Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Milloin Jari Tervo haastetaan oikeuteen?

Saksassa on nostettu syyte Pedigan johtajaa Lutz Bachmannia vastaan kansan kiihotuksesta, koska maahanmuuttajista puhuessaan hän käytti sanaa roskasakki.

Suomessa toimittaja-kirjailija Jari Tervo kirjoitti ja puhui yhtä rasistisesti ja yhtä solvaavasti.

Miksi Suomessa ei huomata, mistä on kysymys?

Miksi esimerkiksi Helsingin Sanomien punavihreä ja mukasuvaitseva toimitus ei järjestä mielenosoitusta Tervon järkyttävää suvaitsemattomuutta ja rasismia vastaan? Miksi Helsingin Sanomat päinvastoin antaa palstatilaa Tervon selittelyille?

Siksi, että Helsingin Sanomissa hyväksytään vain mielipiteet, jotka ovat lehden punavihreän linjan mukaisia. Kaikilta muilta näkemyksiltä ummistetaan silmät, tai sitten niitä solvataan.

Yksittäisen henkilön vaikuttamismahdollisuudet ovat rajalliset. Kannustan silti tekemään sen mitä on tehtävissä. Peruuttakaa HS-Pravdan tilaus kuten minä olen tehnyt.

Jossakin vaihessa Siperia opettaa myös punavihreää ja suvaitsematonta mediaa. Se päivä ei ole kaukana, sillä tilaajamäärät ja mainostulot ovat syöksykierteessä.

.................

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Miten sananvapaus? Koskeeko se vain mitä vittua lehteä?

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Peruuttakaa hesarin tilaus ja lukekaa mv:tä vai?

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Tervon kolumni päättyi seuraavaan kappaleeseen: "Eivät nämä rasistit mitään syrjäytyneitä ole. Suomen kielessä on täsmällinen nimitys ihmisille, jotka tahtovat polttaa ja kivittää toisia ihmisiä. He ovat roskaväkeä"

Mikä tuossa on niin outoa tai tuomittavaa ? Millä nimellä sitten pitäisi kutsua yöllä suhailevaa kulkijaa joka esim. polttopullo kourassaan väijyy rakennusta jonka hyvin tietää sisältävän nukkuvia ihmisiä ? Minusta roskaväki on aivan osuva nimitys ja jopa liian kilttikin !

Harri Immonen

Eikös Tervo aiemmin puhunut 700 000 tuhannesta rasistista, joten Tervo viittaa huomattavasti laajempaan jokkoon, kuin muutamaan yön kulkijaan. Jos mietitään että 80% vastustaa pakolaiskeskuksia ja avoimia rajoja, niin Tervo viittaa käytännössä suurimpaan osaan koko kansaa.

Ylipäänsä jos joku viitsii oikeasti Tervon kirjoitusta puolustaa, niin on henkisen valmennuksen tarpeessa.

Marko Parkkola

MV-lehdestä löytyy totuus. Hesarista löytyy propaganda. Kullekin mieltymyksensä mukaan. Tämä on markkinataloutta.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

MV:n mukaan olen linköpingiläinen muslimi ja jossain poliittisessa ryhmässä, ei ku sitten olenkin rantaruottalainen, ei ku sit olenkin tamperelainen kommunisti, eiku.

Lähinnä huvittaa, että joku tervejärkinen ihminen uskoo, että tuossa hurusaitissa on totuus. Sitä voisi kutsua todellisuuskriittisyydeksi.

Reijo Tossavainen

MV-lehdessä on asiaa, roskaa ja siltä väliltä. Aivan kuten ns. perinteisessä mediassakin. Tänä päivänä tarvitaan medialukutaitoa, sillä objektiivinen ja neutraali journalismi on harvinaista.

Mielestäni MV-lehti on paikallaan tietynlaisena anarkistisena vaihtoehtoja omahyväisen perinteisen median rinnalla.

