Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Roskaväen kärsivällisyys on rajallinen

Ministeriön viimeisimmän ennusteen mukaan maahamme tulee tänä vuonna 50.000 maahanmuuttajaa. Käytännössä he tulevat vuoden jälkimmäisen puoliskon aikana. Vuositasolla siis puhutaan paljon isommasta luvusta.

Ihmisiä kaukomailla innostetaaan yhä suurempaan ryntäykseen, kun maamme mukasuvaitsevaisto pääministerin johdolla esittelee avoimia ovia ja järjestää mielenosoituksia asian puolesta. Osin siksi ensi vuonna lukema on todennäköisesti huomattavasti suurempi kuin tälle vuodelle arvioitu 50.000 maahanmuuttajaa.

On pakko kysyä, kestääkö yhteiskuntamme sen? Vastaan, että varmasti ei kestä ilman suuria vaurioita. Jo 50.000 maahantulijaa maksaa erään asiantuntevan laskelman mukaan jopa 1,5 miljardia.

Lasku on seuraavana vuonna jo paljon suurempi. Sitä seuraavana vuonna jälleen edellisvuotta isompi. Ja niin edelleen.

Ne miljardit ovat kantasuomalaisilta pois. Siis niiden leikkausten lisäksi, jotka on pakko tehdä.

Tervon ja muiden mukasuvaitsevien solvaama roskaväki, siis tavalliset keskivertosuomalaiset ymmärtävät tosiasiat. Olemme suoraan sanottuna kusessa.

Tilannetta pahentaa mukasuvaitsevien asenne. Silmät ja korvat suljetaan ja vakuutetaan, että maahanmuutto pitää ja voidaan nähdä vain myönteisenä asiana! Monikulttuurisuus on ihana asia ja maahanmuutto poistaa työttömyyden! Hei, me tienaamme tällä!

Jokainen maahanmuuttoa vastustava leimataan rasistiksi. Onneksi meitä rasisteja on paljon, kyselytutkimuksen mukaan 88 % laittaisi rajat kiinni.

Mukasuvaitsevaiston kannattaisi muistaa, että roskaväen kärsivällisyys on rajallinen.

Suomi on sodanjälkeinen historiansa pahimpien ongelmien edessä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (87 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Muistelen, että ennen ryntäystä hyysäämisorganisaatioissa oli yksi työntekijä kymmentä maahantulijaa kohden. Jos Suomessa on vuoden-kahden kuluttua 100.000 maahantulijaa, niin tarvittaisiin 10.000 "kotouttajaa". Jokainen tervejärkinen ymmärtää, mitä se tarkoittaa.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Kyllä se tarkoittaa työllisyyttä.

Esa Niemi

Hannu:
"Kyllä se tarkoittaa työllisyyttä."

Ratkaisit juuri Suomen suurtyöttömyyden ja ehkä jopa globaalin köyhyyden.

Velkaantumisella katettava holtiton maahanmuutto on meidän uusi Nokia.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Ilaskivi kysyi kuka maksaa ja paljonko. Aiheellinen kysymys. Vastausta odotellaan. Maahanmuuttoa varmaan tarvitaan. Tässä menossa ei ole kuitenkaan mitään järkeä.

Reijo Tossavainen

Mielestäni esim. Jari Tervo rasistisen solvaamisen jälkeen on velvollinen kertomaan laskun loppusumman ja kertomaan myös mistä rahat otetaan.

Touko Apajalahti

”Homman nimihän on se, että minä en kutsu Suomen kansaa roskaväeksi enkä minä kutsu persuja roskaväeksi, vaan minä kutsun roskaväeksi ihmisiä, jotka haluavat kivittää ja polttaa toisia ihmisiä ja teen sen hyvin mielelläni”, Tervo sanoo Helsingin Sanomille.

Kuulutko siis niihin kivittämisestä ja polttamisesta fantasioiviin, joita Tervo roskaväeksi kutsuu, vai siihen suomalaisten suureen enemmistöön, jota hän ei kutsu roskaväeksi?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #14

Hän selittelee. Kuten varmaan luit siinä oli lista roskaväen ominaisuuksia. Yksi niistä oli rasismi. Mutta kaiketi muutkin roskaväkeä ovat.

Käyttäjän ollimax kuva
Olli Mäntyranta Vastaus kommenttiin #20

"Mutta kaiketi"
Tuo on siis oma arvauksesi, josta yrität tehdä todellisuutta.

