Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Vihdoin ja viimein jarruja maahanmuutolle

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä (ps.) valmistelee leikkauksia turvapaikanhakijoiden saamiin julkisiin tukiin.

– Se aika on nyt loppu, että me vain määrättömästi pumppaamme rahaa järjestelmään. Haemme sellaista tasoa, joka on varmasti alhainen, Hanna Mäntylä totesi perussuomalaisten tiedotustilaisuudessa.

Suunnitelman takana on hallituksen päätös etsiä malli, jolla niin sanotun asumisperustaisen tuen rinnalle luotaisiin toinen tukimalli, jota sovellettaisiin turvapaikanhakijoihin. Suomen nykyinen malli takaa kaikille maassa asuville ihmisille samat tuet. Turvapaikanhakijoille maksettaisiin matalampaa tukea, vaikka he asuisivat Suomessa.

– Tulemme lisäämään huomattavasti maahanmuuttajien omaa vastuuta kotoutumisesta. Tuki tulee olemaan pienempi kuin työmarkkinatuki.

Edellä oleva on lainaus Verkkouutisten jutusta.

Nyt ollaan luomassa suomalaista mallia, jonka esikuvana on hyvin toimiva tanskalainen käytäntö.

Sanoisin, että vihdoin ja viimein. Perussuomalaiset ovat jo pitkään vaatineet tehokkaita toimia maahanmuuton hillitsemiseksi. Keskustan ja kokoomuksen taholta on vain ihmetelty, selitelty ja jarruteltu. Myös virkamieskunta on lyönyt omat kapulansa rattaisiin.

Oppositiokin on tehnyt parhaansa. Olipa muutama supersuvaitseva demari Ruotsin Luulajassa opastamassa Suomeen tulemista! Vihreät ja vassarit ovat vieläkin pidemmälle menevän hyysäämisen kannalla.

Jokatapauksessa on selvää, että suomalaisen yhteiskunnan avokätisyys on tärkein syy tänne Pohjolan perukoille tuloon. Onhan ennen sitä matkan varrella lukuisia turvallisia maita.

Kiitokset osoitan ministeri Hanna Mäntylälle. Vaikeuksien kautta voittoon!

.................

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Saksan jälkeen Suomi tarjoaa EU-maista toiseksi parhaat sos.edut maahanmuuttajille, noin 13000 euroa vuodessa. Sen lisäksi tulevat muut yhteiskunnan välilliset kustannukset, esim. poliisin ja muiden viranomaisten kulut.

Viimeisimmän ennusteen mukaan meille tulee tänä vuonna noin 50.000 maahanmuuttajaa. Nykykäytännön mukaisesti heidän osalta sos.tuet ovat noin 650 miljoonaa euroa. Ne ovat pois jostakin muusta tuiki tarpeellisesta asiasta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Eiköhän lain valmistele ammattiosaajat, tosin Mäntylä toiminee kuitenkin esittelijänä, eikä lähde hiihtelemään kuntaministeri Töllin tapaan Kuusamoon, niin ikävän lain joutui esittelemäänkin Katainen.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Eli haluat nostaa vastaanottorahaa? Tanskassa maksetaan Suomea enemmän turvapaikanhakijalle. http://yle.fi/uutiset/vertailu_nain_paljon_turvapa...

http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen...

"Vastaanottorahan perusosa kuukautta kohti on:

1) yksin asuvalla ja yksinhuoltajalla 316,07 euroa, ateriapalvelut tarjoavassa vastaanottokeskuksessa 92,64 euroa;

2) muulla kuin 1 kohdassa tarkoitetulla 18 vuotta täyttäneellä 267,02 euroa, ateriapalvelut tarjoavassa vastaanottokeskuksessa 76,29 euroa;

3) perheensä kanssa asuvalla lapsella 201,63 euroa, ateriapalvelut tarjoavassa vastaanottokeskuksessa 59,94 euroa."

Reijo Tossavainen

Sosiaaliedut kokonaisuudessaan on eri asia kuin vastaanottoraha.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Turvapaikanhakijoistahan tässä puhuttiin? Mitä ne muut sosiaaliedut ovat joita turvapaikanhakijat saavat, jollei nyt jonkinasteista terveydenhoitoa katsota sellaiseksi?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #5

Voisiko eduksi lukea sen, että turvapaikanhakijat saavat kilpailutuskäytännön vuoksi käyttöönsä esim. yksityisen lääkäriaseman palvelut eivätkä joudu jonottamaan terveyskeskuksessa muiden ihmisten joukossa?
Tuon edun laskut maksavat toki veronmaksajat.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #10

Voi herrajumala. Mistäköhän johtuu? Voisitko joskus ajatella aivoillasi?

