Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

EU järkiintyi ja tuli perussuomalaisten maahanmuuttolinjalle

Järjenkäyttö lisääntyy sinisilmäisen tosiasioiden kieltämisen sijaan. Se on erittäin hyvä asia, sillä täysin hallitsemattomaksi räjähtänyt laiton maahanmuuttobisnes on viimeinkin saatava aisoihin. Muuten Euroopalla on edessä valtavat ongelmat.

Eilen EU-maiden johtajat olivat koolla. Siellä sovittiin, että jatkossa pyritään tukemaan pakolaisia/turvapaikanhakijoita/maahanmuuttajia/siirtolaisia lähtömaan lähellä. Lisäksi kokouksessa sovittiin, että tulijoista pyritään erottelemaan oikeasti turvapaikan tarpeessa olevat elintasopakolaisista jo vaelluksen alkutaipaleella.

Näitä asioita perussuomalaiset ovat esittäneet jo pitkään, mutta mukasuvaitsevien taholta näkemyksille on lähinnä naureskeltu ja niitä on pidetty rasistisina.

Saa nähdä milloin HS-Pravda muun silmänsä ummistavan mukasuvaitsevaiston tuella kutsuu väkeä torille mielenosoitukseen Euroopan unionia vastaan sekä suvaitsevaisuuden ja vapaan maahanmuuton puolesta.

...............

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Marko Parkkola

Parhaiten EU tekisi kun hajottaisi itse itsensä.

Lauri Wirén

Brexit tulee kuin juna. Juncker ei tässä tilanteessa varmaankaan rupea lupailemaan Cameronille mitään uusi vapauksia EU-kahleesta, joten äänestys tulee ja se voi olla lopetuspiikki koko halpisvatikaanille.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tossavainen, Ministeri Orpo joutui, ilmeisen vastentahtoisesti jättää äänestämättä, kun EU:n sisäministerit ottivat kantaa pakolaiskysymykseen, ilmeisesti persujen vaatimuksesta, persujen vedotessa hallitusohjelmaan. Tällä päätöksellä, hallitus teki suurta vahinkoa Suomen maineelle, meidät liitetään nyt entisten, kuten Unkarin, itä-Europaan maiden viiteryhmään. Kun vielä Soini "hyökkää" julkisuuden kautta Ruotsin kimppuun vaikka "puhelinkin on keksitty" kuten Tuomioja "huomenta Suomi" ohjelmassa tänä aamuna totesi, niin voi aiheellisesti kysy onko tämä hallitus ja varsinkin sen ulkoministeri ollenkaan tehtäviensä tasolla.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Toivottavasti Suomi sai aivan helvetin huonon maineen turvapaikanhakijoiden vastaanottajamaana. Toivottavasti tuo maine sitten kiirii kauas ja pitkään.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Suomi sai maineen äänestäessään tyhjää, maana joka on kyvytön päätöksentekoon.

Käyttäjän paskapuhetta kuva
Teemu Paavilainen Vastaus kommenttiin #13

Niin, onhan se koko Suomen häpeä ettei Orvolla ollut munaa äänestää sovitusti "EI!"

Suomi on myös saanut maineen tyhmien lehmien maana, josta nuoret irakeesit saavat rauhassa lypsää rahat taskuunsa. Onneksi se maine on nyt edes hiukan muuttumassa

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #16

Teemu, täytyy kirjoittaa Orpolla, vaikka onkin orpo.

Reijo Tossavainen

Granlund on demari. Siksi on paikallaan kertoa lukijoille kolikon kääntöpuoli. Ryhmä demareita oli jokunen päivä sitten Ruotsissa jakamassa ohjeita kuinka Suomeen parhaiten pääsee. Toivottavasti tämä tieto leviää mahdollisimman laajalle.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tossavainen, turha väistellä, kysyn siis, onko hallitus ja varsinkin sen ulkoministeri tehtäviensä tasalla. Toimittaja Maria Stenroos yle:n sivuilla näkökulma palstaalla kirjoittaa miltä tämä hallituksen sekoilu näyttää Brysselistä katsottuna.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #11

Suomalaisten tulee ajatella suomalaisten etua. Brysselin byrokraattien näkemykset ovat toissijaisia.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #24

Siitähän tässä juuri on kysymys, suomalaisten edusta. Suomen hallituksen toiminta EU-sisäministerikokouksessa oli juuri suomalaisten etujen vastaista. Varmasti eri puolilla pitkin Eurooppaa suurlähetystöt, jotka pyrkivät luomaan kuvaa dynaamisesta Suomesta, maana johon on kannattavaa investoida, kiroavat Suomen hallituksen menettelyä.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #25

Jokaisessa maassa, jota tämä vaellus on koskettanut, on alkanut viriä tämän Unkarin malli.