Käyttäjän heikkileskinen kuva
Heikki Leskinen Vastaus kommenttiin #30

Tervon kirjoituksessa mainitaan roskaväeksi: "Valkoisen lihaa syövän heteromiehen...", "...lihava ja humalainen leijonapaitainen lerppa.", "Tämän huonosti koulutetun, epäterveellisesti syövän, homoja ja muukalaisia vihaavan, kulttuuria inhoavan ja omasta pseudo- ja kiihkoisänmaallisuudestaan jäykistyvän kansanosan".
Arvioippas itse; onko kysymyksessä vaan tahatonta verbaaliakrobatiaa, vai rasistinen stereotypia.
Lohduttavaa toki kuulla että itse en, vegetaristi absolutistina, ole Tervon määrittelemää roskaväkeä ;)

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #14

Tervo huomasi puheensa menneen överiksi ja siksi selittelyt.

Touko Apajalahti Vastaus kommenttiin #21
Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Aivan. Mutta mitä mieltä olet Reijo siitä, kun minusta on alkanut tuntumaan, että meillä tässä omassa puolueessakin pyritään jo tukkimaan maahanmuuttokriittiset mielipiteet. Onko kahtiajako jo alkamassa...?

Reijo Tossavainen

Ei ole kahtiajakoa. Tosin näkemyksissä on erilaisia painotuksia, mutta sehän on täysin luonnollista, ymmärrettävää ja hyväksyttävää.

Janne Hilden

Mukava tietää, että Tossavainenkin on Sebastian Tynkkysen linjoilla.
Kenen mukaan perussuomalaisten pitäisi jättää hallitus, jos hallitus ei suostu sulkemaan rajoja turvapaikanhakijoilta.

Reijo Tossavainen

Puolueen päättävien elinten enemmistön kanta ratkaisee. Ennen päätöksentekoa on kuunneltava tarkalla korvalla, mitä mieltä jäsenet ja muut suomalaiset ovat.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eikös Suomeen ole tullut asumaan myös n. 60.000 venäläistä? Ei ole heistä yhtä paljon porua nostettu.

Reijo Tossavainen

Venäjältä tulijoista pääosa on ollut inkerinsuomalaisia. Osa heistä tosin jo pitkälle venäläistyneitä.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Virolaiset, venäläiset, puolalaiset, aasiasta tulleet ovat pääosin menneet suoraan töihin. On aika erilaisesta maahanmuutosta kysymys. Toivottavasti porukka saataisiin töihin. Siivouspuolella on käsittääkseni pulaa työvoimasta nytkin.

Tapani Lahnakoski

"Siivouspuolella on käsittääkseni pulaa työvoimasta nytkin."

Niihin hommiin irakilaismiehet varmaan menevät mielellään, tuskin ovat luutaa koskaan kädessään pitäneet. Yksi valitti kovasti, että joutuu asumaan teltassa eikä kukaan ole edes käynyt siivoamassa, hirveän likaista on.

Koeta keksiä jokin parempi duuni heille. Minä en oikein keksi.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Vaikka tunnettu satiirikko sanoikin rasisteja roskaväeksi, niin aika ällistyttävä yritys valtastaa se populismin käyttöön.

Vielä kerran, perussuomalainen, Tervo ei sanonut sinua roskaväeksi. Paitsi tietysti jos olet rasisti ja heittelet kiviä turvapaikanhakijoita kohti. Silloin tosiaan olet roskaväkeä, eikä minkään puolueen pitäisi haluta sinua kannattajakseen.

Reijo, häpeisit.

Reijo Tossavainen

Ala-Olla vääristelee nyt Tervon sanomisia. Silti ei tarvitse hävetä.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

En vääristele.

"Homman nimihän on se, että minä en kutsu Suomen kansaa roskaväeksi enkä minä kutsu persuja roskaväeksi, vaan minä kutsun roskaväeksi ihmisiä, jotka haluavat kivittää ja polttaa toisia ihmisiä ja teen sen hyvin mielelläni"

http://www.hs.fi/kulttuuri/a1305990254430?jako=62c...

Joten jos nyt vaan lakkaisit valjastamasta tätäkin väärinymmärrystä populismin veturiksi.

Käyttäjän MiikkaLehtoaho kuva
Miikka Lehtoaho Vastaus kommenttiin #28

"Tämän huonosti koulutetun, epäterveellisesti syövän, homoja ja muukalaisia vihaavan, kulttuuria inhoavan ja omasta pseudo- ja kiihkoisänmaallisuudestaan jäykistyvän kansanosan suurin pelko on tämä: mikä tahansa maahan saapuva ihmisryhmä ohittaa heidät hetkessä sosiaalisessa hierarkiassa ja jättää heidät edelleen alimmaiseksi."
(lainaus siitä alkuperäisestä kolumnista, ei noista "jälkiselittelyistä")

Alkuperäisessä viestissä hän puhuu aika selvein adjektiivein KANSANOSASTA. Ei siis vain yksilöistä, jos tuollainen ei ole ylimielistä vittuilua niin sitten ei mikään. Ko. artikkeli tavoitti satoja tuhansia, joista suurin osa ajatteli taatusti Tervon menneen tietyn rajan yli. Ja hänellä on siihen oikeus, itselläni on oikeus pitää Tervoa ylimielisenä ja typeränä paskiaisena kunnes hän toisin todistaa.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Herra Tossavaisen mielestä suomalaisten suosikkikohtaus Tuntemattomassa on se kun ryssä ampuu seulaksi Hietasta kuljettaneen punaisen risti auton?

