Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Punavihreä aatemaailma toimittajille normaali olotila

"Arvokonservatiiviset joutuvat pitämään toimituksissa matalaa profiilia." Näin kirjoittaa Punavihreä kupla –kirjan tehnyt Marko Hamilo (sit.) toimittajien kokemuksista Suomen Uutisissa.

Hamilo kirjoitti ajatuspaja Suomen Perustalle kesäkuussa julkaistun raportin ”Punavihreä kupla – Perussuomalaiset ja media”. Nyt hän toteaa, että "sain raportista palautetta arvokonservatiivisilta toimittajakollegoiltani, jotka ovat itse kokeneet toimitusten punavihreän ilmapiirin ahdistavan yksiulotteisena. Ymmärrettävästi useimmat kollegani eivät halua tuoda kokemuksiaan esiin omilla nimillään."

Edelleen Marko Hamilo toteaa istuneensa Helsingin Sanomien ja muiden välineiden toimittajien kanssa lukemattomia kertoja palavereissa ja kapakoissa. Näissä keskusteluissa on käynyt moneen kertaan ilmi, että vihreiden kannattaminen on jonkinlainen oletusarvo, jota ei tarvitse erikseen perustella.

Hamilo kirjoitti raportissaan, että "journalismin punavihreän agendan taustalla ei ole mikään toimituksien johtotehtävissä työskentelevien salaliitto ja käskytys, vaan journalismin sisältö lähinnä vain heijastelee toimittajien keskimääräistä arvomaailmaa, maailmankuvaa ja ennakkoluuloja."

Toimittaja Marko Hamilon aiheeseen liittyvä kirjoitus on tänään julkaistu Suomen Uutisissa. Se on sananmukaisesti ajatuksia herättävä. Lue se täältä:

https://www.suomenuutiset.fi/paljastuksia-punavihreasta-kuplasta-vihreat-arvot-jyllaavat-toimituksissa/?utm_campaign=persut&utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

..............

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (58 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Entinen iltapäivälehden toimittaja Jari Tervo kirjoitti pari päivää sitten hyvin solvaavaan sävyyn "roskaväestä". Mielestäni kirjoitus kuvaa hyvin kuplaporukan eli punavihreiden suvaitsemattomuutta ja omahyväistä ja jopa ylimielistä sisäänlämpiävyyttä.

Peili on hukassa. Suvaitaan vain niitä, jotka ovat samaa mieltä. Ollaan siis mukasuvaitsevia.

Tervon vihapuheesta enemmän tässä kirjoituksessa http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Ei peili ole hukassa. Tervo on mitä parhain peilaaja. Hänen peilissään, jonka kautta hän roskasakkia alaviistoon katselee, hän näyttää hyvältä.

Jos "Tervot" saisivat päättää, roskasakki steriloitaisiin pilaamasta geenipoolia tai ammuttaisiin seinää vasten.

Se kannattaa ymmärtää ja sisäistää. Nähdä Jari Tervo ilman peiliään. Ihmissaasta tunnistaa ihmissaastan.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

Huomenta Reijo!

Sattuneesta syystä kämpin hetken täällä Puu-Käpylässä, keskellä helsinkiläistoimittajien suosimaa asuinaluetta. Kun täällä kävelee pienillä, kapeilla kaduilla, joille syksynlehdet tuovat oman viehkon lisänsä, niin idylli on täydellinen. Ikkunoista loistavat kodikkaiden kotien valot ja rauha vallitsee.

Kerrostalotkin, osa niistä, ovat vanhoja ja viehättäviä. Mennyt maailma vallitsee. Mitä nyt joku Volvo parkkeerattu osin jalkakäytävän päälle, ei haittaa.

Täältä lähdet sitten aamulla töihin toimitukseen omalla autolla tai ratikalla, juot kupin kahvia toimittajakavereiden kanssa ja ryhdyt kirjoittelemaan, editoimaan, lähdet kuvaamaan, äänittämän, whatever... Vierailemaan mikrokosmoksessa, joka ei välttis kuulu omaan Käpylä-arkeesi, niin miten ikinä toisenlainen todellisuus voisi koskettaa näitä onnekkaita?