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen Vastaus kommenttiin #5

Ei puhuta turvapaikanhakijoista vaan jo oleskeluluvan saaneista. Hakijavaiheessa olevien etujahan leikkasi jo edellinen hallitus.
Eli tulossa olisi malli, jossa kaikilla mamuilla olisi ainakin alkuvuosina erilainen sosiaalitukijärjestelmä kuin muilla. Tukimäärät olisivat sidottuja kielikoulutukseen osallistumiseen jne.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Tanskassa on erilainen systeemi kuin Suomessa. Tanska päätti, että mamuille maksetaan jatkossa vain puolet Tanskassa kaikille maksettavasta työttömyyskorvauksesta.
Sillä tuella on ymmärtääkseni maksettava sitten vuokrat jne.
Suomessahan mamut saavat samat työttömyyskorvaukset ja asumistuet kuin kantiksetkin. Suomessa vastaava uudistus ymmärtääkseni tarkoittaisi peruspäivärähan/työmarkkinatuen ja asumistuen puolittamista mamuilta.

Reijo Tossavainen

Arjen todellisuus on Saksassakin ihan muuta kuin mitä suomalaisen media antaa meidän ymmärtää. Oheisessa Hämäläisen blogissa on Saksan poliisien puheenjohtajan suorasukainen haastattelu. Suomenkielisen tekstin saa näkyviin klikkaamalla "ruudun" oikeassa alareunassa näkyvää "kirjekuoren" kuvaa.
http://janispetrus.puheenvuoro.uusisuomi.fi/204441...

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Perustuslaki 6§ 1 momentti:

Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.

Koettakaa rasistit jo nyt pikkuhiljaa tajuta tämä.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

E.M;"Koettakaa rasistit.."

Miten se lakiteksti jatkuu siitä eteenpäin? ..ilman hyväksyttävää syytä jne.

Järkyttävältä tuntuu, kun ajattelee että tällaisen ajatusmaailman omistava toimii luokanopettajana. Toivottavasti edes hieman vanhempia, joilla omaa ajattelukykyä jo olemassa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Otahan asioista selvää. Niiksi hyväksyttäviksi syiksi on kelpuutettu hyvin tiukalla rajauksella joitakin asioita (miesten asevelvollisuus esimerkkinä). Sosiaaliturvan kohdalla ulkomaalaisuus ei sellainen ole.

On se varmaan järkyttävää, kun koulu ei olekaan enää kuullospyhävalan laulattamista, voi kauhistus! Jotkut ovat pitäneet järkyttävänä sitäkin, kun ole olen kertonut oppilaille, että lain mukaan vanhemmat eivät saa lyödä heitä.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #11

Siitä voidaan sellainen tehdä. Eduskunta on lakia säätävä elin.

Tämä on erittäin hyvä esitys, jolla lähdetään murentamaan idioottimaista asumisperustaista sosiaaliturvaa ja siirrytään kohti kansalaisuusperustaista sosiaaliturvaa. Muualla EU-maissa näin pääosin jo onkin.

On aivan sama, mitä oikeuden tulkinnan ja "lain hengen" ylipapeiksi julistautuneet Ojanen, Koskenniemi ja Scheinin vaahtoavat, vaahtoavat, mitä vaahtoavat, ei minkäänlaista tarvetta kuunnella heidän politikointiaan. Ovat jopa esittäneet, että kaavaillut valtiontalouden säästöt ovat perustuslain (hengen) vastaisia. Se kortti on nyt pelattu liian monta kertaa uskottavuuden kannalta. Haastakoot haluamansa tahot sitten tuomioistuimeen, jos niin kokevat.

Suomen perustuslain pätevyysalue ei ole koko maailma ja jokainen tämän planeetan asukas.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #12

Perusoikeudet ovat kansallisessa perustuslaissa valtion kansalaisilleen ja muille valtion oikeudenkäyttöpiirissä oleville takaamat oikeudet.