Käyttäjän pekkakoivumaki kuva
Pekka Koivumäki Vastaus kommenttiin #11

Miltähän Brysselistä näyttää se, että Bryssel on maailman viidenneksi eniten ulosteita vesistöihin päästävä, eli käytännössä sellaisenaan jokeen paskova kaupunki? Samaa luokkaa kaikkein alkeellisimpien, Delhi ymv. kanssa, vielä tähän maailman aikaan!

Arto Granlund, maine ei ole sama kuin kunnia, vaikka sekin on suhteellista.

Käyttäjän SeppoHeino kuva
Seppo Heino

Oliko Granlund mukana neuvomassa myös sosiaaliturvamme väärinkäyttöä? ;) Täytyy jakaa tämä Facebookkiin. Herravarjele meitä tuollaisilta oman maan ja pesän likaajilta -ja paskojilta.

Lauri Wirén

Jaahas, Granlundin Eurooppa on jakaantunut ainakin kahteen kastiin. On "hyvät", jotka taputtavat toisiaan selkään ja tekevät asiat samalla tavalla. Sitten ovat nämä "pahat", joille tärkeämpää on omien kansallisten etujen vaaliminen, sen sijaan, että kumarrellen kannettaisiin kultaa ja mirhamia Brysselin alttareille. Nyt on sitten haksahdettu näiden "pahojen" joukkoon ja sattuvat vielä, perkele vieköön, olemaan entisiä kommunistimaita ja vielä itä-eurooppalaisia.

Kyllä nyt on taas maine mennyt! Jouduttiin väärään viiteryhmään! Pitää tässä muistuttaa, että kokouksessa oli muitakin viiteryhmiä, kuten vaikka Etelä-Euroopan ryhmä, joka vaati rajoja kiinni heti.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Wiren, uskotko tosiaan, että mm. Unkari pitkässä juoksussa toimillaan ajaa kansallista etuaan maalamalla itsensä nurkkaan. Tutustu millanen oli äänestystulos, neljä vastaan, yksi tyhjä, loput puolesta. kyllä pitää olla paksut silmälaput silmillä, tai täysin ymmärtämätön kv-politiikasta jos ei kykene myöntämään Suomen tehneen pahemmanlaatuisen munauksen äänestyskäyttäytymisellään, tämän totesi myös ent. ulkoministeri Tuomioja aamuisessa huomenta Suomi ohjelmassa.

Lauri Wirén Vastaus kommenttiin #12

Sinun läpikotaisin rasistisessa näkemyksessäsi EU-maista Euroopassa on hyviä, kirkasotsaisia, idealistisia ja loistavaan EU-liittovaltioon pyrkiviä maita (ja ihmisiä), jotka kaikin voimin haluavat kaikkea hyvää kaikille ja sitten nämä rautahampaiset ex-kommarit ja epäilyttävät itä-eurooppalaiset, jotka haluavat vain istua rahojensa päällä ja lykätä pitkällä kepillä etäämmälle kaikenlaiset eduntavoittelijat, jotka hallitsemattomasti ylittävät niitä rajoja, joita EU väittää puolustavansa.

No, jos haluaisin keskustella Euroopan tulevaisuudesta itselleni sopivassa viiteryhmässä, niin pöydän ympärillä olisivat Puola, Tsekki, Slovakia, Unkari ja Slovenia. Mukaan mahtuisi myös Iso-Britannia ja vaikkapa Tanska. Luulen, että tässä porukassa paremmin ymmärrettäisiin itsemääräämisen tarve ja kansalliset edut kuin sitten siinä toisessa porukassa. Siihenhän kuuluvat Saksa ja Ranska, jotka lyövät nuijaa pöytään silloin, kun se heille sopii ja muut maat tanssivat kuin hyvin opetetut puudelit.

PS. Tuomioja voisi mennä parturiin sen sijaan, että puhuu läpiä päähänsä televisiossa.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #14

"Sinun läpikotaisin rasistisessa näkemyksessäsi..."