Äidinkieli varmistaa sen, että kovaa kilpailua asemista ei tulla käymään koskaan. Norsunluutori on ja pysyy. Medioiden taloudelliset leikkaukset, joo, monet toimittajat ovat siirtyneet tiedottajan tehtäviin yrityspuolelle, mutta eipä se Käpylä-arkea juurikaan muuta - yksittäisen yrityksen liiketoimintaan ja markkina-alueeseen ja kilpailijoiden perehtyminen. Nämä eivät tuo toisenlaista Suomea yhtään lähemmäs muuta kuin pikanttina, erilaisena mikrokosmoksena, jonka keskellä ei itse joudu toimimaan ruohonjuuritasolla koskaan.

Viehättävä paikka tämä Käpylä, kuistin pöydällä Myrna-kahvikupista teetä. Rauha maassa. Hyvä elämä. En ihmettele, etteivät toimittajat valita omasta elämästään. Kyllä täällä viihtyy.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Mistä päätellen Helsingin toimittajat ovat keskittyneet Puu-Käpylään? Kaupunginosamielikuvat ovat hankalia. Punavuoressakin seisoo Perussuomalaisten puoluetoimisto jne.

Reijo Tossavainen

Eniten heitä asustaa Kallion kaupunginosassa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #15
Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Muunmaalaisuutesi antaa anteeksi tietämättömyytesi: Puolueen toimisto ei sijaitse tavisten Punavuoressa, vaan Dianapuistossa jota tavikset pitävät ökyrikkaiden seutuna.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #21
Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö Vastaus kommenttiin #26

Ai niin, olenkin menossa huomenna Italiaan.

Seppo Hildén

Naiset ovat yleensä vihreitten kannattajia. Suomessa naiset ovat toimittajina jo selvä enemmistö ja osuus on vain kasvamassa. Selittänee toimittajakuplaa osaltaan.

Samoin median viihteellistymisen.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Itse olen työskennellyt toimituksissa, joissa on ollut arvokonservatiiveja ihan siinä missä arvoliberaalejakin. Yksi näistä vanhoista työpaikoistani on tuhannen toimittajan Yleisradio.

Reijo Tossavainen

Olen lukenut myös Uuden Suomen toimittajien tekemiä juttuja. Kyllä ne kuuluvat samaan sarjaan kuin Hesarin kuplatoimittajien tekeleet.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Vaikka olisit Uuden Suomen päätoimittajasta mitä mieltä, sinun ei ole mitään syytä haukkua Uuden Suomen äärimmäisen kunnianhimoisen ja osaavan toimittajakunnan tekemisiä. Myös HS-kritiikkisi on kaikkitietävässä yleistävyydessään perusteetonta.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #11

Amerikassa on tutkittu kahta asiaa. Ensinnäkin tutkittiin keskusteluterapian vaikutusta psykopaatteihin. Toisaalta tutkittiin loogisen argumentoinnin vaikutusta uskovaisiin. Molemmissa tapauksissa huomattiin, että keskustelu syvensi psykopaatin uskomusta itseensä ja uskovaisen uskoa jumalaan. Joissain tapauksissa keskustelu on siis jopa haitallista ja joskus se on jopa haitallista kaikkien kannalta.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka Vastaus kommenttiin #11

Korjaa,jos olen jotenkin väärässä,mutta lukeekos tuossa Herra Tossavaisen profiilissa..päätoimittaja..olen pitkään jo ihmetellyt,miten olette sietäneet tätä yhden laulun itkupilliä niinsanotusti keskustelemassa,eli jakamassa tätä persulaista mediavastaista propagandaa täällä..onhan niillä omakin lehti.Mitä tuohon "kritiikkiin" tulee,niin kyllä HS Pravda on jo herjan puolella,kuten vähän kaikki muukin.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #11

Markku, samat sanat. Minä heittäisin yksilöimättömästä ja näytönpuutteesta kärsivästä väitteestä vittuilukommentin omalla seinälläni.

Olisi kuitenkin hyvä muistaa, että perustelun puuttuminen ei tee väitteestä paikkansapitämätöntä. HS:n osalta omat havaintoni tukevat Reijon heittoa, US:n osalta jäävään itseni, koska notkun enemmän Puhiksen puolella.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #11

Helsingin Sanomien juttuihin vertaaminen on haukkumista? Mielenkiintoista...

