Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Perussuomalaiset kestivät raivoisat hyökkäykset

Helsingin Sanomat julkaisi tuoreen gallupin. Se on ennakko-odotuksia parempi, sillä perussuomalaisten kannatuksessa ei tapahtunut kovinkaan merkittäviä muutoksia.

Olen erittäin tyytyväinen. Perussuomalaisten kannatuspohja on vahva. Me kestämme tuulet ja tuiskut sekä mukasuvaitsevien hyökkäykset.

Helsingin Sanomatkin on katsonut peiliin ja myöntää, että "vihreät on paistatellut tänä kesänä onnellisten tähtien alla".

"Fennovoiman farssimainen ydinvoimalahanke, Talvivaaran kaivoksen kompuroiva pelastusoperaatio, kansanedustaja Olli Immosen (ps) taisteluhuuto monikulttuurisuutta vastaan, tasa-arvoinen avioliittolaki ja hallituksen ankara leikkauslista sähköistävät suvaitsevaisuuden puolesta avoimesti liputtavan ympäristöpuolueen."

Mikäs siinä helppoahan se on kuin heinänteko, kun media suitsuttaa asioita vihreiden politiikkaa tukien.

Silti olen tyytyväinen tilanteeseen. Odotin punavihreiden kannatuksen kasvavan toteutunutta enemmän ja osan perussuomalaisten kannattajista säikähtäneen rumputulen alla.

Se oli torjuntavoitto. Nyt on noustava poteroista taistelemaan paremman huomisen puolesta.

Me kestämme ja jaksamme.

..................

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (44 kommenttia)

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Perussuomalaisten kannatuksessa ei tapahtunut merkittäviä muutoksia.
Vielä.
Mitä tuokaan tullessaan heidän aloittamansa sota mediaa vastaan?

Reijo Tossavainen

Edellisen gallupin jälkeen media ja päivystävät dosentit hehkuttivat, että kepu ja kokoomus karkaavat ja sdp ja ps ovat keskikastissa. Nyt kuitenkin viimeisen gallupin mukaan kepun ja kokoomuksen ero on 5,6 %-yksikköä ja kokoomuksen ja perussuomalaisten ero on 0,9 %-yksikköä.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Ei huonosti Perussuomalaisilta.
Taitaa olla vaikemmat kysymykset vähäks aikaa läpikäyty ja takanapäin.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Kreikka III

Valehtelu on valehtelua, teki sen kuka henkilö tai mikä puolue tahansa. Kipeä päätös ei ole synonyymi huonolle päätökselle. Siksi ei ole se ja sama mitkä puolueet ovat tekemässä kipeitä päätöksiä. Huono päätös on myös kipeä ja kerrassaan huono. Kun tehdään huonoja päätöksiä on se ja sama kuka niitä tekee, kunhan ei itse ole niitä tekemässä tai aktiivisesti edistämässä.

Ettäs kehtaatte, ja kyllähän te kehtaatte.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Edellisissä paketeissa, mitä PS vastusti varmistettiin pankkien saatavat. Nyt ei ole velkojina jäljellä kuin veronmaksajat, EKP ja IMF. Nyt tappiota tulee joka tapauksessa, kuten Soini sanoi. Nyt on hyvä huudella.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllähän ne korpitkin ovat valkeita kun yhdessä niin kerran päätetään.
Suurinosa kansasta elää lottoarvonasta toiseen, odotellaanhan rauhassa seuraavaa galluppia tämän juhlan jälkeen.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Maahanmuuttoasiainpuolue Perussuomalaiset tuntuu olevan tässä nyt hieman selkä seinää vasten. Toisaalta Vihervassarointi, suvakkismi ja kukkahattutäteily sekä hyysärivassarit ja punikkikommarit - unohtamattakaan kulttuurinrikastajia, ählyjä, musuja, mamuja, rättipäitä jne. ovat aivan hyväksyttäviä nimikkeitä kaikille muille kuin perussuomalaisille, mutta auta armias kun julkisuuteen ihmisvihaa ja ihmispelkoa suoltavia Persuja epäilee raukkamaisiksi rasisteiksi, niin sitten mennään ja uhkaillaan kansalaisia oikeustoimilla. Veikkaan, että Persujen ura alkaa olla loppusuoralla jo tässä vaiheessa. Kyllä ne rajut hyökkäykset tulivat nyt omasta leiristä. Mutta Oppia ikä kaikki. Ei aina voi voittaa..