MV-lehti on usein kertonut muiden lehtien vaikenemat tai vääristelemät asiat.

Sari Haapala

"MV:n mukaan olen linköpingiläinen muslimi ja jossain poliittisessa ryhmässä, ei ku sitten olenkin rantaruottalainen, ei ku sit olenkin tamperelainen kommunisti, eiku."

Tarkoitatko MV:tä vai sen sisäistä keskustelua? Ei kai siellä tuollaista sentään ole sanottu vaikka negatiiviseen sävyyn onkin korkoitettu, vaan joku kommentoija on tehnyt oman "syväanalyysinsä". Onhan täälläkin kommenteissa kutsuttu ties ketä vaikka millä nimillä, mutta ei kai voi sanoa että Uuden Suomen mukaan Reijo Tossavainen on rasisti tai Petra Nyqvist äärivasemmistolainen, jos täällä joku kommentoisi kyseisillä termeillä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #18

"Tarkoitatko MV:tä vai sen sisäistä keskustelua?"

MV:tä, en sisäistä keskustelua.

"Ei kai siellä tuollaista sentään ole sanottu"

On.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #18

"vaan joku kommentoija on tehnyt oman 'syväanalyysinsä'"

MVn artikkelit kirjoittaa nimenomaan 'joku kommentoija', yleensä nimettömänä.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Miten te herra Reijo jaksatte?

Reijo Tossavainen

Hyvin. Ulkona lämpömittari näyttää 26 asteen lukemaa, tuuli on kohtalainen ja taivas on puolipilvinen. Leikkasin juuri nurmikkoa ja korjailin kukkaistutuksia.

Käyttäjän Ponto kuva
Tero Ponto

Tossavaisen otsikosta juolahti mieleeni kysymys, milloin persut saavat oikeuteen mediassa heitä solvanneet.
Työmies Putkonen lupasi Ylellä seuraavasti: "Keräämme tästä materiaalia ja otamme yhden Suomen parhaimmista juristeista ja lähdemme katsomaan, kuinka monta näistä viedään tutkintaan." Eikö työmies saanut huippupalkkaisen juristin avulla aikaiseksi muuta kuin tuumaustunnilla esittelemänsä mustanlistan?

http://yle.fi/uutiset/psn_putkonen_mediakohusta_ot...

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

#9

*****Työmies Putkonen lupasi Ylellä seuraavasti: "Keräämme tästä materiaalia ja otamme yhden Suomen parhaimmista juristeista ja lähdemme katsomaan, kuinka monta näistä viedään tutkintaan.******

Ilmeisesti Putkonen on tosiaan keskustellut jonkun huippujuristin kanssa ja siitä seurauksena vain syvä hiljaisuus asian tiimoilta - lopullisesti.

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri

Herra Tossavainen!

Miksi et tee ilmoitusta itse? Sinullahan on nyt aikaa ja sinuahan asia vaivaa.

Meitä ei Tervo ole kutsunut roskaväeksi, joten ilmoituksen tekeminen ei ole meidän tehtävämme!.

Vai onko ilmoituksen tekeminen sinulle Espanjasta käsin liian vaikeata:-)

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Jari Tervo kirjoitti myös näin:
"Kun huuhaan linkous netissä ja rotuharhoissa onanointi rupeaa suomalaista rasistia tympäisemään, tekee mieli välillä pieksää ihmisiä, miksei myös polttaa. Suomeen on syntynyt näinä historiallisina päivinä oma valkoinen roskaväki".

