Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Oikeusministeri Jari Lindström tekee työnsä hyvin

Mukasuvaitsevaistolle oli järkytys, kun perussuomalaiset menestyivät vaaleissa hyvin ja puolue nousi toiseksi suurimmaksi. Järkytys vain kasvoi, kun puolue meni hallitukseen ja samalla vihreät, vassarit ja ärkoopee jäivät jäähylle.

Alkujärkytyksestä toivuttuaan mukasuvaitsevaisto aloitti kaikilla rintamilla taistelun perussuomalaisia vastaan. (Huomatkaa sopimaton ilmaisu. Mitähän siitäkin seuraa!)

Esimerkiksi oikeusministeri Jari Lindströmin sanottiin olevan täysin epäpätevän ja muutoinkin sopimattoman tehtäväänsä. Siksi media marssitti asiaa todistamaan samanmieliset päivystävät dosentit.

Nyt voin kertoa, että jo tänä lyhyenä kautenaan oikeusministeri Jari Lindström on osoittautunut pätevämmäksi kuin useimmat edeltäjänsä. Tässä kaksi esimerkkiä:

Olen tavannut tuhansia ihmisiä erilaisissa yhteyksissä. Silloin olen huomannut, että yksi pahimmista ihmisten oikeustajua loukkaavista ongelmista liittyy vakuutusyhtiöiden lääkäreiden toimintaan. Maassamme lienee kymmeniä tuhansia tapauksia, joissa vakuutusyhtiön lääkäri on kumonnut potilasta hoitaneiden lääkäreiden arviot vain papereiden perusteella. Se on aiheuttanut ihmissä todella pahaa mieltä ja suuttumusta. Nyt Jari Lindströmille tämän asian korjaaminen on työlistan ensimmäisten joukossa.

90-luvulla yrittäjille suositeltiin ja suorastaan tyrkytettiin valuuttalainoja. Niin myös minulle yrittäjänä. Kun en nähnyt asiaa pelkästään hyvänä, niin pankinjohtajan mielestä olin jotenkin erikoinen.

Sitten Koiviston-Holkerin-Ahon epäonnistuneen politiikan seurauksena valuuttamme devalvoitiin ja kellutettiin. Yht´äkkiä kymmeniltä tuhansilta yrittäjiltä menivät yöunet, sillä velkamäärä suorastaan räjähti käsiin. Kymmeniä tuhansia yrityksiä joutui/ajettiin konkurssiin. Samalla lähes aina yrittäjät menettivät kaiken omaisuutensa ja takaajina olleet kärsivät myös suuria menetyksiä. Eikä siinä kaikki, sillä monet maksavat vieläkin parin vuosikymmenien takaisia velkoja eli ovat velkavankeudessa.

Nyt oikeusministeri Jari Lindström ottaa tämän asian tosissaan työn alle. Velkavankeus ei saa olla loputon kärsimys.

................

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Pekka Pylkkönen

Sen takia meillä on vakuutuslääketieteen haara ettei hoitavan lääkärin tarvitse pohdiskella onko potilaalla oikeus johonkin etuuteen vai ei. Se että ihminen suuttuu siitä ettei saa aiheetonta etuutta on aika ihme juttu.

Tottakai siellä tapahtuu virheitäkin mutta tutkimukset eivät anna kovin valoisaa kuvaa ihmisten rehellisyydestä etuuksia hakiessa. Itseasiassa tilanne on täydellisen surkea. Maissa joissa vamman X aiheuttamia kipuja ei korvata sosiaalivakuutuksista, niitä kipuja ei myöskään esiinny vaikka itse perussairaus tai vamma olisi yhtä yleinen kuin muualla.

Pekka Pylkkönen

Ja sanotaan nyt taas vielä että esimerkiksi pohjoismaiden suurimman vakuutusyhtiön suurin omistaja on Suomen valtio. Sen kun määräätte yhtiökokouksessa että yhtään korvaushakemusta ei saa enää hylätä.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Mikä onkaan se oikea velkojen vanhentumisaika, nyt sen on 20 vuotta mikä tarkoittaa etta vuoden 1995 alussa määrätyt velkojen maksut ovat vanhentuneita.

Pudotetaanko tuo aika 5 vuoteen 10 vuoteen vai mihin? Mitään ikuista velkavankeutta ei enää ole vaikka sellaisen käsityksen kirjoituksestasi saa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"sillä velkamäärä suorastaan räjähti käsiin."

Ja vasemmistoliiton Suvi-Anne Siimes myi nuo 12 mrd saatavat norjalaislle Aktiv-Hansalle 5% nimellisarvostaan ettei kukaan pääse tutkimaan silloisten hallitusten eurokoplauksia. Vasemmiston Siimes palkittiin pimittelystään hyväpalkkaisella viralla.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"sillä velkamäärä suorastaan räjähti käsiin."

On onni, että olemme nyt euron turvallisessa huomassa eikä moista enää pääse tapahtumaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Mainitaan nyt vielä etteivät kokoomus, sdp, vasemmistoliitto halua missään nimessä arkistojen avaamista ja keskustelua kähminnöistä joita joutuivat tekemään Euroopan Yhteisöön ja yhteisvaluuttaan siirtymisessä. Tässä on tuhottu Suomen talous vuosikymmeniksi eikä mitään järkeä löydy tilanteen korjaamisessa edellämainituista syistä

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Ainakin se on hyvä asia, että oikeusministeri ei ole juristi. Ehkä näin saadaan edes jotain järkeä suomalaiseen oikeuslaitokseen.

Toimituksen poiminnat