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #39

"Olen lukenut myös Uuden Suomen toimittajien tekemiä juttuja. Kyllä ne kuuluvat samaan sarjaan kuin Hesarin kuplatoimittajien tekeleet."

Mielestäni annat ymmärtää, että US on samaa tasoa kuin HS, joka on roskaa. Käytät juuri nyt sitä roskajournalismin periaatetta (annat ymmärtää, mutta et sano suoraan), jota itse inhoan.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #39

Kun käyttää ilmaisua "kuplatoimittajien tekeleet", ei suoranaisesti kehukaan.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #46
Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Ongelma tuskin on arvomaailma, vaan se, miten arvomaailman antaa tai sen annetaan välittyä toimituksien työtapoihin ja työn lopputuloksiin.

Minulle on ihan sama, ja ilmeisesti myös Tossavaisellekin, millainen arvomaailma ihmisillä on. Jos oma arvomaailma pyhittää keinot ja kävelee kiveen hakkaamattomien journalististen periaatteiden yli, ollaan väärällä tiellä.

Joku MV on ollut kovasti esillä viime aikoina: valikoivaa uutisointia, sanavalintoja, jopa täysin virheellistä, päästä keksittyä tavaraa. Samaa näkee, tosin hieman hienostuneemmassa muodossa, useassa muussa viestimessä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

MV, magneettimedia, verkkomedia jne. jne. ovat kyllä ihan omassa kastissaan. Näen valitettavasti tulevaisuuden, jossa nuo valtaavat enemmän ja enemmän huomiota. Elämä on täynnä pettymyksiä.

Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen

Toimitukset edustavat lukijoitaan ajateltiin joskus. Pienten lasten vanhemmat ottavat toisenlaisia asioita huomioon kuin 50-vuotiaat heterot kuten minä. Homojournalismia ei sen sijaan ole erikseen toimituksissa, koska kaikki tekevät samaa työtä. Niin kauan kuin Reijo kehtaat väittää että Espanjassa muokattavalla valheella ja toisten töiden varastamisella on jotain arvoa, on vaikea ottaa vakavasti mediaa käsitteleviä kirjoituksiasi. Ne on ilmeisesti tarkoitettu polttoaineeksi aatetovereillesi, ei mediakritiikiksi. Entisenä paikallislehden päätoimittajana tiedät toki missä menevät rajat.

Reijo Tossavainen

MV-lehdessä on perättömiä, vääristeltyjä että myös paikkansapitäviä juttuja. Myös muista lehdistä lainattuina, kuten myös muissa medioissa. Valitettavasti MV-lehti ei yleensä kerro mistä on lainattu.

Myös perinteisessä mediassa on perättömiä, vääristeltyjä että myös paikkansapitäviä juttuja. Myös muista lehdistä lainattuina, kuten myös muissa medioissa. Silloin kerrotaan "kuka asiasta ensin kertoi". Se on hyvä tapa.

En ole MV-lehden tukija. Silti pidän hyvänä, että perinteisellä medialla ja toimittajakunnalla on MV-lehden kaltainen anarkistinen sparraajaa, joka yllättävän usin onnistuu kertomaan sen mikä perinteiseltä medialta jää kertomatta tai kerrotaan yksipuolisesti kuplasta nähtynä.

Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen

Kiitos vastauksesta. Puolustuspuheesi osoittaa, että et tiedä mistä kirjoitat. Oletko vielä mukana puolueen tominnassa? Valheen aloittanut on entinen persujen ehdokas. http://www4.vaalikone.fi/kunta2012/tulos/ehdokas/2... Suosittelen lukemaan. http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen...

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #22

Esimerkkinä olkoon maahanmuuttokeskustelu. Perinteisen median puolella asioita kaunistellaan ja annetaan yksipuolinen kuva, jopa keskustelu estetään "väärien näkemysten" vuoksi.

Kaipaan kovasti objektiivista ja neutraalia suhtautumista. Kysynkin Koposelta, että mitä "pahaa" tällaisessa vaatimuksessa on?

Nyt sen toisen puolen kertominen jää valitettavasti sosiaalisen median ja MV-lehden varaan. Lopputuloksen tiedämme.

Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen Vastaus kommenttiin #25

Tätä on hedelmätöntä jatkaa. Ensin on tunnistettava tosiasiat. Espanjassa toimitettu julkaisu on rikollinen rahan ansaintaväline. (Oikeuslaitos päättää.) Toimitettuja vaihtoehtoja on vaikka millä mitalla. Persuilla on tarkoitukseen veronmaksajilta kerättyä rahaa miljoonia. Maahanmuuttokeskustelussa pitää ensin päästä eroon nuivasta saivartelusta. Kotouttaminen on vasta alussa. Pitäisi tehdä töitä sen eteen, että kymmenet tuhannet turvapaikan saavat pääsisivät työhön ja normaaliin elämään kiinni, jotta voimme mm. maksaa eläkkeet. Pitkäaikaistyöttömille on samaan aikaan mietittävä mielekästä tekemistä ja asiantuntija-ammatteista irtisanotuille keinot ottaa vastaan mielekästä määräaikaista työtä ettei kaikki aika mene keskustelupalstoilla notkumiseen.

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #28

Koponen: "Maahanmuuttokeskustelussa pitää ensin päästä eroon nuivasta saivartelusta."

Juuri siitä on kysymys. Kuplasta nähtynä "nuiva saivartelu" eli erilaiset näkemykset pitää torjua kaikin keinoin. Se on johtanut ojasta allikkoon.

Seurauksena on asenteiden jyrkkeneminen, jopa täysin tuomittavaa toimintaa. Se on todella harmillista.

Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen Vastaus kommenttiin #30

Marko kirjoitti vahvan mielipiteen. Näkökulmaa tuki hyvin myös nimetön YLEn toimittaja. Maahanmuuton hoito vaatii määrätietoista politiikkaa, vuoropuhelua alan ammattilaisten kanssa. Toistaiseksi nuivilla puheenvuoroilla on vain kiihotettu ihmisiä, ei edes yritetty ratkaista tapahtunutta. Kyllä olen selaillut persujen ohjelmaa enkä kannata lisää leirejä vaan olemassa olevien purkamista hallitusti. Tarvitaan 10 vuoden ohjelma.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #28

Jännää esitellä itsensä ammattimieheksi ja sitten kirjoittaa puutaheinää. Here we go:

"Tätä on hedelmätöntä jatkaa."
Perustelut? Sinäkö sen määräät, mikä on hedelmätöntä? Jos näin on, miksi jatkoit?

"Ensin on tunnistettava tosiasiat."
Kannatetaan!

"Espanjassa toimitettu julkaisu on rikollinen rahan ansaintaväline. Oikeuslaitos päättää.)"
Oikeuslaitos päättää, et sinä. Ei jaeta niitä tuomioita lehdistöaitiosta. Lähes kaikki viestimet ovat joskus jostain tuomion saaneet ja ansainta- tai muulla hyötymistarkoituksella toimivia.

"Toimitettuja vaihtoehtoja on vaikka millä mitalla."
Huusko argumentoi samoin aiemmin. Iso luku ei tarkoita, että diversiteetti tai laatu olisi kohdallaan. Varmasti myös natsi-Saksassa oli runsaasti erilaisia sanomalehtiä ja kirjakustantamoja.

"Persuilla on tarkoitukseen veronmaksajilta kerättyä rahaa miljoonia."
Mitä sitten?

"Maahanmuuttokeskustelussa pitää ensin päästä eroon nuivasta saivartelusta."
Miksi juuri nuivasta saivartelusta? Mielestäni kaikesta asenteellisesta roskasta pitäisi päästä ensin eroon.

"Kotouttaminen on vasta alussa."
Suomeen 90-luvun alussa tulleiden somaleiden työllisyysasteet ovat edelleen hyvin alhaiset, koska kotouttaminen on vasta alussa.

"Pitäisi tehdä töitä sen eteen, että kymmenet tuhannet turvapaikan saavat pääsisivät työhön ja normaaliin elämään kiinni, jotta voimme mm. maksaa eläkkeet."
Tietenkin. Siitä vain ehdottamaan, miten siinä, missä emme ole aiemmin onnistuneet ja muutkaan Euroopan maat eivät ole onnistuneet, tulisimme nyt onnistumaan.

"Pitkäaikaistyöttömille on samaan aikaan mietittävä mielekästä tekemistä ja asiantuntija-ammatteista irtisanotuille keinot ottaa vastaan mielekästä määräaikaista työtä ettei kaikki aika mene keskustelupalstoilla notkumiseen."