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä
Lauri Wirén

Vihreiden kannatuspiikki näyttää olevan pois kommareilta ja demareilta. Nyt on sitten vaikea sanoa, että tyhmeneekö suomalainen helteellä, vai viisastuuko.

Reijo Tossavainen

Vaaleihin on vielä aikaa. Vihreiden kannatuspiikki todennököisesti sulaa samalla tavalla kuin presidentin vaalien jälkeen.

Lauri Wirén

Joo. Siitä ei ole mitään haittaa, kun se kannatuspiikki tuli tähän vaiheeseen.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

"Se oli torjuntavoitto. Nyt on noustava poteroista taistelemaan paremman huomisen puolesta."

Varovasti Tossavainen: nyky-Suomessa ei passaa puhua taisteluista ja poteroista. Muistaakseni Jukolan Juhani puhui mielellään "ennusmerkein ja tunnuskuvin", mutta se oli silloin se.

Reijo Tossavainen

Käytin tarkoituksella suvaitsevaiston kieltämiä ilmaisuja. Vain muilla kuin perussuomalaisten on lupa taistella jonkin asian puolesta.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

OK. Onkin syytä ärsyttää ns. suvaitsevaisia. Se on jonkinlaista siedätyshoitoa.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Onko asia niin, että jos on persun kanssa eri mieltä vaikkapa maahanmuutosta tai EU:sta, kyseessä on 'raivoisa hyökkäys'?

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Ei varmaankaan. Esimerkiksi minä olen perussuomalaisten kanssa eri mieltä maahanmuutosta ja EU:sta, mutta ei kukaan perussuomalainen ole syyttänyt minua "raivoisasta hyökkäyksestä" häntä tai heitä vastaan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Jari kun se taitaakin olla toisinpäin eli kun perussuomalaiset kirjoittavat maahanmuutosta kriittisesti, niin toisella tavalla ajattelevat ovatkin syyttelemässä PS-läisiä. Noin olen itse ollut havaitsevinani, mutta on tavallista että asia käännetään päälaelleen.

Lauri Wirén

Gallupin mukaan vasemmiston (vihr, sosdem, vas) kannatus on nollasummapeliä. Kun yksi saa, niin muut menettää. Siinä on Rinteen Analle miettimistä. Kannattaisi varmaan räkyttää enemmän sinne vihreiden suuntaan.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Osan äänestäjistä kohdalla nuo hyökkäykset toimivat perussuomalaisten eduksi. Ainakin omat sympatiani ovat kallistuneet perussuomalaisten puolelle juuri siksi, että niin moni on fiksautunut haukkumaan perussuomalaisia kaikesta mahdollisesta. Perussuomalaisten kannalta harmi, ettei heidän paras puhemiehensä, Pekka Siikala, enää kirjoittele tänne Puheenvuoroon.

Reijo Tossavainen

Pekka Siikala, kepulainen varavaltuutettu, taisi saada pysyvän porttikiellon tänne Uuteen Suomeen.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Minusta tuli perussuomalainen - tosin vain äänestäjänä - olosuhteiden pakosta. Viime vaalikausi meni silloisilta hallituspoliitikoilta ihmetellessä, joten katsoin oppositiovoimien tukemisen välttämättömäksi; sen verran minäkin olin isänmaani tilasta huolissani. Vaihtoehdot olivat de facto perussuomalaiset ja keskusta.

