Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Ihmisiä kiusaavia määräyksiä ja virkamiehiä on liikaa

Verkkouutisten toimittaja vieraili tilalla, johon oli tehty 22 eri tarkastusta ja valvontaa viime vuonna. Valvontamappeja on kertynyt kymmenen vuoden aikana 500. Valvontoihin on yrittäjältä tuhraantunut vuodessa sata työpäivää ja useiden tarkastusviranomaisen aikaa on kulunut ties kuinka paljon.

Tilalla tapahtuneen valvontaeläinlääkärin virheelliseen toimintaan ei ole kukaan puuttunut, vaan asiaa on vatuloitu seitsemässä eri elimessä vain hallintomenettelyn osalta.

Verkkouutiset kertoo, että farmari ei ole kyennyt antamaan vieläkään omaa vastinettaan, vaikka aikaa on kulunut 1,5 vuotta. Muutaman tuhannen euron aiheettomat sanktiot on lisäksi peritty kahteen kertaan ilman farmarin kuulemista.

Tämä on aivan käsittämätöntä. Aivan järkyttävää. Ei ole ihme, että tämä maa on jämähtänyt lamaan, kun samanlaista suorastaan sairaalloista pompottelua on kaikkialla yhteiskunnassa.

Toinen esimerkki on päiväkohtainen. Maahamme saapui heinäkuun loppuun mennessä tänä vuonna 422 "pakolaista" Albaniasta. Syyriasta tulijoita oli vain 119. Albaaneja tutkittiin täällä pitkä tovi ja lopulta päätettiin, että he eivät tarvitse turvapaikkaa. Sen jälkeen heidät lennätettiin tilauslentokoneella kotimaahansa. Ja kaikki veronmaksajien piikkiin.

....

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän JarmoPulkkinen kuva
Jarmo Pulkkinen

Samaa mieltä! Samaa sarjaa on virkamiesten yli-innokkuus valittaa kunnallisista päätöksistä. Helsingissä lautakunta antoi kerrostalolle luvan ikkunoiden rakentamiseen kerrostaloon, ELY-keskukselle ei käynyt, valitti kunnallisesta päätöksestä ja asia on edennyt korkeimpaan hallinto-oikeuteen. ELY-keskukset on näköjään alityöllistyneitä kun on aikaa viedä kunnalliset päätökset oikeuteen. Kauhiaa jos saavat rakentaa ikkunoita taloon!

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Tänäkin vuonnakin uusia sääntöjä on tullut kymmeniä tuhansia rivejä. Tuskin kukaan on perillä siitä mitä kaikkea on säädetty ja kuka noudattaa mitäkin.

https://www.finlex.fi/fi/?tab=sd#sd

Vain maasta pois muuttamalla pääsee eroon noista kaikista säännöistä, joka voi olla edessä aika monellakin lähitulevaisuudessa.

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

Täysin tarpeettomien ja tumpeloiden virkamiesten ja naisten järjetön määrä on seurausta siitä, että vuosikymmenien ajan on perustettu poliittisia palkkiovirkoja ja suojatyöpaikkoja omien Hyvä-veli järjestelmän jäsenille.
Ehdotus: Sanotaan kaikki byrokraatit irti ja laitetaan puolet paikoista hakuun pätevyyden ja tarpeen,ei Hyvä-veli järjestelmän mukaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Viime vuosikymmenellä sattui tapaus, jossa naapuri teki kantelun kainuulaisen pientilallisen korvamerkkaamattomista lehmistä. En muista enää kuinka lopputulos meni, mutta suunnattomat vaikeudet ja kustannukset siitä kuitenkin kyseiselle pientilalliselle koitui.

Samanaikaisesti Brysselistä muutaman peninkulman etäisyydellä sijaitsevilla tiloilla Waterloossa oli lukuisia maatalouden harjoittajia, joiden lehmistä ei ollut korvamerkitty ainoatakaan.

Markku Tervo

Paljon humaanimmalta tuntuisi jos lisätään reilusti niitä byrokraattisilla määräyksillä ihmisiä kiusaavia virkamiehiä. Mielellään niin paljon että kaikille työttömille ja muillekkin osattomille riittäisi vakaita hyväpalkkaisia virkoja.

Valtion, kuntien ja julkisyhteisöjen omistuksessa oleviin yrityksiin voitaisiin palkata monin verroin enemmän johtajia ja muuta kovapalkkaista väkeä.

Samalla kannattaisi lisätä reilusti ministereitä kansanedustajia ja parlamentaarikkoja. Oikeutta jakamaan voitaisiin valjastaa helposti kymmenkertainen määrä ihmisiä.

Näin kun toimitaan niin kaikilla olisi hyvä olla ja työttömyys ja kilpailukykyongelmatkin on kerralla ratkaistu.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128873619468...

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

Joko olisi aika päättäjien tunnustaa tosiasiat?
Byrokratia pitää puolittaa.
Palkkiovirat ja suojatyöpaikat joutavat historiaan välittömästi.
Ei siinä ole mitään järkeä että kansalaiset, veronmaksajat, maksavat päättäjien ahneuden.
Kaikki valtion ja kunnallisten virkamiehet ja naiset irtisanotaan ja puolet paikoista laitetaan hakuun pätevyyden ja osaamisen mukaan.Se riittää varsin hyvin.
Olen nyt itse tilanteessa jossa käytännössä voin siirtää kirjani vaikka heti Espanjaan. Se tarkoittaa sitä, että en enää maksa veroja Suomeen.
Kertokaa yksikin syy miksi en tekisi näin. Voin asua Espanjassa puoli vuotta ja Suomessa puoli vuotta.Menetän kelan etuudet, mutta voin toki Suomessa käyttää EU:n korttia, ja jos tarve vaatii niin teen sen.
Miksi nykyinen pääministeri välttää verojen maksuja, toki laillisesti, mutta miksi?

Toimituksen poiminnat