No, ihan ymmärrettävää herra Tossavaiselta, joka "vitsinä" on käynyt kommunistien vappumarssilla. Eikö Mannerheimkin ollut mukana punaisen ristin toiminnassa?

Reijo Tossavainen

Lievästi sanottuna toveri Niemisellä on melko lennokas ajatuksenjuoksu.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen Vastaus kommenttiin #22

Kyllä, Mannerheim oli SPR:n pj. vuosina 1921-1951, ei ihme et monella on asenneongelma kyseistä järjestöä kohtaan. Se kun hyysäs sotavankeja kotimaassa ja ulkomailla jo tuolloin.

Käyttäjän ollimax kuva
Olli Mäntyranta

Tervon blogin viimeinen virke kuuluu näin: "Eivät nämä rasistit mitään syrjäytyneitä ole. Suomen kielessä on täsmällinen nimitys ihmisille, jotka tahtovat polttaa ja kivittää toisia ihmisiä. He ovat roskaväkeä."

Luin kirjoituksensa kokonaan uudelleen, ja tulin täsmälleen samaan lopputulokseen kuin aiemminkin: Hän ei puhu Perussuomalaisista, hän ei puhu maahanmuuttokriitikoista, hän ei puhu tavallisesta kantasuomalaisesta. Hän puhuu kuumakalleista, jotka ovat siirtyneet vihapuheesta tekoihn. Hän puhuu rasisteista. Ja nuo yllä mainitsemani ryhmäthän eivät ole rasisteja, eiväthän?
Reijo, sinä olet varmasti kaikista perussuomalaisista eniten puhunut siitä, miten teitä kohdellaan epäreilusti mediassa (muutaman kerran olen ollut samaa mieltäkin kanssasi, joskin harvemmin). Tämä on kaikki hyvä jatkumo sille: nyt uhriudut kaksin käsin, vaikka sinua ei kukaan ole mistään syyttänyt, mutta teet kaikkesi saadaksesi lukijasi vakuuttumaan siitä, että sinua ja edustamasi ryhmää on paneteltu. Tai sitten todella koet pilkan kalahtaneen omaan nilkkaasi, kun rasisteja on kututtu rasisteiksi, ja väkivaltaisuuksiin syyllistyneitä roskaväeksi.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Uhriutuminen on perussuomalaisten poliitikkojen vakiotaktiikka, varsinkin heidän äänestäjiensä esittäminen uhrina ja sitten esiintyminen ylevänä puolustajana sanan säilä säihkyen.

Tossavainen on siinä mestari, tosin hän yleensä käy taistoon pelkkiä itse väsäämiään olkiukkoja vastaan. Mutta toimiva taktiikka se tuntuu olevan, menee kansaan kuin häkä, sanoi jo Mengele.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Kalikka kalahti. Tossavainen samastuu roskaväkeen.

Marko Parkkola

Mainitsiko Tervo nimitystä ihmisille jotka ryöstävät ja pahoinpitelevät?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #42

Miksi olisi maininnut? Ei hän ollut sellaisista kirjoittamassa, joten se olisi ollut melkomoista harhailua aiheesta eikä kokenut kirjoittaja sorru moiseen.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #42

Kyse ei ollut mistään tieteellisestä kategoriasta vaan kirjallisesta ilmaisusta.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #52

Ettei vain Tervon humalatilasta? Hänhän on tunnetusti viinamäenmiehiä.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

#28
Niitä jotka heittivät kivellä ei ollut monta, ei olisi Jari Tervon kannattanut naamaansa aukoa.

Reijo Tossavainen

Poliisi saattoi elo-syyskuussa Albaniasta saapuneita turvapaikanhakijoita kolmella charter- lennolla takaisin Tiranaan. Poliiseja matkusti mukana yksi per saatettava.

Lisäksi seurueeseen kuului tulkkeja, sihteereitä ja ihmisoikeustarkkailijoita. Hintaa koko operaatiolle tuli noin 300 000 euroa.

Poliisisaattajan kanssa palasi 150 albanialaista turvapaikanhakijaa. Omaehtoisesti heitä palasi heinä-elokuun aikana vain 32.