Koska en ole enää vuosiin edes käyttänyt käsitettä "vaalilupaus", en tunne itseäni petetyksi. Perusporvarihallituksella on mielestäni aivan oikea ote, ja koska seuraaviin vaaleihin on kaikilla mittareilla reilusti aikaa, on päätökset läpiviemisineen tehtävä juuri nyt.

Toivon, että Kolme Ässää tekevät työnsä gallupeihin vilkuilematta, koska mielipidetiedustelujen pohjalta hallituskoostumusta ei tässä maassa muuteta.

Timo Soinin toteamus, että perussuomalaiset hallituspuolueena estää punavihreiden voimien valtaannousun, edustaa ns. alastonta totuutta.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

"Timo Soinin toteamus, että perussuomalaiset hallituspuolueena estää punavihreiden voimien valtaannousun"

Tuo onkin itseasiassa PS:n akilleen kantapää. KePu ja KoK tietävät sen ja käyttävät sitä häikäilemättä hyväkseen. PS taipuu, kun sopivasti uhkaillaan vassareilla.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tätä teidän kokemaanne hyökkäystä voi verrata vain Stalingradin piiritykseen... Vakavasti puhuen, kuinka perusuomalaiset äänestäjät kestävät sen, että puolue luopui kaikista keskeisistä tavoitteisistaan?

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Maahanmuutto on hallinnassa, eikä ole ryöstäytynyt kovinkaan suureksi = ihan hyvä

Kreikka tuottaa joka tapauksessa tappiota, kun kerran edellisten hallitusten takia tähän suohon jouduttiin. Tiukka linja Kreikalle on parasta, mihin Suomi ja PS pystyvät. = ihan kelvollisesti menee

Mitä muuta sieltä Kokoomuksen suunnasta? Alkaako Perussuomalaisten saama julkisuus jo käydä luonnolle? Tehkäähän jotain, niin ei tarvitse olla kateellisia.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Ei tuo Perusuomalaisten saama julkisuus juurikaan kateutta herätä.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä Vastaus kommenttiin #23

Vasta Yle seurasi suorana yhden puolueen puoluekokousta ja omakin lähetys oli välillä niin kuormittunut, että pätki. Itse en valita ollenkaan julkisuutta, mitä PS on saanut. Mutta ymmärrän kyllä että alkoi tuntua muista epäreilulta.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #25

Asiat voi kokea niin eri tavalla, Tossavainen on kokenut perussuomalaisten saaman huomion raivoisana hyökkäyksenä, sinä kadehdittavaa julkisuutena.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

"Maahanmuutto on hallinnassa, eikä ole ryöstäytynyt kovinkaan suureksi = ihan hyvä"

Tämä oli hauska heitto. Maahanmuutto Suomeen on aina ollut "hallinnassa" eli hyvin pienimuotoista. Et kai yrittänyt väittää PS:n vaikuttaneen asiaan jotenkin?

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #26

Voinet silloin kertoa sen, miten PS on parin kuukauden hallituskauden aikana vaikuttanut maahanmuuttoon?

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä Vastaus kommenttiin #28

Hallitusneuvotteluissa PS vaikutti oman osansa hallitusohjelman kirjauksiin. Aivan oikein huomautit, miten vähän aikaa hallitus on toiminut ja ettei siitä kannata sen takia vetää erikoisempia johtopäätöksiä.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #29

Olen täysin samaa mieltä. Katsotaan, mitä tapahtuu neljän seuraavan vuoden aikana. Sitten voimme viisaimpina kommentoida tapahtumia.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä Vastaus kommenttiin #30

Toivottavasti hallitus löytää selvemmän linjan, jota myös pystyy viemään. Alijäämän kasvu ei itseäni hymyilytä, eikä anna hyvää kuvaa.

Muuten, kommentoijan olisi täällä suotava esiintyä omalla kuvallaan.

