Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Demarien uho tämän maan tuho?

SDP käyttää vaikutusvaltansa rippeitä demari-ay-pomojen uhon kautta. Siitä kärsivät kaikki suomalaiset.

On suuri vaara, että Suomi ajetaan poliittisen pyrkyryyden ja itsekkyyden seurauksena aina vain pahempaan lamaan, ja samalla kärjistyvät ristiriidat ja vastakkainasettelu.

Tuleva mielenosoitus on poliittinen. Unohdetaan, että demokratiassa eduskunnalla (ja hallituksella) on lainsäädäntävalta. Sen kyseenalaistaminen on demokratian halventamista.

Ay-pomot eivät olleet halukkaita talouden tasapainottamiseen yhteistyössä hallituksen ja työnantajien kanssa. Eivätkä kaksin työnantajien kanssa. He eivät olleet siihen valmiit edes yksin, kun Sipilä sitäkin pyysi. Nämä tosiasiat kertovat kiistatta, että tärkeintä on uho ja maan asioiden ajaminen entistä syvemmälle suohon.

Demareilla oli edelliset neljä vuotta valtiovarainministerin salkku. He olisivat niin halutessaan voineet panna maan talouden kuntoon. Puuttuiko osaaminen vai halu, vai molemmat, koska lopputulema oli katastrofaalinen.

...........

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Vuosikymmenien aikana, kun olen kuullut demarien retorikkaa työmarkkinoista, ainakin muistikuvani mukaan jotakuinkin poikkeuksesta lähtökohta on ollut irtopisteiden keruu ja meneminen siitä mistä aita on matalin, eli työnantajien tai porvarien syyttelystä. Minulle on jäänyt mielikuva, että koko demarius saa elinvoimansa tästä katkeruudesta ja sen ylläpitämisestä. Kovasti jopa toivon olevani väärässä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Pulkkinen, ole huoletta, olet väärässä.

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Kunpa olisinkin - todella toivon sitä, mutta en osaa olla huoletta vain Arton vakuutuksella. Vanhoilla puolueilla, ja merkittävässä määrin nimenomaan demareilla, on ollut vuosikymmeniä aikaa hakea sellaista kokonaisratkaisua ja yhteisymmärryksen meininkiä tähän maahan, joka ei johtaisia lopulta tolkuttomaan velkaantumiseen. Kansainvälinen talous- ja finanssikriisi oli sitten lopulta miekka, joka katkaisi kamelin selän.

Toki muitakin ehdokkaita syyllisen penkille voisin löytää tutkimalla kuin demarit, mutta pointtini on, että meidän pitää puhtaalta pöydältä pyrkiä rakentamaan sellainen joustava suomalainen talousjärjestelmä joka kestää viennin, sisämarkkinoiden ja muitten tekijöitten notkahdukset tai ainakin toipuu niistä nopeasti. Velkahana ei saa olla ainoa ratkaisu.

Ja koska demokratiassa eletään, eikä diktatuurissa, niin kansan tietoisuuden lisääminen saattaa olla ainoa toivo, jolloin kansa äänestää paremmin ja ottaa kantaa kokonaisvaltaisemmin.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Ehkä kommenttini on naiivi, mutta tulee mieleen Soinin ja muiden hänen perässä juoksijoidensa edesottamukset vuosien varrella. Irtopisteiden keruulla jos millä pääsivät vallan kammarehin.
Nyt kuitenkin melkoinen osa irtopistesloganismilupaukista on petetty.
Mitä sitten perussuomalaiset ovat tehneet? Ovat menneet aidan ali siitä mistä aita on matalin. Olemalla mukana kansakunnan taloudellisen "hätätilan" korjaustalkoissa rankaisemalla pienipalkkaisia ja vähäosaisia. Vastoin kaikkia aikaisempia lupauksiaan.
Valta on tehnyt tehtävänsä. Puolueesta on hioutunut aiemmin mollaamansa kaksinaismoralistinen poliittista peliä harrastava n.s. Vanha puolue.
Jos kuka sen parhaiten tietää, niin ex lehtimies Tossavainen.