Älä nyt Lauri höpötä ihan mitä sattuu.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #12

Arto, punikit ajoivat kansallista etua syytäessään "lahtareiden ruumiita" mereen Uittomolla.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Joo, EU on löytänyt oman peruseurooppalaisen linjansa. Perussuomalaisilla puolestaan on omat linjat olleet viimeaikoina hukassa. Toivottavasti kyseinen puolue myös ryhdistäytyy. Mutta miksi puolueen johtotähdet Immonen et Halla-Aho ovat olleet hiljaa, vaikka juuri nyt heidän agendansa saattaisi saada poikkeuksellista kannatusta ?

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

"Mutta miksi puolueen johtotähdet Immonen et Halla-Aho ovat olleet hiljaa, vaikka juuri nyt heidän agendansa saattaisi saada poikkeuksellista kannatusta ?"

Siksi, että kenenkään tähti ei saa tuikkia kirkkaammin kuin Don Soinin.

Niko Sillanpää

Immonen ei edes ole persujen eduskuntaryhmässä ja Halla-aho tuskin tässä tilanteessa ja median äskettäisen tämän kansainvaelluksen kommentointia koskevan linjanvedon jälkeen saa media-aikaa muualta kuin "puolueen lehdistä", vaikka haluaisi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Puolueensäännöistä käy jo ilmi, että Soini on yksinään puolue,muut jäsenet ovat jäsenmaksu velvollisia.

Niko Sillanpää

Eilinen toi mukanaan entistä suuremman repeämän EU:iin. Mm. Slovakia lähtee koettelemaan tällaisen sanelupolitiikan pitävyyttä tuomioistuimiin.

Joka tapauksessa koko kiintiöasia on pelkkää käsien heiluttelua ja tämän kierroksen tarkoitus oli vain yrittää siirtää maahanmuuttopolitiikkaa koskeva valta pois kansallisilta toimijoilta.

Muutamaa kuukautta pidemmällä tähtäimellä kansainvaelluksen lopettamisen kannalta ainoa ratkaisu on Schengen-ulkorajojen pitäminen ja kansainvälisen suojelun olennainen heikentäminen.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Voisiko joku Espanjan lämpöön Suomen talvea pakeneva esittää elintasoshoppailua tosissaan kiellettäväksi?

Käyttäjän paskapuhetta kuva
Teemu Paavilainen

Harvemmin sinne mennään elämään espanjalaisten rahoilla?

Lauri Wirén

Eläkeläisellä ei siis mielestäsi ole oikeutta kuluttaa rahojaan missä ja mihin haluaa? Työuran tehnyt on eläkkeensä ansainnut ja kun se on omaa, niin eipä se sitten muille kuulu.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Menen itse vaihteeksi ensi viikolla Italiaan jossa olen asunut ja tehnyt työtä kaksi vuotta eläkkeeni ansaitakseni, mutta en vaadi Syyrian pakolaisia pysymään lähialueiden pakolaisleireillä joissa ovat olleet ties kuinka kauan, jopa vuosia.

Lauri Wirén Vastaus kommenttiin #20

Mutta suosittelet, että eurooppalainen veronmaksaja huolehtii heistä määräämättömän pitkän ajan? Tuo "Syyrian pakolainen" on sellainen roskalehdistön (Sanomat yms.) käyttämä yleistermi kaikenlaisille turvapaikanhakijoille, joista suurin osa taitaa tulla Irakista. Ei oikein tuo hämäys vedä tällä palstalla.

Esa Niemi

EU haluaa keksiä pyörän uudestaan.

Me emme tarvitse uusia leirejä kun meillä on jo YK:n pakolaisleirit, joissa tehdään jo samat asiat. EU voi aloittaa YK:n tarjoamasta turvapaikasta kieltäytyneiden turvapaikanhakijoiden palauttamisen YK:n pakolaisleireille ja Välimeri hiljenee muutamassa päivässä.

ISIS heikentyisi kovasti koska sen sodankäynti on riippuvainen ihmiskaupasta ja salakuljetuksesta, jonka EU:n turvapaikkapolitiikka mahdollistaa. EU:n leirit sijaitsisivat kauempana YK:n leireistä, jolloin ISIS tienaisi edelleenkin ihmiskaupalla ja salakuljetuksella. EU:n leirien elintaso voi olla korkeampi, joka itsessään tyhjentäisi YK:n leirejä. EU voi sen sijaan antaa nämä resurssit YK:n pakolaisleirien olojen kohentamiseen, niin resurssit jakautuvat tasaisesti eikä leirien välillä ole elintasorajoja.