Jos puhutaan rikoksista on yksi polttopullo tapaus ja yksi huppumies (ehkä rikos).
Lammin tapaus on Tervon kirjoituksen jälkeen, josta rikostutkinta käynnissä.
Tervo puhuu selvästi laajemmin kuin yhdestä tai kahdesta tapauksesta.
Jos luettelisin maahanmuuttajien kuukauden sisällä tekemät rikokset olisi lista paljon pitempi. MV saitissa on myös kiistämättä totuudenmukaisia uutisia ja myös uutisia jotka ovat totta mutta joita jotkut evät vaan voi uskoa totuudeksi.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ei Tervo ole mikään poliittinen johtaja.
Ei kivittäjät ja räjähteitä heittelevät ole mikään kansanryhmä.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Milloin Reijo Tossavainen lopettaa MV-lehden mainostamisen Uuden Suomen Puheenvuorossa?

Reijo Tossavainen

Jahka perinteinen media siirtyy objektiiviseen ja neutraaliin journalismiin nykyisen yksipuolisen pakkosyötön sijaan. Toivottavasti pian.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Objektiiviseen ja neutraaliin, kuten -- mikä?
Ettei vain kyseessä olisi eräs Espanjassa tuotettu laatujulkaisu, objektiivisen ja neutraalin informaation kriteerejä määrittämässä?

Käyttäjän MarkkuElonen kuva
Markku Elonen

Minusta objektiivisen ja neutraalin journalismin periaate on se, että ko. median edustaja puhuu omalla nimellään, ja että juttujen takana on faktat. Eivät siis huhut ja valheet, joiden käyttö on tälläkin palstalla kielletty. En tunne MV-lehteä, joten en osaa sanoa, mitkä ovat sen toimintaperiaatteet.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Jari Tervo on ollut suomalaisista kirjailijoista ehdoton suosikkini Sofi Oksasen ohella. Viime aikoina hän on trollaillut överiksi ja unohtanut käytöksessään kohtuullisen totuudellisuuden ja hyvän maun rajat. Jos esim. heittää raamatun lattialle uskontokulttuurikritiikin nimissä, pitää miehellä olla pimppiä heittää myös koraani ja muita toisille pyhiä kirjoja samassa hengessä.

Jari Tervo on tainnut julkisissa puheissaan myös nimitellä kokonaisia kansanryhmiä ja yksityisiäkin aika ajoin selvästi perusteettomasti rasisteiksi. Pitäisi muistaa, että väärästä rasismisyytöksestä voi saada kunnianloukkaussyytteen ja tulla tuomituksikin: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/204307-i...

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Tervon roskaväki-kirjoitus nyt selvästi on joihinkin osunnut ja uponnut, vaikka usein Tervon provot ovat kyllä yliampuvia.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Osui ja upposi, koska Suomessa ei ole kuulemma rasimsia...

Harri Immonen

Niin, mitä erilaista Tervon kirjoituksessa loppujen lopuksi on verrattuna Olli Immosen tekstiin? Toki Immonen on kansanedustaja, mutta onhan Tervokin hyvin tunnettu kirjailija ja mediavaikuttaja tv:ssä. Toisen vuoksi hullaannuttiin torilla ja haukuttiin yhtä puoluetta kaksi kuukautta apinan raivolla ja toisen takia.. noh Jarilla nyt sattuu välillä näitä Tervoja putkahtelemaan... pojat on poikia? Tässä tiivistyy hyvin vihervassareiden tarkoitus pyhittää keinot ajattelumalli, jossa vastustajan teot yliammutaan taivaalle ja omaa agendaa myötäilevät paijataan lapasella. Hemmetin härskiä.

Käyttäjän MarkkuElonen kuva
Markku Elonen

Niinpä. Kirjoitus on tosiaan osunut ja uponnut niihin, jotka itse tuntevat kuuluvansa tähän valkoiseen roskaväkeen. Kysymys siis kuuluu, että miksi hra Tossavainen on niin kovasti pahoittanut mielensä Tervon blogista.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Tervo on nostanut itsensä kaapin päälle eli jakamaan oikeutta eli nimittämään ihmisiä "roskasakiksi"! Tervo on julkkis, jolla pitää myös olla suurempi vastuu sanomisistaan mitä tavallisilla arjen kansalaisilla.
Kristillisillä yhteisöillä on meneillään kampanja "Elämäsi mahdollisuus", jossa on mm. artikkeli "murhamies sai anteeksi". Tervon esittämän maininnan mukaan ko. henkilö kuuluisi siis roskasakkiin!

