Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Eduskuntatutkimuksen tutkijalta varoitus perussuomalaisille!

Eduskuntatutkimuksen erikoistutkija Erkka Railo twiittaa näin: "Varoitus lle: lla ei ole tapana hävitä julkisia riitoja poliitikoille tai puolueille. Tarvitaan notkeampaa asennetta."

Mielestäni yhteen twiittiin tiivistyy median ja  päivystävien dosenttien vihamielinen asenne perussuomalaisia kohtaan. Ja se on järkyttävän epädemokraattinen ja vastenmielinen.

Ensinnäkin Railo antaa varoituksen. Ikäänkuin hänellä ja hänen kaltaisilla "paremmilla ihmisillä" on oikeus antaa jollekin puolueelle varoitus sopimattomasta toiminnasta. Eli että jos ette paranna tapojanne, niin saatte vain yhä enemmän piiskaa! Uskomatonta.

Varoitustaan Railo tehostaa sanomalla, että "medialla ei ole tapana hävitä julkisia riitoja poliitikoille tai puolueille". Toisin sanoen Railo korostaa, että medialla on oikeus sanoa mitä se haluaa. Ja erityisesti niin, että medialla on aina mahdollisuus sanoa ns. viimeinen sana.

Hyväksyn median ja päivystävien dosenttien oikeuden sanoa julki asioita. Se on demokraattisen yhteiskunnan yksi kulmakivistä. Sen sijaan sitä en hyväksy, että etuoikeutta käytetään yksipuolisesti jonkin puolueen tai jonkin puolueen jäsenten mielipiteiden vääristelyyn ns. viimeisen sanan asenteella. Se on kaukana objektiivisesta ja neutraalista journalismista.

Railo vaatii perussuomalaisilta "notkempaa asennetta" eli meidän pitäisi nöyristellä median ja päivystävien dosenttien edessä. Siinä erehdytään. Meillä on selkäranka ja sydän kohdallaan. On ollut ja tulee olemaan.

Perussuomalaisten työmies Matti Putkonen selvittää parhaillaan juristin avustamana, mitkä viimeaikojen median ylilyönneistä viedään oikeuteen ja mitkä Julkisen sanan neuvostoon. Jälkimmäistä pidän turhana, sillä JSN:n tehtävänä on lähinnä puolustaa toimittajien töppäilyjä.

...........

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Medialla Railo viitannee median logiikkaan. Media ei siis ole yksittäinen intellekti vaan kollektiivinen rihmasto, jota kukaan ei pysty kontrolloimaan. Taitavat poliitikot kuitenkin pystyvät luovimaan mediakentässä.

Herra Tossavainen voisi muistella kuinka Matti Vanhaselle kävi mediasuhteissa pääministerikaudellaan lautakasan ja Susan Ruususen kanssa, Tarja Haloselle toisella kaudellaan kun ei halunnut Natoon toisin kuin lehtien päätoimittajat tai kun Harri Holkeri ilmoitti juovansa nyt kahvia ja käänsi toimittajille selkänsä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Putkosen lausunnot aamupäivän yle:n ajantasassa oli kyllä jotain sellista mitä politiikassa vuosikymmeniä mukana olleena ja sitä aktiivisti seuraavana on vaikeaa ymmärtää. Putkonen vie persujen uhrautumisen aivan uudelle tasolle, voisi jopa sanoa "harhaiselle" tasolle, niin kaukana todellisuudesta hänen lausunnot median vainosta persujen kohtaan olivat. On varsin helppoa ennustaa miten tässä Putkosen käsikirjoittamassa ja ohjaamssa näytelmässä tulee käymää "Paljon porua, vähän villoja" siinäpä se.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Eipä tässä ole edes tarvittu Putkosen lausumia, riittää että on silmät nähdä ja korvat kuulla, ja hieman ymmärrystä, niin kyllä huomaa että median mölymystö koostuu antipersuista.