Edellä oleva on lainausta Iltalehden uutisesta. Kysyn nyt mukasuvaitsevilta, jos 150 henkilön palauttaminen maksaa 300.000, niin mitä maksaa kymmenien tuhansien palauttaminen? Mistä rahat?

Touko Apajalahti

Käsittääkseni te olette niitä, jotka haluavat heidät kaikki palauttaa?

Reijo Tossavainen

Pieni osa tulijoista on todellisen suojelun tarpeessa. He voivat jäädä.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #24

ei kukaan muukaan ole vaatimassa oleskelulupia niille, jotka eivät sellaista tarvitse

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Ei kai 88% ole enemmistö? Ruotsalaisilta saamieni tietojen mukaan edes 95% ei ole enemmistö. Yli 100% on.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

"Ja nyt hän istuu työhuoneessaan parlamentin neljännessä kerroksessa ja tuhahtaa kysymykselle, joka koskee perussuomalaisten kahtiajakoa: Soinin siipeä ja Halla-ahon siipeä.

Ei sellaisia ole, Halla-aho sanoo. On vain toimittajien märkä päiväuni, että perussuomalaiset hajoavat, hän väittää." -HS, 4.10.

Reijo Tossavainen

Toveri Niemisen puolue on vasemmistoliitto. Puolue jatkaa edeltäjiensä SKDL/SKP:n perinteitä. Nieminen puhuu ilmeisesti kokemuksen tuomalla varmuudella, sillä muistamme hyvin äärivasemmiston sisäiset nykyiset ja aikaisemmat linjariidat ja valtataistelut.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Siinä herra Tossavaiselle linjaerimielisyyttä lisää.

http://yle.fi/uutiset/saarakkala_tukee_tynkkysen_e...

Ois kyl hianoo jos persut kaatais hallituksen: eläkeläiset ja opiskelijat säästyisivät leikkauksilta, maahanmuutto vähenisi ja tulisi hallituksi ja ay-liikkeen vastaiset hyökkäykset peruttaisiin. Isänmaa voittaisi!

Käyttäjän MiikkaLehtoaho kuva
Miikka Lehtoaho Vastaus kommenttiin #31

Mutta eikö se ole ihan hyvä että Persuissa saa, vielä toistaiseksi ainakin, olla julkisesti eri mieltä puolueen sisällä? Puoluekurin toimivuutta voi jälkijäänteisesti todistaa vaikkapa lukemalla Neuvostoliiton kommunistisen puolueen historiaa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #60

Puoluekuri on persiuissa käytössä heti kun kyseessä on Soinille tärkeät asiat kuten uusi avioliittolaki.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #31

Vaikka haluaakin tötteröpääkuvansa joka ketjuun, niin jos ei ole erityisempää sanottavaa, muutamakin riittäisi. Ilmeisesti missään muussa puolueessa ei ole erilaisia näkemyksiä. Kaikki henkilövalinnatkin menevät yksimielisesti jne.

Vähän tyhmää hei.

Marko Parkkola

Vasemmistoliittohan hajosi heti edellisen eduskuntakauden alussa. Oliko jopa ensimmäisessä äänestyksessä euron tukipaketeista.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

"kyselytutkimuksen mukaan 88 % laittaisi rajat kiinni"

Noudattaen blogin isännän suosittamaa lähdekritiikkiä tiedustelen, mistä tämä luku on peräisin.

Tapani Lahnakoski

Luku perustuu maikkarin nettikyselyyn:

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/orpo-v...

Käy äänestämässä, niin saat tuloksen sillä hetkellä.

Eihän nettikysely ole mikään tieteellinen tutkimus. Kysymyksenasettelukin oli ehkä johdatteleva avoimeen suuntaan.

Reijo Tossavainen

Kysely näkyy edelleen, mutta tuloksia ei enää näytetä. Ilmeisesti kansan mielipide on väärä...

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #43

Minkä saaplarin kansan? Kuinka voi nettijulkaisun huutoäänestystä pitää kansan mielipiteenä edes vitsillä?

Olet tosin yrittänyt tätä kusetusta ennenkin.

Lisäys:

Ja kuten näissä viihdearvauskilpailuissa, tulosta ei näytetä ellet klikkaa jompaakumpaa vaihtoehtoa. Kyllä se tulos siellä ihan yhtälailla vieläkin on, sinun täytyy vain vääristää tulosta 'äänestämällä' uudestaan.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Niinpä, määritelmällisesti tuo ei ole kyselytutkimusta nähnytkään. Huutoäänestys olisi ehkä osuvampi termi.

Iltalehden vastaavassa, 87% klikkailijoista oli mieltä että veroja pitää keventää Suomessa. Palveluja saisi leikata 11%:n ja velanottoa lisätä 9%:n mielestä. Kansa on puhunut!