Reijo Tossavainen

Minua riepoo erityisesti se, kun demari-ay-pomot väittävät, että heidän näkemyksiä ei ole kuunneltu. Kun sitten heitä pyydetään tekemään oma esityksensä, niin minkäänlaista reaktiota ei synny. Täysin moraalitonta ja vastuutonta.

Lauri Toikka

1970 SAK ja SDP alkoivat soluttaa jäseniänsä julkisen
talouden ja palvelun korkeimpiin virkoihin ja nämä
jäsenet niissä viroissa ovat suorittaneet lopun tästä
solutuksesta ja täyttäneet SAK ja SDP jäsenkirjojen
omistajilla loputkin näistä julkisen sectorin
nimityksistä.
EU Suomen Corruption artikkeli.

Kysymys on:
Kuka hallitsee Suomea:
SAK,SDP ja heidän omilla jäsenillään täytetty
julkinen sectori tai Suomen Hallitus????????

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Nämä viime aikojen käänteet saavat aikaiseksi omasta liitosta eroamisen. Mitä teen liitolla, joka ajaa, ei ainakaan minun asioita... Ja vastuuta ei haluta ottaa vaikeissa paikoissa. Pelkkää ihmisten kiihottamista!

Janne Hilden

Ennemmin eroaisin kyllä puolueesta... Pelkkää ihmisten kiihottamista (ja linssiinviilaamista)!

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Puoluehan on helppo äänestää oppositioon. Miten pääset eroon keskiajalle jääneistä ja siellä poteroitaan kaivavista korporaatioista, jotka eivät kuuntele edes jäsenkuntaansa?

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #17

Kummasti vain ay-korporaatioiden jäsenmäärä on noussut selvään kasvuun hallituksen uhkailujen myötä.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Hyvähän meidän eläkeläisten on täällä vinkua.
Itse ajattelin lakkoilla ihan vain yleisen vatutuksen vuoksi perjantaina tekemättä yhtään mitään.

Reijo Tossavainen

Ensi perjantaina minä olen Albaniassa... enkä lakkoile!

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tossavaisella on hätä, eikä ihme, päivittäin saamme lukea persupolitiikkojen, jopa piirisihteerin, paosta puoluestaan. Eikä sinänsä ihme, kaikki vaalilupaukset on syöty ja ryhdytty EK:n, kokoomuksen ja ennen vaaleja Tossavaisenkin kovin sanoin arvostelleen Stubbin juoksupojaksi. Kuten Koskela blogissaan toteaa persut on työväenpuolue ilman työväkeä. Suuri kupla persuista työväenpuolueena on puhjennut ja hyvä niin.

Käyttäjän TimoSuhonen kuva
Timo Suhonen

Reijo menee Albaniaan, hyvä! :)
Kommentointisi yksikantaan ja mollaaminen ay-liikettä sekä Sdp:tä herättää minussa suuria tunteita. Erikoista kommentia "työväen" puolustajilta! Samoin se, kun penäsit sitä että Sdp olisi voinut viime kaudella valtionvarainministerin salkulla hoitaa hommat kuntoon !
No, tuolla periaatteella odotamme innolla, miten persut hoitavat esim. ulkoministerin sekä työ- ja oikeusministerien salkuilla hommat kuntoon! Alku on erittäin lupaavaa... ;)

Reijo Tossavainen

Ay-liike on tärkeä osa työelämää ja koko suomalaista yhteiskuntaa. Siksi on erittäin vastenmielistä ja tuomittavaa, että sitä käytetään välikappaleena demareiden huvenneen kannatuksen palautusyrityksessä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Vaikeaa tietää minkä tiedon varassa Tossavainen olet siellä matkailessasi, mutta kyllä nyt paine mielenosoitukseen tulee muualta kuin ay-liikkeen tai pelkästään demarijohtoisilta liitoilta, se tule kentältä. Esim. kokoomusjohtoiseen tehyn jäseniksi on ryntäystä. Demarilla ei ole mitään syytä eikä tarvetta ei edes halua käyttää ay-liikettä kannatuksen palauttamiseksi, sen kannatuksen palautuksen tekee tämä porvarihallitus.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

- Herrat tahtoo pelkkää pahaa
Työmies tarttee pyhärahaa!

