Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Suomalaisten enemmistö ummistaa silmänsä tosiasioilta

Olen automatkalla Malagaan Ateenan kautta koukaten. Tänään tulin Unkarin rajan yli Serbian puolelle. Näin, että Unkarin puolella rajaa oli noin hehtaarin kokoinen alue telttoja tiheänä ryhmänä. Serbian puolella matkalla Belgradiin vastaani tuli jalkaisin kolme siirtolaisryhmää, ja suuntana oli siis pohjoinen.

Matkan aikana on ollut hyvää aikaa miettiä yli äyräitten ryöpsästänyttä siirtolaisuutta ja erityisesti sen tulevia vaikutuksia koko Eurooppaan.

Näen asian kuten liittokansleri Angela Merkel, joka sanoi siirtolaisuuden olevan Saksan näkökulmasta vakavin haaste sitten Saksojen yhdistymisen. Samaa se on koko Euroopan osalta.

Saksaa vaivaavat vielä sodan ja natsien aiheuttamat traumat. Omatunto kolkuttaa, joten suvaitsevaisuutta ja hyvyyttä pitää osoittaa kaikin keinoin.  Toki Saksalla siihen on Euroopan maista parhaat mahdollisuudet, koska valtion talous on kunnossa ja yritystoiminnalla menee hyvin.

Entä Suomi? Meille on tullut viime aikoina yksin Tornion kautta yli 300 siirtolaista päivässä. Ei ole mitään syytä arvioida, että tulijoidan määrä ainakaan lähikuukausien aikana vähenisi. Näin ollen vuositasolla puhutaan jo 100.000 ihmisen joukosta.

Siitä seuraa väistämättä kysymys: Selviämmekö urakasta ilman että se aiheuttaa yhteiskunnassamme vaikeita ongelmia? Vastaan että ei, koska suomalaisten enemmistö ummistaa silmänsä tosiasioilta. Herääminen tapahtuu liian myöhään.

...............

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Hallitus, jossa on perussuomalaiset mukana, ei tee pakolaisvirralle Suomeen mitään. Seisotaan vain tumput suorana, ja mielistellään ruotsalaisia.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Kyllä ongelmia tulee, ei siltä voi ummistaa silmiään.
Vaikea tilanne kannattaa pilkkoa osaongelmiin ja ratkaista niitä, ajankohtaisimmat ensin.

Nyt juuri meillä on ongelmana vastaanottokeskusten paikkamäärä ja turvapaikkahakemusten käsittely. Näihin tarvitaan juuri nyt resursseja.
Suuri osa turvapaikanhakijoista käännytetään ja saatetaan pois. Tämä sitoo vielä lisää poliisin resursseja, saattaa sitoa pitkään.

Suuri määrä, ehkä se 40% tulijoista saa myönteisen päätöksen ja heitä pitää ruveta kouluttamaan, ennen kaikkea puhumaan ja ymmärtämään suomea. Tähän tarvitaan lisää kouluja ja opettajia, välttämättä. Tilanne on akuutti puolen vuoden kuluttua. Kunnolliseen koulutukseen menee useampi vuosi, ei kuitenkaan samoja määriä henkilötyövuosia kuin Suomessa syntyneille.

Työmarkkinoille sijoittumisesta voi keskustella vaikka maailman tappiin, mutta olemme jo nyt huomanneet että muuttuneet tilanteet, parempaan tai vaikeampaan, ovat huonosti ennustettavissa. Se mikä on varmaa, on että maailma muuttuu, eikä se entiselleen palaa, ei vaikka miten itkisi ja puisi nyrkkiä yläkerran suuntaan tai naapuriin. Repivän keskustelun sijaan olisi ehkä aika rakentaa? Sillä tavoin yleensä selvitään.

Marko Parkkola

Ongelma on oikea, ratkaisu on väärä. Käsittelyyn ei tarvita resursseja. Resursseja tarvitaan jo ulkorajoille. Ei sitä ennenkään tähän maahan ole kävelty kuin porstuaan.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Saksaa vaivannee sekin, että se on eurokriisin suurin ja ainoa ns. hyötyjä muiden kustannuksella, työttömyys on vähäistä ja joka vuosi Saksan vaihtotase on miljardikaupalla ollut ylijäämäinen.

Merkel on huonosti informoitu, jos hän uskoo, että kaikki EU-maat nauttivat samanlaisesta yltäkylläisyydestä kuin Saksa itse - siis menestystarinasta vailla vertaa - etenkin, kun Merkeliä itseään on Kreikassa kuvattu Hitler-viiksillä varustetuksi natsiksi troikan nöyryyttävien toimien johdosta...

Aika moni taitaa ummistaa silmiään tosiasioilta.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Persujen pitää olla nyt miehiä ja saaha oma hallitus ottamaan rajatarkastukset käyttöön Ruotsista tultaessa.
Ruotsi on alkanut kyyditsemään pakolaisia ilimatteiksi Tukholmaan (satama) ja Haaparannalle. Eli koska Ruotsi on turvallinen maa niin tänne voitte huoletta käännyttää kaikki takaisin ja siihen on laki jo olemassa odottaa vaan käyttöä.
Se Sipilän hyväsydämmisyys(avoin kutsu) näkyy nyt virtana Suomeen ja se talous on siellä katastrofi niin ei kannata hommata lisää elätettäviä, mutta oikeesti henkensä hädässä olevia pitää toki auttaa. Ja koitetaan auttaa pakolaisia paikanpäälle on aina paras vaihtoehto vaikka omilta joudutaan leikkaamaan.
Ps. Nää hurrit on alkanu jo nauraan että ne on alkanu lähettää pakolaisia Suomeen.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Herra Tossavainen ei ole vielä huomannut, että turvapaikanhakijat olivat viime viikon keskustelunaihe. Tämän viikon aiheena on se, kuinka perussuomalaiset eivät halua maksaa työmiehelle (siis oikeille työläisille, ei millekään Putkoselle) tämän ansaitsemaa palkkaa, vaan leikkaavat pyhä- ja ylityökorvauksista.