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Todellakin nettikyselyyn on vastannut pitkälti yli 20000 henkilöä ja tulos tällä haavaa näyttä rajojen sulkemisen puolesta 88 %.

Muuten tuon MTV:n kirjoituksen lopussa ministeri Orpon toteamus "Ministeri ei ota kantaa, mikä voisi olla Suomen kiintiön suuruus.
-Kiintiön pitää olla riittävä, jotta Suomi voi perustellusti sanoa hoitavansa vastuunsa, mutta se ei voi olla kantokykyä korkeampi.
"

Kummallista ettei ministerillä ole nyt kuvaa siitä mikä on Suomen kantokyky. Aiemmin hänen haastattelussa YLE:llä toteamansa 25000-30000 ei sitten enää ole mielessä? Ei voi olla niin ettei vastuuministeri Orpo ole tiedostanut Suomen taloudellista tilannetta ja sitä että jo nyt on jouduttu leikkaamaan huono-osaisiltakin hyvinvoinnista, niin siitä huolimatta ministeri on valmis laittamaan samat tahot maksumiehiksi maahanmuuton kustannuksista, joiden määrä ei suinkaan ole vähäinen. Kuunnelkaa Orpon haastatteluvideo ja saa nauraa.

https://www.youtube.com/watch?v=GvkOsuHAdp8

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Eli kyseessä ei olekaan gallup, jollaisen tulokset painotetaan vastaamaan kansaa vaan huutoäänestys.

Eikä tarvitse edes miettiä kysymyksenasetteluja kun otosta ei ole valikoitu millään tavalla. Kysyä voi ihan kuinka tahansa, eikä vastauksella ole mitään muuta kuin viihdearvoa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Mitä se rajojen kiinni laittaminen käytännössä tarkoittaa?

Tapani Lahnakoski

Rajatarkastukset uudelleen voimaan ja tänne pääsisi vain virallisilla papereilla turvallisiksi katsotuista maista, jopa Ruotsista.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Torniossahan on otettu käyttöön tehostetut rajatarkastukset.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Niitä virallisia papereita on aika mahdoton hankkia jossain raunioiden keskellä, varsinkin jos se, jota pakenee ovat maan hallituksen joukot.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #53

Siksi turvpaikkahakemukseen ei papereita vaaditakaan.

Marko Parkkola

Lisää mielenosoituksia on tulossa ja olen jo kyselemässä kyytejä niihin. Yksi pieni antifanttien marssi ei meitä hiljennä. Mitta on nyt monella täynnä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Törkeätä käyttää poliisin niukkoja resursseja tuollaisiin turhiin mielenosoituksiin.

Käyttäjän MiikkaLehtoaho kuva
Miikka Lehtoaho

Mielenosoitukset ja kansakokoukset siis pitäisi kieltää? Mielipiteensä kullakin. Varmaan sensuurikin olis kiva, ja polittiiset vankeudet vääristä mielipiteistä?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #61

En tietenkään ole sellaista sanonut. Viime päivinä on kyllä tullut mieleen pitääkö kaikkiin antaa lupaa?

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #62

Väkivaltaiseksi yltyneillä rasisminvastustajilla ei ollut lupaa mielenosoitukseen.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #65

Siitä kuka väkivaltaiseksi yltyi on edelleen lähinnä vain sinun sanasi.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Pari kommenttia koskien inkerinsuomalaisia ja Tervon "roskaväki" mainintaa.
Sodan jälkeen Neuvostoliitto vaati inkeriläisten palauttamista Neuvostoliittoon. Niiden lukumäärää en tiedä, joilla oli mahdollisuus jäädä Suomeen. Läheltä tunnen kahden naisen tilanteen. Toinen sai jäädä tänne koska oli avioitunut suomalaisen miehen kanssa ja toiselle sukulaisnaiselle järjestettiin avioliitto suomalaisen kanssa sillä hänen pienten lastensa isä oli kaatunut sodassa.

Tervon "roskaväki" maininta paljastaa enemmänkin sen lausujasta kuin itse asiasta. Meillä on järjestäytynyt yhteiskunta, jossa poliisi puuttuu kaikkeen laittomaan toimintaan. "Roskaväki" sanaa en olisi käyttämässä kenestäkään ihmisestä vaikka olisi syyllistynyt rikoksiinkin. Ovatko siis vankiloissa olevat "roskaväkeä"?
Onko YLE joku suojatyöpaikka? Normaaleissa työpaikoissa tuollaisista ulostuloista voisi saada jopa kenkää?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"On pakko kysyä, kestääkö yhteiskuntamme sen? Vastaan, että varmasti ei kestä ilman suuria vaurioita. Jo 50.000 maahantulijaa maksaa erään asiantuntevan laskelman mukaan jopa 1,5 miljardia"

Siinä vaiheessa kun retoriikka on kuin suoraan salaliittoteoreetikon tekstistä, on pakko kysyä: Minkä asiantuntevan laskelman? Kuka sen on tehnyt ja miksi et ole laittanut linkkiä siihen?