Käyttäjän MarkkuElonen kuva
Markku Elonen

Ketä se kiinnostaisi, jos Tervo kirjoittaisi kuin joku "Peräkylän Erkki". Tervo on yhteiskunnallinen vaikuttaja jonka tehtävä on herättää yhteiskunnallista keskustelua, ja sen hän todella osaa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Nähtävästi Tossavainen uhkailee suomalaisia sensuurilla ja mielipiteen vapauden rajoittamisella.

Niinpä, sellainen Suomihan vasta paratiisi olisi, jossa saisi esittää vain perussuomalaisia näkemyksiä.

Tervon löpinään kantaa ottamatta itse olen valmis taistelemaan jopa hänenkin ilmaisunvapauden puolesta. Ihan siinä missä Tossavaisenkin.

Reijo Tossavainen

Tossavaisen näkemys on tasan päinvastainen. Kannatan moniarvoista tiedottamista, erilaisten näkemysten julkituloa. En sitä kapea-alaista "suvaitsevaisuutta", joka nyt perinteistä mediaa hallitsee.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Eikö Tervolla ollutkin todella erilainen näkemys, joka kannatti siis tuoda julki?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Varmaan Tossavainen sitten kun sinä olet samoilla käräjillä muka-milloin-mikäkin nimittelyistäsi.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Kirjailija Tervo on tuhlattu voimavara (pahoittelen henkilökohtaisuuksiin menoa, tämän kommentin saa tarvittaessa poistaa, ei ongelmaa).

Jos joku riippumaton toimija voisi rahoittaa mm. kirjailija Tervon kirjallista tuotantoa, Suomessa olisi taas nobelistia tarjolla...

Harmillista, että nyky-Suomessa nerokkaan kirjailijan pitää huorata elantonsa eteen.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Riippumattoman lukijat rahoittavat Jari Tervonen toimintaa ostamalla hänen hyviä kirjojaan.

Käyttäjän POOL kuva
Olli Porra

Tervo valitsi puolensa - ja munasi itsensä lopullisesti.

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Tervo kirjoitti hyvin spesifisti tietynlaisista ihmisistä. Ihmisistä, jotka ovat rasisteja ja roskaväkeä. Minä olen valkoinen lihaa syövä heterohko enkä kokenut pätkääkään tekstin koskevan itseäni.

Sen sijaan ilmeisesti esimerkiksi asiasta jatkuvasti loukkaantuvat tietyt tahot ovat kokeneet kovastikin kalahduksen.

Siitä vaan nostamaan syytettä. Samallahan sitten saadaan selvitettyä ketkä kaikki tähän rasistiseen roskaväkeen kuuluu.

Käyttäjän ilkkatahtinen kuva
Ilkka Tähtinen

Pelkään sitä päivää, jos (kun?) hyvinvointivaltio romahtaa ja polttopullot ja mellakat ovat arkipäivää. Niitä ei saa eikä tule hyväksyä, mutta historiasta tiedetään, mitä tarpeeksi vihaiset ja epätoivoiset ihmiset voivat saada aikaan.

Reijo Tossavainen

Samaa minäkin pelkään. Jos sallitaan vain sopivat, ns. punavihreät mielipiteet, se johtaa pikkuhiljaa tilanteen kärjistymiseen. Paineet purkautuvat sopimattomalla tavalla.

Käyttäjän MarkkuElonen kuva
Markku Elonen

Ymmärrän että Tossavainen on katkera siitä, että hänen blogejaan luetaan 1000 kertaa vähemmän kuin Tervon. Kannattaa Tossavaisen miettiä että miksi näin on.

Toimituksen poiminnat