Reijo Tossavainen

Toveri Niemisen tyyli on enemmän tai vähemmän trollaava. Ehkä siksi, että ns. eväät puuttuvat. Viittaan esim. hallituksen toimintakykyyn silloin kun vassarit olivat hallituksessa.

Suomi on nostettava jaloilleen. Se ei tapahdu niin, että "rahaa revitään pankin seinästä ja sähköä saadaan pistorasiasta". Pitää ymmärtää tosiasiat.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Asiat liittyvät toisiinsa muun muassa siten, että poliisi uhkaa jo lakolla ja tuskinpa sote-henkilökuntakaan ihan mielellään rupeaa tekemään entistä suurempia ylitöitä entistä pienemmin korvauksin.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Mitä tehdään kasvavalle työttömyydelle? 8 vuotta on elvytetty julkisen kauttakymmenillä miljardeilla. Ei ole auttanut työttömyys kasvaa.

Mitään ei ole yritetty ja muuta ei ole keksitty.

90 luvulta asti jatkuneelle suurtyöttömyydelle demut, vassarit ja ay-väki ovat näyttäneet lähinnä hymynaamoja.

Täytyy nostaa hattua edes jollekin yritykselle.

Ei näitä leikkauksia vastuttettaisi, jos ne koskisivat yksinomaan duunarimiehiä.

Lomathan suojatyöläisiä korventavat. Mutta tämähän vain tasa-arvoistaa työelämää.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"suomalaisten enemmistö ummistaa silmänsä tosiasioilta"

Blaah, mihin unohtui "kyllä kansa tietää" ja muut heitot.. Aina toisinpäin kun ei sovi omaan kuvioon. Siellä se on hallituksessa päätöksiä hoitamassa puolueesi, ei voi syyttää enää muita loputtomiin.

Tässä ärsyttää äänestäjien kuluttajansuoja, jota ei ole. Perussuomalaisten vaalilupaukset verrattuna toteutukseen on ollut jotain aivan järkyttävää. Kokoomukselta näitä päätöksiä pystyi odottamaan, kepulta ehkä. Nyt näkee mitä voi odottaa perussuomalaisilta. Vertailua vaalilupauksiin voi tehdä ihan vapaasti. Sen verran selviä eroja että tuskin tarvitsee selventää piirtämällä kuva tai vääntämällä rautalangasta. Keskustan lupauksista verrattuna todellisuuteen voisi tehdä melkein yhtä ikävän vertailun. Ei auta sanoa että niin ne toisetkin.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Otsikkoon on livahtanut asiavirhe. Kyllä suomalaisten enemmistö ymmärtää, että käsissä on ongelma. Suomalaiset ovat eri mieltä siitä, miten ongelma pitäisi ratkaista.

Reijo Tossavainen

Myönnän, että otsikon muotoilu ei paras mahdollinen.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Eikö Malagaan ole täältä Suomesta aika hassua ajaa Ateenan kautta koukaten? Kuulostaa vähän samalta kuin jos ajaisi Porista Jyväskylän kautta Helsinkiin.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Mutta tällä kertaa Malagaan onkin matkalla eräs Suomen tunnetuimmista toisinajelijoista.

Reijo Tossavainen

Matkani tarkoitus ei ole siirtyä nopeinta mahdollista reittiä paikasta A paikkaan B.

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

No nii,herätkää nyt sitten ja tehkää jotain. Näitä ongelmien toteamisia kyllä kuulee jatkuvasti,mutta mitään ei voida tehdä,koska EU määrää tahdin. Siispä odotellaan mitä Merkel seuraavaksi sanoo ja toimitaan sitten sen pohjalta.
KUKAAN EI SAA MITÄÄN AIKAISEKSI !

Käyttäjän HenriTuisku kuva
Henri Tuisku

Persut vois herätä siihen, että se alkaa olla Suomen historian suurin sanojensa syöjä ja vaalilupaustensa rikkoja

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kansa siis tietää, mutta ummistaa silmänsä?

Kansa ummistaa silmänsä, mutta toiset kansalaiset ummistavay silmänsä eri asioilta kuin toiset.

Suuri mosa kansalaisia ummistaa silmänsä siltä että selvitäkseen Suomen pitäisi nyt tehdä se kannattavuusloikka ja se loikka vaatii uhrauksia paitsi kaikkein köyhimmiltä, myös ammattiväeltä ja rikkailta.

Monet ummistavat silmänsä siltä että kaikki ovat samanlaisia ihmisiä, myös ulkomaiset pakolaiset, eivätkä suomalaiset ole mikään jumalan valittu kansa, jonka velvollisuus ei ole auttaa muita.

Monet ummistavat silmänsä jopa siltä että myös ne suomalaiset joilla ei ole varallisuutta kuten entisillä toimitusjohtajilla ja kansanedustajilla, törsätä ja autoilla eri puolilla eurooppaa, on oikeus vaatimattomaan mutta siedettävään toimeentuloon.

Toimituksen poiminnat