Reijo Tossavainen

http://www.front.fi/uploads/docs/Kolmannesvuosikat...

Katso erityisesti sivua 20.

Tässä muutama ote tekstistä:

Toinen akuutti ongelma Suomessa on hallitsematon pakolais-/siirtolaiskriisi, joka on
vyörynyt Etelä- ja Keski-Euroopasta myös Suomeen. Tämä kriisi ei olisi voinut tulla huonompaan aikaan, sillä valtiontalouden tilanne on heikko, työllisyystilanne lähes
katastrofaalinen ja maassa tapahtuu jo nyt suuria muutoksia, jotka lisäävät kotitalouksien
levottomuutta.

Sinänsä hallitsematon pakolaiskriisi heikensi hallituksen uskottavuutta, kun se reagoi
hitaasti ja vähäisin toimin tilanteen saamiseksi hallintaan. Vaikka tulijoiden täysin holtiton
maahantulo saatiin jotenkin hallintaan syyskuun lopulla, tulijoiden määrä on kuitenkin
edelleen 300-500 henkeä per päivä, joten pääministerin arvio 50 000 hengestä
yksinomaan tänä vuonna lienee realistinen. Jos arvioidaan varovastikin, että yhden
turvapaikanhakijan kokonaiskulu vuodessa on noin 30 000 euroa, kun kaikki kulut aidosti
huomioidaan, päädytään tilanteeseen, jossa valtion vuoden 2016 budjettiin on syntynyt
noin 1,5 mrd. euron aukko. Aukko kasvaa mitä todennäköisimmin 2017, jos/kun tulijoiden
virta jatkuu. Suomen erityisongelma on se, maalla ei ole palautussopimusta Irakin ja
Somalian kanssa, joista suurin osa pakolaisista on tullut. Suomi ei voi siis palauttaa
kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita ilman heidän suostumistaan. Mikäli pakolaiskriisi
tekee kuluttajat varovaisiksi ja asuntomarkkinat hyytyvät, valtion budjetin aukko voi olla
huomattavasti suurempi, kun talouden plusmerkkiset kasvuarviot ensi vuodelle eivät
toteudu

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Näin tästä jonkun pikku-uutisen, jonka mukaan tuo Frontin laskelma on ristiriidassa maahanmuuttoviraston laskelmien kanssa. Miksiköhän Frontin varovainen arvio eroaa niin paljon maahanmuuttoviraston 40 euroa per päivä laskelmasta? Frontin mukaan kulut olisivat todellisuudessa melkein 20 -kertaiset!

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #59

Mainittu asiantunteva laskelma näyttäisi olevan lähtöisin perussuomalaisilta itseltään.

http://app.kauppalehti.fi/uutiset/varainhoitotalon...

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #64

Eikä siinä näemmä ole huomioitu mahdollisia tuloja millään tavalla.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #81

Niin, tuon laskelman voi suhteuttaa siihen, mitä kuluja vastasyntynyt tulee aiheuttamaan.

Seppo Hildén Vastaus kommenttiin #59

Karo, noista kuluista, jokaiselle maahantulijalle täytyy järjestää Suomessa myös asunto, joita kuluja ei ole edes laskettu vielä kokonaismenoihin.

Nyt ihan yksinkertainen vaihtoehtokysymys Karolle. Nämä Irakista tulevathan eivät osta itse sitä asuntoa, joten kustantaako keskimääräisen 200 000 euron asunnon maahanmuuttajalle lopulta

a) Heli-keiju
b) joulupukki
c) veronmaksajat

Mieti Karo, ja vastaile kun luulet löytäneesi oikean vastauksen.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #68

No Seppo, yksittäinen veronmaksaja ei muutenkaan voi päättää itse mihin kaikkeen verovaroja käytetään. Lisäksi monilla paikkakunnilla on tyhjillään tai melkein tyhjillään olevia asuinrakennuksia. Ja vielä, kotoutumisen kannalta oleskelulupien saaneiden on parempi saada asunto, kuin jäädä pitkäksi aikaa vastaanottokeskuksiin. Eivät he keskuksissa istumalla pääse kiinni yhteiskuntaan.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama Vastaus kommenttiin #59

40 euroa x 365 päivää = 14600 euroa.

20 x 14600 euroa = 292 000 euroa.

Frontin arvio on 30 000 euroa vuodessa.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #69

Tosiaan, muistelin Frontin aikaisemmin puhuneen 300 000 eurosta, mutta Tossavaisen kommentissa oli 30 000 euroa. En oikein jaksa selailla tiedostoja kännykällä.