Jarmo Skog

Nyt kun raivoisa hyökkäys on voitettu niin voitte koota rintamaanne taistelutoverit yhteiseen voitokkaaseen offensiiviin vihollisia vastaan, vihollisia jotka tulevat kohtaamaan kauhean kohtalon missä soturinne nousevat kunniaan.

Mutta ihan siis vaan lyyrisesti.

Reijo Tossavainen

Vähemmän lyyristä on todeta, että mitä ilmeisimmin Jarmo Skog on nimimerkki. Värin voi kukin itse päätellä.

Jarmo Skog

Tässä vaiheessa kesää lievästi jo käsivarsista ruskea.
Mennään poimimaan mustikkaa ja sieniä nyt vaan kun kelit vielä suosii niin ehkä tässä vielä vähän tummuu.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Löytyisiköhän Kreikan tukipakettia vastustaville uutta puoluetta,
kun nyt perussuomalaistenkin puolue kuuluu niihin
jotka heittävät hyvää rahaa huonon perään,
vai miten se meni, oliko se toisinpäin?
Sinne molokin kitaan kumminkin.

Ja mitenkähän on?
Onko se nyt niin
että meloneille ja omenoille
sittenkin sovitellaan samoja asusteita?

Eurokriittisyydestäänhän puolue luopui jo edellisessä puoluekokouksessa.

Persuista on nyt sitten tullut ihan oikeasti
täydellinen, hyväksytty ja oikea vanha puolue,
hallituskelpoinen ja kaikkea.

Onko enää mitään mitä perussuomalaiset vastustaisivat?

No, burkan käyttöä varmaan vielä vastustetaan,
eihän kaikista periaatteista voi luopua.

Persu ei myy peppuaan, eihän?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Asiakeskusteluissa perussuomalaiset ovat vahvoilla eikä niihin juuri muiden puolueiden kannattajia eksy paitsi haukkumaan persuja. Liittovaltiokehitys on tärkein asia Suomen tulevaisuuden kannalta mutta aihe on liian kiusallinen kaikille muille paitsi perussuomalaisille.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Ymmärsinkö oikein, että persut on liittovaltiokehityksen kannattajia?

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo Vastaus kommenttiin #46

Soinin logiikalla PS on liittovaltion puolesta.

PS:n Ei Kreikka III oli Soinille Kyllä.

PS:n Ei liittovaltiolle on Soinille kyllä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Liittovaltiokehitys on tärkein asia Suomen tulevaisuuden kannalta mutta aihe on liian kiusallinen kaikille muille paitsi perussuomalaisille."

Entäs Suomen velkaantuminen
Suomen kilpailukyvyttömyys
Suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan mahdollinen purkaantuminen.

Eivätkö nuo ole tärkeitä asioita?

Tiedän että sinulle tärkeitä asioita ovat myös Suomen itsenäisyys ja siihen liittyen EU:sta eroaminen ja oman rahan ja oman keskuspankin käyttöönotto, sekä maahanmuuton estäminen, ainakin sellaisten ihmisten osalta jotka eivät ole suomalaiseen yhteiskuntaan sopivaa ainesta.

Mutta persut puolueena näyttää näistä sinulle tärkeistä teemoista nyt irtaantuneen. Mitä mieltä olet siitä?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Entäs Suomen velkaantuminen
Suomen kilpailukyvyttömyys"

Liittyy samaan aiheeseen.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Hienoa, miten Tossavainen jaksat, vaikket enää kansanedustaja olekaan, eikä vastuun pitäisi enää näin paljon sinun harteillesi kaatua. Palkatta.

Täällä voi moni ottaa sinusta mallia - mutta jotenkin luulen ottaneen jo. Et ole tehnyt turhaan työtä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Virsikin kertoo,"Turhaan teette työtä raskasta, sil ette pääse synnin kuormasta"!

Toimituksen poiminnat