Persuilla ei uutena puolueena ole vielä opittu kumartamaan syvään ja nuolemaan mediaa, siitähän median meediot ovat tohkeissaan ja heristelevät syyttäviä sormiaan. Ajattelevatkin vielä väärin!

Mutta kun äänestys koittaa, niin kansan kärttyisä käsi voittaa, ainakin median omahyväiset heristelijät.

Kirjoittakaa nyt vielä monta lööppiä, että persujen kannatus on laskussa. Heh!

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Ja erityisesti niin, että medialla on aina mahdollisuus sanoa ns. viimeinen sana."

- Tuostahan ei tietenkään pääse mihinkään, paitsi: ainahan voi aloittaa katkeran riekkumisen netissä. Tänne sitä ääntä mahtuu!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Jutussa käy kuten kansanedustajille ErnestiHenttusen kanssa, kun uhkasivat haastaa Henttusen käräjille ellei hän peru puheitaan, että puolet kansanedustajista on hulluja.

Ernestihän peruikin seuraavassa Totuudentorvessaan. Puheeni ja kirjoitukseni siitä, että puolet kansanedustajista olisivat hulluja on perätön, siis puolet ei olekaan hulluja.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Mahtavaa mediaosaamista jo ennen kuin käsitettä oli olemassakaan!

Käyttäjän tapio kuva
Tapio Äyräväinen

Erkka Railo on taustaltaan sosialidemokraati ja kirjoittaa muun muassa heidän lehteensä. Ja siitä tietysti juttukorvauksen.

Yle käyttää Railoa jatkuvasti, kun tietää saavansa häneltä AINA perussuomalaisia arvostelevan kommentin.

Railo saa uhkailla ja pelotella aivan vapaasti.

Perussuomalaiset päättävät itsenäisesti siitä, miten tätä puoluetta johdetaan ja millä tavalla asioita käsitellään.

Railon parkuminen on hyttysen ininää ja täysin turhaa. Kansalaiset eivät enää usko Yle, jonka budjettia pitäisi huomattavasti leikata ja irtisanoa punavihreät toimittajat, jotka eivät edes ansaitsisi kantaa toimittajan ammattinimikettä. He ovat puhtaita agitaattoreita. Niitähän vasemmistolla piisaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Äyräväinen, kai sinulla on väitteeksi tueksi varma tieto tai lista noista "punavihreistä" yle:n toimittajista, muuten väitteesi ovat sitä samaa, persuille niin tyypillistä valheellisen mielikuvien luomista vailla totuuspohjaa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Äyräväinen, ei kaikkia saa irtisanoa täytyyhän joitakin sateenkaareen väriksi jättää.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Uhkailua ja pelottelua vai parkumista ja hyttysen ininää, tuo ei nyt oikein stemmaa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Punavihreät toimittajat pitää irtisanoa? Virkalieltojärjestelmä Suomeen? Ylen nykyiset toimittajat korvataan Huopanaisella ja Myllyniemellä?

Jarmo Skog

Sinun mielestäsihän mikä tahansa on vihamielistä suhtautumista perussuomalaisiin. Siitähän sinä koko blogistinurasikin olet tehnyt.

Jarmo Skog

P.S. Kannattaa laittaa juristi tutkimaan josko tämä täyttäisi rasismin ja vihapuheen tunnusmerkit.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Anna nyt jo olla, Tossavainen, nuo hiekkalaatikkoleikit...

Reijo Tossavainen

Toveri Railon puolueita koskevista tweeteistä noin 90 % käsittelee perussuomalaisia ja noin 90 prosenttisesti hyvin kielteisesti.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Toveri Raivo on yhden asian liike.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Italialaisen Antonio Gramscin nimeen liitettyä päätelmää "Jokainen on oman elämänkokemuksensa perusteella filosofi" on väitetty yhdeksi aikamme suurimmista filosofisista oivalluksista.