- Tarkoitus ei ole ryöstää;
Hiukan taulukoita työstää.

- Hallituksessa on konnia.
Menetämme monta tonnia!

- Aina ei voi viettää juhlaa
Kansa velaksi vain tuhlaa.

- Sulla jos ois palkka matala
Tunnelmas vois olla katala

- Suomalaiset pärjää palkoillaan
Välillä kun hiukan talkoillaan

- Taksvärkki se tästä puuttuukin!
Kansa hermostuu ja suuttuukin.

- Älkää olko höyrypäitä.
Iisisti, ja hattuun jäitä.

- Herra ei siis mitään myönnä?
Ahteriisi jäät ne työnnä!

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

"On suuri vaara, että Suomi ajetaan poliittisen pyrkyryyden ja itsekkyyden seurauksena aina vain pahempaan lamaan, ja samalla kärjistyvät ristiriidat ja vastakkainasettelu."

On kyllä toisaalta..eikä vain oikeastaan toisaalta vaan ylipäätänsä,että poliittisesta pyrkyryydestä ja itsekkyydestä syytetään työntekijöitä. Eikä Tossavainen istunut kansanedustaja,kun selviteltiin mistä esim. finanssikriisi juontuu? Montako on joutunut tilille niistä toimista ei yhtään,mutta työntekijöiden viaksihan nämä kaikki käännetään.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

SDP käyttää SAK:ta välikappaleena, jossa sillä on enemmistövalta, parlamentaarisesti valitun hallituksen kaatamissuunnitelmissa. Kreikasta otettu oppia! Eihän kukaan vastuullinen kansanedustaja voi olla mukana pysäyttämässä koko maata pelkästään hallituksen suunnittelemien esitysten vuoksi, joitten mahdollinen toteutuminenhan vaatii eduskunnan hyväksymisen ja voimaantuloa ennen olisi vielä monta mahdollisuutta muuttaa sitä haluttuun suuntaan!
Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku! Rähinöinnissä, jota jo nähtiin Immoscasissa ( en uskaltanut lähteä synnyinkaupunkiini) ei ole mitään viisasta eikä sivistynyttä.
SDP:läistä ajattelua kuvaa hyvin esimerkki, jossa miehelleni huomautettiin ettei hän voi lahjoittaa ( jonka hän kyllä teki)lapsenlapsen polkupyörää kun hän oli siitä itse maksanut!

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Kyllähän tämä kuvio on täysin selvä työväkeä viedään kuin pässiä narussa.

Perussuomalaiset pyrki saamaan omaa edustustaan SAK:n päättäviin elimiin. Hyvin pian selvisi että säännöt ovat sellaiset että siellä voi päästä edustamaan vain sdp ja vasl.
Ammattiyhdistys siipi vaihtoi Urpilaisen ammattiyhdistysmieheen Antti Rinne.
Kannatus ei vaan lähtenyt nousuun, eikä hallitus paikkaa tullut.

Sipilän yhteiskuntasopimus ei tietenkään kiinnostanut Lylyä.
Nyt katsottiin sopivan tilaisuuden tulleen kun hallitus ilmoitti omat lijauksensa.
Saadaan koko SAK ja muutkin ammattiliitot mukaan poliittiseen mielenilmaus lakkoon.

Tähän liittyy myös paikallisen sopimisen kuvio. Siinä keskusjärjestöjen valta jossain määrin supistuu ja paikallisesti asioista päättävät muutkin kuin sdp:n ja vasl:n jäsenet. Sinänsä olen ollut jo kymmenet vuodet sitä mieltä että EK ja SAK eivät voi tietää paljonko tuhannet pienet yritykset oikeasti pystyvät maksamaan palkkaa ja millaiset muut työehdot parhaiten palvelevat yritystä ja työläisiä.

Toimituksen poiminnat