisi ollut todennäköisesti toinen.

Tämä on ollut yhtenä syynä siihen, että olen suositellut aina silloin tällöin Hesarin tilauksen lopettamista.

Nyt pitkälti median murroksesta johtuen Hesarinkin norsunluutorni huojuu. Lehden tilaajamäärä ja mainostulos ovat syöksykierteessä.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Kirjoitin viikonloppuna samasta aiheesta Define New Europe julkaisuun: https://medium.com/define-the-new-europe/european-...

EU:n kehityskulku salailun ja pimittelyn tietä kohti liittovaltiota on katkaistava, koska silloin menetetään viimeinenkin mahdollisuus ajaa Suomen etua missään.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Julkisista lähteistä, ja pelkästään ns. nettomaksuosuutta tarkastellen, Suomi on euroon liittymisen jälkeen maksanut EU:lle n. 4.818 milj.€ vuosina 2002-2014.

Tästä summasta suurin osa eli 3.067 milj.€ maksettiin edellisellä hallituskaudella vv. 2011-2014.
http://www.eurooppatiedotus.fi/public/default.aspx...

Vuoden 2014 osuudeksi on mainittu summa +1.150 milj.€, joka löytyy täältä:
http://yle.fi/uutiset/suomen_eu-jasenmaksu_voi_kas...

Suomen solidaarisuus näkyy myös ns. pakolaiskiintiössä n. 1.100 henk./v. Jos nimittäin koko EU-alue ottaisi väestöönsä nähden vastaavan määrän, Eurooppaan tulisi noin 100.000 henkeä vuodessa.

Pitää vielä ottaa huomioon euro-/ velkakriisin sitoumukset [yksin Kreikka saattaa tuottaa 5-6 mrd.€:n menetykset] sekä maan oman talouden tilan:
BKT on laskenut neljänä vuotena peräjälkeen, velka on samassa ajassa lähes kaksinkertaistunut, työttömyys on n. 450.000, valtion budjetit ovat olleet alijäämäisiä, teollinen tuotanto laskenut ja kilpailukyky heikentynyt.

Sen lisäksi vasta nyt aloitetaan varsinainen talousḱuuri, jonka yleisnimityksenä on ollut ns. yhteiskuntasopimus. Kyse on kolmen ässän eli "Suomen Servi Systemsin" siivoushommista - muiden jäljiltä.

On siis turha syyttää Suomea "kitsaudesta, kylmyydestä tai epäsolidaarisuudesta", jos hallituksemme ovat sortuneet tuollaiseen avokätiseen Kamikaze-talouden hoitoon.
Tyhmyydestä ehkä voisi...? :-)

Jari Rauhala

Niinpä. Taannoin, ennen nykyisiä hallitusneuvotteluja, silmiin sattui artikkeli, missä toimittaja kysyi joltain Eva:n johtajista, että ovatko Perussuomlaiset hallituskelpoisia? Vastaus oli että vuosi hallituksessa -median- toimiessa ankarana rehtorina kyllä opettaa!

Ilmeisesti media toimi jo 1994 ankarana rehtorina sulkiessaan sananvapauden kriittisiltä poliitikoilta ja asiaan vihkiytyneiltä.
Itse äänestin kyllä, uskoessani Ahtisaari, Jakobson ja muiden kannattamaa linjaa. Ei tullut mieleen median täysi puolueellisuus. Sehän oli kertonut ja kertoo itse miten korruptoimaton maailman mitassa on.....no kaikesta oppii.

Tästä välistä, muiden joukossa, tulee mieleen Jäätteenmäki-Lipponen episodi, jolloin ankara rehtori tyrmäsi toisen eroamaan toimimalla myös tuomarina.

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

Eroon EU:sta heti, ja valehdelleet päättäjät taloudelliseen ja rikosoikeudelliseen vastuuseen.
Kai laki on kaikille sama.

Toimituksen poiminnat