Nyt mentiin jo talouspolitiikan puolelle, mikä on hieman off-topic, kun puhuttiin median toiminnasta ja sivujuonteena maahanmuuttopolitiikka. Miksi muuten keskustelupalstoilla ei pitäisi notkua - olethan sinäkin täällä notkumassa? Oletan, että tämä oli freudilainen lipsahdus: tarkoitit, että olkaa hiljaa, kun Jarmo sanoo.

Jos keskustelu on hedelmätöntä, niin miten meni noin niinkuin omasta mielestä?

Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen Vastaus kommenttiin #43

Kiitos. Myönnän virheeni. Jos sanoo ettei kannatan jatkaa, ei kannata perustella. Mutta koska tarkoitukseni on luennoida edelleen vääristelystä ja huijaamisesta on syytä jatkaa. Espanjassa toimitettu verkkosivusto ei ansaitse mitään huomiota. Sivustossa ei ole mitään hyvää.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #50

MV-lehti on toimintatavoiltaan ja fact-checkingin osalta kuraa. Suuri osa sen sisällöstä on kuraa. Se ei tarkoita, että kaikki siellä olisi kuraa. Hyvänä esimerkkinä kysymättä mitään lupaa tms postasivat US-puhistekstini sinne. Huononiko se teksti siitä, että se oli MV:ssä? Ei tietenkään.

Yle uutisoi, että FT:n mukaan mitä enemmän pakolaisia, sen parempi taloudelle pitkällä aikavälillä. Kun kurkkaa FT:n, niin siellä sanottiinkin oikeasti, että on mahdollista, mikäli kotoutus onnistuu aiempaa paremmin ja työllisyys siinä sivussa, että pakolaisista olisi hyötyä taloudelle. Onko hyvin toimitettu?

HS uutisoi PS:n tuumaustunnin tp-kriisin sote-kustannusarviosta, mutta jättää artikkelissaan koko raportin parin rivin varaan, ja sensijaan kirjoittaa OECD:n MAAHANMUTTOA, ei pakolaisuutta, käsittelevästä tutkimuksesta, ja otsikoi, että PS:n rapsa on ristiriidassa OECD:n tutkimuksen kanssa. Onko hyvin toimitettu?

Sinä et tainnut ottaa koppia, niin autetaan. MV on kuraa. Mutta niin on HS, IL, YLE, MTV, Nelonen, IS ja moni muukin. Ei mene päivääkään, etten ihmettelisi, miten jokin asia on käännetty päälaelleen, ja siihen on vain kaksi selitysvaihtoehtoa: ammattitaidolla tehty tahallinen vääristely, tai ammattitaidottomuuttaan joko/tai asiantuntemattomuuden tai asenteellisuuden takia tapahtunut vääristely.

Roska, jonka tunnistaa helposti roskaksi, ei ole koulutetulle ihmiselle vaarallinen. Roska, joka vaikuttaa päällisin puolin uskottavalta ja luotettavalta, on erittäin vaarallinen.

Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen Vastaus kommenttiin #43

Kiitos. Myönnän virheeni. Jos sanoo ettei kannatan jatkaa, ei kannata perustella. Mutta koska tarkoitukseni on luennoida edelleen vääristelystä ja huijaamisesta on syytä jatkaa. Espanjassa toimitettu verkkosivusto ei ansaitse mitään huomiota. Sivustossa ei ole mitään hyvää.

Seppo Hildén Vastaus kommenttiin #51

"Espanjassa toimitettu verkkosivusto ei ansaitse mitään huomiota. Sivustossa ei ole mitään hyvää."

Koponen ei taida oikein olla opiskellut kunnolla journalismia kun heittää tuollaisia ehdottomia päätelmiä. Tosin profiilissaan Koponen toteaakin olevansa historian tutkija joten selittänee tietämättömyyden.

Se, että jonkun nettiaviisin serveri on Espanjassa ei pitäisi vaikuttaa arvioitaessa lähteen journalistista tasoa.

