Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

"Tervon helsinkiläinen rasismi on pelottavaa"

Taannoin kirjoitin Jari Tervon kirjoituksesta, jossa hän väitti osan suomalaisista olevan roskaväkeä.

Nyt luin samasta aiheesta Jyrki Lehtolan kirjoituksen Ilta-Sanomista. Hän puki Tervon äärimmäisen solvaavaan, jopa rasistiseen kirjoitukseen kohdistuvan kritiikin sanoiksi paljon paremmin kuin minä. Siksi tähän lainaus Lehtolan kirjoituksesta:

"Tervon kirjoitus oli mainio esimerkki siitä, mitä rasismi on. Se on ylimielistä yleistämistä muutamien yksilöiden avulla; se on itsepetokseen perustuvaa artikulointia omasta paremmuudesta; se on välinpitämättömyyttä omien väitteiden totuusarvosta tai konteksteista (kuten alkoholin suhde urpouteen tai sisällissota) ja se on pelottavaa rakastumista omaan vihaansa.

Jotain surullista on kirjailijassa, joka paheksuu kirjoituksessaan muita siitä, että heidät on koulutettu huonosti.

Surullinen on myös kirjailija, joka yhteiskunnallisten ongelmien hahmottamisen sijasta keskittyy vihaamaan niiden seurauksia; ihmisiä, jotka eivät saaneet kirjailijan elämää.

Tervon helsinkiläinen Suomi-rasismi on pelottavaa."

Jyrki Lehtolan kolumni Ilta-Sanomissa on kokonaan luettavissa täältä http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1443752939670.html?utm_medium=social&utm_content=www.iltasanomat.fi&utm_source=t.co&utm_campaign=twitter-share

...............

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Jari Tervon ääni, mutta Peter Nymanin ajatukset.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Mies jolle on aina viina maistunut vähän liiankin hyvin ja jonka elämäntyö on ollut kirjoittaa ryyppäämisestä kutsuu toisia roskaväeksi... Priceless

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Ehkä juuri siksi hän niin tekeekin. Katsos kun tuollainen on sellaista itsensä pesemistä. Hyökätään sen oman häpeän kimppuun.

Minä luulen, että Tervo on pohjimmiltaan niin ahdasmielinen "ihmisroska", että hänellä ei ole Helsinkiläisessä viitekehyksessä muuta keinoa kuin vihata sitä mahdollisimman näkyvästi.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Joo, aika jakomielitautiselta nuo Tervon ajatukset tuntuvat. Tietämättään provosoitunut ja tästä syystä provosoi.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Olen lukenut Jyrki Lehtolan kirjoituksia niin kauan kun hän niitä IS:n on raapustellut, ei koskaan mitään positiivista, ei asiasta, ei ihmisistä, mu...u, mikä mu...u, itse kirjailijan poika.

Käyttäjän ollimax kuva
Olli Mäntyranta

No jaa - minä edelleenkin haluaisin vastauksen kysymykseen: "Mitä ryhmää Jari Tervo itse asiassa loukkasi sillä kirjoituksellaan?"
Hän esim. ei suinkaan väittänyt keskiverto suomalaista roskaväeksi, eikä tekstistä tainnut ilmetä edes, että kaikki 'maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvat' olisivat jotain roskaväkeä. Päin vastoin, hän taisikin - yllätys yllätys - puhua vain ihmisistä, jotka herkeävät väkivaltaisuuksiin, hilluvat kutakuinkin tai vähemmän selvänä nykyisten ja tulevien vastaanottokeskusten liepeillä turvapaikan hakijoille solvauksia ja uhkauksia heitellen ja muodostavat ihmismuureja rajalle pelotellakseen maahan tulijoita, vaikka mieltä tulisi itse asiassa osoittaa Arkadianmäellä (tai minne se eduskunta nyt menikään remonttia pakoon). Heidänkö puolesta nyt siis on loukkaannuttu?

Jussi Säntti

Noita mainitsemiasi ryhmiä ei kyllä ole läheskään 700 000.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Päin vastoin, hän taisikin - yllätys yllätys - puhua vain ihmisistä, jotka herkeävät väkivaltaisuuksiin"

Eli puhui näistä vihreistä suviksista jotka eilen hyökkäsivät Parkkolan kimppuun Koskipuistossa.

Käyttäjän ollimax kuva
Olli Mäntyranta

Valitettavasti ehkä myös heistä. Minusta he eivät ole täysin ymmärtäneet suvaitsevaisuuuden merkitystä, tai sitten heillä on omat päämääränsä.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

http://www.hs.fi/kulttuuri/a1305990254430?jako=62c...

Se luetun ymmärtäminen... jos pitää polttopullojen heittelijöitä huonoina ihmisinä, onko se isokin rikos?

Käyttäjän ollimax kuva
Olli Mäntyranta

No niin, tuossahan se oli mitä yritin taannoin sanoa, mutta blogisti nimesi kysymykseni saivarteluksi. En oikein jaksa unähdä niin, että Tervon kirjoituksesta loukkaantuminen suorastaan viittaisi harjoitetun väkivallan hyväksymiseen, ja siksikään en ymmärrä miksi tässä nyt on loukkaannuttu siitä, että joku puhuu suorin sanoin polttopulloja ja kiviä heittelevistä isänmaan toivoista.

Petteri Hiienkoski

Pakolaistulvan tyrehtyminen olisi maahanmuuttokriitikolle peräti suuri menetys! Tällöin muukalaisvastaisuus menettäisi poliittisen käyttövoimansa. Muukalaisvastaisuudesta syntyvät mellakat ja väkivaltaisuudet hyödyttävät maahanmuuttokriittistä poliitikkoa.

Sen takia muukalaisvastaiduudesta kannatuksensa ammentavien tuskin kannattaa jatkossakaan puuttua maahanmuuton ja pakolaisuuden syihin! Miksi tappaa lypsävää lehmää?

http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Reijo Tossavainen

Harvinaisen harhainen kommentti.

Toimituksen poiminnat