Muokkaus: Front muuten ei kerro miten se on päätynyt tuohon kolmeenkymmeneentuhanteen euroon laskelmassaan. Se on edelleenkin kaksi kertaa migrin arviota suurempi.

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/frontin-hurja-ar...

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #59

40 x 365 on n 15.000 vuodessa, mikä sisältää vok-majoituksen ja ruokailun. Epäillä voi, riittääkö 40 euroa.

Tähän tulee päälle poliisia, oikeusapua, terveydenhuoltoa, bussiajeluita, taksikyydit jne. Siitä tuo Frontin arvaus tulee.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #77

Mistäs sinä tiedät mistä se arvaus tulee, ellet ole siellä töissä?

Vastaanottorahan perusosalla on katettava myös arjen bussimatkat, taksikydit sekä perusterveydenhuolto.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Kiitos. Miksi sinun on niin vaikea laittaa näitä lähdetietoja pyytämättä?

Eli laskelma olettaa ettei turvapaikanhakijoista ole yhtään tuloja? Suurin osahan näistä menee palvelujen maksamiseen ja käteisenäkin käytetty suoraan kulutukseen, joten verojen muodossa ollaan saamassa takaisin ihan sopuisa määrä.

Kansantalous pyörii.

Asuntomarkkinat taas hyytymisen sijasta piristyvät, jos ihmiset unohtavat ennakkoluulonsa ja ovat valmiit myymään asuntojaan. Ei jokainen turvapaikanhakija ole köyhä ja maaseudulla on tyhjillään taloja, jotka pelastaisi hitaalta kuolemalta pelkästään se, että niissä joku asuisi.

En ole asiantuntija aiheessa, joten en osaa ottaa kantaa tämän Frontin arvion pätevyyteen.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Pakolaisiin käytettävät rahat jäävät pyörimään pääosin Suomen kansantalouteen, enemmän olen huolissani niistä verovaroista, kuten tuulituista, maksettuja kustannuksia, joita selkä vääränä Suomesta kannetaan veroparatiiseihin.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Ok. Anna minulle rahaa, sehän jää tänne pyörimään joka tapauksessa. En tarvitsisi edes 1.5 miljardia, vaan tuhannesosa tuostakin olisi jo ihan kiva.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Dynaamiset vaikutukset ovat surkeat tp-kriisissä. Laskin, että vuoden tp-tulijakustannuksilla voisi palkata joka neljännen työttömän 3009 euron kuukausikorvauksella tekemään ei-mitään.

Siitä jää eläke- ja työttömyysvakuutusmaksujen jälkeen hyvä bruttopalkka vielä.

Käyttäjän MarjattaLaiho kuva
Marjatta Laiho

"Ne miljardit ovat kantasuomalaisilta pois. Siis niiden leikkausten lisäksi, jotka on pakko tehdä."

Kaksi väärää väitettä.
Miljardeista, jotka käytetään Suomeen saapuvien, kotimaastaan lähtemään pakotettujen vähimmäistoimeentuloon, ei monikaan sentti voi poistua kansantaloudestamme. Ehkä äärimmäisen säästäväisesti elävä voi saada lähetetyksi silloin tällöin pieniä summia kotimaan omaisilleen. Jos turvapaikanhakijoiden majoituspaikoissa tarjotaan suomalaista perusruokaa, se antaa sekä maataloudelle että elintarviketeollisuudelle kivan piristysruiskeen. Kun muutkin välttämättömät varusteet hankitaan kestävyyskriteerein – sekä tuotannon ekologisen kestävyyden että käyttökestävyyden suhteen – niiden kulutus pyöräyttää vauhtia hyvään talouteen.

Ruotsissa maahanmuuttaja tuottaa tuloa maalle kahden vuoden oleskelun jälkeen. Mikä suomessa estää saman? Meidän asenteemme. Sama vie työpaikat yli viiskymppisiltä suomalaisiltakin, typerä ennakkoluuloisuus vähänkin "erilaista", esimerkiksi (kieli)taito-, ulkonäkö- tai ikäepäkelpoa kohtaan. Turvapaikanhakijoita on jo paljon, emmekä voi estää lisää tulemasta, korkeintaan rajoittaa määrää. Pahinta, mitä voimme tehdä, on osoittaa vihaa tulijoita kohtaan. He eivät ole pudottaneet pommeja kotiensa katoille tai raiskanneet ja ampuneet tyttäriään. Ystävällinen ja reipas mukaan ottaminen suomalaiseen elämänmenoon antaa nopeimmin hyvät eväät tulla "elätistä" elättäjien kaartiin yhteiskunnassa.