MV nettiaviisi kommentoi muualta lukemiaan uutisia. Se ei siis keksi niitä itse. Tämä Koposelle tiedoksi. Uutisten lainaaminen ja edelleen kommentointi ei riko mitään tekijänoikeuksia, koska uutisilla ei ole tekijänoikeussuojaa. Pitäisi tämän pitkäaikaisena toimittajana toimineen Koposenkin jo tietää. Muiden julkaisemia uutisia saa vapaasti uudelleen julkaista omin sanoin kunhan laittaa linkin mistä uutinen on alkujaan lähtöisin. Uutisilla on myös aika laaja sitaattioikeus. Näitä oikeuksia MV-uutissivusto käyttää.

Mitä laittomuutta Koponen siis näkee MV-sivuston tekevän? Vastauksena ei kelpaa että sitä ylläpidetään Espanjasta tai että sen kommentointiosiota ei sensuroida.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #59

"Se ei siis keksi niitä itse. Tämä Koposelle tiedoksi."

Hah! Sinisilmäisyyttä puhtaimmillaan.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Pintapuolisesti luettuna Hamilon raportti vaikuttaa asialliselta ja tavanomaiselta - noinhan se on. Kannattaako tuosta maksaa, ehkä persujen kannattaa.

Sen sijaan kirjassa Mitä mieltä Suomessa saa olla (2015, toim. Timo Vihavainen et al.) Hamilo kirjoittaa totaalista roskaa oman ajan aatehistoriasta, suunnilleen tyyliin että Adolf Hitler oli englantilainen juutalainen aatelismies ja että Karl Marx ehdotti ja kannatti kapitalismia, jossa työntekijälle maksettaisiin vaan työn vaihtoarvo ja kapitalisti saisi itselleen työn käyttöarvon...

Hamilon raportti mediasta on yhtä lailla pintapuolinen ja vahvistaa kritiikin kohteena olevien toimijoiden, suomalaisten sosiaalisten kiihkoilijoiden itseymmärrystä ja identiteettiä mukamas vähemmistöjen kannattajina ja "suvaitsevaisina". Sitähän he eivät ole mutta haluavat ajatella olevansa. Paitsi Suomen Perusta myös raportin kohteena olevat"punavihreät arvoliberaalit" voisivat maksaa raportista - mistä tietää vaikka maksaisivatkin?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ainakin kerran on yksi media uutisoinut tällaista:
http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/perussuomalaise...
26 % kyselyyn vastanneista toimittaista ilmoitti antaneensa äänen vihreille, 12 % Vasemmistoliitolle viime eduskuntavaaleissa, ja vain 2% äänetsi persuja - 44 % ei missään nimessä heitä.

Vihreiden ja Vasemmistoliiton kannattajia toimituksissa olisi siis 36% eli tuplasti yli vaalikannatuksen, jossa ne saivat vain 15,7% äänistä.
Tästäkö johtunee mediapilkka ja luottamuspula? Hamilon tekstillä on siis pohjaa...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Onko median vika, jos perussuomalaisia kannattavia toimittajia ei ole?
Onko median vika, jos perussuomalaisten viesti ei uppoa kirjoittajiin?

Toimittajien ammattitaitoon kuuluu, että toimittajat kirjoittavat myös asioista, joista itsellään on poikkeavia mielipiteitä. Ei Kokoomus eikä Keskusta ole kokeneet ongelmaksi, vaikka toimittajien suuri enemmistö on vasemmistolaisia.

Itseäni mietityttää, miksi Persun on aina pakko uhriutua? Narsismiako?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kai Niemeläinen (#34)
Enhän minä mediasyyllisiä ongelmaan etsinyt, vaan lainasin Keskisuomalaisen uutista kolmen vuoden takaa. Uutisen perusteella voi kukin vetää omia johtopäätöksiään.

Sen sijaan olen yhtä mieltä Huopaisen kanssa siitä, että tutkivan journalismin - lähdekritiikkeineen sekä kunnollisine taustatöineen - tulisi olla riittävä tae korkeatasoiselle ja moniääniselle journalismille. Laiskuus ja huonosti tehdyt kotiläksyt paistavat poliittisten inthimojen ohella läpi huonossa journalismissa.

Kysyitkö minulta persujen uhriutumisesta ja narsismista? Kysyisit asiaa nyt edes joltakin persulta, etkä umpimähkään yhdeltä kommentoijalta, jolle kysymyksesi ei ole relevantti.

Eikö lainaamani Keskisuomalainen ole lähellä Kepua, ei persujen aviisi. Miten se uhriutuu tai uhriuttaa ja keitä, kirjoittaessaan toimittajien parissa tehdystä kyselystä em. otsikolla: "PS on toimittajien inhokki".