Perusoikeuksiin sisältyy mm. oikeus sosiaaliturvaan...

Mitä tulee tuohon perustuslain muuttamiseen perusoikeuksien rajaamiseksi kansalaisuusperustaiseksi oikeudeksi esimerkiksi maahanmuuttopolitiikan terävöittämiseksi "kansan oikeustajua vastaavaksi", niin sellaiseen ihmisoikeussopimusten vastaiseen venkoiluun ei nykyisellä hallituksella puhumattakaan eduskunnasta ole mitään aikeita.

Itse asiassa eduskunnalle on asetettava voimakkaampaa vaadetta täsmentää laeilla perusoikeuksien parempaa toteutumista - mm. paperittomien henkilöiden riittävät terveydenhoitopalvelut on taattava TSS-sopimuksen mukaisina...

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #22

Sitten aika moni EU-maa toimii "ihmisoikeussopimusten" vastaisesti.

Sori Juho, mutta tuo juna meni jo.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #24

Ongelma on lähinnä niiden ihmisoikeussopimuksia rikkovien EU-valtioiden sisäinen - Suomessa ihmisoikeustyö on edelleen valtavirtaisen edistyksellistä :

http://ihmisoikeusliitto.fi/

http://www.oikeusasiamies.fi/Resource.phx/eoa/inde...

http://www.syrjinta.fi/etusivu

http://jiihooantikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen Vastaus kommenttiin #11

Jo tällä hetkellä ihmiset ovat esim. ikänsä puolesta erilaisessa asemassa sosiaaliturvan myöntämisen suhteen. Alle 25-vuotiaiden ilman ammatillista koulutusta olevien toimeentulotukea voidaan leikata 20% koulutuksen keskeyttämisen johdosta, turvapaikanhakijat saavat jo nyt hakuvaiheen ajan pienempää tukea kuin kantikset jne.
Perustuslaki siis mahdollistaa erilaisille ryhmille erilaiset etuudet ja etuuksien ehdot myös perustoimeentulon puolella jo nyt.
Perustuslaki ei salli esim. irakilaisille oleskeluvan saaneille pienempää sosiaaliturvaa kuin somaliasta saapuneille jne.
Kaikkia samassa asemassa olevia on siis kohdeltava samalla tavoin.

Markku Ahtiainen

Ootko ihan tosissasi suomalaisetkin?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Aivan sama? Jep, jep. Persut ja muut rasistit ovatkin tunnetusti tiede- ja ihmisoikeusvastaisia.

Ei kuule varmasti ole kenellekään peruskoulun yhteiskuntaopin tunnit hereillä lusineelle mikään uutinen, että Suomen perustuslaki on voimassa Suomessa.

Elias Määttänen

Itse asiassa kansainvälisen oikeuden professori Martti Koskenniemi Helsingin yliopistosta sanoi tällä viikolla, että Suomi ja muut EU-maat voivat maksaa turvapaikan saaneille ihmisille erilaisia sosiaalitukia kuin omille kansalaisilleen.

Kansainväliset sopimukset eivät velvoita Suomea maksamaan turvapaikan saaneille ihmisille samanlaista tukea.Sopimusten mukaan samassa asemassa olevia ihmisiä pitää kohdella samalla tavoin. Erilaisessa asemassa oleville ihmisille eivät automaattisesti kuulu samat oikeudet. Sopimukset määrittelevät minimistandardin.

http://www.turkulainen.fi/artikkeli/325139-pakolai...

Markku Ahtiainen

Suomessa ei siis rikota ihmisoikeus lakeja tai ole rikottu?Pussi pois päästä ennen nähtiin mitä haluttiin sama edelleen.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Onko herra Tossavainen pohtinut mahdollisuutta et Syyriasta ja Irakista ei tullakaan Suomeen sosiaaaliturvan takia, vaan siksi, että kyseisissä maissa on sisällissota.

Eihän Suomen sosiaaliturvan taso ole muuttunut mihinkään viimeisen vuoden aikana, vaikka siirtolaisten määrä on tyyliin kymmenkertaistunut.

Jos näin on, niin sosiaaliturvan tasolla ei olisikaan vaikutusta turvapaikanhakijoiden määrään!

Miten sitten perussuomalaiset vaikuttaisivat siirtolaisvirtoihin?

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Toimituksen poiminnat