-tuntuu siltä, että sekä kansanmies Olli Immosen kuuluisa Eugen Schauman-henkinen englanninkielellä kirjoitettu Facebook-avaus että sen tuomitseva tohtori Erkki Tuomiojan niin ikään englanniksi kirjoitettu bloggaus tulivat samasta tuutista, samoin Eero Heinäluoman tuomio Maaseudun Tulevaisuudessa.

-Timo Soini kieltäytyy käyttämästä Facebookia ja twitteriä luottaen ministeriön viralliseen valmisteluun.

-työmies Matti Putkonen oli valinnut Perusuomalaisten puoluekokousillallisella tarjottavat sapuskat.

Putkonen on filosofi. MOT

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

tähän pitää lisätä samalta apteekin hyllyltä tullut Posti-Pekka Vennamon töräytys Immosen Breivik-imagosta.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Saattaa olla ja toistan saattaa, että tiettyjen median edustajien ulosannit alkavat aidosti hävettämään ammattikunnan sisäisessä hierakiassa. Tarkoitan vain sitä, että luunappeja saattaa tulla myös kollegoiden keskuudesta.

Etiikka lienee avainsana. Yle toimittaja en edes halua tietää kuka oli, hitsi kun olisin kehdannut tunkea puhelimen videon päälle ja kuvata koko haastattelun lauantaina. Leikkaustekniikkaa voisi kuvailla loistavaksi kun aamulla katselin uutisten jälkilähetystä. Sensurointi lienee parempi ilmaisu kuin leikkaus.

Fackta on se, että maaamme tarvitsee toimivan hallituksen, ilman näpertelyä, yhteiskuntarauhaa, maksimaalisen työttömyyden alenemisen (se oli se muutama sekuntti, jota yle ei sensuroinut, muu oli kulttuuria, jota toimittaja koitti tongilla onkia haastateltavalta)

Häirikkötoimttajat alkavat olla kunnioittamani ammattikunnan ongelma. No lienevät vähemmistössä, Toivottavasti....

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"Sen sijaan sitä en hyväksy, että etuoikeutta käytetään yksipuolisesti jonkin puolueen tai jonkin puolueen jäsenten mielipiteiden vääristelyyn"

Tarkoitatko, että pitäisi aina kommentoidessa muistaa kaikkia puolueita? Ettei saa esillä olevaa asiaa käsitellä vain sen puolueen kautta, jota se koskee? Ja onko niin, ettei vääristelyn kohde saa suutaan auki asian korjatakseen? Ainakin tämän nyt vähän hölmöihin mittoihin paisuneen kohun osalta oli varmasti montakin mikrofonia melkein suuhun tungettuna lähes jokaisella perussuomalaispoliitikolla.

Vääristelyväite on myös imo aika kovaa luokkaa, pitäisi osoittaa ettei kyse ole väärinkäsityksestä. Vähän samaa luokkaa kuin nämä natsihuutelut.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ehkä esim. Grönlund ja Railo alkavat jo tuottaa huonoa mainetta niin akateemisille taustayhteisöilleen (Åbo Akademi ja Turun Yliopisto), hävettää asioita laajemmin katsovia tieteen popularisoijia kuten mm. Esko Valtaojaa:
https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&sou...

kuin riepoa tiedekuntiensa esimiehiäkin, sillä lausuntojen laadun ja itsekritiikin puute sekä heikko, vääristelevä ja tendenssimäinen (biased) argumentointi ovat välillä olleet tasoa, jota en voi edes opiskelijan tekstinä hyväksyä.

Se, keitä media taas käyttää päivystäjinä, kertoo vain median tasosta ja tarkoitusperistä.
Sananvapaus on ydinarvo, mutta onhan meillä lukijoilla vielä oikeus arvostella myös tutkija-kommentaattoreiden tekstien ilmiselviä puutteita. :-D

Toimituksen poiminnat