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #56

Nettiuutisointi ja somemaailman sääntöjen soveltaminen uutistarjontaan tuhoaa valitettavasti hyvän journalismin. Toisaalta lukijat eivät ole enää valmiita maksamaan journalismista, joten ilmaiseksi saa vain tätä internet-mössöä.

"Itseäni mietityttää..." -etuliite kertoi yksityisestä mietiskelystäni. Jokaisella voi tähän olla näkemyksensä. Persukin voi siihen vastata, jos tuntee asiaa tarkemmin. Mielestäni sinäkin voit oman näkemyksesi kertoa, jos sinulla sellainen on. Jokin motiivi tällä on oltava, koska Tossavainen tätä uhriutumista päivä toisensa jälkeen jatkaa.

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Olen samaa mieltä Tossavaisen ja Hamilon kanssa. Ja minulla on perusteita: opiskelin journalistiikkaa 1990-luvulla Jyväskylän yliopistossa. Punavihreä pakkoylisuvaitsevainen arvomaailma näkyi jo siellä. Eräs suvaitsevainen meinas vetää minua köniin, suvaitsevaisuuskohtauksen saatuaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Ahaa!
Nytkö meidän kaikkien on uskottava? Sallinet edes hieman lähdekritiikkiä.

Kertomuksesi kyllä kestää MV-lehden seulan. Siellä sitä kutsuttaisiin jo uutiseksi. Muualla tuota kutsutaan heitoksi vailla todellisuuspohjaa. Ellet sitten muistisi lokeroista löydä muutakin, jolla osoitat, että hatara muistikuvaelmasi tukee väittämääsi.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Tehdään testi. Sano mitkä tahansa kaksi päivämäärää vaikka viimeisen kahden kuukauden ajalta, niin palaan aiheeseen tekstillä.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Eikös HS ole jonkinlainen klaaniyhteisö? Monen vuoden paastoamisen jälkeen tilasin pari kuukautta sitten HS:n nettilehden koemielessä, huomatakseni, että vähän on muuttunut. Nyt lehteä toimittaa Maria Pettersson, ennen Mika Pettersson, nyt Saska Saarikoski (runoilijan poika) ennen Saska Snellman (sama henkilö), Janne Virkkunen on Snellman suvultaan, Rosseja löytyy toimittajissa joka lähtöön, samoin Anderssoneja. Mutta Unto Hämäläinen ja Reetta Meriläinen pysyvät.

Pentikäisten lestadioklaanin edustaja Mikael piipahti päätoimittajana kunnes kaikkien klaanien päällikkö - joka ei ihmisen kanssa puhu eikä häntä kukaan ole nähnyt - järjesti potkut järjestetyn luottamuksen pettämisen perusteella.

Tosin myös Teos-kustantamo pestasi kustannuspomoksi runoilija Tiihosen pojan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Jos on niin, että toimituskunta Suomessa on kallellaan vasemmistoon ja vihreiden suuntaan on se vain osoitus siitä, että toimittajien, jo ammattinsakin vuoksi, maailmankuva on keskiverto kansalaita laajempi. Itse uskon toimittajien joukosta löytyvän poliittisia näkemyksiä laidasta laitaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Markku Huusko kirjoitti otsikolla: Rasisti on reppana. Kun Tossavainen huolestui Tervon kirjoituksesta, aloin miettiä sopiiko termi yleisemmin Perussuomalaiselle.

Jos Perussuomalaisten viesti ei uppoa medialle, onko syy viestissä, markkinoinnissa vai mediassa. Olisiko syytä muuttaa viestiä vähän helpommin sulatettavaan muotoon?

Reijo Tossavainen

Voisiko siellä kuplassa vilkaista myös peiliin ja kuplan ulkopuolelle arjen todellisuuteen? Ihan oikeasti.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Missähän kuplassa minäkin olen? Ihan keittiössä istun, todellista maailmaa ikkunastani näkyy. Mielensä pahoittaneen Persun kanssa netissä höpöttelen. Kuplaa en näe missään. Uutiskuvista välittyy ahdistuneiden ihmisten trauma. Koulukiusaajia muistuttava aikuisten ihmisten joukko taistelee taas heikoimpia vastaan. Häiriköt Tossavainen ottaa huomaansa ja pahoittaa mieltään, kun joku näitä urhoja vastaan uskaltaa puhua.