"Pakolliset leikkaukset" on termi, jota käytetään aina silloin, kun halutaan rikkoa Suomen perustuslain pykälää 19, joka takaa toimeentulon jokaiselle, joka ei itse pysty sitä hankkimaan http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/1999073....

Sivistyneelle ihmiselle – olen lukenut perussuomalaisten vaaliohjelmista kohottavia lauseita sivistyspyrkimyksestä – on tunnusomaista, että hän kohtelee toisia ihmisiä siten kuin toivoisi itseään kohdeltavan. Niin pitää kohdella aina kaikkia ihmisiä, kansainvälisessä kaupankäynnissäkin. Reilua kauppaa käyden "kehittyvät maat" olisivat kehittyneet aikoja sitten niin hyvään jamaan, ettei pakolaisvirtoja syntyisi. Nyt ne on tyrehdytettävä ihmisoikeusperustaisesti, koko maailman, ainakin meidän "länsimaailman", yhdessä.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Väitteesi ja lukusi ovat väärin. Mukavaa vedota sivistyskorttiin sen jälkeen, kun on puhunut omiaan.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Halla-aho=oha-allaH. Tohtorismies, asuu Juhani Ahon tiellä Hesan eliittialueella Eirassa.

Erkki Krogerus

Suomessa jo olevista somaleista ja irakilaista on työlistynyt vain murto-osa. On käsittämätöntä kirjoitella onko 40 vai 20/henkilö. Koska tosiasia on, että turvapaikanhakijat aiheuttavat valtiolle ja kunnille suuria kustannuksia. Eikä osa näistä rahoista kierrä. 50 000 henkeä aiheuttaa suuria ongelmia ja suurin osa pelkkiä nuoria asekuntoisia miehiä. Miten tällainen mies joukko pärjää yksinään ilman vaimoja????? Ei kysymys ole pelkistä euroista tulee muitakin ongelmia. Ei tarvitse mennä kuin Espoon keskuksen ostareihio katsomaan somali miesten ryhmiä joilla kaikilla uudet iphonit työttömät mistä rahat???? Helsinki lehdessä oli kirjoitus, että oleskeluluvan saaneet saisivat etusijan asntojonoissa 20 000 suomalaisten edelle.
Suomalaisilta köyhiltä ja eläkeläisilta leikataan ja sitten otetaan hyvä kuntoisia turvapaikan hakijoita, joita hyysätään paremmin kuin oman maan kansalaisia. SOININ JA PERSUJEN PITÄISI EROTA JOS OLISIVAT SUORASELKÄISIÄ JA REHELLISIÄ POLIITIKKOJA EIKÄ VALLANAHNEITA ameeboja. SOINI pitää kaksinkäsin Audin penkistä kiinni ja ei päästä, vaikka ei saisi yhtään ääntä seuraavissa vaaleissa.

Juha Oikarinen

Tämä suuri suvaitsevaisuusaate on suoraan sanoen vaarallinen aate suunta. Toki hyvin kaunis aate aivan kuin oli kommunismikin ja moni muukin utopia. Olishan se hienoa jos me ihmiset oltais ennakkoluulottomia ,epäitsekkäitä, värisokeita yms. Vaan kun ei me olla. Me ollaan vain ihmisiä me suomalaiset ja myös maahanmuuttajat ja kaikki muutkin ihmiset. Ei meiltä kannata odottaa ihmeitä ,vaikka itse tuntisikin itsensä täydelliseksi. On erittäin helppoa heittäytyä suvaitsevaiseksi varsinkin kun se on tämän hetken ainoa virallinen totuus. Onhan se muutenkin mukavampaa ajatella vai kauniisti ja uskoa ,että hyvin menee. Vaan pahoin pelkään ,että me sotkemme itsemme suohon. Valitettavasti maailman historiasta ei löydy esimerkkejä aidosti toimivasta monikulttuurista.Enkä nyt tarkoita Ruotsia ja vastaavia vasta lyhyen ajan monikulttuurisia valtioita. Parhaiten toimiva on USA ,mutta sielläkin on aisian tiimoilta paljon ongelmia joku voisi jopa sanoa USA:n menestyneen monikulttuurisuudestaan huolimatta.Ja lähes kaikki maan asukkaat on kristittyjä.
Nyt pitäis hyvien ihmisten otta järki käteen ja rauhoittua. Ei ole mitään syytä yrittää ottaa Suomeen tällaista siirtolais tulvaa. Ei vaikka jos haluttais jostain ihmeen syystä Suomi monikulttuurisemmaksi maaksi.Silloinkaan asiaa ei pidä tehdä näin vaan pikkuhiljaa ja rauhassa. Näitä auttamis juttuja ei viitsi ees kommentoida

Toimituksen poiminnat