YK:n leireiltä pääsee kiintiöpakolaisena ulkomaille, joten suojelun tarve otetaan huomioon jo nykyisellään.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"EU järkiintyi ja tuli perussuomalaisten maahanmuuttolinjalle"

Oliko se 50 000 vai 100 000 maahamuuttajaa vuosittain se perussuomalaisten linja ennen vaaleja?

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Olen hukannut lähdetietojani. Miten suurta summa /korotusta perussuomalaiset ehdottivatkaan lähtökohdaksi suoraan kohdemaissa auttamisen tehostamiseksi?

Harri Immonen

Ollaan tultu neljässä kuukaudessa pitkä matka lähtötilanteesta, jossa kaikki pakolaisuuteen kriittisesti suhtautuneet teilattiin välittömästi rasisteiksi.

Opposition ja suvakkien masinoima valtava vihakampanja ei ole purrut ja ihmisiltä yli puoluerajojen on silmät auenneet. Samoin lehdistöön ei enää sokeasti uskota entisessä määrin, vaan toista näkökulmaa etsitään menestyksellisesti internetistä.

Hatunnosto perussuomalaisille, jatketaan samaan malliin meidän kaikkien suomalaisten parhaaksi. Paljon on tehty, paljon on tekemättä, mutta matka jatkuu vakaasti kuin kiskoilla kulkeva juna.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Siis paljonko, euoroissa? Viitaten aikaisempaan kommenttiini?
Parran pärinät eivät tässä nyt auta. Paljonko rahaa persut ovat ehdottaneet lisättäväksi?

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Niin tännehän pyrkii lähinnä muita, kuin syyrialaisia. Mutta syyrialaisten tilannetta voi tehokkaimmin helpottaa lahjoittamalle suoraan tuonne:

https://www.punainenristi.fi/lahjoita/syyrian-konf...

Lahjoita sinäkin.

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

Vastaus kommenttiin 15.

Miksi se pitäisi kieltää? Jokaisella on oikeus nykyisin mennä mihin haluaa.
Olen eläkkeeni itse ansainnut ja käytän sen siellä missä itse haluan riippumatta kateellisten arvosteluista.
Olen itse viettänyt viimeiset talveni, noin 6-7 vuotta Teneriffalla ja aion tehdä sen myös tulevaisuudessa. Syitä on kaksi: Terveys ja taloudellisuus.
Hintataso Teneriffalla on suomalaiselle palkansaajalle ja eläkeläiselle todella kohtuullinen, päinvastoin kuin Suomessa.
Aikanaan kysyin yhdeltä suomalaiselta pariskunnalta miksi he tulevat Teneriffalle.
Pariskunnan vaimo vastasi varsin osuvasti: "Me tulemme tänne säästämään"
Se pitää todella paikkansa.Talvi Teneriffalla, noin puoli vuotta tasapainottaa ja säästää todella sievoisen summan rahaa. Ei autoveroa, ei vakuutusmaksuja, ei polttoainekustannuksia, taxin käyttö 3,15 euroa jolla voi hoitaa lähes kaikki päivittäiset matkansa mikäli autoa haluaa käyttää.Ruoka on Suomeen verrattuna lähes ilmaista jos tekee sen itse. Joten repikää siitä.

Käyttäjän pekkakoivumaki kuva
Pekka Koivumäki

Maailma muuttuu Pekkaseni. Eläkkeesi muotoutui aikana jolloin ei voitu huomioida sen mahdollisesti poistuvan kansalaisten kotimaisesta ostovoimasta nykyisessä määrin. On varmasti aivan kohtuullista että tuo tekijä huomioidaan vaikkapa hienoisella veronkorotuksella tai määrän kohdemaakertoimella sen mukaan mikä siellä on elinkustannusindeksi ja veroaste. Se on vain reilua vai mitä?

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

Ei se ole reilua. Se on pelkkää kateutta.
Kaikki eläkkeet on tehty aina silloisen lain mukaan, eikä tehtyjä sopimuksia voi taannehtivasti muuttaa kateellisten kiukuttelusta huolimatta.
Toisaalta voit voit ajatella niin, mikäli on siihen välineitä, että se mikä talvella Teneriffalla säästyy kulutetaan kesällä Suomessa.

Toimituksen poiminnat