Peiliin katsoin aamulla ja totesin, että parran voisin ajaa ennen kuin astun ulos.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Ei kai ole kuplassa elämistä jos ei halua ottaa satuja vakavasti, vaikka joku niistä ottaisikin vahvistusta omalle maailmankuvalleen?

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Helsingin Sanominen kritiikissäkin herra Tossvainen on samaa mieltä kuin tuntemani kommunistit, jotka niin ikään ovat sitä mieltä, että Helsingin Sanomat on mukasuvaitsevan oikeiston äänitorvi, joka pyrkii levittämään vain ja ainoastaan Yhdysvaltojen itärannikon älymystön näkemyksiä ainoana oikeana totuutena unohtaen kansan syvät rivit eli luokkataistelun.

Yhdysvalloissahan oikeiston kannattajien kokemus siitä, että kaikki toimittajat ja yliopistojen tutkijat ovat liberaaleja tai punavihreitä, on poikunut uudenlaista journalismia, jossa ei edes pyritä vuoronperään esittelmään demokraattien ja republikaanien näkemyksiä, vaan ainoastaan keskitytään republikaanien sisäiseen valtataisteluun.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Anyone, valitkaa kaksi päivää viimeisten kahden kuukauden ajalta.

Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen

Mihin tarvitset päiviä? No 17. ja 18. päivä syyskuuta.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Thx, yritän tehdä tekstin noiden päivien uutisoinnista ja pääkirjoituksista. Lähtökohtaisesti näkökulmalla, että aina on jotain huomautettavaa ja parantamisen varaa.

Reijo Tossavainen

Toimittaja voi rakentaa ruusuista kuvaa tai kertoa niin kuin asiat ovat. Tässä kaksi esimerkkiä:

YLE 26.8.2015: Vastaanottokeskusten pelätään esimerkiksi lisäävän rikoksia alueella. Pelko on kokemusten valossa kuitenkin aiheeton.

MTV3 30.9.2015: Poliisilla on tutkinnassa lukuisia rikoksia, joissa Suomeen tulleet turvapaikanhakijat ovat epäiltyinä. Yksistään Helsingin poliisille on lyhyen ajan sisällä tullut rikostutkintaan pahoinpitelyitä, näpistyksiä, laittomia uhkauksia, taskuvarkauksia ja seksuaalista häirintää, joka on kohdistunut teinityttöihin.

– Näitä kyseisiä rikoksia on nyt alkanut ilmetä kasvavassa määrin. Turvapaikanhakijoiden keskinäiset nahistelut ja heidän aiheuttamansa rikollisuus tulevat vain lisääntymään. Uhkakuvia pitäisi ymmärtää paremmin. Tämä on ollut sinisilmäistä ja käsittämättömän huolestuttavaa, poliisista kerrotaan MTV Uutisille.

http://bit.ly/1YOlrCE & http://bit.ly/1LwRPlQ

Käyttäjän MiikkaLehtoaho kuva
Miikka Lehtoaho

YLEn uutinen: positiivinen, dynaaminen ja demokraattinen suhtautuminen maailman hätään.

MTV:n harhalaukaus jossa turhaan päästetään ääneen yhteiskunnan vaarallisia ääniä: epäilyksen kaapuun puettua vainoharhaisuutta ja rasismia.

Orwell olisi ylpeä oikeaoppineiden toimittajien jalosta maailmankuvasta. (esimerkki YLE, tällä kertaa)

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Yle kirjoittikin vastineensa nopeasti. Ilmeisesti todellisuus harmitti kovasti.

YLE 30.9.2015: Helsingin poliisi kertoo, että irakilaistaustaisten turvapaikanhakijoiden tekemiksi epäiltyjä rikoksia on tutkinnassa useita. Oulun poliisin mukaan tieto on omituinen, sillä poliisi ei kirjaa tietoihinsa, onko rikoksesta epäilty turvapaikanhakija.

http://yle.fi/uutiset/turvapaikanhakijoiden_rikose...

Kun ei voida kiistää, niin kylvetään sitten edes epäilyn siemen. Ihan käsikirjan mukaan menee taas.

Toimituksen poiminnat